Reumer Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Milliyetçilik akımının Chopin üzerindeki etkileri hakkında bi ödevim var.. Chopin hakkında derin bilgisi olanınız varsa yada bu konu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa dinlemek isterim[signature][hline]Mervune Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Chopin polonyalı. Chopin'in yaşadığı devirde polonya rus işgali altında arada bir polonyayılar isyan ediyorlar ruslar bunları katledior falan. chopin de bunun üstüne parçalar yazıor. milliyetçi bi adam sayılır, ama bunu çok da savunan biri değil. yöreselci diyelim. mazurkaları vardır vb kabaca böyle. detay istersen pm[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 bu konuda hiç araştırma yapmamıştım ilgimi çekti, gimli detaylı bilgiyi güzel bir yazı halinde buraya yazabilirsen seviniriz :)[signature][hline]Biziz | Değiliz twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki: genk ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Benimde ilgimi çekti. :) Şair veya şarkıcı filan mı?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 şarkıcı LOL efsane bi klasik müzik bestecisi ve piyanist kendisi, ölüm marşı ona aittir mesela. ancak bu yönünü hiç bilmiyordum ben de biraz araştırcam.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yat Lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reumer Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 araştırıp bulabildiklerinizi burayada yazarsanız sevinirim arkadaşlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 ya üşendim şimdi (-: Sırf hayatını bile araştırsanız yeter. Chopin'in Revolutionary Study adlı etüdü (ihtilal etüdü derler bizim burda) polonyadaki direnişin kırılması sonrası yazılmıştır mesela. Chopin'in en derin, karamsar, acılı parçasıdır. Ki kendisi genelde romantik eserler yazmıştır. Yine dediğim gibi sürüyle Mazurka yazmıştır. Mazurkaları, Polonyanın yöresel parçasıdır/yada parçalarından alıntılar içerir (çok emin değilim). Ancak bu mazurkalar öyle yada böyle polonyaya özgü şeylerdir. Ve neredeyse tüm şarkılarında, baladlarında, etüdlerinde, valslerinde, noktürnlerinde o mazurkalardaki kimlik, chopin'i hep ayırt edici kılmıştır.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Ha tabi en çok çaldığım bestecidir kendisi. Ondan sonra, Napolyondan sonra ve zannedersem Bismarck'tan önce yaşamıştır kendisi. (19. yy'ın ikinci yarısı olmalı) Yani ulusalcılığın en çok patlak verdiği ve dünya savaşlarına kadar gittiği noktada. Kendisi uzun süre Fransa'da kaldı. Fransa'da pek çok işçi eğlemi oldu. Polonya, tüm bu miliyetçilik akımlarına rağmen avusturya almanya rusya arasında pay edildi. Haklı bi isyan olmalı chopin'inki.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Mazurkalar Polonya'nın yöresel parçaları, bizim için "Türkü" ne ise, Polonya için mazurka o diyebiliriz. Chopin'e de şarkıcı türkücü demek ayrı olmuş. Bence bunun üzerine internetten biraz Chopin indirilip dinlenilip biraz öğrenilmeli, sonuçta "Bilmemek değil öğrenmemek ayıp" derler, bilmediğiniz şeyleri keşfetmeye açık olun. Kalanını Gimli güzel özetlemiş, ağzına sağlık.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 chopinin besteleri zaten çok hoşuma gidiyordu ama bak bu yönünü hiç araştırmamışım ayıp bana =) neyse sağolun.[signature][hline]Biziz | Değiliz twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki: genk ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar