Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencilik ve Oruç

Masteis

Öne çıkan mesajlar

Ya adam oruç tutmanın öğrenciler için uygun olmadıgını söylemeye çalışmış siz neler saçmalamışsınız böyle. Yok herkesin kendi bileceği işmiş, yok inançmış.. Bi kendinize gelin ne saçmalıyosunuz. Bütün gün aç susuz dolaşan öğrenciden nasıl bir performans bekleyebilirsiniz.

Madem oruç pek sağlıklı bişey bütün bir sene boyunca tutun.[signature][hline]| Me | | M. Portnoy | | Vic Firth | | Tama |
.. dark forter // god forgives... i do not! ..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar tartışılmış ama bana göre boşuna...
Herkesin kendi iradesi var, tutar veya tutmaz kimseyi ırgalamaz. Yok tıp adamları tıbben yanlış dedi, yok diğeri bilmem ne dedi.
O yüzden tıbbı da pek bi alakadar etmiyor.[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...?
Msn Spaces
Sosyal ağlarda paylaş

said:
toggie, 05 Ekim 2005 17:06 tarihinde demiş ki:
Ya adam oruç tutmanın öğrenciler için uygun olmadıgını söylemeye çalışmış siz neler saçmalamışsınız böyle. Yok herkesin kendi bileceği işmiş, yok inançmış.. Bi kendinize gelin ne saçmalıyosunuz. Bütün gün aç susuz dolaşan öğrenciden nasıl bir performans bekleyebilirsiniz.

Madem oruç pek sağlıklı bişey bütün bir sene boyunca tutun.

peki bize göre ne var
adam tutmuyor diye bizde mi tutmayacağız.
oruç ramazan ayı boyunca farz kılındı.
bunun yanında dileğen müslüman istediği zmaan tutabilir.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası oruç tuttuğumda ne işimden ne de bende hayır geliyor, asabi oluyorum ve önemlisi yorgun hissediyorum kendimi o yüzden tutmuyorum. Tutan kimseye karışmam karışamama ama birisi oruç tutuyor diye de kendi zevklerimden veya ihtiyaçlarımdan vazgeçmem. Helede iftar vakti manyak gibi gidenleri durdurup dayakla iftarlarını açmanın daha sevap olduğuna inanıyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

orucun saplıklı olma kısmı 11 ay boyunca çalışan sindirim sisteminin dinlenmesi...

ha gaza gelip iftar ve sahur arası deli gibi yersen bi işe yaramaz daha beter hasta edersin sindirim sistemini. buda herşeyde olduğu gibi orucunda kaidesine göre tutulması gerektiğini gösterir.

ayrıca orucu "sağlığıma iyi gelsin" diye tutarsanda , "diyet olsun" diye tutarsanda olmaz. sounçta olay daha çok maneviyatla alakalı ...[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

evet adam öğrenciler oruç tutmasa iyi olur demiş ben de tutarsa iyi olur demiş bi de biri peygamberimiz yazın oruç tutmadı, tutsa kurallar farklı olurdu demiş burdan iki anlam çıkıyo
1 . kuranı peygamberimiz yaşadıklarına göre yazdı
2 . kuranı yollayan Allah öle bir ilah ki 1 ay kullarının eziyet ve işkence görmesini istiyo.

tutmayacaksanız tutmayın bunu da buraya reklam etmeyin lütfen[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
Ben senin için yaşamayı göze almışım.
-natalieye
Sosyal ağlarda paylaş

sailor ölmeyesin diye depoluyosun. karaciğer yoruluyor ama bunu çok sık yaparsan zararlı. zaten karaciğerden glikojen yıkıldığı anda açlık bastırıyor, vucudun tepkisi işte.[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

Penth güzel açıklamıssın bayaa :)

Şahsen benim derslerimi etkiledeği ve oruç tutmak kilo yaptıı için tutmicam...Belki arada sırada tutarım ama,dayanabileceğimi zannetmiorum.Örenciler açısından pekte önermiorum.Çünkü gerçekten derslerde basşarısız olunabilir...
Nese öyle işte :)[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fede, 05 Ekim 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
evet adam öğrenciler oruç tutmasa iyi olur demiş ben de tutarsa iyi olur demiş bi de biri peygamberimiz yazın oruç tutmadı, tutsa kurallar farklı olurdu demiş burdan iki anlam çıkıyo
1 . kuranı peygamberimiz yaşadıklarına göre yazdı
2 . kuranı yollayan Allah öle bir ilah ki 1 ay kullarının eziyet ve işkence görmesini istiyo.

tutmayacaksanız tutmayın bunu da buraya reklam etmeyin lütfen

yeter..
bir konuyuda din tartışmasına çevirmeyin ya..

Mantıklı konuşun, din tartışmasına çevirmeyeyin ve orucun müslümanlıktan öncede sonrada hep varolduğunu bilin. Müslümanlıkla bağdaştırmayın..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu allahaşkına orucu sadece yememek içmemek diye düşünüyosunuz , sonra gelip öğrenciler için sakıncalıdır diyosunuz..

abi öğrenci için sakıncalıysa maden işçileri içinde sakıncalı?

yani yaradanın gücü , 3-4 saat aç gezen bi insana "fiziksel" gücü veremez size göre.. olay bu inanç meselesi... gerisi hikaye...[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bi de şöyle bişey var.Şimdi vücudunuz açlığa alışıyo,sonra aniden yemek yiyince hemen yağa çeviriim yine böle olursa onnarı harciim die yağa çeivirio,Çok kilo yapıo yaa...Bizim biolojici sağlık açısından çok ii diil dedi...Bi de harbi dersleri etkilio...[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Sosyal ağlarda paylaş

@martinlgore

orda görüldüğü gibi tartışamayı ben başlatmamışım tamam adam tartışmak da istemiyo olabilir.
orucun sadece müslümalıkta olmadığını da biliyorum sadece o cümle bana biraz garip geldi o yüzden yazdım. bundan ibaret olayı din tartışmasına çevirmeye niyetli değilim merak etme[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
-natalieye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 05 Ekim 2005 17:19 tarihinde demiş ki:
peki uyarma hakkını nerden buluyor
o zman ben de namaz klıni zekat verin
pasta yemeyin vs. gibi şeyler için topic açma hakkımı kendimde bulurum.

evet yapmayın diye uyarılabiliniyosa yapın diye de uyarıda bulunabiliriz. Ama yapsak böyle bişeyi " hoooo gericiler" diye bağıran çok olur[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
-natalieye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 05 Ekim 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
sailor ölmeyesin diye depoluyosun. karaciğer yoruluyor ama bunu çok sık yaparsan zararlı. zaten karaciğerden glikojen yıkıldığı anda açlık bastırıyor, vucudun tepkisi işte.
10-15 kilo fazlam, var ölmeden önce beni aylarca idare eder o zaman :) sırf ölmemek için karaciğerde bi sürü glikojen, vicudun bilimum kısmında yağ depolamak bana mantıksız geliyor. adı üstünde işte ya depo besin bunlar, aç kalınca kullanmak için. karaciğerde zaten her an o yapım-yıkım olayları oluyor, neden zarar verecek derecede yorsun?
hem dediğin gibi olsa, kullanılmak için olmasan o depo besinler, insan hiçbir zaman kilo vermemeliydi, bir gün en ufak bir "fazladan" yemede kilo alırdı aksine. insana gereken günlük ortalama kalori miktarına 2000 diyelim. ben 2000 kaloriden az yersem sağlıksız mı olacak bu benim için? herhangi bir diyette aç karnına spor olur, kanda minimum düzeyde glikoz varken ilk 30dk kadar sporda onlar yakılır, sonra yağlar yakılmaya başlar. ne bilim açlıktan bayılmıyorsan, sorun yoktur bence.[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 05 Ekim 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
sailor ölmeyesin diye depoluyosun. karaciğer yoruluyor ama bunu çok sık yaparsan zararlı. zaten karaciğerden glikojen yıkıldığı anda açlık bastırıyor, vucudun tepkisi işte.

bin kere mi yazcaz
Oruç sırasında organizmalarda depo edilmiş besin maddelerinin harcandığını, sonradan bunların yerine yenilerinin geldiğini, böylece bütün vücutta bir yenilenme olduğunu ve orucun sağlık bakımından çok yararlı olduğunu[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 17:19 tarihinde demiş ki:
Kardeşim eğer orucu sağlığa zararlı die tutmuyorsanız sigara-içkifilan da içmeyin. Komik duruma düşmeyin.

işte anlından öpülesi msj gelmiş zaten oruç sağlığa zararlı diyen arkadaşların çoğu böyle küçük duruma düşüyo...belki de kılıf uydurmaya çalışıyolar[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
-natalieye
Sosyal ağlarda paylaş

Ya isteyen tutar istemeyen tutmaz bunu kavga konusu yapacak birşey yok. Tutarsan sevap kazanırsın ve kuralına göre beslenirsen yararlı bile olabilir vucuda. Tutmaz isen sevap kazanamazsın ve gün içerisinde daha zinde ve verimli olursun.
Benim kızdığım tek nokta iftara giderken insanların şeker miktarı düştüğü için manyak gibi gitmeyi kendilerine hak görmeleri.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 05 Ekim 2005 17:15 tarihinde demiş ki:
yahu allahaşkına orucu sadece yememek içmemek diye düşünüyosunuz , sonra gelip öğrenciler için sakıncalıdır diyosunuz..

abi öğrenci için sakıncalıysa maden işçileri içinde sakıncalı?

yani yaradanın gücü , 3-4 saat aç gezen bi insana "fiziksel" gücü veremez size göre.. olay bu inanç meselesi... gerisi hikaye...

Ya sadece öğrenciler için değil. Oruç tutmak hayatını olumsuz şekilde etkiliyosa tutmayacak oruc bu kadar basit. İnanç meslesi falan değil. Örnek: Absolut yazmış neden tutmadıgını. Dogruyu bilen biliyo.[signature][hline]| Me | | M. Portnoy | | Vic Firth | | Tama |
.. dark forter // god forgives... i do not! ..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya mesela ben bugun tuttum dersteyiz hoca işte diyor bişeyler ben uyuyorum derste hoca benı kaldırıyor cevap veremiyorum benım sınıfımdaki kızlar bile tutuyor onların içinde eğer sorarlarsa sen oruç musun diye bi hayır dediğinizi düşünün..sonuçta kızların bünyeleri genelde zayıftır.Ama yarın beden eğitimi dersimiz var ne yapıcam bilmiyorum ya okula gitmeyip evde yatıcam ya da oruç tutmiycam bugun top 18:40'da patlıycak nsaıl dayanıcam bilmiyorum..[signature][hline]Click! | plz!
pogodi, 25 Eylül 2005 17:15 tarihinde demiş ki:
azmış bu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...