Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıvı Sabun

Horrible

Öne çıkan mesajlar

said:
Apeiron, 11 Ekim 2005 20:27 tarihinde demiş ki:
yaw tamam anladk sıvı sabun kanser yapıo.
normal sabun(halka açık yerlerde ki) sarılık yapma riski var.

e biz napcaz şimdi?
ne kullancaz?

halka açık olanları kullanmıcaksın eczanelerde kibrit kutusu büyüklüğünde kağıt sabunlar var incecik sıvıyla temasta hemen erio köpürüo fiyatıda ucuz onlardan kullan koy cüzdanında dursun[signature][hline]AthleT, 25 Eylül 2005 17:55 tarihinde demiş ki:

Sisteme laf söylemek istemiyorum. Sadece kafam girsin o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

sıpamdır sıpam.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 11 Ekim 2005 22:39 tarihinde demiş ki:
sterol amerikada hastanelerde kullaniliyo ne kanserinden bahsediyo bunlar? kendisi sabundan cok, jel haline getirilmis kolonyadir. hadi atiyolar, duzgun atsinlar.

ehhe spam tabi.. aslında sıvı sabun üretimi (bir arkadaşında belirttiği gibi) farklıdır... Saponification esnasında ayrışmaz sıvı sabun ki bu istenilen bir şey değildir... Bu sebele (ve gerek maliyetin yüksek olması sebebiyle) sıvı sabun yerine, sıvı temizlik malzemesi üretimi yapılır. İşte bu malzemelerin içerisinde Sodium Lauryl Sulfate ve Sodium Laureth Sulfate bulunur... Bu maddeler -yüksek dozajlarda- zehirlidir (yani saf halde içmeyiniz) dahası bu maddelerin nitratlarla karışması halinde kansorejen etkiye sahip olduğu iddia edilir. Ancak ve ancak bu çok zor gözlenebilecek bir olaydır. Daha önemlisi bu maddeler şampuanlarda, jellerde, kişisel bakım ürünlerinde bulunmaktadır. Yani kaçmak isterseniz, kaçışınız çok zor olacaktır..

Dolayısı ile önceki gelen spam maillerin aksine bunun içinde bir gerçeklik payı olduğunu ama tehlikeli olmadığını söyleyebilirim (bilgilerime dayanarak, yoksa kimyager veya doktor vs değilim :))
Aklıma gelmişken sıvı sabunlar hakkında ek bir bilgi daha vermek gerekirse (çok zor durumda kalınırsa kullanılmak üzre tabi, yoksa sorumluluk kabul etmem) doktora ulaşamayacağınız bir yerde Allah korusun zehirlenme falan durumu olursa, zehirlenen arkadaşa ilk yardım olarak bir çorba kaşığı sıvı sabun içirebilirsiniz. Genelde sıvı sabunlar ipeka şurubu içerirler...

[EDIT:]Ayrıca bu malzemeyi aratmak için keyword SLS olacaktır.
Etkileşimleri için atılan iddialar bu yönde
SLS hakkında bilgi için :NTP sitesinden yararlanabilirsiniz..
[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 12 Ekim 2005 00:00 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj dasaaa tarafından 12 Ekim 2005 00:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tırstırmayın lan adamı.. daha 2 gün önce elimi çizdim, gittim sıvı sabunla yıkadım dışardayken.. kaliteli bi yerdi gerçi ama tırstırmayın yine de.. alla alla ya işimiz gücümüz yok bi de kanser mi olacaz :P[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Krusty, 12 Ekim 2005 00:48 tarihinde demiş ki:
yuh %100 diyosun bide ozaman kesin cilt kanseri olcam ben

eauehuahe vallaa ya ben o zaman ilt kanser Tanrısı fian olmusumdur :-)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ronald, 11 Ekim 2005 20:40 tarihinde demiş ki:
said:
Saeros, 11 Ekim 2005 20:22 tarihinde demiş ki:
ya zaten sıvı sabun iğrenç, tiksinç bişey bana göre. köpek salyası gibi.

aynen katiliyorum,tiksinti verici bisey sivi sabun bence de

Aynen, ben de oldum olası hiç sevmem. Evde tek kalıp sabun kullanan benim. Sıvı sabuna haaaayıııııır.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | Grimsoul Legion
Nepenthe| Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...