Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5 Önemli Ders!

Reaper08

Öne çıkan mesajlar

BEŞ ÖNEMLİ DERS

Birinci Ve De En Önemli Ders.

Okuldaki İkinci Ayımda, Hocamız Test Sorularını
Dağıttı. Ben Okulun En İyi
Öğrencilerinden Biriydim. Son Soruya Kadar Soluk
Almadan Geldim Ve Orada Çakıldım kaldım. Son Soru Şöyleydi: "Her gün
Okulu Temizleyen Hademe
Kadının İlk Adı Nedir?.." Bu Herhalde Bir
Çeşit şaka Olmalıydı.Kadını Yerleri Silerken Hemen Her gün Görüyordum. Uzun Boylu, Siyah Saçlı Bir Kadındı. 50'lerinde Falan Olmalıydı. Ama
Adını Nerden Bilecektim Ki!.. Son Soruyu Yanıtsız Bırakıp Kağıdı Teslim Ettim. Süre Biterken Bir Öğrenci, Son Sorunun Test Sonuçlarına Dahil Olup Olmadığını Sordu. "Tabii Dahil" Dedi, Hocamız... "İş Yaşamınız Boyunca İnsanlarla
Karşılaşacaksınız. Hepsi Bir birinden Farklı İnsanlar. Ama Hepsi Sizin İlginiz Ve Dikkatinizi Hakkeden İnsanlar Bunlar. Onlara Sadece Gülümsemeniz Ve 'Merhaba' Demeniz
Gerekse Bile..." Bu Dersi Hayatym Boyunca Unutmadım. Hademenin Adını da... Dorothy idi.

İkinci Önemli Ders Yağmurda Otostop!..
Bir Gece Vakit Geceyarısına Doğru Alabama Otoyolunun
Kenarında Duran Bir Zenci Kadın Gördüm. Bardaktan Boşanırca
Yağan
Yağmura
Rağmen, Bozulan
Arabasının dışında Duruyor Ve Dikkati Çekmeye
Çalışıyordu. Geçen Her
Arabaya El Sallıyordu. Yanında Durdum. 60'lı Yıllarda Bir Beyazın Bir Zenciye Hem De Alabama'da Yardıma Kalkması Pek Olağan şeylerden Değildi.
Onu Kente Kadar Götürdüm. Bir Taksi durağına
bıraktım. Ayrılırken ille De Adresimi İstedi Verdim. Bir Hafta Sonra Kapım çalındı. Muazzam Bir Konsol Televizyon İndiriyordu Adamlar. Bir De Not Ekliydi,
Armağanda... "Geçen Gece Otoyolda Bana Yardımınıza Teşekkür Ederim. O Korkunç Yağmur Sadece Elbiselerimi Değil, Ruhumu Da Sırılsıklam Etmişti. Kendime Güvenimi Yitirmek Üzereydim, Siz Çıka Geldiniz. SizinSayenizde Ölmekte Olan Kocamın yatağının baş Ucuna Zamanında ulaşmayı Başardım. Biraz Sonra
Son Nefesini Verdi. Tanrı Bana Yardım Eden Sizi Ve Başkalarına karşılık Beklemeksizin Yardım Eden Herkesi Kutsasın!.. En İyi Dileklerimle, Bayan Nat King Cole.Üçüncü Önemli Ders Size Hizmet Edenleri Hep Hatırlayın... Bir Pastanın Üç Otuz Paraya satıldığı Günlerde 10 yaşında Bir Çocuk Pastaneye Girdi. Garson Kız Hemen Koştu... Çocuk Sordu: "Çukulatalı Pasta Kaç Para?.." "50 Cent!.." Çocuk Cebinden çıkardığı Bozukları Saydı. Bir Daha Sordu: "Peki Dondurma Ne Kadar..." "35 Cent" Dedi Garson Kız sabırsızlıkla... Dükkanda yığınla Müşteri Vardı Ve Kız Hepsine Tek başına koşturuyordu. Bu Çocukla Daha Ne Kadar Vakit Geçirebilirdi Ki...Çocuk parasını Bir Daha Saydı Ve "Bir Dondurma Alabilir Miyim Lütfen" Dedi. Kız Dondurmayı Getirdi. Fişi tabağın Kenarına Koydu Ve Öteki Masaya Koştu. Çocuk Dondurmasını Bitirdi. Fişi Kasaya
Ödedi. Garson Kız Masayı temizlemek Üzere Geldiğinde, Gözleri Doldu Birden. Masayı Sanki Akan göz yaşlarıyla Temizleyecekti.Boş Dondurma tabağının Yanında Çocuğun bıraktığı 15 Centlik bahşiş Duruyordu...Dördüncü
Önemli Ders Yolumuzdaki Engeller...Eski Zamanlarda Bir Kral, Saraya Gelen Yolun Üzerine Kocaman Bir Kaya Koydurmuş, Kendisi De Pencereye Oturmuştu. Bakalım Neler Olacaktı?. Ülkenin En Zengin Tüccarları, En Güçlü kervancıları, Saray Görevlileri Birer Birer Geldiler, Sabahtan Öğlene
Kadar.Hepsi Kayanın Etrafından Dolaşıp Saraya Girdiler. Pek Çoğu Kralı
Yüksek Sesle Eleştirdi. Halkından Bu Kadar Vergi Alıyor, Ama Yolları Temiz Tutamıyordu. Sonunda Bir Köylü Çıkageldi. Saraya Meyve Ve Sebze Getiriyordu. sırtındaki Küfeyi Yere İndirdi, İki Eli İle Kayaya sarıldı Ve Ikına sıkına
İtmeye başladı. Sonunda Kan Ter İçinde Kaldı Ama, Kayayı Da Yolun Kenarına Çekti. Tam Küfesini Yeniden sırtına Almak Üzereydi Ki, Kayanın Eski Yerinde Bir Kesenin Durduğunu Gördü. Açtı... Kese Altın
Doluydu.
Bir De Kralın Notu
Vardı İçinde... "Bu Altınlar Kayayı Yoldan
Çeken Kişiye Aittir" Diyordu
Kral. Köylü, Bugün Dahi Pek Çoğumuzun Farkında
olmadığı Bir Ders almıştı.
"Her Engel, Yaşam Koşullarınızı Daha
iyileştirebilecek Bir
fırsattır...
Beşinci Önemli Ders Önemli Olan Vermektir...
Yıllar Önce Hastanede çalışırken, ağır
Hasta Bir Kız Getirdiler. Tek yaşam şansı Beş yaşındaki Kardeşinden Acil Kan Nakli İdi.
Küçük Oğlan Aynı Hastalıktan Mucizevi
şekilde Kurtulmuş Ve Kanında O
hastalığın
mikroplarını
Yok Eden bağışıklık oluşmuştu. Doktor Durumu Beş yaşındaki Oğlana Anlattı Ve Ablasına Kan
Verip vermeyeceğini Sordu. Küçük
Çocuk Bir An
Duraksadı. Sonra Derin Bir
Nefes Aldı Ve "Eğer Kurtulacaksa, Veririm
Kanımı"
Dedi.
Kan Nakli yapılırken, ablasının Gözlerinin içine Bakıyor Ve Gülümsüyordu. Kızın
Yanaklarına Yeniden Renk Gelmeye Başlamıştı, Ama
Küçük

Çocuğun Yüzü De
Giderek Soluyordu... Gülümsemesi De Yok Oldu.
Titreyen
Bir Sesle Doktora
Sordu: "Hemen Mi Öleceğim?.."
Ufaklık, Doktoru yanlış anlamıştı, Ablasına
Vücudundaki Bütün Kanı Verip, Öleceğini
düşünüyordu.
Göndericinin Notu :

Bu maili 5-10 veya daha fazla kişiye, içinizden

gelmeden göndermeyin. Hiç
kimseye göndermezsinizde bişey olmaz zaten. Eğer
burada anlatılanlar sizi hiç bir şekilde etkilemediyse içi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Reaper08, 13 Ekim 2005 22:28 tarihinde demiş ki:
said:
Giovanni, 13 Ekim 2005 22:22 tarihinde demiş ki:
Bu kadar uzun bir yazı nasıl kelimelerin ilk harflerini büyük yazmaya kasarak yazılır yahu?

al işte =D bi sorun daha çıktı =D heLaL vaLLaha =))

Kendinin birilerine sardığının farkındasındır umarım...
Sosyal ağlarda paylaş

cidden tebrikler[signature][hline]ConYTurK, 12 Ekim 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
şu oyunu oynayıp bide mantıkmı arıyosun büyü bu!alalhım ya o zmn mage nası uzaktan büyü yapıp arcer nası elindeki oku ateşliyo bi anda çakmakmı taşıyo yanında.hele poison ok atmadan önce oku akrepin kıçınamı sürüyo :D
Sosyal ağlarda paylaş

En önemli dersler Matematik, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat deilmiydi? Yani sayısal puan açısından:P (Kafayı öss yle yedimde kusura bakmayın:D)

Şu Kral-Kaya-Köylü şeysi bizim dersanenin panosunda da vardı. Fıkra filan sanmıştım. Okuduğumdaki tepkim "eeeee? Esprisi nerde bunuun?!?" olmuştu...

Buarada; Duygulansamda duygulanmasamda forwardlamıycaktımda ben duygulanmadım şimdi bunu okuyunca? Anormalmiyim ben?[signature][hline] zamo, 07 Ekim 2005 22:26 tarihinde demiş ki:
Genelde basketçilerin çoğu da zencidir.Ee basket adamı zenci mi yapar diyceksin?
Sosyal ağlarda paylaş

topic sap yedi.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi bildiğin sapı tavaya koy, bide wow al git. Rouge oyna, sonra onuda ekle. Al sana postun anlamı. mis[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...