Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstiklal Marşı GÜRÜLTÜLÜYMÜŞ!!!!

Davion

Öne çıkan mesajlar

@Babacum: Ben avrupanın yaptıkları ve yapmayı planladıklarından bahsetmiyorum.
İngiliz de fransızdan çekmiştir, milli marşında FRANSIZLAR ŞÖYLE BÖYLE demiyor. Fransa da ingilizden çekmiştir "ingiliz top" demiyor milli marşında.
Ben de diyorum ki, milli marş diye nitelendirilen şey basit ve öz bir şekilde milli duygularını kabartan bir ezgi olmalı, her hafta okunarak "bakın biz kurbandık burda, haksızlık oldu hep, kaka avrupa" düşüncesini empoze eden bir şiir değil.
İsterse bize soykırım yapsınlar, yine de milli marşın Türklere özel bir şey olması lazım bence, geçmişte yaşanmış yaraları kompleks haline getirip milli marşımıza bile sokarsak takıntılarımızdan asla kurtulamayız.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

peki yazsaydınız siz ne yazardınız? o günleri anlatabilecek ve gelecek nesillere o günleri aktarabilecek?[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

e güzelde bugün o ülkeler birbirlerini sömürmüyor bilrbirlerini parçalamaya çalışmıyor

onalr birbirlerinin teröristini beslemiyor..

onlar kongragel i pkk yı beslmeiyor[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Sosyal ağlarda paylaş

Tek tek tüm marşları dinleyip, içlerinde başkalarına atıfta bulunan bi ton marş bulabileceğimizden eminim.Bence gereksiz bir kıstas bu marşımız için.Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı içtenlikle, gurur duyarak söylemeli.Hain köpekler hala var...[signature][hline]

[Bu mesaj lancelotdulac tarafından 22 Ekim 2005 01:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arda orada geçen tek dişi kalmış canavar bir kompleks değil günümüzde süren bir tehdittir. iç tehditlere ve dıştehditlerdir[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Sosyal ağlarda paylaş

Antimode haklı arkadaşlar!

İstiklal marşının bestesi yanlış hatırlamıyorsam 5-6 kez değişti. İls beste Dede makamında okunduğu hala aklımda. Hatta (yanlışım olabilir) türkü makamında bir seslendirildi. Çünki marş ilk çıktığında bile marşın kalitesinin düşük olduğu söylenirdi. yani cıkıp bizim marş süper demek yanlış olur. Şunuda söylemek gerekirki. bir çok müzik oteritesi bile marşın notalaranın düzeltilmesi gerektiğini söylemektedirler.

Mehmet akif ersoya gelirsek Antimode yeteri kadar anlatmış.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 22 Ekim 2005 01:04 tarihinde demiş ki:

Ne dediğin farkında değilsin galiba. Uyku sersemi böle şeyler söylediğini varsayıyorum.

Pek çok müzisyen, müzik öğretmeni ve sanatçıya göre başarısızdır istiklal marşı. Bunda alınacak bir şey yok. Hakaret ya da başka bir anlam içermiyor. Ritmik olarak başarısız olduğu kabul ediliyor. Mısraların hadi onu geçtim kelimelerin ortasında kesilip devam eden melodi, (korkma sönmez bu şafak---larda yüzen al sancak derken şafaklarda kelimesi mesela) sözlerin besteye tam uymadığı izlenimi yarattığından dolayı başarısız deniyor. Müziksel olarak başarısız olduğu kabul görüyor yani.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yazardımın önemi yok. Benim dediğim tek şey Mehmet Akif fazla spesifiğe kaçmış, yine kendi fanatik islami ideallerini şiirine aktararak ister istemez milli marşı milli marşlıktan çıkarıp avrupa şöyle böyle, müslüman adam olarak daha iyiyiz bize getirmiş. Şiir olarak güzelliği tabii ki tartışılır, o konuda yorum yapmam. Tek dediğim milli marş olarak yola çıkmışken yine kaptırmış basit avrupayı yeren bir şiir olmuş. Bence milli marş niteliği taşımıyor. Çok daha basit, çok daha kısa ve çok daha etkili şeyler yazılabilirdi bence açıkça söyleyeyim.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca şunu da söylemem lazım, lisede orta okulda hakkaten bay getirdiler yıllarca marş marş diye, ama mezun olduktan yıllar geçtikten sonra insan şöle bir okulun yanından geçerken istiklal marşını duyunca, ne bileyim bir milli maçtan önce, gerçekten duygulanıyor, marşa katılası geliyor. en azından benim geliyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakma ama dediğin şeyleri göremiyorum.. ben o şiirin o kısmını okuduğumda kurtuluş savaşı sırasında öncesinde ve sornasında milletimize uygulanan zulmü ve acıları görebiliyorum[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Sosyal ağlarda paylaş

istiklal marşı Geçmi$ten Geleceğe sağa saLim ßöyle geLmi$..
Değiştirme gißi saçma ßi düşünce varoLamaz ßile..
Değişmesi halinde kaßuLLeniLmez!(ki$iseL görüşüm)[signature][hline]Fuckat böyle yaparsan fucka basarız fucka basarsak fuckarım seni ufucklık ..!

ße GangSta !!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BabacumMostors, 22 Ekim 2005 01:27 tarihinde demiş ki:
peki yazsaydınız siz ne yazardınız? o günleri anlatabilecek ve gelecek nesillere o günleri aktarabilecek?

çok çok haklısın...

Mehmet Akif Ersoy o zamanı en iyi şekilde kağıda dökmüş.Her okuduğumda yemin ederim ağlayacak gibi oluyorum.

Benim lafım besteye.Gerçi lafım besteye desemde dediğim gibi İstiklal Marşı her söylendiğinde tüylerim diken diken olur.Bu kadar güzel melodi olamaz...

İş söylemede bitiyor ama.Mesela bizim öğretmenimiz bize ilk olarak İstiklal Marşı'ndaki ses hatalarını gösterdi sonra doğrusu öğretti.Ve öğrettiği tarz benim kulağıma çok hoş geldi...

Bence bestedeki ses olayları kesinlikle bir bölümü değiştirilmeli...[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

istiklal marşı bir bakıma kurtuluş savaşını anlatıyor kurtuluş savaşındaki milli duygularımızı ki bu duygular arasında diğer ülkelere olan nefret te var.bence bir mahsuru yok diğer ülkelere gönderme yapmanın(aslında ben öyle düşman ülkelere bok atmak olarak nitelendirebileceğimiz birşey göremedim istiklal marşında).diğer ülkelere olan hakaretlere kendileri seslerini çıkartmıyorlar ee peki biz niye diyoruz ki mehmet akif ırkçı avrupayı kötülemiş.[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

adamin ne yaptigi degil islamci olmasi onemli ve bunun icin milli marsin degismesini bile teklif edebiliyorsunuz .

gergadan osurugu gibide olsa mars bizim marsimiz . nihayetinde gremy adayi olmasina gerek yok di mi ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım konu da milli mücadeleye bu kadar takılması marşın. Yani bir grup bunu "geçmişi anımsatmak, gelecekte olası tehlikelere karşı geçmişi hatırlatmak ve göstermek, insanlara geçmişte yapılanları gösterek gururlandırmak" olarak görürken bir grupsa "binlerce yıldır yaşıyoruz tek bir olaya saplanıp kalmamak gerekir, savaş geride kaldı tek olaydansa milletin kimliğini anlatmalı marş" diyor.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlarımız ne hallere düştü! O beğenmedin marşın çalınması için o medeniyet dediğin ülkelerle ne şartlarda mücadele edildi... Bazen diyorum keşke ab fln ayakları olmasada böyle ulusal değerlerimize (marşımıza, Atatürk'e ,Bayrağımıza) laf edenlerin sınır dışı edilmesi hatta idam edilmesi...

Neyse kendimi kaptırdım birden ama böyle hasas bir konuda sanki bir pop şarkısıymış gibi yazılar yazılıyor ya
Sosyal ağlarda paylaş

kurtuluş savaşı onbinlerce insanın vatanı uğruna hiç düşünmeden canına feda ettiği bir savaştır ki istiklal marşında da bu anlatılır...giderek milli duygularını kaybeden gençlik için müthiş bir ilaçtır istiklal marşı.bilmiyorum hangi ülkenin marşı böyle duygu yüklüdür[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ve ölümcül gece çöktü
Sosyal ağlarda paylaş

bu milletin yani Türk ulusunun sadece medeni kişiliğini yansıtamaz bir marş.. öçünkü Türkiye Cumhuriyeti benzeri görülmemiş bir efsaneyle (ki dünyada bir örneği daha yoktur) kurulmuştur ve böylke bir miletin milli marşı hem medeniyetin özellklerini karakterini hemde geçmişini yansıtmalı bunun yanında da gelecek nesillere ders vermelidir..

işte istikllal marşımız budur..[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, bakın şiir olarak istiklal marşıyla, milli marş olarak istiklal marşını ayıramıyorsunuz.
Mehmet Akif Ersoy kendi kalemiyle (ki usta bir kalemdir bu bütün fanatikliğine rağmen) kurtuluş savaşı dönemini anlatmış. Ancak sorun burda, KURUTLUŞ SAVAŞI DÖNEMİNİ ANLATMIŞ. Milli marşın amacı milli duyguları canlandıran bir ezgi olmasıdır. 10 kıta yazıp, bu kadar spesifik bir şekilde dile getirirsen her şeyi, üstüne uluslararası platformda bir ülke haline gelirken hala sen bangır bangır "bu bu ülkeler böyle köpektir" diyorsan utanmadan, senin medeniyetinde bir sorun var derler adama.
Milli marş, "biz millet olarak bunu bilir bunu söyleriz" demenin başka bir yoludur.
Ben "avrupa köpektir, canavardır, bize haksızlık oldu, şöylesiniz böylesiniz ve millet olarak biz müslümanız" diye bangır bangır bağıran bir şiiri MİLLİ MARŞIM OLARAK KABUL ETMİYORUM. Şiir olarak o günleri ne kadar başarılı anlatırsa anlatsın, MİLLİ MARŞ NİTELİĞİNDE DEĞİL. Milli marş bu kadar spesifik olmamalı bir kere, kısa ve öz bir şekilde milli duyguları canlandırmalı, bir dönemi anlatmak yetmez.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

@huun
1

ideolojik olarak mehmet akif ile aynı görüşlere sahip olmasamda onun yazdığı bu eser gerçekten harikadır. okumayan varsa bir kere şiir haliyle okusun. ama okul ödevi olarak okumasın, düşünerek okusun, o anki durumu, memleketin halini.. eğer düşünemiyorsa gençliğe hitabeyi okusun sonra marşımızı tekrar okusun...

bestesine lafım yok.. ama açıkçası şimdiye kadar ilgimi çekipte araştırmamıştım bu olayı.. düşününce beste hataları bolca var evet.. ama bunu değiştirmek asla kabul edilmez. neden? çünkü yıllarca hep buydu. bir yenisine alışamayız..

ayrıca
Türkiye Cumhuriyeti'nin Ulusal Marşı; İstiklal Marşı'dır.
sana mı bu mu güzel yoksa bu mu güzel diye seçim hakkı tanımıyolar ki sen ben bunu milli marş olarak görmüyorum deme hakkını elde ediyosun...
bende seni t.c. vatandaşı olarak görmüyorum.. hadi bakalım..[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya.
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

ama anti bir şeyi kaçırıyordsun ki o0nlar KÖPEKTİR.. çünkü bizim bağımsızlığımıza göz dikmişlerdir ve hâlâ da göz dikiyorlar..

yumuşak bir anlatımla anlatamadım derdimi ama o yerilen bütün milletler köpektir emperyalisttir ve biz onalrı bozguna uğrattık

onalr bizim milletimizin canını yaktı ve yakmaya devam ediyor..

onlar KÖPEKTİR çünkü nasıl geçmişte çeteleri beslemişseler bugün de PKK yı beslemeye devam etmektedirler ve o kişiler bizi kanun hükmünde sindirmeye çalışmaktadırlar

bu durumda bu m,illetlere ne diyeibliriz ki? tek dişi kalmış canavarlar KÖPEKLER[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben avrupanın avukatı falan değilim, onu anlayın bir kere.
Avrupa yapmış yapacağı rezilliği. Mehmet Akif de yazsın şiir böyle, anlatsın bunları buna da itirazım yok.
Sadece sizin ulusal platformda törenlerde söylediğiniz marş her seferinde bazı ülkelere apaçık hakaret ediyor, bir kere prestij açısından bu büyük bir yanlış. Hadi bunu geçtim, milli marş olarak nitelikte de değil, bir dönemi anlatıyor, onu da geçtim, o dönemi anlatırken fanatik ve ideolojilerle dolu bir dil kullanıyor. Ayrıca türkçe bile değil, çoğunlukla arapça kullanıyor.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

edecek tabii edecek ki onalrda hatırlasın bizim mücadelemizi ve nedne onlara hakaret ettiğimizi ki elleşmesinler bize, iki kere düşünsünler bize yaopacaklarını düşünürken
[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

[Bu mesaj BabacumMostors tarafından 22 Ekim 2005 01:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye Cumhuriyeti=Kurtuluş Savaşı olarak düşünüyorum ben.bence milli marşımızın kurtuluş savaşı'nı anlatmasında hiçbir mahsur yok yani başka ne anlatılabilirdi ki?[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ve ölümcül gece çöktü
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...