Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

56b hakkında bilgi

Lostbr

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaslar ultima online ile ilgili sitenin birisinde , 56b hakkındaki yenilikleri ve bazı bilgilerin türkçe olarak verildigini gördüm sizlerinde yararlanması için buraya koyayım dedim :)

[spo1=56b bilgi]Bildiğiniz üzere 56b nighly sürekli yeni bir versiyonla çıkıyor ve betanın tamamlanmasına yaklaşılıyor. Getirilecek olan bu emulator ile bu zamana kadar kullandığınız tüm emulatorlerden çok daha fazla özgür olabilecek, Uo sürümlerinin hepsine rahatlıkla hükmedebileceksiniz. Diğer emularda müdahele edemediğimiz bir çok sistemi rahatlıkla değiştirebilirken, eksik olan bazı sistemlerde artık sphere tarafından desteklenerek getirildi. Sphere 56b ile teot lanetinden tamamen kurtulabilmenizin yanında, şu ana kadar hiçbir sürümün destek vermediği (56a dahil edilmiyor keza herkes bu sürümün sorunlu ve eksik olduğunu artık biliyor) ikinci, üçüncü ve dördüncü harita kullanımı da sorunsuz olarak aktif edilmiştir.

Sphere 56b’ nin bize sağladığı avantajları tamamını söyleyemeyecek olsam da önemli olanları burada yazarak bilgi sahibi olmanız gerektiğine inanıyorum. Bu yenilikler şunlardır;

1. Sanırım bu sürümün çıkmasında ki etken olan ve bir çok devlerin şikayet ettiği konu olan Teot’ un programının tamamen engellenmiş olması.
2. Mondain Legacy’ de dahil olmak üzere bu zamana kadar çıkmış tüm Ultima Online sürümlerinin haritalarını, eşyalarını ve bineklerinin kullanılmasına imkan sağlamış olması.
3. Bu zamana kadar çıkmış ve çıkacak olan bütün client versiyonlarına destek vermesi.
4. Mysql kullanarak database oluşturabilme ve alış/veriş yapılmasına imkan sağlaması.
5. Bu gereksiz ama benim çok hoşuma gitti, 3 boyutlu oynanmasını desteklemesi. İstenirse kapatılabiliniyor.

Nighlty sürümleriye sürekli geliştirilen yenilikleri rar dosyasının içindeki revision.txt den okuyabilirsiniz. Burada benim deneyerek edindiğim deneyimleri yazacağım. Bu kısım biraz uzun sürebilir( sürekli bu kısım yenilenecektir );

• Party sistemi hardcode’ dan çıkarılmıştır. Yazacağınız script ile party sistemini kontrol edebilirsiniz.
• Hardcode level sistemi eklenmiştir. Ini’ den ayarlarını değiştirebileceğiniz bu sistem aslında çok güzel, kullanışlı ve çoğu piyasadaki level sistemlerinden kat ve kat bugsız! ( buna benim yazdığım level sistemi de dahildir ).
• RESLEVEL, RESDISPDNID, RESDISPDNHUE komutları ile kullanıcının kullandığı client türüne göre yaratıkların görünümlerini, hareketlerini ve renklerini ayarlayabilirsiniz. Bu ne işinize yarar? İki tane kullanıcı olduğunu farz edelim. Bu kullanıcılardan A olan client 2.0.3, B olan client 5.0.0a kullanıyor. Mondain Legacy’ de getirilmiş bir yaratığı A kullanıcısı doğal olarak göremeyecek. Siz şayet reslevel vs.. gibi ayarları yaparsanız. A kullanıcısı ayarladığınız resdispdnid ile yaratığı görecek, B kullanıcısı orijinal halini görecektir.
• Gelişmiş bir admin menümüz var ve bu menüyü daha da detaylandırmak devlerin elinde.
• sphere_serv_triggers.scp ile artık sunucuda her türlü olayı kontrol edebiliyoruz. Savede alınan save süresini bile gösterebiliyorsunuz ki ben bunu revizyonda scriptle yapmıştım. ( reklam gibi oldu be  )
• Server’ da olan programları çalıştırıp işlev yaptırabiliyoruz. Mesela serverın yedeğini otomatik aldırabilirken isterseniz, server crash olduğunda tekrar çalıştırabilirsiniz.
• Yaratıklarımız artık eskisinden daha zekiler ve acıktıklarında yemek aramaya çıkıyorlar. Keza combat yetenekleri çok gelişmiş. Tabi ki bu özellikleri iniden açabiliyorsunuz.
• Magery sistemi üzerinde bir çok yenilik var. Bunlar; cast sırasında oyuncunun büyü attığı kişiye doğru dönmesini engelleyebilme, büyüyü önce cast edip sonra büyüyü atma, büyünün atan kişiyi de zarar verebilmesi ve büyünün karşı tarafın armorun dan etkilenmemesini sağlayabilmek. Son yazılan özellik magic resist için geliştirilmiş.
• Script yazarken bence çok kolaylık sağlayacak ve ctag eklenmiş. Bunlar -> ile benzerlik gösteriyor. Ctag ise kullanıcıda yazarken kullandığınız tag la aynıdır tek farkı bu tag kullanıcıda kalmaz. Yani örneklemek gerekirse,
tag.hebele 1
Action
tag.hebele

yapmaktan sa

ctag.hebele 1
action

yapabilirsiniz. Çünkü tag kullanıcı üzerinde kalmıyor otomatik siliniyor belli bir süre sonra.
• REMOVEFROMVIEW ile bir eşyanın, bineğin ya da kullanıcının plevel 7’ e dahi gözükmemesini sağlayabiliyorsunuz.
• @itemClientTooltip bu trig ile runuo da gördüğümüz Mouse’ u herhangi bir item üzerine getirdiğimiz de görünen özellik menüsünün aynısını yapabiliyorsunuz.
• F_oncommand ile bir komutun kullanılmadan önce bu function altına yazacağınız script ile kontrol sağlayabilirsiniz mesela;
[function f_oncommand]
Serv.log Kullanilan komut . Kullanan kisi

Burada .dupe kullanan bir kişi server loglarina “Kullanilan komut .dupe. Kullanan kisi galentos” olarak lanse edilebilir.

Aslında bu y
Sosyal ağlarda paylaş

eee o ingilizce revisionları uzun uzun anlatıp tutoriallara mı geçireyim türkçeye mi geçireyim şaşırdım :D bende insanım dimi ehe.

bu arada http://sphere.uozone.net spherewiki projesine yardım etmeye çalışıyorum, taranın sitesindeki tutorialları update ediyoruz, heheeh güzel bir kaynak oluyor oradan da yararlanın derim.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni görünümdeki clientlar, lbr aos monsterlarına, "osi" görünümündeki emulatorlere "runuo" ismini takmaya devam ettikçe biraz zor ilerleriz gibime geliyor. bu ultimaya nebula demeye benziyor.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

Ultima Online: Şu ana kadar 7 expansion pack çıkaran mmorpg.

Emulator: Bilgisayar programlarını orjinalinin dışında hazırlanmış platformlarda çalıştırmaya yarayan yazılım.

Ultima Online & Emulator: Çeşitli UO emulatorleri vardır. En çok bilineni Sphere Server, en stabil ve sağlamı (UO'yu tam anlamıyla emule eder) RunUO'dur. UO'yu emule etmek demek, oyunu orjinal serverı dışında çalıştırmak diye düşünülebilir. Yani OSI'de (orjinal server) bir emulator kullanılmaz...

Sphere Server: Ultima Online emulatoru. şu anda betaları dağıtılan (betanın betası gibi oluyor) 56b sürümü, UO'yu eksik biçimde son sürümüne kadar desteklemektedir.

RunUO: Ultima Online emulatoru. UO'yu sondan bir önceki sürümüne (samurai empire) kadar tam olarak desteklemektedir. Geliştiricileri 1-2 ay içinde son sürümününde tamamen destekleneceğini duyurmuştur. Son sürüm destekleniyor demek, eski sürümlerden elini çekmiş demek değildir. Eski sürümlere basit ayarlarla geri dönüş yapılabilir.

Ne biliyim açıklayasım geldi...

56b konusuna gelince, sphere için büyük bir atılım gerçekten ama kabul etmek gerekirki hala çok büyük eksikleri var. Bu sphere psikopatlığı (artık ne diyeceğimi şaşırdım) nereye kadar sürer bilmiyorum(?)
Sosyal ağlarda paylaş

cpu olayı samurai empire haritası yüzünden map4.mul'ünüzün adını geçici olarak değiştirip sunucuyu baştan açarsanız cpu usage düşecektir.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Sosyal ağlarda paylaş

eh kurup denersen o kadar da abartılacak birşey olmadığını görürsün, yani sonucta resdisp olayı var, yeni görüntüdeki npcleri eski halde gösterebilirsin. sorun olmaz bence.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Sosyal ağlarda paylaş

sphere.ini dosyasında yeni şeyleri de aktif etmedin? sadece t2a'ya kadar expansionlar aktif olsun npcai falan kapalı olsun, sphere_defs dosyasında map0 ve map0 points dışındaki map dosyaları aktif olmasın cpu konusunda problem olmaz o zaman sanırım.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...