Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hiç "Aykuşağı" Gördünüz Mü?

Finrod

Öne çıkan mesajlar

[img=http://img411.imageshack.us/img411/1693/moon1sq.th.png]

Hiç 'aykuşağı' gördünüz mü? Nasıl ki gökkuşağı Güneş'in ışıklarıyla ortaya çıkar, aykuşağı da Ay'ın ışıklarıyla aydınlatılır. Güneş, Ay'dan çok daha parlak olduğundan, gökkuşağı da aykuşağından daha parlaktır ve bu sebeple daha sık rastlanır. Yukarıdaki resim, Matt BenDaniel tarafından Salt Pond Körfezi'nde (St. John, Virgin Adaları) çekilmiştir. Sol tarafta seyahat teknelerini görmektesiniz. Bu fotoğrafı çekebilmek için diyaframı 30 saniye açık tutmak gerekmiştir. Böylece resimde, gün ortasında çekilmiş gibi bir etki yaratılmıştır. Ayışığı, Güneş'ten gelen ışığın yansıması sonucu olduğundan, kuşakta yer alan renkler de hemen hemen aynıdır. Her iki kuşak ta yağmur damlalarının, prizmada olduğu gibi, ışığı kırmaları sonucu oluşur.[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer
msn

[Bu mesaj Odim tarafından 10 Ekim 2005 17:23 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Odim tarafından 10 Ekim 2005 17:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Odim, 10 Ekim 2005 17:25 tarihinde demiş ki:
Gunduz cekılmemıs fakat gunduz cekılmıs gıbı bır etkı yaratılmıs

Nasıl öyle bir etki yaratabilmiş ki? Yani ne kadar kassan da sanki direk gündüz gibi gözüküyor. O renkler sarı güneş ışığıyla etkileşime girmiş gibi. Bence yalan olabilir...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
One_Hooijdonk, 10 Ekim 2005 17:38 tarihinde demiş ki:
said:
Odim, 10 Ekim 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
said:
One_Hooijdonk, 10 Ekim 2005 17:31 tarihinde demiş ki:
sitelerde photoshop gibi sanki :D neyse tamam kızma ama oyle duruyor walla

ne kızacam lol sankı ben cektım =)

direk kaynak gösterdin ya o yüzden sinirlendin sandım neise iyi bare

Yok ben daha ınandırıcı olsun dıye kaynak gosterdım :) gercı hala pek ınandırıcı durmuyorya nese..[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer
msn
Sosyal ağlarda paylaş

diyaframın uzun süreli açık bırakıldığı tripod çekimlerinde zifiri karanlıkta bile yıldızlar olduğu takdirde gündüz efekti yaratılabilir bir fotoğraf makinasıyla.. Normalde fotoğraf çektiğiniz zaman mevcut ışığın birebir aktarılması için diyaframın saniyenin 1600de 1i kadar süre açık kalması direkt ışıkta yeterli olabilmektedir. Düşünün ki 30 saniye boyunca diyafram açık kalıyor. Tekneler de dalgalar ile sallandığından uzun enstantaneli çekimde bulanık çıkmıştır. Dolayısıyla gayet yapılabilir ve yakalanabilir bir fotoğraftır.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

oynanmış bu resimle , kesinlikle gerçek değil[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben hep görüyorum. Bakın yukarda yazdığı gibi ahmet arkadaşımız da görüyomuş[signature][hline]-Küçük Hüsamettindim ben bir aralar
-Yemin et
-Wtf?
Beşiktaşım hayat sensin dünyam sensin herşey sensin,
Gelecekse tüm acılar biz hazırız, senden gelsin,
Bu sevdadan vazgeçersek Allah belamızı versin!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...