Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gay Derneği Kapatılması İstemine Ret

AthleT

Öne çıkan mesajlar

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KAOS Gay ve Lezbiyen Kültürel Araştırma ve Dayanışma Derneği'nin adında ve tüzüğünde ahlaka aykırı bir durum bulunmadığı gerekçesiyle, derneğe kapatma davası açılmasına yer olmadığına karar verdi.
Basın Savcısı Kürşat Kayral, Ankara Valiliği'nin derneğin adında ve tüzüğünde ahlaka aykırılık bulunduğu iddiasıyla derneğe kapatma davası açılması istemiyle yaptığı başvuruyu karara bağladı.
Kararda, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nun, AB siyasi kriterleri, Katılım Ortaklığı Belgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve taraf olunan uluslararası insan hakları sözleşmeleri dikkate alınarak hazırlandığı belirtildi.
Yasanın temel felsefesinin derneğin özeline girmemek, resmi makamların veya kamuoyunun gözetiminden uzak serbestçe etkinlikte bulunmasını sağlamak olduğu anlatılan kararda, ''Yasa, devletin derneklere karşı baskıcı değil, kollayıcı tavrını göstermesi usulüne göre yapılandırıldı'' denildi.
''Lezbiyen'' ve ''gay'' kelimelerinin günlük hayatta ve bilimsel araştırmalarda rahatlıkla kullanıldığına işaret edilen kararda, ''Bu kavramlar, toplumlara göre değişir. Yeni TCK'nın yapılandırılmasında 'cinsel yönelim ayrımcılığının' tartışıldığı bir dönemde, eşcinsel olmak ahlaksız olmak anlamına gelmez. Aslolan tüm ahlak bilimleriyle uğraşanların ortak birleştikleri nokta olan insan iradesinin hür olması gerektiğidir'' denildi.

kaynak : maynet[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu KAOS'un bi broşürü vardı, "Ahmetleri seven Aliler, Ayşeleri seven Fatmalardan mısınız?" gibisinden, okurken yerlere yatmıştım gülmekten.
Ama redde katılıyorum, kişisel tercih meselesidir sonuçta. Ahmet'in Ali'yi sevmesinden bana ne.
Beni sevmesin de kimi severse sevsin.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation.
The world will have to deal with us. "
Sosyal ağlarda paylaş

Çok gelişmiş bir toplum olduğumuzun göstergeleri bunlar (yazık)[signature][hline]Absolute, 27 Eylül 2005 00:59 tarihinde demiş ki:
Daha fazla paticik söyle idi, böyle oldu, ancak şöyle kurtarılır, yok şunları, atalım bunları büyütelim, ilerde işe yararlar tipi yazılara son verelim artık. Paticik şu an ne ise odur. Sıkıntı bastı kaç gündür x ayrılmış y kurtarma operasyonu yapıcakmış c ağlamış. Adam gibi konu açın, insan gibi yazı yazın. Dedikoducu teyzeler gibi 1 lafı 50 kere döndürüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

herhald ret olacaktı ne olacaktı.
bi de bi ara "erkek adamın erkek sevgilisi olur" vardı kopmuştum duyunca :-)[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 12 Ekim 2005 14:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tercih meselesi, kapanmaması lazım. Ama artıyor sayıları. Yakındainsanlar üremeyi unutacak ya... :P

Kalması doğru tabii ki. Ama o broşür ne öyle ya, Ali'leri seven Ahmetler falan :D[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar özgür ve hürdür. İstediklerini baskı altında olmadan ama bellikurallar çerçevesinde kualları çiğnemeden, diğer insanlara zarar vermeden yapabilrler.

Demokrasi ve gelişim demiş arkdaşlar. Bende onlara katılıyorum. İnsanların birlikte ortak bi fikirde bir araya gelmesi ve birşeyler yapmalarına sen veya bir başkası karışamaz. seni ilgilendirmez. Kapatma hakkına sahip deilsin.[signature][hline]
-nevin, uyan horluyorum..
-allah belani versin sait...
- bakkal amca ölümden sonra hayat war mı?
- yok, tadelle war weriyim mi?
- ver hadi..
Sosyal ağlarda paylaş

Derneği kapatmadılar ama yetkililerden ricam bu konuyu kapatsınlar. Abi her threaddemi 1-2 tane sivri çıkar.[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...