Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

asal sayılar...

reyou

Öne çıkan mesajlar

matematik hocamız geçenlerde asal sayıların gidişhatının formülünü bulacak olan kişinin tarihin en büyük matematikçilerden birinin olacağını, ve inanılmaz paralar kazanacağını idda etti.

benim bildiğim kadarıyla asal sayılar günümüzde sadece şifreleme amaçlı kullanılıyo..

e o zaman sadece günümüz çağı için değerli bir sayılar dizisi ise neden matematikçiler yıllardır bu sayılarıngizemini araştırıp durmuşlar.. oysaki ölesine bi sayı dizisi işte.. bi boka yaramıyo..

gıcık oldum..
(reyou 2 haftadır asal sayıların formülünü çıkarmak için kasmaktadır :P[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Sosyal ağlarda paylaş

bi şite yaramıyosa niye araştırıyon bu bir.
ikincisi hakatten de o sayı dizisini bulmaya çalışıyo bilim adamları bu iki.
bilim & teknik bu da 3[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
Ben senin için yaşamayı göze almışım.
-natalieme
Sosyal ağlarda paylaş

bi de get de hocaya zengin olcakmıs. Bize hayatta kalmanın haftada 50 kagıtla ogrenci olarak yasamanın formulunu bulsun altın suyuna batırılmıs 30x50 heykelini dikem[signature][hline]Kaderimi kovalıyorum karanlığın içinden
Hayatımı arıyorum kaderimin içinden
Artık öldüm ayrılıyorum dünya kaderinden
Şimdi çıkaracağım geleceğimi

Sosyal ağlarda paylaş

Bütün sayıları bir küme olarak kabul edip, içinden asal olmayan sayıları çıkardığında geriye asal sayılar kümesi kalır. Bu olay budur. Daha öteye gitmez.

Bununla ilgili algoritma yazmıştım bi zaman. Ben bunla uğraşırken 3-4 ay sonra gazetede bir manşet gördüm. Bir türk asal sayıların sırrını çözdü diye. İşte şu yukarda herkes tarafından bilinen şeyi bir türk sonradan yine keşfetmiş :)

Yaa bak aklıma ne geldi. Sizin hoca olmasın o ? :))[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zopik, 17 Ekim 2005 14:13 tarihinde demiş ki:
Bütün sayıları bir küme olarak kabul edip, içinden asal olmayan sayıları çıkardığında geriye asal sayılar kümesi kalır. Bu olay budur. Daha öteye gitmez.

Bununla ilgili algoritma yazmıştım bi zaman. Ben bunla uğraşırken 3-4 ay sonra gazetede bir manşet gördüm. Bir türk asal sayıların sırrını çözdü diye. İşte şu yukarda herkes tarafından bilinen şeyi bir türk sonradan yine keşfetmiş :)

Yaa bak aklıma ne geldi. Sizin hoca olmasın o ? :))

olabilir.. zaten her taşın altından turk çıkıyor..[signature][hline]GM Gören Masum PLAYER!! Koçum Benim!!
Az ve öz budur...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fede, 17 Ekim 2005 11:37 tarihinde demiş ki:
bi şite yaramıyosa niye araştırıyon bu bir.
ikincisi hakatten de o sayı dizisini bulmaya çalışıyo bilim adamları bu iki.
bilim & teknik bu da 3

Asal sayılar şifreleme algoritmalarında ve şifre çözme tekniklerinde kullanılıyor. Mesela verilen büyük bir sayının iki asal sayının çarpımı olarak yazılıp yazılamadığını bulmak gibi sorular uygulamada önemli. Yani işe yarıyor.

Ama asal sayıların gidişatının algoritmasını bulan zengin olacakmış falan hikaye. Teorik matematik çalışıp zengin olan tek bir matematikçi görmedim ben. Yakın zamanda Fermat teoremini ispatlayan matematikçi bile sadece gazetelere demeç vermekle yetindi. :D
Sosyal ağlarda paylaş

formülü bulunmuştu, bilim&teknikin bir sayısında yayınlanmıştı[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...