Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blind Guardian - (Şarkı - Yorum)

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Mix ve Jester arkadaşlar nefis grupların şarkı şarkı tanıtımını yapınca bir an gaza geldim ve aşağıda gördüğünüz Blind Guardian yazısını yazdım; umarım hoşunuza gider.

Battalions Of Fear

Bir sonraki albümleri gibi speed metal olarak nitelendirebileceğimiz bu albüm de Hansi'nin vokalleri yüzünden birçok kişiye itici geliyor. Fakat sırf bir vokalin evrimini göstermesi açısından bile dinlenmesi gerekli. İçlerinde yıllar sonra kült haline gelecek şarkılar mevcut.

Majesty: İşte Guardian'ın ilk şarkısı ve konserlerin demirbaşı. Nefis bir nakarat ve grubun tecrübesiz devresinde çıkarılmış bir albüm olsa da inanılmaz sololara ve ara gitarlara sahip. 'Cries, cries in a dark land, hear the voice its cold as ice...' kısmı ise bence şarkının en vurucu yeri. Üst üste defalarca dinlenecek bir klasik.

Guardians Of The Blind: Albümdeki klasik şarkılardan ilki. Guardian tarzı diyebileceğimiz bir nakarata ve hoş sololara sahip. Thomen'ın da davul hünerlerini sergilenemeye başladığı bir şarkı. Aynı zamanda grubun adını taşıyan şarkı da diyebiliriz. (Bilmeyenler için grubun isim hikayesi de oldukça ilginçtir. İlk kurulduğunda ismi Lucifer's Heritage olan grup daha sonradan Andre'nin büyükbabasına göz kulak olan kör köpekten esinlenerek yeni isimlerini alıyorlar.)

Trial By The Archon: Albümün baba şarkıların birisi daha! Nefis melodilerin kapladığı ve grubun ilk enstrümantal çalışması olan bu şarkı grubun gelecek vaattiğini de kanıtlıyor.

Wizard's Crown: Bir önceki şarkının devamı diyebileceğimiz ve ense kökünüzün ağrıyacağını garanti edebileceğim nefis bir parça daha.

Run For The Night: Kesinlikle albümün en iyi 2. şarkısı. Ne var ki birkaç bootleg dışında konserlerde çalındığını pek görmedim. hala inanılmaz gelen melodiler ve vokaller şarkının her aşamasına hakim. Özellikle Tales From The Twilight World albümündeki canlı kaydı enfes. Dinlemeyen ölsün diyorum :).

The Martyr: Albümün bence en silik şarkısı. Belki beğenirsiniz, ne var ki ben direk sonraki şarkıya atlıyorum.

Battalions Of Fear: Albümün adını taşıyan şarkı. Özellikle nakarata giriş kısmı mükemmel. Sürekli değişken bir yapıya sahip olduğundan gelecekte grubun durumu ne olacak bir ipucu veriyor.

By The Gates Of Moria: Albümdeki 2. enstrümantal şarkı. Parçadaki melodi kime ait bilmiyorum fakat Rhapsody'nin Rain Of A Thousand Flames albümünde de kullanıldığından anonim desem yanlış olmaz. Şarkı, ortalarında yer alan bayık kısım dışında çok güzel. Hele 2:15'den sonra dinlenmeye doyum olmuyor.

Gandalf's Rebirth: Yine bir enstrümantal şarkı fakat 'bonus track' olarak yer aldığından dinlememiş olabilirsiniz. Hansi'nin basının hemen her yerde olduğu bariz belli fakat Andre'nin üstün yeteneği şarkıyı sıkıcı yapmaktan kurtarıyor.

Follow The Blind

Inquisition: Intro. Ne var ki bir sonraki şarkı düşünüldüğünde oldukça hoş hazırlanmış. Hele konsere giriş için harika.

Banish From Sanctuary: Aman Allah'ım bu nasıl bir giriş. İlk albümden sonra Guardian'dan coşkulu birşeyler bekliyorduk fakat bu kadarını tahmin etmemiştik. Nefis riffler, Andre'nin üstün yeteneği ve Hansi'nin yavaş yavaş oturan vokali 'bu şarkı muhteşem' diye açık açık bağırıyor. Hayatınızda bu kadar güzel nakarat sözleri ve melodisi duymuş olma olasılığınız çok az. 'No, no turn back! I'm banished from sanctuary...'. Guardian'ın demir başı haline gelecek vokalle birlikte gitar melodisi ilk defa burada karşımıza çıkıyor. Şarkının sonlarına doğru yer alan 'I hear the hangman coming, I wait for execution!' kısmında ise tüylerin diken olmaması imkansız. Konserde o kadar .ıçımı yırtmama rağmen çalmadı adi herifler, alacağınız olsun :).

Damned For All Time: Kimilerinin çok beğendiği bir şarkı, fakat ben bir türlü ısınamadım. Vurucu nakarata sahip ama...

Follow The Blind: Guardian'dan beklemeyeceğimiz bir şarkı daha. Oldukça yavaş fakat akustik gitarın ilk defa kullanılmış olması da gönlümüzü almıyor değil :). Favori olmasa da güzel bir şarkı.

Hall Of The King: Dolu dizgin bir tempoya sahip bir şarkı daha. Ne var ki kilise korosunu andıran şarkıları pek sevmiyorum, dolayısıyla bu şarkı da benim gözümde vasatlar arasında.

Fast To Madness: İşte albümde sevdiğim şarkılardan birisi daha. Güzel bir vokal melodisine ve ustalıkla yazılmış sololara sahip. Ama kesinlikle klasik değil.

Beyond The Ice: Albümdeki tek enstrümantal şarkı. Genel olarak güzel fakat 2:30'dan sonrası kesinlikle olağanüstü. Bu kadar hızlı ve duygu yüklü melodileri ancak Guardian gibi büyük gruplar bir araya getirebilir.

Valhalla: 'Valhalla deliverance, Why you've ever forgotten me?!'. Az biraz Guardian dinlediyseniz bu kadar bir söz size neyin ne olduğunu anlatabilir. Hala nasıl bulunduğuna inanamadığım sololar ve nakarat 5 dakikalık şarkıyı konserlerde 8-9'a çıkarabiliyor. Imaginations Through The Looking Glass konserindeki halini dinlemeden bu şar
Sosyal ağlarda paylaş

The Martyr isimli şarkıya silik demişsin ama bence çok kral sololar var o şarkıda.vokalin olduğu kısımlar güzel diil ama bencede.yazının gerisini henüz okumadım off amma yazmışsın ya helal :)
/Somewhere In Time ın girişinde ürperiyorum ben direk süper şarkı :)

[Bu mesaj EagleEye tarafından 27 Ağustos 2005 21:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

time what is time cok güzel sıyrılıyor bu arada bence, süperdir

demonswizardz albümlerini de incele bu arada bence, güzel gider bunların üstüne, eline sağlık

nightfall in... süper bir albüm olsa da benim için imaginations... ın yeri bambaşka, bir mordred's song, bir bright eyes ( zatne ikisini ayrı düşünemiyorum kafamda) bir yanda da script for my requiem

özledim bg yi ya

2001 konserinin anıları hala canlı kafamda, keşke gelseler bir daha[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

And than there was silence hakkındaki yorumlarına kesinlikle katılmıyorum.
Bence bu bir şarkı değil bir şahaeser.
İncelemek için yeni bir konu,hatta özel bir bölüm açılmasını öneriyorum.
Hayatımda dinlediğim en muhteşem eser.
Özellikle şu
I can cleary see the end now
kısmı beni benden alıyor.
Orgasm dan orgasma sürüklüyor.
Dinlemeyen boş gider o kadar diyorum ben[signature][hline]Düdüt
Sosyal ağlarda paylaş

ne onayi :P

sarkilar hakkinda tek tek kendi yorumlarini yazmis sonucta, butun sarkilari kotulese bile tutupta "yanlissin yok soyle harika boyle harika" demem anlamsiz olurdu, zira zevk renk falan filan

ha yorumuna katilmadigim sarkilar yok mu? cok ama o da benim fikrim ;)

(ha ayrica evet "when sorrow sang" beren ve luthien hakkinda dogru tahmin olmus)[signature][hline]RKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Bence insanların o şarkılardan aldıkları önemli burda tutorial gibi şarkı yorumlamak bana ters geldi.Sonuçta sanattır en nihayetinde bende uyandırdığı tema seninkiyle uyuşmayabilir ya da benim taptığım bi albümü başka insanlar çöp olarak görebilir.Kime göre neye göre kriterleri..[signature][hline]D'akmor J.Matthew
I'm only happy when it rains
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BulletRide, 05 Ekim 2005 00:52 tarihinde demiş ki:
Bence insanların o şarkılardan aldıkları önemli burda tutorial gibi şarkı yorumlamak bana ters geldi.Sonuçta sanattır en nihayetinde bende uyandırdığı tema seninkiyle uyuşmayabilir ya da benim taptığım bi albümü başka insanlar çöp olarak görebilir.Kime göre neye göre kriterleri..

Yargı yapılmıyor zaten, yorum yapılıyor.
Yargı nesneldir, yorum özneldir. Başlıkta da şarkı-yorum yazdığına göre sorun ne?[signature][hline]Shattered hope became my guide,
Pain and grief my friends...

In Flames We Trust.

Sosyal ağlarda paylaş

Jester başlıkta yorum diye geçip yargı içerirse durum değişir.Hem yargı teoriden doğan bir hipotezmidir ki nesnel olsun.Önyargı bir yargı değilmidir ki kişiden kişiye değişir pek de güzel.Yargıyı yıkmak diye bir terim niye var o zmn.Herkesce doğruysa yıkmaya ya da çürütmeye ne gerek var?"Bence" kelimesini kullandıkça herşey yorum olacak diye birşeyde yok farketmeden o kadar bence yargıları kullanıyorsunuz ki..Gözün kapalı In Flames fan'ısın bence ve senin In Flames ile ilgili yorumun değil ancak yargıların olabilir.Forumlardan çıkardığım sadece bu kişisel sataşmada değil yanlış anlama..Bana şarkı yorumlama tarzını belirleme ya da enstruman tekniği açısından sınırlı geliyor çünkü gerisi senin kalbine veya mantığına hitap edendir.[signature][hline]D'akmor J.Matthew
I'm only happy when it rains
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...