Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaşam

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
yaşamı nasıl özetleyebiliriz?
özetlemeye çalışınca bir sürü farklı kavram karşımıza geliyor. bazıları yaşamdan sonraki diğer yaşama yada yeniden varoluşa inanıyor. bu noktayı bilmem ama şuanda yaşadığımız zaman dilimi bana oldukça karışık geliyor. 3-4 sene önce umursamadan yaşardım fakat son 1-2 seneden yaptığım herşey saçma gelmeye başladı. mesela öğrenilen ders formülleri veya ders konuları. hayatta ne zaman yardımcı olabilecek ki? ne zaman kullanacağız? abuk subuk durup durduk yere küre,koninin hacmini bulup birbirleri içinemi yerleştireceğiz, peh.. kafası sıyırmamak lazım :)
bu geçmiş yıllara ait basit sorulardı. fakat yaşam anlamsız gelmeye başladı. yapılan herşey anlamsız geliyor, yaptın ve bitti. eline ne geçti? daha sonrası ne olacak? doğacaksın ve öleceksin hmm :)
melankoli ve depresyon diyebiliriz bu duruma. hmm sizin düşünceleriniz nedir?[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

yaşam kelimesinin kökü yaşamak ya.. o zaman anı yaşamaya bakmak lazım.. ama bi sonraki anları nasıl güzel yaşayabileceğini de düşünerek[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
Ben senin için yaşamayı göze almışım.
-natalieye
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz bencil olmayı bırakıp, durup şu düzene bir hayran olmak lazım.
Bahsettiğim şey dinin ötesinde bir şey, sakın o kadar basit algılamayın.
Evren öyle mükemmel yaratılmış ki, sizden beklenen tek şey bu koca düzene küçücük varlığınızla bir şeyler katmaya çalışmak. Hayatın anlamı da orada yatıyor zaten.
Bu mantaliteyi benimseyip, bencillikten bir an sıyrılabilirseniz zaten dünyanızı ve hayatınızı güzelleştirmek için din ve yasa gibi itekleyici dürtükleyici konseptlere ihtiyacınız kalmaz, birebir evrenle barışık olursunuz.
Bence hayatın anlamı burada yatar.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

doğmak ve ölmek arasında geçirceğin zamanı en mutlu olabileceğin şekilde geçirmelisin bence..çünkü düşününce bana da çoğu şey saçma gelio fazla deşince düşünceleri mutsuzluk verio bana cevapsız sorular...en iyisi benim için sormammak ve yanlızca nutlu olmaya bakmak.[signature][hline]"Hayatın en büyük trajedisi çok çabuk yaşlanmamız, ama çok geç akıllanmamızdır."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 08 Ekim 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Biraz bencil olmayı bırakıp, durup şu düzene bir hayran olmak lazım.
Bahsettiğim şey dinin ötesinde bir şey, sakın o kadar basit algılamayın.
Evren öyle mükemmel yaratılmış ki, sizden beklenen tek şey bu koca düzene küçücük varlığınızla bir şeyler katmaya çalışmak. Hayatın anlamı da orada yatıyor zaten.
Bu mantaliteyi benimseyip, bencillikten bir an sıyrılabilirseniz zaten dünyanızı ve hayatınızı güzelleştirmek için din ve yasa gibi itekleyici dürtükleyici konseptlere ihtiyacınız kalmaz, birebir evrenle barışık olursunuz.
Bence hayatın anlamı burada yatar.

+ bilmem kaç ya bu kadar aynı düşüncede olunur mu yaa[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
Ben senin için yaşamayı göze almışım.
-natalieye
Sosyal ağlarda paylaş

2 ile başlayan yaşlar geldi artık. açıkçası kendimi büyük bi boşlukta buldum üni yi kazanamadım askerklik geldi ama bisene daha çalışıcam ama. kazanamasam da kendime bakıcak bi işim var köylüyüm okursam diplomalı köylü olucam vet. olursam diplomalı çoban olucam. hayat şimdiden benim için kısır bi döngü. belki çoğu kişinin üstüne almaya korkacağı maddi yükümlülüklerim var ama yaşıyoruz işte yaşamaya da devam edicem çalışacağım belki günün birinde güzel bi yuva kuracağım diye düşünüyorum. Bu düşünce beni biraz da ayakta tutuyor. ama yoruldum artık..[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :)
Sosyal ağlarda paylaş

yasıyosunda ne oluyo kötü bişey oldugu zmn olucagı warmıs dıosun elınden gelen bısey warmı sevdıgın birisinin senle olan ılıskısınden emın dıılsen aradakı durumu bılmıosan kendını yiyip bitiriyosun bitap düşüyosun ki yapmayıpta hayatına bakmak warken olmuyo işte. melankolidende beter manikdepresif ataktı glba adı ewt ona geçiyoruz .[signature][hline][b]cats rulz =)
çöllerdeyim yanıyorum;kutuptayım üşüyorum ceza benim çekiyorum ne olur dön.
her aksam senden bıkan ama her sabahta sana tekrar aşık olan bi salagım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin kendini mutlu etmeye çalışıp, başkalarını üzmesidir hayat. sıkıntıdır. tatmin olamamaktır. suçu başkasına atmaktır. kendini en yüksekte görmektir. bu yüzden de herkes üzgündür. herkes birilerine muhtaçtır. alkışlanmak için. onaylanmak için. haklı olduğunu göstermek için. iyi ve kötü öylesine içiçe geçmiş ve birbirine benzemiş ki..

bülent ortaçgil "ama aşk var" demiş..bütün bunların yanında.."aşk var mı? aşk var" demiş..

bencillikten kurtulmak ve biraz da başkalarının mutluluğu için çalışmak önemli. gerçek huzur ancak böyle sağlanabilir. bi kez geliyoruz buraya, ve başka hayat da yok. babacum da geçen açtığı topikte ne güzel söylemiş, "öpüşün, sevişin."[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

eternal haklısın hayatının sonunu dusunursen gercekten zewk alamıon ben gecen seneye kadar hep ne olacak bu hayatım die dusunodum ama bıraktın dusunmeyi sadece onume bakıorum dunu dunde bugunu bugun de bırakıp yarın olacakları bekliorum...[signature][hline]...We Be Burnin...
Sosyal ağlarda paylaş

hoş bazı bildigin olaylarıda katarsan zaten bısey cıkmıyo ortaya mesela yarın ne olacagını bılıpte ıse koyulanlar war hayatı rutin olan her gun ewden işe or ewden okula olan arkadaslarda war onlarında işi zor ki ben hala okuluma gidiyorum hayatımdan cok ta memnunum benım tanıdıgım cogu kısı okulu sevmez ama ben oldum olası okuluma baglıyımdır . ki son 2 senedir hayatımın askı okulumda oldugu ıcın onu tek gorebıldıgım yerde okul oldugu ıcın cok mutluyum okula gelmekten hayatımda tek zevk aldıgım seyde bu zaten . okulda onun her dakika bana gülüşünü görmek . neyse post u çarpıttım hayatın bı anlamı yok aslında anca gidiyosun dümdüz bi yolda arada bi çukura giriyosun sapıtıyosun düşüyosun kalkıyosun rahatlıyosun kimi zaman kimi zaman taş yokmu lan taş diye arıyosun yani bitmez tükenmez bi dünya şey ne yapcas bilmiyorum bu yaşımda kafamda binbir türlü şey düşünmeden duramadıgım yegane şey. nabacas nabacas ??[signature][hline][b]cats rulz =)
çöllerdeyim yanıyorum;kutuptayım üşüyorum ceza benim çekiyorum ne olur dön.
her aksam senden bıkan ama her sabahta sana tekrar aşık olan bi salagım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
eh, birde televizyon dizilerine hastayımdır. bence hayatı onlarla karşılaştırmayın. onlar daima iyi yönde mesajlar vermeye çalışmalıdır, o tamamen ayrı bir konu. fakat oradaki hayat güzel ve iyiye dönük. yani oyuncular para alarak, bazı insanların ulaşamayacakları yaşamları canladırıyor. yok işe polat'ın kurtlar vadisi'ndeki rolü..[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 08 Ekim 2005 23:40 tarihinde demiş ki:
herkesin kendini mutlu etmeye çalışıp, başkalarını üzmesidir hayat. sıkıntıdır. tatmin olamamaktır. suçu başkasına atmaktır. kendini en yüksekte görmektir. bu yüzden de herkes üzgündür. herkes birilerine muhtaçtır. alkışlanmak için. onaylanmak için. haklı olduğunu göstermek için. iyi ve kötü öylesine içiçe geçmiş ve birbirine benzemiş ki..

bülent ortaçgil "ama aşk var" demiş..bütün bunların yanında.."aşk var mı? aşk var" demiş..

bencillikten kurtulmak ve biraz da başkalarının mutluluğu için çalışmak önemli. gerçek huzur ancak böyle sağlanabilir. bi kez geliyoruz buraya, ve başka hayat da yok. babacum da geçen açtığı topikte ne güzel söylemiş, "öpüşün, sevişin."

peki ya zaten bencil olan sen deilsen,peki ya başkalarının mutluluğu için çalışan sensen ve senin mutluğun için çalışan kimse yoksa???bunların hiçbiri yaşamı tam olarak tanımlayan yorumlar deil.belki 1 milyon post atılsa bu topice kimse tam olarak anlatamaz yaşamı.oyusde kimse kasmasın bence[signature][hline]if you lost your everthing,you can do everything...
Sosyal ağlarda paylaş

bütün acılar aynıdır, bunun ölçüsünü ayarlayan insanlardır, bazı acılara daha çok değer verirsin bazılarına daha az. İnsan kendini kontrol edebilirse gerçekten büyük bir güçtür, sadece kendiniz olmaya bakın. Aşk, aşk acısı acıların acısı diye geçer, evet öyledir. Ama bunu böyle acı yapan sensin, senin verdiğin değerdir. Sen o acıya okadar değer vermezsen o acı okadar büyümez.

Gününü gün için yaşamalısın diyorum, şu sıkıntılarla dolu hayat! demiyorum, çünkü sen sıkıntı tarafından bakıyosun, mutluluklarla dolu hayat! (çünkü pozitif düşünüyorum ve mutlu oluyorum)da iyi vakit geçirebilmek gerçekten sizlere bağlıdır..

Her nekadar uygulayamasamda böyledir bu[signature][hline] i own j00
bLogger Mike
Voys (geri sayım : 176) says:
lan bana 50 mılyon versen 2 yıl köpeen olurum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zep, 09 Ekim 2005 02:51 tarihinde demiş ki:
peki ya zaten bencil olan sen deilsen,peki ya başkalarının mutluluğu için çalışan sensen ve senin mutluğun için çalışan kimse yoksa???bunların hiçbiri yaşamı tam olarak tanımlayan yorumlar deil.belki 1 milyon post atılsa bu topice kimse tam olarak anlatamaz yaşamı.oyusde kimse kasmasın bence

bencil olmadığını iddia edebilen varsa, beri gelsin. mutluluğu için kimsenin çalışmadığı iddia eden varsa da beri gelsin. öyle bişey yok, herkesin bir seveni vardır, herkesin bi sevdiği vardır ama özünde herkes benmerkezcidir. daha genel tanım yapmak zor tabii, ama aşağı yukarı bütün dengeler bencillik üzerine kuruludur.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
said:
Eternal, 08 Ekim 2005 23:45 tarihinde demiş ki:
Hayat ne önemsicek kadar uzun ne de boşvericek kadar kısadır.

al özeti =P

bende diyorum bu adam nasıl bu kadar mutlu :-p[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...