Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tatilden döndüm (Eee hep gidiyorum diye başlık atılmaz ya)


BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

Akçay'dan genel görünüm

Evet yine başlığımızdan anlaşılacağı gibi bir ara İstanbul ilinden firar ettim, yolum edremitin altında kalan Akçay isimli tatil köyü havasında bir kasabadır.

Mekan ilginç etrafta İstanbul'a dair pek çok şey var; midye dolmacılar, zabıtadan kaçan işportacı, Ortaköy kumpircisi, Marmara pastahanesi, vs.

Neredeyse her adım başı bir hayrat, iç iç su bitmiyor anasını satiim. Nedeni de kışın Kaz Dağı'nın tepelerinde biriken kar ilkbaharda eriyerek yeraltı sularına karışıyor ve aynızamanda yeraltı suları bakımından bölgeçok zengin. Zaten su parası ödeyen de yok Edremit belediyesi bir "atık su" ücreti alıyor aylık 7.5 milyon Türk Lirası o da 3 ayda bir tahsil ediliyor. Yani anşlayacağınız ülkemizde su istasyonu açılacak son yer burasıdır herhalde :)

Neyse, Akçay'da da İzmir deki gibi bir kordon boyu ve kordon boyu boyunca 6 tane çay bahçesi (aslında bahçe demeye diliniz varmaz resmen çay mezrası o kadar büyük) sağa sola serpiştirilmiş dondurmacıları var.

bir de baloncu amca var gelecek sefer gidersem vidyoya kaydedecem, baloncu amcadan inciler: "Ağlayın yavrular baloncunuz geldi... Haaaanıııım sen yarsunu sevmiyormusuuuuun..."

burada plaj da parçalara ayrılmış durumda görebildiğim kadarıyla ilk kısım ordu evinin sınırlşarı içerisinde sonra benim halk plajı diye tabir ettiğim yer oradan "Sahil Disco" nun plaji sonra kordon plajı, arada 3 optelin sahasına giren onlara özel plaj, sonra eskiden adı sosyete plajı olan "Elalem" ve en sondenize rahatça girebileceğiniz yer "Üçgen" cafe-barın plajı.

Halk plajını çok sevdim, özellikle yaz aylarında gelip orada kumru satan tarih öğretmenin, allaha şükür verdiğiniz paraya değiyor da doyuyorsunuz (750.000TL), bu kumru dediğimiz şeyde arasına peynir domates konmuş susamlı sandviç oluyor.

Wallaha uykum geldi şimdilikbu kadar yazdım artık bir sonrakine otelleri konaklamayı ve akşamları neler yapılabilineceğini anlatırım.[hline]I know that the spades are swords of a soldier
I know that the clubs are weapons of war
I know that diamonds mean money for this art
But that's not the shape of my heart
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Babacum gine gitmicen dimi:)
Paint Thrower yapacaz yangın söndürücüsüde ayarlıyorum:) yardım etde yapalım bea bak kaynakda var[hline]Ouz_UFO, 09 July 2003 23:22 tarihinde demiş ki:Ben gazıyorum basa, sen önüne geleni vur ;- )
Sonrada imzayı çakıncada öms den 09 July 2003 23:37 tarihinde demiş ki:
bre kekcim : ) onu bilerek yazdım ben.. olur ya hani geyik... Chemical Kemical Kemikal Kemikıl Kemikı Kemik Kemi Kem Ke K .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oteller nasıldır konaklama ve akşam yapıleybıl işler

Konaklama en kolayiş her tarafda küç
ük ve samimi motel pansiyon otel karılımı yerler var bir de ÖGER 2000 oteli... evlere şenlik bir yer otel en başında "2000 yılına yetiştirecez" diye başlanıp da bu sene bitmiş ama hala "Hizmete 2000 yılında başladık" diyorlar, tabii yalandan karınları ağrımaz çünkü esas otel yapılana kadar derme çatma bir otelcikte işe başlıyorlar.

isteyene daha makul olacak şekilde pansiyon olarak kiralanan evler var, ev sahipğleri anlaşmalıo olarak evlerini pansiyon olarak yerli-yabancı turistlere açıyorlar.

Gelelim akşamları yapılabilinecek şeylere.
Daha önce belirtmiş olduğum gibi Lunaparkımsı bir yer var içinde gondol, balerin, çarpışan oto (araba değil) gibi eğlendiricimsi makineler var. Bölejeton başı 1.500 bin TL ödeyerek bu hizmetten faydalanabiliyorsunuz.
Hertaraf dondurmacı dolu, zaten elini sallasan ya dondurmacıya ya da çaycıya çarpar. Böyle bir durumda "Terliksi sapıgh" gibi ithamlara mazur kalabi
lirsiniz denemeyin. Birzamanlar genç bir adam denemiş o genç adam "Ağlayın yavrular baloncunuz geldiiii" diye inleyen nağmeler söyleyen bir amca oldu akşam vakitlerinde balon satıyor.

bi de Kumpirciler ve mısırcılar var. Bu iki grubu da aynı paragrafa almamın nedeni herbiri kendini istanbul bilmemnecisi olarak tanıtmalarından öte gelmektedir. bende diyordum zamanımızın kumpoircileri mısırcıları nereye gitmiş diye meğer hepsi Akçay'a kaçmış!

bi de değişmez midyeciler var. Sağolsunlar her biri birer köşe kapma yoluylan her akşam köşekapmaca oynuyorlar opyun herhangi birinin müşteri bıulmasıyla mola veriyor tabişi en uzun molalalr benim müşteri olduğum saatlere denk geliyor (bir akşamda 50 tane yediğimi hatırlıyorum vay be!) e tabii midyenin fiyatı 100 bin TL olunca açtırdıkça açtırdım... midyeleri yani başka şey düşünmeyin fesat kumanyaları sizi. Bi de 1540 bin TL likler var onlar İzmirden geliyor ve daha iri oluyorlar. Bi de bu midyelerin ışıklü güzel dükkan camekanlarına girişleri var 200-250-300 er bin TL den satılıyor bunlarda.

Hep yemekten bahsettik şimdi sıra gezme tozmada. Eğlenecek yer çok aslında genelde canlı müzik var Dj olan bir veya iki yer var gerisi kanlı canlı ve istek parçalı çalıyorlar. Üçgen denilen mekanda müzik güzel ortamiyi ama sanırım yeri cücelere göre yapmışlar masalar ve sandalyeler biraz(!) kısa, bi de Sahil Disco var, aman Allahım bu kadar çılgın mekan olamaz, bu yerin müşterileride bolca meze, içki tüketip bu tüketilenler karşısında gelen hesaba bakınca önce hesabı ödüyorlar sonrada iskeleden denize atlamak suretiyle diskoyu terk ediyorlar, bu insanları sabah sahilden balıkçılar toplayıp götürüyorlar... ama bir meçhule :P

Cebinizde paramı yok, yada bir kase çereze 3 milyon isteyen esnafa "Pışşık" demeye rağmen içmek isteyen birimisiniz işte bu noktada devreye Mr. No Birahanesi ve gündüz halk plajı gece de mehtaplı içme mekanı olan sahile alalım sizi :)
Mr. No Birahanesi Efes sponsorluğunda açılan bir yer. güzel şirin bir mekan ama işe yeni aldıkları garson yüzünden 70 lik bira keyfi yapamadık çocuk hepsini kırmış...
neyse sahilde bildiğimiz sahil işte, sahilin karşı kıyısında ışıl ışıl öreni yada yukarıda pırıl pırıl parıldayan yıldızları seyredip geyik çevirebilirsiniz arada oraya köşekapmaca oynamaktan sıkılmış midyeciler gelince de midye yersiniz :)
Aman kaymakamın evinini yakınında içmeyin orada polis çeviriyor kimlik kontrolü falan derken elinizdeki şişleri de alıyorlar çokta ayıp ediyorlar
İşte gece hayatı da böyledir, gece sona ererken meydanın oradaki dürümcüden bir şeyler yiyebilirsiniz elemanlar 4'e kadar açık tutuyorlar dükkanı.

etrafta hoş kızlar ve (benim kadar olamasalarda) yakışıklı erkekler var, artık kapan götürüyor... Yok orası Bodrum'du...

son bir not Akçay'da bulunan tek İş Bankası ATM sinden paraçekecek oldunuz ama yanlışlıkla bir üst paraleline girdiniz haydaa tekrra yolu yürümek istemiyorsunuz bu durumda ne yapacaksınız? Tabii ki kısa yol diye PTT nin arasından geçmek yerine gerisin geriye yürüyeceksiniz... Vallaha gündüz gözüyle polis çevirdi aramızdaki diyalok da şu:

-olum şşştolllu hop aloo!
- (ben yolumda gidiyorum iplemiyorum başkasına diyor diye)
-şşşt olum, kızım (herhalde saçlardan böyle dedi) şşşt kızım oğlum, oğlum kızım! (en sonunda koşarak bana yetişmeye karar verdi)
aloo kime diyorum
-pardom memur bey bende başkasına diyorsunuz sandım
-sen nerde oturuyorsun?
-(şöle bir elimi aldırdım ama oturdupğumyerinibilmiyorum) yaa şuralarda bir yerde
-nereden geldin bakim?
-İstanbul (direk "İstanbul'dan geliyoruz işte belli olmuyormu lan?" havalarında)
-hee belli belli ne işin vardı PTT de? niye atlayıp zıplıyorsun duvarlardan? kedimisin sen?
-ha o mu?yaa ben yanlış sokağa sapmışımüşendim gerisin geriye yürümeye dedim atliinm bişi olmaz walla İstanbul'da öle orada bişi demiyorlar (nası yalannnn)
-hee hee bi daha atlama yassakh!
-peki memur bey iyi görevler
-saol



işte arkadaşlar bir içimde Akçay böyle bir yer as
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eee tercihler başladı onlara geldimyoksa gelmeye niyetimpek yoktu :)
seneye görecem seni o zamanda ben soracam "niye tatilde daha kalmadın" diye
hoş üniversitlere eğitime ekimde başlıyor daha eylülde de tatil yapabilirim :)[hline]I know that the spades are swords of a soldier
I know that the clubs are weapons of war
I know that diamonds mean money for this art
But that's not the shape of my heart
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...