Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marmara Depremi

Reaper08

Öne çıkan mesajlar

(Sonuna Kadar okudum gerçekten sonuna kadar herşey sonuna doğru çok değişiyor :S)

17 Ağustos 1999, Gölcük Saatler gecenin üçüydü ve insanlar can
havliyle kendilerini evlerinden dışarıya atarkensanki bir kıyameti yaşıyor gibiydiler. Ali Kırca' nın yönettiği Siyaset Meydanı'nda enkazdan
kurtarılan bir bayan şunları söylüyordu 'O gece ne olduğunu bilmiyorum ama
bildiğim bir şey var ki bu,depremden farklı bir şeydi. Bir iddiaya göre depremden hemen önce Gölcük' ten Avcılar' a kadar geniş bir alanda görülen "ateştopu" ile ilgili bilimsel bir açıklama
yapılamıyordu. Birtakım teoriler ortaya atılmaya başlandı.Kimine göre Ruslar bomba patlatmıştı. Kimine göre de Yugoslavya''yaatılan bombaların
yer kabuğunun dengesini bozması sebebiyle depremin gerçekleştiğini
söylüyordu. Hatta bazılarına göre işi PKK bile yapmış olabilirdi. Nitekim
CNN televiyonu Başbakan Bülent Ecevit ile yaptığı bir röportaj sırasında
depremin arkasında PKK mı var" sorusuna "Sanmıyorum" cevabını vermişti.
Oysa bu sorunun doğal yanıtı "siz ne saçmalıyorsunuz,depremle PKK nın ne alakası var." Olmalıydı. Bu soruya verilen cevap, akıllara, PKK nın
deprem oluşturabilme ihtimalinin olduğunu düşündürdüğü gibi, yapay
depremlerin olabileceği sonucuna da götürmektedir.
Bu teoriler arasında akla en yatkın olanı Future Times da yayınlanan araştırma dizisinde yer alan hikayeydi. Bu senaryoya göre, San Andreas fay hattında meydana gelebilecek büyük bir depremin Amerikan ekonomisine
çok büyük zazar vereceğini bilen ABD,yerkabuğundaki değişimleri zleyerek,
daha deprem oluşmadan tektonik katmanlar arasında artan basıncı değişik
noktalardan patlatıp boşaltarak, büyük depremi küçük depremler haline
dönüştürmenin yolunu bulmuştu. Yıllar önce Sırp asıllı Amerikalı bilimadamı mucit Nicola Tesla
tarafından geliştirilen bu düşük frekanslı elektromanyetik ışınımla
yüksek enerji nakli" tekniğini,hem Ruslar hem de Amerikalılar uzun
zamandır bir silah olarak kullanmanın yolunu arıyorlardı. Bu yöntemle,
çok uzaktan, hatta uzaydan geniş alanlarda tahribat yapabileceklerdi.
Ancak Pentagon yıllardır çok güçlü bir silah geliştirmek amacıyla
üzerinde çalıştığı bu projeyi, bir yandanda barışçı "deprem indirgeme"
sistemine uygulamak suretiyle tepkileri azaltmayı ve fonlama
devamlılığını sağlamayı amaçlıyordu. Bu nedenle proje önce Avustralya'
nın çıplak ve seyrek nüfuslu kırsal bölgelerinde denendi ve geliştirildi.
Daha sonra bunun deprem bölgelerinde denenmesine geldi sıra.. Değişik
zamanlarda Kafkaslar' da, Okyanus tabanında ve Güney Amerika'daki Ant
dağlarında tektonik uyarılar verilmek suretiyle endüktif deprem yaratma
konusunda büyük adımlar atıldı.. Bu araştırmalar Amerika' da HAARP ve
diğer askeri tesislerin kumanda merkezlerinde yürütülüyordu.Bu arada, Türkiye, Japonya ve benzeri deprem bölgelerinde de sismik ağ şebekeleri kurularak bu bölgelerin tektonik verileri saniyesi saniyesine devasa bilgisayarların kayıtlarına gönderilmeye başlandı. Ve
gün geldi bu sistem Türkiye'de denenmek istendi. Bölge zaten yılardır bu
amaçla sismik espiyonaj altındaydı. Nitekim gelişmeleri dikkatletakip
edenler, depremden hemen sonra, Türk Telekom' un Türkiye' nin sismik
bilgilerini Pentagona ileten NATO Üssü'nün iletişimini nasıl kestiğini
ufak puntalarla gazetelere düşen haberlerden hatırlayacaklardır. ABD' nin
asıl hedefi, Kuzey Anadolu fay hattındaki deneyden elde edeceği tecrübe
ve bulguları, San Andreas fay hattına uygulamaktı.Bu iş yine çok yüksek askeri gizlilik taşıdığından yürütme işi
İsrailli
2uzmanlara verilmişti. Gerekli makine ve donanım gizlice denizaltılarla Gölcük üssüne getirilerek oradaki, yeratı,denizaltı
korunaklarına kuruldu. Türk makamları durumdan detay bazda haberdar
değildi. Deney basarılı olacağından sonunde kimse normal dışı bir şeyin
olduğunu fark etmeyecekti. Bu amaçla Gece Şahini tatbikatı" nın Gece 03:00 da başlaması planlandı. Gece saat tam 03:00 da düğmeye basılacak ve Gece Şahini devreye alınacaktı. 1-2 dakika içinde de oluşturdukları muazzam enerjiyle
Marmara'nın altındaki tektonik tabakayı zayıf yerlerinden kırıp, aylardır
oluşan basıncı dışarı atacaklardı. Böylece büyük bir deprem önlenmiş
olacaktı. Ama o gece bir şeyler yanliş gitti Doga kendini yönetmek isteyenlerden bir kez daha intikam almişti. 45 saniye süren deprem, beklenenin 10.000 kat üstünde bir güçle gelmişti. Zayiflayan ve titreyen elektrikler
geri geldiginde, gece saat 03:05'i gösteriyordu. Daha bir kaç dakika
öncesine kadar korunağın içinde şampanya patlatmayı bekleyenler, şimdi
korkudan buz gibi donmuş,hareketsiz ayakta duruyorlardı. Kimsenin ağzını
bıçak açmıyordu. On binlerce insan, çoluk cocuk, o enkazın altında can
çekişiyor veya cansız yatıyordu. Bu tarihin en büyük felaketiydi; hem de
insan eliyle yaratılan... İşte o andan sonra çantalardan çıkan Q planı"
çalışmaya başladı.İlk önce bölgedeki tüm haberleşme ve elektrik enerjisi felç edil
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten Türkler hiç bir zaman hiçbir yerde çekilmiyor sevilmiyor. Ya neden bilmiyorum herşeyi sanırım dine bağlıyor tüm dünya. Zaten Yunan'larla sorunlarımızda çok çok büyük bildiğim kadarıyla..[signature][hline]:Rock: - = There Is No Tomorrow = - :Rock:
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bu yalan arkadaşlar. O kadar kolay değil. Olamaz da. Sonuçta insanın içinde bir miktar da olsa "insanlık" olur. Katrina da Rusya'da fırtına çıkmasın diye yapıldı ama intikam aldı doğa zaten :P[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

deprem yılında ateş topu hikayesi insanların uyku sersemi olmasından dolayıdır ki depremi bende yaşadım sadece tüpraş'daki dumanlar alevler fln gözüküyordu bir nebze onu görmüş olabilirler.Komplo teorilerinin çoğu mantıklıda bu ütopya be[signature][hline]"Abidin,bana mutluluğun resmini çizebilirmisin?"
Mutluluk
Sosyal ağlarda paylaş

national geographic'de buna çok benzer bir iddia ile hazırlanmış yabancı bir belgesel seyrettim ve neden bahsettiklerini anlamamıştım. konu istanbul depremiydi ve bir deprem makinasından söz ediyordu. proğramı yarıda açtım ve tam olarak yukardaki iddia ile aynı doğrultuda hazırlanmıştı. bu makinayı amerikanın ruslardan satın aldığı ve şu anda nerede olduğunun bilinmediğinden bahsediyordu. iki üç kişinin hazırladığı hayal ürünü bir iddia gibi gözükmedi bana. yanlışım olmasın 2 ya da 3 gün önce seyretmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya valla tamam AMERİKA YAPTI TAMAM PKK YA.
bunun okulunu okuyoruz , o kadar plaka teknoniği idi , fay çeşitleri falan BUNLAR YOK ASLINDA.
BUNLAR DA UYDURMA Dİ Mİ?

rasathaneler , o kadar araştırmacı , o kadar jeofizikçi bu saçmalıklar için var değil mi?

bir doğa olayını İNSANOĞLU yapmış gibi göstermek saçmalıktır.

bu tür amerika'nın yaptığı şeyler bunlar gibi yorumlar başarısız,oldukça komunizm kokan ve insanları dolduruşa getirmeye çalışan sözlerdir , BENCE.[signature][hline]valandil ownz j0o!
çapkınım hovardayım,24 ayardayım.
WoW - Kelvin /Magtheridon , Xrzug /TM
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...