Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft Skandalı hakkında bir yorum da benden!

Delly

Öne çıkan mesajlar

Güncel bir olay var haber bültenlerinde malumunuz...Şu Gamze Özçelik olayı ile ilgili Gökhan Demirkol'un bilgisayarındaki MSN kayıtları, Microsoft tarafından tespit edilmiş...Bu konu ile ilgili duyarlı arkadaşların yazıları da net'de dolaşıyor...Microsoft bu MSN yazışmalarını nasıl ele geçirdi? Elbetteki yapılan tüm konuşmaları kaydederek...bilişim sektöründeki bazı arkadaşlar bunun ne kadar devasa büyüklükte bir iş olduğunu bilirler...aslında bunu tahmin etmek için bu meslekten olmanıza da gerek yok...bu nasıl olabilir diye soruyorsunuzdur kendinize belki...emin olun ki gayet kolay ve yapılabilir birşeydir...Microsoft hemen ardından bir açıklama yaparak durumu inkar etmiş...kayıtlar kesinlikle tutulmuyor şeklinde...böyle tutulmuyor diyerek işin içinden sıyrılacaklarını sanıyorlar...

Bir de şu açıdan düşünelim...madem ki Microsoft bu konuşmaları kaydetmiyor, peki nasıl oluyorda elde edebiliyor??? Yoksa kendi işletim sistemi üzerinde bulunan ve sadece kendinin bildiği bir kapıdan girerek Gökhan'ın bilgisayarındaki dosyalara mı ulaşabiliyor??? Bu daha büyük bir skandal elbette...her iki ucu da skandal olma niteliği kazandırıyor olaya...zaten şundan emin olun ki bilgisayarlar üzerinde, özellikle net üzerinde yaptığımız herşey birileri tarafından kaydediliyor...

Bir bomba daha var!!! Şu sıralar bizim değerli devlet büyüklerimiz tüm ülkemizin e-devlet sistemine geçişini gerçekleştirilecek projeyi Microsoft'a veriyormuş...vay halimize diyorum ben...İstediği her an, her bilgiyi ele geçirebilecek ürünler üretmiş bir firma bizim tüm yaşamımızın kayıtlarını tutacak olan projeyi hazırlıyor...ülke böyle satılır arkadaşlar...işte böyle!!! Bill baba da gelir Marmaris kıyılarında gazete okur özel yatında...dünya'da başka gidecek yer mi yoktu yatla keyif yapabilecek...neden Türkiye'yi tercih etti sizce??? tabi bizim medya bu konuda ya bilgisiz ve bilinçsiz ya da bizden her zamanki gibi birşeyler saklıyor...

Düşünün! Siz bir program yazıyorsunuz ve bu programın sizden izinsiz olarak kullanılmasını istemiyorsunuz...ya da izinsiz kullananların tespit edilmesini...yazdığını program sonuçta sizin çocuğunuz gibidir...seslendiğinizde "baba ben buradayım ve şunu bunu yapıyorum" demesini sağlayacak bir önlem almazmıydınız??? Bu konu çok derin sizleri sıkmak istemem...

Bunlara inanın ve şaşırmayın...size konu ile ilgili başka ve çok büyük bir örnek verip yazımı bitireceğim...Tüm dünya'daki internet omurgası Cisco markalı router adı verilen yani köprü görevi gören cihazlar üzerine kurulmuştur...tüm internet sistemindeki iletişim bu cihazlardan geçerek karşı tarafa ulaşmaktadır...Cisco bir İsrail firmasıdır ve Cisco cihazlarının en büyük karakteristik özelliklerinden birisi de üzerinden geçen her bilgiyi yedekleme özelliğidir...nereye yedeklediği ve kimlere hizmet edebileceği tahminlerini sizlere bırakıyorum...

Ben kim miyim? Sakın beni Microsoft düşmanı Linux severlerden biri sanmayın çünkü ben sadece Microsoft ürünleri kullanan ve hatta Microsoft Sertifikası almış mühendislerden biriyim...belki diyeceksiniz ki madem biliyorsun da neden kullanıyorsun? işletim sisteminin ne olduğu ne farkederki, biraz evvel bahsettiğim köprülerin başında İsrail'liler varken bunun ne önemi var;)

Sevgilerle
Sosyal ağlarda paylaş

Bu bir pazarlama taktiğidir forgiver...düşün ki windows ilk çıktığı yıllarda yani 3.1 veya windows 95'i piyasaya sürdüğü zamanlarda crack'lemene izin vermeyecek bir yapı oluştursaydı sence bu kadar tutulurmuydu??? Elbette hayır...Microsoft'un bu geleneksel pazarlama taktiği günümüzde de devam ediyor...zaten onlar senin vereceğin 100 doların peşinde değiller...firmalardan fazlasını çıkarıyorlar...bireysel kullanıcıların verdiği lisans bedelleri de çerez olarak kar kalıyor...istanbul'un her yerinde kaçak cd'ler satılıyor...kadıköy'de mesela...bunlar neden ordaki üç beş çapulcuyu temizleyemiyorlar? istemem yan cebime koy tarzı bir davranıştır bu. Lisanssız kullandığını düşünelim, güvenlik için adamın kucağına gidiyor ve windows'um update olsun diye çırpınıyoruz. Orda dikkat et senden Windows Update'in de update edilmesini ister. Sen o update'i yaparken sendeki birçok bilgiyi topluyor merak etme. Ama buna gerçekten kızıyor olsaydı seni sobelerdi. bilmem anlatabildimmi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 13 Ekim 2005 14:46 tarihinde demiş ki:
tek bir soru
herşeyimi bilen microsft
neden korsan microsoft ürünlerini kullandığım için beni dava etmiyor ?

İ$i gücü yok 5.5 Milyar nüfuslu Dünya'da senle mi uğra$sın?
Senle emniyet uğra$ır merak etme...

Bu Dünya'da senin gibi kaç milyon korsan var haberin var mı?
Emniyet seni de $ikayet etsin bak bakalım o pc sende kalıyomu :)[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 13 Ekim 2005 15:17 tarihinde demiş ki:
madme güç var uğraşsın

Microsoft gerçekten büyük bir güç. Fakat bu gücünü kaçak kullanımı takip ederek harcamak istemiyor. Microsoft(BSA) bir şirkette (şirkette diyorum dikkat edin personel kullanım değil...) kaçak kullanım tespit ettiği zaman veya standart kontrole gideceği zaman önceden telefon edip geleceklerini belirtiyorlar. Bu sizce ne ifade ediyor? Lisanssız kullanıma karşı önlem mi? Yoksa, baştan lisanssız kullanıma izin verip yayıldıktan sonra daha büyük ihalelere girerek daha büyük paralar kazanmak için yapılmış bir stratejimi.

Sevgi ve saygılarımla,[signature][hline]Uet_TuLSaDuM.KAjE
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız ben şunu anlamadım, msn kayıtları mahkemede delil olarak nasıl kullanılıyor/kullanılabiliyor mu? bilgisayar başında başka biri oturuyo olabilir, ya da haxxorlanmış olabilir, nasıl kanıtlanıyo ki o kişinin o cümleleri sarfettiği?o zaman suç unsuru içeren bisürü şey yazar adam ama sonra ben yazmadım hede hödö bilgisayar başındaydı o yazdı der, nasıl ispat edilecek aksi?[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sensible, 13 Ekim 2005 15:03 tarihinde demiş ki:
Ya komplo teorileri üretmeyin... Ne microsoftu? Herifin evine baskın yapılıp bilgisayarlarına el koyuldu böylece herşeye ulaşıldı. Saçmalamayın...

said:
Antimodes52, 13 Ekim 2005 16:07 tarihinde demiş ki:
MSN kayıtları davalının evindeki bilgisayarından alınmıştır.
Evindeki bilgisayar incelemeye alındı sonuçta da kayıtlar bilgisayarda bulundu, komplo teorilerini gerçekmiş gibi ortaya atmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ya komplo teorileri üretmeyin... Ne microsoftu? Herifin evine baskın yapılıp bilgisayarlarına el koyuldu böylece herşeye ulaşıldı. Saçmalamayın...

hakkatten yaw millet nasılda bayılıyor bu komplo teorilerini[signature][hline]if you lost your everthing,you can do everything...
Sosyal ağlarda paylaş

said:

+1
Bi de sürekli skandal demişsin de o kdr da skandallık bi olay değil bu bence...
Yani microsoft benim maillerimi okusa nolcaaak,okumasa nolcak :)[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Sosyal ağlarda paylaş

keşke okusa ve keşke kaydetse ama yapamaz.
microsoftun konuşmalarını kaydettiğini veya gizli bir porttan bilgisayarına girdiğini ispatlayan adam microsoftu dava ederse, microsoftun hayatı kayar.
Microsoft böyle bir şeyi asla göze alamaz...

Mantıklı düşünün biraz. Sallamak kolay...[signature][hline]Polly
http://grin.hq.nasa.gov/
Deep Space
Sosyal ağlarda paylaş

sıstemı kuran mıcrosoft 2 yıl once almanyada hukumet bılgısayarlarına mıcrosoft un kodlarından gırılınce mıllet delıye donmustu o yzuden dıkkat edın pek cok onemlı devlet daıresı veya ıstıhbarat bırımlerı kendı yazılımalrını kendılerı gelıstırır gunun bırınde mıcrosoft un x ısımlı ulkeyı y ulkesınw satmıycagı ne malum

he bunun ıdısnda cok akıllı akpcı kenkımız korsancılıktan bahsetmıs

mıcrosoft korsanı oyle rahat tespıt edıyorkı cok zekı oldugunu sanan bu arkada pekı bıll amcanın wındows update olayını okumamısmı

bıll amca krıtık olanlar harıc kopya wındowsların wındows update kullanamıycagını soyledı yanı adamda kabul edıyor kopyaların varlıgını ve krıtık guncellestırmelerıde kullanabılırler dıyor

yanı herıf tespıt edebılıyor ıstese wındows update e gıren butun kopyaları bır bır tespıt edebılır ve ıstedıgını yapabılır ama wındows ev kullanıcılarına akrısmıyor helekı turkıyede

ama bır sırket vs olarak kullan bakalım kopya wındows adamalr dırek avukatla polısle gelıyor ısyerıne gelınce[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft bizim hakkımızdaki bilgileri kendi sitesine kaydediyor mu bilmiyorum ama neticede bizimle ilgili bilgileri, bizim isteğimiz dışında, bizim bilgisayarlarımızda depoladığını biliyorum.

Eğer Internet Explorer ve Outlook Express kullanıyorsanız son formatınızdan bu yana girdiğiniz bütün site url'leri (internet cache ini boşaltmış olsanız bile), yollayıp aldığınız maiiller (sildikleriniz dahil) attachmentları falan hep sizin bilgisayarınızda kayıtlı olarak tutuluyor.

O yüzden msn loglarını kaydet seçeneğinin seçili olup olmaması, kaydedilmediği anlamına gelmez.[signature][hline]I'm trapped in this world
Lonely and fading,
Heartbroke and waiting
Sosyal ağlarda paylaş

beyler genede dikkatli olmak lazım arkadaşın da dediği gibi bilgileri girip satabilir. ki bunu bir hacker(kendini hacker zanneden biri)bana pc controll yutturdu(utanıyorum nası yedim?)benim d sürücüsünün ismi "secret republic" adam bütün d yi alan taran etti herşeyi aradı sildi ama ev bilgisayarından ne istedi bilmiyorum bu kadar önemsiz bi isim aranıyorsa demek ki bir ihtiyaç var her deliğe bakılıyor (bu arkadaş türk asıllı bir alman yapıyor)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...