Masteis Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Şuan en çok kıskanılan ülkelerden biriyiz. Neden mi? Ülkemiz yer altı kaynakları olarak en zengin ülkelerden biri ama çıkartacak teknoloji yok ve diğer ülkelerde yardım etmiyor. Neden mi? Çünkü öyle birşey söz konusu olsaydı şuan Türkiye kendinin 20-30 katı daha gelişmiş olacaktı bunuda diğer ülkeler istemiyor. PKK'ları neden tüm dünya destekliyor? Neden Türkiye yıllardır PKK'larla uğraşıyor. Neden Ermeni soykırımını yalan dolanlarla sunuyorlar? Çünkü Türkiye'nin gelişmelerini istemiyorlar. ABD aslında çok salak bir ülke ama PARA'LARI var. Amerikalılar salaktırlar fakat çalışanları akıllı. Adam nerde akıllı satın alıyor. Para basıyor alıyor. Devletimiz gelipte askeri ücret verirse tabi elimizden kaçırırız o kadar insanı. Ve dünya çapınca teknolojinin gelişmesinde en çok yardımda bulunanlar Türk insanlarıdır. Gelelim bu cennet vatana. Yer altı kaynaklar bir yana Avrupa ile Asya'yı birleştiriyoruz ve konumumuz dünyada ki en güzel konumlardan birisi. Yazı tam tadarız, kışı ayrı bir güzel. Ama bizim devlet iş yapamıyor. Diğer ülkede ki adamlar, bizim adamlara yeni bir hayat teklif ediyor, milyarlar trilyonlar sunuyor. O kişi sizce Türkiye'de askeri ücretlemi çalışmak ister o beyinle yoksa yeni bir hayata atlamak için başka bir ülkeye mi? Ülkemiz o verilen paraların 4'te 1'ini verse gene adamlarımız yurt dışında çalışmaz. Birde Türklerin Türklerden başka bir dostu yok artık. Yani Japonyasıymış Çiniymiş artık hikaye oldu. Türklerin Türkten başka dostu kalmadı artık. Herkez bize karşı siper aldı. Ermenistan'a çoktan savaş açardık ama küçük bir harekette bütün dünya ayaklanır direk bize karşı dururlar, PKK'ları destekliyor maddi manevi destek veriyorlar, Türkiye'nin bir gelişememe sebebi isede bu. Vatanımıza şuan çok göz diken ülke var. Ama altımızda da, hani şu tükürdüğümüz yerin altında servetler yatıyor. Bu konuyu neden açtım? Bi kaç topic dolaştım ve "Türklüğümden değil Türkiyede yaşadığımdan utanıyorum" gibi yazılar gördüm. Bende anlatmak istiyorum ki Türkiye'den değerli bir ülke yok
10ur Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 evet değerini bilmek lazım ama bazı gerizekalı zihniyetler hala kendi vatandaşlarıyla dalga geçiyorlar.Kendi kendiyle dalga geçen tek millet biziz
fede Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 türkiye değerli tamam biz de biliyoruz da kullandırmıyolar ki. bırakmıyolar ki geliştirelim. her kullanılabilir yerde önümüze bi taş koyuyolar .[signature][hline]istesem de bırakamıyorum ne yapayım elimde değil sadece saf duygularla seviyorum, ve bunun suç olmadığını düşünüyorum.
Masteis Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Kendimizle dalga geçmekte var bizde oda çok garibime gider ve birşey daha ekleyeyim; Suriye/Irak bölgelerinde petrol kaynakları sadece Türkiye sınırında bitmiyor, kökleri taa Doğu Anadolu'nun ortalarına kadar uzuyor ama alamıyoruz. ABD'liler alınacak yerlere rafiner kurdurmamak için beton döşetti. İşte böyle alçak insanlar
Muhallebi Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Kaynak değil sanırım kendi düşüncelerin. Çok yalan olmuş çünkü kusura bakma :-) Yalan derken, herkesin ağzında sakız gibi dolaşan "amerikalılar salaktır" "türkler imba" dır gibi.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom- Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki: iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim.. Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki: Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Masteis Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Hayır o dediklerin gerçek. Düşüncelerim olsada gerçek. Şuan bu düşüncelerimi dersimize giren(milli güvenlik) hocamıza anlattım(Albay) ve dediklerimin ötesindede doğruluğun olduğunu söyledi. ABD'liler salaktanda öte olduğu. Şimdi bana Abd'de kurulmuş bir firmanın kaçta kaçı abd'li? söylermisin
Muhallebi Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Ama şimdi Amerikalılar salak biz zekiyiz diye bi yorum yapılamaz ki. Kanıtlanamazda. Çünkü herkes eşit doğar fiziki kusurları olmadıkça. Ha tamam kültürleri yüzünden beyinleri sünger moduna geçebilir.Hepsi öyleyse bu hale gelemezlerdi. İçte başka eller tarafından yönetilebilirler. Ama sonuçta bu onlarıda Amerikalı yapar ve salak olmadıkları ortaya çıkar. Şu kendi kaynaklarımız var kullanamıyoruz, kullandırtmıyorlar hadisesi doğru bencede.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom- Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki: iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim.. Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki: Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Amerikalı dediğin şey kızılderililer olsa gerek. Yoksa zaten amerika bir göçmen ülkesidir.
Masteis Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Ben o anlamda demedim. ABD'liler hazıra kendilerini koyan kişi manasında dedim. Para var konuşturuyor
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 oncelikle Askeri degil asgari Sonrasinda Amerika insani salak degildir kafa yorucak bir sorunu yoktur. Neye kafa yorsun anlatirmisin ne gibi bir sorunlari var adamlarin. Dunyanin en luks hayatini yasiyorlar. Kisi basina gelir belki dusuk ama o dusuk gelirle muthis bir hayat yasiyorlar. Vergi oranlari dusuk. Turkiyede 1000 dolar kazaniyorsan 510 dolarini veriyorsun bazi sektorlerde yukseliyor. Amerikada 260 dolarini veriyorsun. Adamlar bizimle ayni calisiyor bizden cok kazaniyor paralari bizden degerli bizim le ayni kazanan bile bizden cok daha luks bir hayat suruyor. Sonra siz bunlari dusundukce Amerikalilara bok atiyorsunuz. Hayir Amerikalilar aptal degil dusunmeye ihtiyaclari yok.[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Evin varmı var Karnın doyuyormu evet Araban varmı evet Hobilerin yapacak paran varmı var Sağlığın sigorta kapsamındamı evet İnsan hakların varmı var Mahkemeler tarafsızmı evet Suç ceza dengesi güzel kurulmuşmu evet İyiyi veya kötüyü seçme hakkın varmı evet Böyle bir ülkede yaşıyorlar tabi. Üniversite bitiren herkesin işi var. Çalışan yorulan herkes başarıyor. Bizim ülkemizdeki gibi arap atı gibi çalışsan orda veya açlık sınırında yemek yer gerisini biriktirsen zengin oluyorsun vs. vs. Ama vasfın olucak okul okuyacaksın gerisini sistem kendi yapıyor zaten. Yok zencilerin ve bir çok taşralı amerikalı gibi yaparsan ya evsiz ya fakir yada suçlu olursun. Sisteme ne kadar şey katarsan sistem seni o kadar büyütür. Türkiyede bunu uygulasa dünyanın en güçlü devleti olur. Türk halkındaki direnç inanılmazdır bunu kıramadılar ne ekonomik nede kültürel olarak o yüzden korkuyorlar bizden. Fakirlikte bile inanılmaz hayatlar ve mucizler içinde aile yapısana bağlı bir toplum var. Kültürel yozlaşmada bile en kötü kültürel kapitalizmi sindirip sentezinden yeni bir kendine has kültür çıkaran bir toplum var. Bu ülkenin sadece gücü eline geçirdiğinde kontrol edebilecek nefsine ve egolarına yenik düşmeyecek devlet yöneticilerine ihtiyacı var.
Exodus Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 E-Kahve muhabbetlerindeki çay ve okey eksikliğinin giderilmesi lazım bence öncelikle. "Salak amerikalılar/ermeniler" , "Doğuda petrol varmış" ve "Türkün türkten başka dostu yoktur" dialog kalıpları çaysız ve okeysiz gitmiyor kanımca. Millet kavramını şemsiye gibi kullanarak her türlü meseleyi basitleştiremez kimse. Salak sıfatını bir ülke veya ulus için toptan kullanmak inanılmaz sığ bir düşünce şeklidir, kolaya kaçmaktır. Kullandığın bilgisayarın salak amerikalılar tarafından yapılmış olması, ve yazdığın yazıların da salak amerikalıların iletişim altyapısı sayesinde buralara kadar gelmesi ayrı bişey tabi.
Masteis Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 10-20 yıl sonra Türkiyeye baskın yapıldığında o zaman görülecek. Uyumakta güzel [Bu mesaj Masteis tarafından 20 Ekim 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Caecillia Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 devlet kötü yönetiyo. devlet şunu yapmıyo, devlet bunu yapmıyo. bu lafları etmemek lazım bence. dere yatagına kacak ev yapıyo yagmur yagıyo evini su basıyo, nerde bu belediye nerde bu devlet. ulan sanki yagmuru devlet yagdırdı. kar yagıyo yollar tıkanıyo nerde bu devlet?? tmm bazı konularda cok yanlıs isler yapılıyo mesela 10 trilyona belediye binası yapılıyo bu para cok daha iyi degerlendirilebilir ama bu devletin sucu degildir bence. bu osmanlıda baslayan ve hala bitmeyen üçkağıtçılık rüşvet dolandırıcılık olaylarıdır. yani bu bizim icimizde var biz dediğim de türkler. arkadasım ben öle bi insan degilim demeyin öle olmayabilirsiniz ama öleleri de aramızda ve ölelerinden dolayı bu paralar bosa gidiyo. bu olay yıllardır düzeltilmeye calısılıyo ama yapboz degilki 1 senede herşey mükemmel olsun. sabirli olmalıyız düzelen seyleri belki biz goremeyebiliriz ama bizim cocuklarımız daha güzel bi türkiye'de yasayacaklar. ben buna inanıyorum ve gorunen de bence o. Masteis'in dediği gibi "Türkiyemizin değerini bilelim."[signature][hline]Just Breath
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Türkiyeye baskın yapmak dünya tarihinin en büyük hatası olur. Yönetimi ele geçirilmiş ve sürekli büyüyen 80 milyonluk bir pazarı kimse topla silahla yok etmez. Dünya petrollerinden daha değerli bir şey var Türkiyede ekonomisi, siyaseti ve yönetimi ele geçirilmiş çoğunluğu genç ve aza kanaat eden bir 80 milyonluk pazar. Ve sürekli büyüyor. Kendi sanayisi olmayan, ulus şirketleri olmayan yani resmen matrix deki piller gibiyiz insan piller :)
beybin Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Dünyadaki bor miktarının yarısından fazlas türkiye de . Ama bunu kullanabiliyor muyuz ? hayır!!Halbuki hidroelektrik santrallerimiz olsa..Çok gelişmiş ama bir o kadar da gelişememiş bir ülkeyiz . Türkiye 'de 50 nin üzerinde hidroleketrik santrali projesi var ama neymiş ??Bütçe ayarlanamıyormuşş..Peeehhh..Külliyen..[signature][hline]paticiksel kızsal BASKET MAÇI..hadi kızlar gösterin kendinizi..müracaat : basketbol ..
Caecillia Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 o dedigin GAP projesi. yıllar once planlanmıs ve cok büyük bi proje. o yıllarda amerika ben bunu sana yaparım ama işletmenin sanırım %75'ini ben kullanırım dedi ve tabiki kabul edilmedi. rededilen amerikada dünya bankası dahil olmak üzere bu projenin hicbirşekilde yardım almaması için elinden geleni yaptı. ayirilan ödenek bu projeyi cabuk bitirmeye yetmiyo. eldeki sınırlı para eger o tarafa yonlendirilirse bu seferde baska seylerden kısılacak. eger bişeyi yapıyosan baska bişeyi yapamıyosun demektir. seçimler seçimler...[signature][hline]Just Breath
spawn77 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Biraz düşünün BİRAZ. Devlet kötü? Bizim devletimiz. Baştakiler Kötü? Bizim seçtiklerimiz. Türkiye budurumda? Bizim suçumuz Türkler İmba diğer ülkeler salak aptal kaka çiş? Komik. Yeter Bu Yok altınmış yok bormuş muhabbeti. Bizi Yerden yada gökten gelen bişey Kurtarmayacak. Bu kafa yapıları değişmezse Toprak altın olsa, Deniz gümüş olsa Yine kaybederiz yine batırırız. Şu anda güçlü olan ülkelerin hiçbiri yeraltı yerüstü kaynakları sayesinde, Coğrafi konumu nedeniyle güç kazanmadı. Çalıştıkları Başardıkları için güç kazandı. O Salak dediğimiz adamların 1 birim parası bizim 1000000 birim para birimimize eşit. Savaş açacakmış :D[signature][hline]Still im Hunted Still im Hated Now my blind eyes see other Can NOT [WoW]Valandir nightelf warrior[60] Burning Legion
Öne çıkan mesajlar