Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

böyle pot kırılmaz

sheref

Öne çıkan mesajlar

passanger, iyi niyetini anlıyorum. ancak, kulanışlılığı kalmadığı, aşırı yük getirdiği gibi sebeplerle artık terkedilmiş ve eskilerimizin bize anlattığı o kadar çok şey var ki... mesela kömürlü ütüler. ya da iki elle zor açılıp kapanan el makasları. ne bileyim sobanın üstünde kestane pişirmek. şimdi soba üstü kestanesi geleneğimizden vazgeçmeyelim diye doğalgazlarımızı söktürüp kömür sobaları mı kuralım evlerimize?
davul konusu eninde sonunda yok olacak. biz de aynen senin dediğin gibi anlatacağız "gece tam! tam! geçerdi davulcu" diye. dinleyenler de hayretle soracak "polis gelmez miydi?" diye.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 06 Ekim 2005 17:48 tarihinde demiş ki:
Biz çucukkende sokakta ayı oynatan çingeneler vardı ama hiç özlemedim yani davulcularda ortadan kaybolsa eksikliğini hissetmezsiniz merak etmeyin. Yani sahura davul ile uyanan kaçınız var? Veya uyanıpta davulcu geçerken camı açıp iç çekerek davulcuyu dinleyen izleyen kim var? Umarım camı açıp iç geçirerek davulcu izlemiyorsunuzdur o ayrı zaten :)

cıngenelerle davulcuları aynı tutmak yanlıstır.Demogojı yapma. :)[signature][hline]Elbet bırgun toprak olup gıdecegız.
Besıktaslı dogduk Besıktaslı olecegız.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elvyn, 06 Ekim 2005 17:53 tarihinde demiş ki:
said:
Passanger, 06 Ekim 2005 17:49 tarihinde demiş ki:
ya ne demogojısı arkadasım.Davulcu ramazanla gelen bırsey olduguna gore dınsel bır yanıda vardır

Peki ezanın dinsel yönüyle ramazan davulununki aynı mı?

ramazanın dinle alakası tabiki var, ama malesef davulcunun yok:) hani vardir bi alakası demende komik olmus azıcık[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
She had rainbow eyes..
Sosyal ağlarda paylaş

DAvulcuya dinsel anlamı var dedin ya benim bittiğim nokta orası oldu zaten.
Davulcunun tokmağının vurduğu yerde gül biter.
Davulcuyu döven adam çarpıldı, bacağında meme ucu çıktı.
İşerken davuluna sıçratan davulcuyu cin çarptı.

[Bu mesaj Absolut tarafından 06 Ekim 2005 17:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Davulcu gelince ona güzelce bi "sie" diycem bütün hırsımı atıcam:D Nihahahahah

Yemişim böyle geleneği. Ne zamandır insanları gıcık etmek gelenek oluyo?

Zaten küçüklüğümden beri gıcık kaptığım iki şey var. Biri bozacılar biride davulcular. Gereksiz gürültü.

Böyle gelenek olmaz olsun. Hayatımın %8,3 ü boyunca rahat rahat uyku uyutmuycaklarmı bana...
Acaba bu davulcular kaç tane küfür yiyolardır gece boyunca...(Ben her uyanışımda duyuyorum bikaç tane...)
(Ki hepsini fazlasıyla hakediyolar eheheh:D)[signature][hline]Gerçekler acıdır... O zaman bu dünyada tek gerçek şey biber!
Sosyal ağlarda paylaş

bozacılar evet, unutmusum onları: ya sanki pastanelerde satılmıyor sanki tek onlarda var, bide bagırıyorlar boyle

BOOOOOOOOOZAAAAAAAAAAĞĞĞBOOOOĞĞZAAAAĞĞH

*!cıngcıncıng*[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
She had rainbow eyes..
Sosyal ağlarda paylaş

sımdı herkes bana yuklenıyor bende kendımı ıfade edemıyorum dur bastan anlatım.
Sımdı davulcu nezaman var?Ramazanda.Ozaman ramazan dıyınce aklımıza gelenlerden bırımı?evet.o halde ramazanda davulcu olmazsa eksıklık olmazmı?absolut hıssetmeyebıler ama ben hıssederım.Bu durumda bence dınsel bır yerı vardır.Dıkkaet ettıysenız kutsaldır demıyorum.
Ayrıca ıftara gıdıyorum kapalıyım.[signature][hline]Elbet bırgun toprak olup gıdecegız.
Besıktaslı dogduk Besıktaslı olecegız.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla o mantıkla yaklaşırsan pideninde ekmekten daha dini birşey olması lazım ama öyle bir kıyaslama yok. Yani davulcular eski zamanlarda saat telefon uyandırma servisi vb şeyler yokken insanları sahura kaldırmak için kullanılan insanlardan oluşan bişi. Dinle bir alakası yok yani bayramlarda seyranlarda maçlarda marşlarda kutlamalarda falan davul sesi duyunca aklına ramazan gelen kaç kişi var acaba? Günümüz için gereksiz bir uygulama ve rahatsızlık veren bir uygulama, istesek de istemesek de yok olmaya mahkum bir uygulama. AMa umarım çabuk yok olur.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

ramazanda davulun hiçbir dinsel yönü yoktur.
ramazanda hacivat'In da hiçbir dinsel yönü yoktur.
ramazanda güllaçın da hiçbir dinsel yönü yoktur.
ramazanda pidenin de hiçbir dinsel yönü yoktur.
kandillerde simitin de hiçbir dinsel yönü yoktur.
...

böyle uzar liste.
birbirine karıştırmamak gerek bunları.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar inançsız olsamda davul falan nostaljik iyi bişey[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki:
uyarıcı kesim de az post kasmıo.....
elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki:
demeyin öyle gotum kalkıyo sonra
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elvyn, 06 Ekim 2005 18:05 tarihinde demiş ki:
Arkadaşım anlamadıgın nokta ramazanla gelen herşeyin dinsel bir yonu anlamı yok. güllaç da ramazanla geliyor ama tapınmıyoruz biz gullaca, sen tapınıyosan bilemem.

ben güllaçı çok severim tapıyorum desem yeri midir ? ;)[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...