BeIlow Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Sizce benim yazılarımla (biraz daha makale cinsine benzetsem) bir gazetede yazar olarak işe başlayabilir miyim ? Merak ettim acaba başvursam mı ? Bir kaç arkadaşım alırlar dedi ama öyle pek bir becerimde yok sanırım :) Sizlerede sormak istedim. Not : Yazılarımı Arama yerine girip BeIlow yazıp karalama defterini seçip ara dediğinizde bulursunuz :P . Burada 30 küsür yazım var.[signature][hline][i]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr Bir şeker bir şekere gel beraber bire berber şeker meker salla demiş, diğer şeker katil olmuş. [Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir] [i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 İstersen yaparsın. İyi yzaıyorsun... İstersen ve devmlı olursan yaparsın[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ronald Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 edit [Bu mesaj ronald tarafından 15 Ekim 2005 22:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 denemekten ne zararın çıkıcak :) dene alırlarsa,alırlar zaten.Almazlarsa canın saolsun.Ama her gazete almayabilir :)[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 olur. sağlam yazıosun.[signature][hline]Swansong for the Wish of Night God it hurts, give a name to the pain Our primrose path to hell is growing weed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Saolun aslında bir kaç yere mail atıcam birazdan ama asıl istediğim gidip yüz yüze görüşmek daha etkili olur :P Benim için her gaete olmasa olur bi gazete olsun, yazılarım yayınlansın zaten gerisi gelir inşallah. Böylece amatörlükten çıkıp profesyonelliğede adım atmış olabileceğim :)[signature][hline][i]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr Bir şeker bir şekere gel beraber bire berber şeker meker salla demiş, diğer şeker katil olmuş. [Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir] [i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 istemek başarmanın yarısıdır[signature][hline]can't settle the area Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 said: BeIlow, 15 Ekim 2005 22:07 tarihinde demiş ki: becerimde yok sanırım :) Sizlerede sormak istedim. ya de yi ayrı yazman lazım ama senin ya çok ayıp. Hem edebiyatla ilgilenen birisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 dürüst kalem BeIlow !!!![signature][hline]2pac erkek adam renkli takım tutmaz . . . www.edepom.com * www.temizmutfak.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Konu hakkında fikirlerimi yazacağım, ama önce sakalımı göstereyim ki lafım biraz dinlensin :) Şimdi efendim ben İletişim Fakültesi'nde okuyorum ve bir seneyi aşkın süredir fakültenin gazetesinde aktif olarak muhabirlik ve fotoğrafçılık yapıyorum. Yani gazetecilik kavramının içine şöyle bir giriş yaptım. Efendim, gazetelerde bilirsiniz iki çeşit yazı olur kabaca. Birincisi 'haber' dediğimiz şey, ikincisi ise 'köşe yazısı' dediğimiz, yazarının imzasını ve yorumunu taşıyan yazılar. Muhabir olan olayı objektif bir şekilde hiç bir yorum katmaksızın aktarır. Yani muhabir olmak için 'çok bilgili, kültürlü' olmak pek gerekmez. Elbette habere yaklaşım, kaleme alma, imlaya dikkat, konuya hakimiyet gereklidir ancak yazan kişi 'yorum' yapmadığından, var olanı aktarması yeterlidir. Bu açıdan bakıldığında 'haber yazmayı' öğrenmiş herkes iyi-kötü muhabirlik yapabilir. Nitekim gazetelerde muhabir olarak çalışan elemanlar arasında sıkça basın-yayın ile alakasız bölümlerden mezun olmuş arkadaşlar çalışmaktadır. Oysa ki köşe yazısı-makale apayrı bir konudur. Köşe yazısı yazmak için 'iki lafın belini kırmak' yetmez. Yani Bellow'un yazılarını okumadım pek bilmiyorum, belki hakikaten çok güzel yazılar yazıyordur ama köşe yazarı olmak için belirli bir hayat tecrübesi, belirli bir duruş-hayat görüşü, belirli bir gazete-haber tecrübesi, gündemi takip etme, çok ama çok okuma akabinde çok ama çok yazma gerekir. Tabii bu bahsettiklerim 'iyi' bir köşe yazarı olmanın gerekleridir. Yoksa bu memleket Tuğçe Baran, Ebru Drew ve hatta Ayşe Arman görmüş bir memlekettir. Son olarak örnek teşkil edecek bir anımı anlatayım. Okulumuzun haber ajansının tanıtım toplantısı, ilk senelerini yaşayan öğrenciler hevesli hevesli gelip sıraları doldurmuşlar. Herkes neler yapmak istediğini ve neler yapabileceğini söylüyor. Bir kız konuşur : "Hocam ben haber yazamam belki ama mesela köşe yazısı, makale yazabilirim." Hoca hafif gülümseyerek, kısık bir sesle : "Daha dur, ona çok var..."[signature][hline]mantar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 genede köşe yazarlığı için bleirli bir kültür seviyesine gelmiş (kü bunlar zaten belirli bir yaşın üstü oluyor :)) olmak gerekiyor ama makale/köşe yazarlığı değil de haftalık hikaye yazarlığı olabilir mesela önerim hayvan, yeni harman gibi edebiyat dergilerinin baş yazarlarıyla görüş hem onalr daha doğruyönlendirir seni[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 dergilere başvur, ama bundan önce hoş beş edebileceğin dergilere yakın veya dergilerde çalışan tanıdıklar bul, arayı sıcak tut.. bulamazsan reklam işinde çalışan birilerini bul (reklam yazarı, kreatif direktör, fotoğrafçılar vs. vs.) bu elemanlar dergilerle bir arada çok iş yaparlar çevreleri geniştir. Bu arada online yerlere yazı yaz. İngilizen iyiyse çok daha iyi olur. ne bilim static mag gibi sayılı online dergiler, dışarıdan gelen yazıları yayımlarlar. Sağda solda yayımlanmış 10-15 yazın olsun. Fanzinlere falan da yaz. İhmal etme onları.. Sonra tanıdıkları ve yazıları kombine ediyoruz. Ve uygun fırsat bulmak için pusuya yatıyoruz.. uygun fırst şöyle oluyor; piyasa yeni çıkacak dergi (A dergisi diyelim) yazar aramaktadır... İlk aylarda A dergisine yazdığın yazılardan bişi alamazsın ama şanslı isen ve gerçekten iyi yazıyorsan güzel işler başarır ve devamlı bir iş sahibi olursun. Ancak her ay bişiler yazmak göründüğü kadar kolay değildir ve dergi işinde "ben sadece yazarlı yapıyorum yollıyım bassınlar" diyemezsin, her ay toplantı-lar yapılır, her konuda görüş belirtmen gerekir falan filan.. başarırsan sevinirim =) Azimli ol kolay gelsin.. Gazetede köşe yazarlığı işi.. hmm o zor biraz ama yerel bir gazete ile başlayabilirsin misal varsa tanıdığın Kadıköy gazetesi falan gibi belediye gazetelerine bişiler yollamayı dene.. Bu arada sen Ankara'da idin.. bunu hatırladım.. Ankara'da bir yerel gazeteyi dene.. Ama tanıdıkların yoksa şansın düşük olur. Hele yazıların önceden yayımlanmamışsa..[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Bilgiler için sağolun. Bende dün akşam düşündüm de zaten ilk aşamada aşmış gazeteler olmaz. Onun yerine dergilere ve yerel gazetelere başvurmak istedim. İşte o ortam meselesi biraz zor sanırım ama belki olur :P . Yazılarımı bir çok sitede yayınladım aslında ama daha bi dergide yayınlanmaları için bir yere göndermedim. O gönder dediğiniz yerlerin adresleri nedir filan göndersem mi ki :) Bu arada makale evet ayrı bi kültür uğraş istiyor ama bir yerden başlamalıyım diye düşündüm. Çünkü bugün ki makale yazarları eminim benden önce bir şeylere başlayıp şimdi ki yerlerine geldiler :)[signature][hline][i]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr Bir şeker bir şekere gel beraber bire berber şeker meker salla demiş, diğer şeker katil olmuş. [Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir] [i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 tekno yaşam türü bi yazı yazabilirsin...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 yaparsııııınnn kendine guven yeter :)[signature][hline]Zegna, 23 Eylül 2005 07:11 tarihinde demiş ki: hepiniz delisiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 sanmam okadar iyi oldugunu ama bi sanat dergisine yada edebiyat dergisine gitsen olur tavsiyem bant en sevdigim dergi su anda girsen harika olur bnce ama sinemayla fln yada baska sanatlarla daha bi yakın olman gerekir[signature][hline]kanitlayabilirim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeLDoM Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Mantar güsel açıklamış ama bende bi tane fikrimi paylaşmak isterim ki bence en önemli olaylardan biri bu habercilikte köşe yazarlığı ve bilimum basın yayın organlarında.. buda yazdığını kanıtlamalısın yani yazılarını belirli bi kaynağa dayandırmalısın belgelerle olsun fotoraflarla olsun bu tabii başka bi yazı türü heralde bilemiorum ama farklı farklı yazma çeşitleri var heralde.bence zaten sen bi hedef koduuna göre gerisi sıkı çalışma vede tecrübeyle gelir.. başarılar sevgiler..[signature][hline]Etraf Lesh kokuo Sen ne Gonusuon!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Şu dergilere bir kaç yazımı yollayayım o zaman :)[signature][hline][i]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr Bir şeker bir şekere gel beraber bire berber şeker meker salla demiş, diğer şeker katil olmuş. [Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir] [i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 hem cABUK sıkılıyorum de hem düzenli yazı yazacam de..olmadı bence=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 yazamazsın .[signature][hline]AthleT, 25 Eylül 2005 17:55 tarihinde demiş ki: Sisteme laf söylemek istemiyorum. Sadece kafam girsin o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 evet doğru çoğu şeyden çabuk sıkılıyorum ama yazı yazmayı 2senedir yapıyorum :P ondan sıkılmam çünkü benim için bir rahatlama yöntemi vs. gibi güzel bir şey.[signature][hline][i]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr Bir şeker bir şekere gel beraber bire berber şeker meker salla demiş, diğer şeker katil olmuş. [Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir] [i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 said: SeLDoM, 17 Ekim 2005 01:27 tarihinde demiş ki: Mantar güsel açıklamış ama bende bi tane fikrimi paylaşmak isterim ki bence en önemli olaylardan biri bu habercilikte köşe yazarlığı ve bilimum basın yayın organlarında.. Habercilik (muhabirlik) ile köşe yazarlığı çok farklı şeylerdir.[signature][hline]mantar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar