Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kam´in Shaman Pvp Rehberi

xrex

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar.World of Warcraft a baslayali gercekten uzun bir süre oldu.Bir kac ay sonra 1.yilimizi dolduracagiz.Bu gecen süre icerisinde en basindan beri cok severek ve zevk alarak oynadigim Shaman class inin pvp deki inceliklerini Shaman oynayanlar veya oynamayi düsünenler icin bir rehber altinda toplamaya karar verdim.Olumlu olumsuz elestrilere de acigim.

Genel olarak:
Bir shaman olarak hybrid bir class oldugunuzu hicbir zaman unutmayin.Belli bir stat a hic bir zaman cok yüklenmeyin.Herseyi dengeli olarak dagitmaya calisin.Shaman i iyi oynamanin mana yi iyi kullanmaktan gectigini unutmayin.
Group PVP:
Hic bir zaman en ön saflarda savasmayin.Arka planda kalarak partynizdeki diger oyunculari en iyi sekilde desteklemeye calisin.Healer yönünüzü daha cok ön plana cikarin.Totem lerinizi party deki class dagilimina göre secin ve kullanin.Kritik anlarda shocklari kullanarak son darbeleri indirin.:)

Solo Pvp

Warlock:
Warlocklara karsi yapacaginiz ilk sey tremor toteminizi cakmak ve warlock u shocklamak olmali.Bu sayede karsinizdakinin Soul linki olup olmadigini anlayabilirsiniz.Soul link son patch ile purge lanamadigi icin sizi en cok zorlayacak warlock lar bunlar olacaktir.Eger karsinizdaki warlock bu tip de ise mananiniz cok iyi kullanmaniz gerekiyor.Sürekli shocklardan kacinin ve daha cok 2h+wf ile melee savasin.Tremor toteminizin sürekli yerde oldugundan emin olun.Rank 1 shockla mümkün oldugu k adar büyü yapmasina izin vermeyin.Etrafinda dönerek melee devam edin.Hp si % 30 un altina indiginde shock lamaya baslayin.
Karsinizdaki warlock un soul link olmadigini anladiniz zaman daha rahat bir battle in sizi bekledigini düsünebilirsiniz.Tremor un yerde oldugunu emin olun.Mananizi daha rahat kullanarak melee destegi ile sonuca gidin.

Mage:
Eger ilk atagi siz yaptiysaniz sheep olana kadar mümkün oldugu kadar damage vermeye calisin.Lightning shield sürekli yenileyin.Acilista grounding totem cakarak sheep e karsi zaman kazanin.Eger mage shock range inde ise sheep yapmasina izin vermeden shocklayin ve melee range inde kalmaya calisin.Eger mage sizi sheep yapmayi basarirsa ki vasat mage ler dahi sizi counterspell ile spell cast inizi dururup sheep yapacaklardir;büyük gösteriye hazir olun.Mage in kendini bandajlamasini bekledikten ve bir kac kere daha sheep olduktan sonra(eger sheep den cikarsaniz hemen grounding totem cakin,shock la mage in melee range ine girin.)ne tür bir spell cast edildigine dikkat edin eger fire-frost cast oluyorsa karsinizdaki fire-frost mage dir.Burada iki seceneginiz bulunuyor.Ilk fire-frost bolt sizi vurdgunu anda grounding totem ya da fire-frost resist totem cakabilirsiniz.Fire mage ler ilk bolt tan sonra site instan pyroblast atacaklardir.Eger yeteri kadar hizli grounding totem cakabilirseniz bu spelll i grounding üstüne cekecektir.Eger mage daha hizli davranirsa pyroblast i yersiniz ve arkasindan hemen bir counterspell gelir.Bundan sonra mage in sizi öldürmesi icin 3 sn i vardir.Bunu basaramassa hic sansi kalmaz.Bundan dolayi pyroblast gelirken ns i cakin.Damage i yediginiz anda Healing Wave ile instan heal olun.Ya da ilk bolt critical vurmussa hemen ns+heal yapin.Eger ns iniz yoksa iyi bir mage e karsi kazanamaniz cok zor olur.
Bu dps stormunu atlatip hayatta kaldiysaniz mage in mümkün oldugu kadar yakininda olun.Fire resist totem i cakin.shocklarla ve melee isini bitirin.Karsinizdaki bir frost mage ise isiniz biraz daha kolaydir.shock range ine girdiginiz anda spell ini kesin.yakinina girmeye calisin ve shocklarinizin zamanlamasini iyi yapin.

Druid:
Uzun bir battle a hazir olun.MUTlaka 2 hand kullanin.Ilk vurusu yapmadan mutlaka purge layin.Mananizi sadece heallere saklayin.Hp niz %45 in altina indiginde hemen heal olun.Güzel bi wf crit ya da eger hp si % 50 nin altinda ise wf icin pusuda bekleyin.Savas uzun süreceginden kesin bu gerceklesecektir.wf crit oldugu anda duruma göre 1000-1500 damage alacagindan caster forma gececektir.Healini shock la engelleyin bu sirada gelecek bir wf daha isini bitirecektir.Eger sansiniz yaver gitmesse ve benim gibi enginneer degilseniz :D.Kendini healler ve rejevanation atar.Rej. i purge ile kaldirin.Sürekli tetikte olun ve uygun anda tekrar bir damage burst ile isini bitirin.

Warrior:
Zorlu bir savasa hazir olun.Vasat bir warrior un bile sizi kendine uzaklastirmayacagini düsünerek oynayin.Harmsting i yediginiz andan itibaren kacmayi düsünmeyin.MUTlaka 1hand+shield oynayin.Shock cooldownun dolar dolmaz shocklayin.LS inizi sürekli tazeleyin ve en enömlisi hp sinizin cok düsmesine izin vermeyin.Ms ile yari yari bile heal etseniz hp niz % 50 oldugunda heallemeye baslayin.Warriorlara karsi kazanmak icin inanilmaz damage lere dayanmaniz gerekiyor.LS bu battle kilit rol oynuor.O size vuruken ve siz heal olurken bile 210 damage almasi kiritik önem tasiyor.Eger sansiniz yaver gider ve warrior sizi asiri critlemez ise ufak farklarla da olsa kazanan siz olacaksiniz.

Rogue:
2 hand yakalandiginizda oldukca zorlanacaksiniz.Stu
Sosyal ağlarda paylaş

rehber karsilasilan tum warrior larin arms - fury olacagini varsaymis. protection warriorlar pvp yapamazlar pek, 1h dmg ve crit bonuslarini almis olanlari bile cok zararli degillerdir (bir kismi bunlari almaz). ama shamanlarin basini biraz agritirlar, cunku hem pummel hem shield bash kullanabiliyorlar. dmg az vurduklari icin daha dusuk bir seviyede heal atabilirsiniz kendinize, oldurmeleri uzun suruyor cunku, ama yanlis hp seviyesinde yanlis zamanda iki interrupt yerseniz, recklessness da hala upsa protection tank oldukca olumcul olabilir belli durumlarda. genelde prot tanka karsi pvp kolaydir shaman icin, ama yine de bunlara dikkat etmeleri lazim.

shamanlar group pvp de protection warriorlari goz ardi etmeliler, her ne kadar surekli silencelamaya calisacak olsada onlari. cunku hp ve ac kuyusudurlar, talentlari da bunu daha cok destekler, tam oldurdum derken last stand , shield wall falan acarlar. siz onla ugrasirken grup arkadaslariniz kitir kitir dogranacaklardir. birakin onu sona, uzak durun, ya da gruptan biri tutsun uzakta bir yerde, yeter. etrafa durmadan battle shout, intimidating shout falan saydiracak ama baska islevi yok, silencelanmayin yeter. sonra en sona kaldiginda kedi fare oynar gibi oynarsiniz, o kadar zararsiz olacak.

warrior kisminin altina ufak kendimce bir ek yapayim dedim, tabi bir warrior in gozu ile.

[Bu mesaj Namessar tarafından 20 Ekim 2005 18:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kam bi rej shaman olarak pvp rehberi yazmis bende elemental/ench shaman olarak yaziyim.

Warlock:
Hmmm 2 tip warlock war diyebilirim size. Iyı oynayan warlock ve ölü warlock.
Warlock gordugunuzde ilk yapmaniz gereken elemental fury/chain lightningi (benim gibi 31 ele/20 enchseniz 1.5 sec cast CL) ile acmak olmali. Zaten imp warsa crit CL ile 90% ölüyor yok imp yoksa zaten biraz kil olcak demek.
Warlocka karsi heala acimayin 5000 küsür hpsi olan adamlar oldugu icin olayi meleeye dokmeye hazir olun. Cunku uzun uzun fear yiyip tam heallaindim derken kosmaya baslicaksiniz. Mananizi iyi saklayin tremor totem ve grounding totemden kismayin 2500 lik shadowbolt insanin aklini alabiliyo cunku.
Unutmadan en en en onemlisi ne olursa olsun warlockun pesini birakmayin range acmasin fear attigi an hemen dusmani tekrar targetlayin ki ciktiginiz an ES yi veristirebiliseniz.

Mage: Eh bence genel olarak kolay bi hedef. Fire magese zaten sheepi yediginiz an grounding toteme abanmaya basalyin. Fireballdan sonra isnta pyrodan kurtulabilirsiniz bolece. Yok frostsa zaten mage daha kolay bi hedef oluyo. 3 4 kez purgeleyin ice barrierinin indigine emin olun ve Earth Mother wf proc icin dua etmeye basalyin. ES den kismayin arada kendinizi heallayin mage zaten birakin olecektir orda.

Warrior: Tükenç. Ele/Ench shaman icin en korkutucu dusman 15 saniye hamstring yediginiz an eger warsa hemen trinkete basin dusmani targatlayip frostshock ve erthbindi atin. Eh bundan sonrasi genel olarak kite olmali 2 inci hamstringi yemeniz zaten genel olarak ölüm demek oldugundan bi daire icinde donun. Olurda intercept yaparsa, MS gelmeden hemen heali cakin frost shocklayin. WArsa 1 h + shield hayat kurtarir bebnim gibi 2 h for da winz derseniz EF/CL atin kitein bi kisminda FS ES yi donusumlu kullanin. FS hayat kurtarici buyunuz.

Hunter: Olmak yada olmamak iste butun mesela. Su anda tek sorunum beastial fury denen hedenin pruglenip purgelenemedigi. Purgeleniyosa hemen purgeu basin. DEad zoena kosun EF/CL atin orda kalip frost shocku verin. Sizde paso concuss yiceginizden olay dead zonue iyi kullanabilmek. OZellikle hunterlarin arkasina sagina soluna ziplayin 3 sğpeed ustu 2 h kullaniyosaniz zaten hjousting(kosarak hedefin icinden gecip kosmaya devam etmek) yapmaniz size zaman kazandirir. Heallarin zamanlamasi onemli. Onun disinda hunterlar kolay bi hedef.

Druid: Offf offf. Durmadan purgleyin. Caster forma gectigi an 2 tane kesin atin hotlari silin. 15 20 dakkaya biter diye umit ediyorum. Duz heallar için ES Rank 1 i bi kenara bindlayin , cat ve ayi olursa frostlayin joust yapin. Bunun disinda zaten entangling felan atmasi gibi bi kaç daha olayi war ama genel olarak olay. Mana saklamak. bu kavgada genelde manasi bitmeyen kazancak cunku, ama unutmayin sizin ES niz war onun heallarini durdurmak icin.

Paladin: Eger elinde TuF felan gibi uber bi silah yoksa bi paladinini shamani oldurme sansi oldukca dusuk. Frost shockla kitelayarak baslayin, shieldi actigi an sizde durup bandaj atin hatta keske su içilse su icin yane o derece. Bubble bitene kadar uygun bi rangeye cekilin (20 yard gibi) bubble bittigi an EL/CL y,i verin bi akli donsun 1300 dmg yiyip. Ondan gayrisi zaten ES ile heal durdurmak. Yok Lay on Hands yaparsa zaten yere bir earthbind totem atin , mario bros sarkisini mirildanarak kacin. 3 cani var adamlarin yormayin fazla. Hpnizi dusurmeyin hammer of wrath yemeyin tek konu bu.

Priest: Eh bence EL/ENC shaman icin en basit rakip kesinlikle priestlar. 2 adet purge attiginizda 800 shielddan + 400 bufftan : 1200 HP sini birde 1300 mu ne armorunu direk siliceksiniz. Oda buyuk bi ihtimal fear aticak ve dot koyucak birakin koysun. Fear bittigi an zaten rangedeyken Cl ile bi durtup meleeye girin ve sopayla rencide edin. En baba priestin bile 1 WF lik cani vardir unutmayin. Tremor totem guzel ama saha sola kacarken bira zor oluyo. Unutmadan grup kombatinda priestlara acimayin zaten yavrular direk yatiyo.

Rogue: KITE FOR DA WINZ. Eger olurda cheap shotla acarsa FS atip earthbind atip arayi acin 1 lesser healing atin. Bitti kazandiniz.

EL/ENC shamanda dikakt edilmesi gereken healin zamanlari ve meleeye cabuk giebilmek. Bu yuzden PvP trinketine acimayin erektigi an kullanin. Earthbind, tremor ve grounding totem cogu yerde can kurtarir. En onemlisi BG de 2 3 kombatta bir bitrkain kessinler sizi. Oteki turlu mananiz azken dmginiz cidden cok dusuyoç[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 02.09.2005

-BonePART bizim neden kız arkadasımız yok.
Bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Namessar, 20 Ekim 2005 18:43 tarihinde demiş ki:...ama shamanlarin basini biraz agritirlar, cunku hem pummel hem shield bash kullanabiliyorlar. dmg az vurduklari icin daha dusuk bir seviyede heal atabilirsiniz kendinize, oldurmeleri uzun suruyor cunku, ama yanlis hp seviyesinde yanlis zamanda iki interrupt yerseniz, recklessness da hala upsa protection tank oldukca olumcul olabilir belli durumlarda.

shamanlar group pvp de protection warriorlari goz ardi etmeliler, her ne kadar surekli silencelamaya calisacak olsada onlari. cunku hp ve ac kuyusudurlar, talentlari da bunu daha cok destekler, tam oldurdum derken last stand , shield wall falan acarlar.

recklessness ve shield wall aynı cooldowna sahip. aynı şekilde shield bash ve pummel da aynı cooldowna sahip, tek farkı pummel 8 saniye, shield bash 12 saniye cooldown'lı.

protection olsun olmasın warrior acıtır. hele şaman ağlar.
warrior gözü ile demişsin ama yanlış yere bakıyosun bence[signature][hline]The sickness that you are
A plague that made me starve
Do you think you can show me
How I come this far?
Sosyal ağlarda paylaş

dikkatinizi cekerim, orda recklessness up sa dedim, yani o ana kadar shield wall acmadiysa. ayrica bir durum solo, diger durum grup pvp si anlatiyor.

ben bir warrior um, 6 aydir da oynuyorum warrior umu , hem arms fury, hem protection oynadim, farkindayim ortak cool down olduklarini. ama adam akilli oynayan bir warrior surekli stance degistirir, disarm, berserker rage, shoutlar, ve bunu dogru miktarda rage harcayarak, stance degisiminde rage kaybetmeden yapmalidir. yazimda ayni anda atar ibaresi yok, 1 tanesi kullanirsa ne olur o anlatiliyor. 2 degisik stance te silenciniz olmasi ise avantajdir, geri stance donmek zorunda degil, ikinciyi tikir tikir hemen ardindan aslinda baska bir is icin gectiginiz stancete zaman, vakit harcamadan, aman rage kaybetmeyeyim once biraz harcayayim demeden direk cool down duser dusmez atiyorsunuz.

yukarida bir warrior un bir shamana pvp de neler yapabilecegi yaziyor, ardarda bir seansta neler yapabilecegi degil. her ihtimali yaziyorum iste. simdi ben warrior kesin recklessness acar, shield wall kullanmaz dersem, her warrior oyle mi yapiyor ? iki ihtimali de beklemek zorunda adam. bu isin formulu yok, karsidaki kesin boyle yaparlar yerine, karsidaki sunu yaparsa hazirlikli olun rehberi olmak zorunda bu is.

paticikte sorun sadece elestirmek, karsi tarafin hemen yanlisini bulmaya calismak ya da soylenen bir seye agresif cevaplar vermeye calismak oluyor genelde. tum forum basliklari hep boyle gidiyor. bu tabloda ornek olarak kasitli olarak hatami bulmaya calisiyorsunuz ornegin, zorluyorsunuz bir hata ciksinda kendimce got edeyim diye.

[Bu mesaj Namessar tarafından 21 Ekim 2005 08:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
xrex, 20 Ekim 2005 18:34 tarihinde demiş ki:
Druid:
Uzun bir battle a hazir olun.MUTlaka 2 hand kullanin.Ilk vurusu yapmadan mutlaka purge layin.Mananizi sadece heallere saklayin.Hp niz %45 in altina indiginde hemen heal olun.Güzel bi wf crit ya da eger hp si % 50 nin altinda ise wf icin pusuda bekleyin.Savas uzun süreceginden kesin bu gerceklesecektir.wf crit oldugu anda duruma göre 1000-1500 damage alacagindan caster forma gececektir.Healini shock la engelleyin bu sirada gelecek bir wf daha isini bitirecektir.Eger sansiniz yaver gitmesse ve benim gibi enginneer degilseniz .Kendini healler ve rejevanation atar.Rej. i purge ile kaldirin.Sürekli tetikte olun ve uygun anda tekrar bir damage burst ile isini bitirin.

valla druidler artık stun atıp heal bastıkları için healını shocklamak zor oluo :( onları yenmenin baska bi yoluda fire nova totemi koyup ns Chain Lighting üstüne shock bide wf gelirse tadından yinmez.[signature][hline]Shippy

7 Cüceler
Sosyal ağlarda paylaş

Warrior her stancede buyu disturb edebilir. Silence icin sadece shield bash etkili olur o da talentina verdiysen ki prot warriorlarda genelde gorulur. Ben sahsen 1 oyuncu icin asla 30 min timerlarimi acmam cunki reck acip karambolde 3-4 kisinin arasina kafalama dalip ww vurdugunuzda etrafinizdaklerin yarisinin portledigini oteki yarinsiinda cil yavrusu gibi dagildigini gorebilirsiniz. Fear generate acisindan inim shouttan daha fazla fear urettigine emin olun ;)[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Warrior hele ki MS buildse anti healer oluyor. Druidlerin Shamanlarin cok guvendikleri heallarinin surunmesi cok kalp kiriyor.
Bir savasta 4 kere akillica stance degistirdiyseniz Warriorla kazanamayacaginiz savas yok derim ben. Zaten Warriorun savaslari cok surmuyor...

Bir de bir sey dikkatimi cekti, bu yazilanlara gore Shaman PVP'de herkesi yeniyor? =][signature][hline]wi$h, the only gay eskimo

[Bu mesaj -Wissy tarafından 21 Ekim 2005 11:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Wissy, 21 Ekim 2005 11:30 tarihinde demiş ki:
Warrior hele ki MS buildse anti healer oluyor. Druidlerin Shamanlarin cok guvendikleri heallarinin surunmesi cok kalp kiriyor.
Bir savasta 4 kere akillica stance degistirdiyseniz Warriorla kazanamayacaginiz savas yok derim ben. Zaten Warriorun savaslari cok surmuyor...

Bir de bir sey dikkatimi cekti, bu yazilanlara gore Shaman PVP'de herkesi yeniyor? =]

nasil yeniliyor onu mu yazsaydim?bu yazida sadece taktikleri söyledim yani shaman tarafindan yapilmasi gerekenler.bunlari dikkatle inceleyip karsi taktikler yaratmak da sizin elinizde.lütfen yeniyor yenilior gibi basit bir boyuta cekmeyin.[signature][hline]--------------------------------------
Kam-Magtheridon
www.grimsoul.co.uk
--------------------------------------
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Wissy, 21 Ekim 2005 14:20 tarihinde demiş ki:
Hayir, soyle bir sey var. Oyle yazilmis ki sanki o dediklerin yapilirsa Shaman hep yenecek gibi... Ben boyle bir anlam cikardim sahsen. Ha bir de karsinizdakilerin yapabilecekleri konusunda yeterince detay yok.

why not ?bide karşına kimin gelceğinide sen bil artık be kardeşim herşeyi devletten beklemeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...