elektrot Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 BBC'nin Türkiye testi İngiliz yayın kuruluşu BBC, internet sitesinde dün bir test yayımlayarak, takipçilerinin Avrupa Birliği'nin 3 Ekim'de müzakerelere başladığı Türkiye hakkındaki bilgisini sınadı. Türkiye'nin ancak 2014'ten sonra AB'ye üye olabileceğini hatırlatan BBC'nin, "Türkiye ve tarihi hakkındaki bilgileri tazelemek için iyi bir fırsat" diyerek sunduğu soru ve şıklarından bazıları şunlar : Türkiye, ne zaman Avrupa Topluluğu / Avrupa Birliği üyeliği için başvurdu? a) 1950'ler b) 1970'ler c) 1990'lar Türkiye'nin başkenti hangisidir? a) Konstantinopolis b) İstanbul c) Ankara Türkiye'yi kim kurdu? a) Muhteşem Süleyman (Kanuni Sultan Süleyman) b) Enver Paşa c) Mustafa Kemal Aşağıdakilerden hangisi kadınlara oy kullanma hakkı veren ilk ülkedir? a) Fransa b) Türkiye c) İspanya Türkiye'nin ne kadarı Avrupa kıtasında bulunuyor? a) Yüzde 5 b) Yüzde 50 c) Yüzde 100 Hangisi Türkiye'de 1925'te yasaklandı? a) Tükürmek b) Fes c) Peçe Bu kentlerden hangisi Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçasıydı? a) Budapeşte b) Venedik c) Kiev "Sarıklıburma", "Hanımgöbeği", "Bülbülyuvası" nedir? a) Türk güreş teknikleri b) Türk folk şarkıları c) Türk tatlıları Hangisi bugünkü Türkiye topraklarında doğmamıştır? a) Yeni Ahit'teki birçok bölümün yazarı Aziz Paul b) Havari Aziz Pierre c) Noel Baba olarak da bilinen Aziz Nikola Osmanlı ordusunun Viyana'da bıraktığı nedir? a) Kuru üzüm b) Kahve c) Salam http://www.milliyet.com.tr/2005/10/05/dunya/dun12.html Hiç olmazsa bazı özelliklerimizi öğrenmiş olurlar, kadınlara seçme hakkını büyük Avrupa devletlerinden önce veren ülke olmamız gibi.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 eğer ki sitedeki siyah işaretlenmişler avrupalıların verdikleri cevaplarsa adamlar baya iyi biliyolar bizi hmm![signature][hline]Film dl ediyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Çok saçma ve gereksiz buldum bazılarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Bu nedir ya. zZz.[signature][hline]Count to Six and Die 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6. CaNNiBaL_CoRpSe Her insan fenerbahçeli doğar. Ama arada bozulmalar olabilir. Bir ülkede hayat ne kadar pahalıysa namus o kadar ucuzdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Siyahlar Dogru sıklar.[signature][hline]Absolut, 22 Eylül 2005 14:11 tarihinde demiş ki: Belki yenildik ama dana gibi bağırdık diye hava atan bir biz varız herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Osmanlı ordusunun Viyana'da bıraktığı nedir? a) Kuru üzüm b) Kahve c) Salam bunu anlamadim ben =) kahve bi kere coğrafi keşiflerle bulunmadı mı ee ne alaka? kanuni zamanında acıkan askerler bi kaç bağı talan ederler sonra onların parası ödenir benim bildiğim bi bu var bi de kanuni zamanında kuşatmadan dolayı zamanla yiyecek tükenir adamlar ay çöreğini yaparlar şeklinin öyle olmasıda osmanlı bayrağındaki hilalden dolayıdır ee o zaman kahvenin olayi nedir? hem türk kahvesi olabilir mi o dedikleri peki ya türk kahvesinin geçmişi nedir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: [b]bunu anlamadim ben =) kahve bi kere coğrafi keşiflerle bulunmadı mı ee ne alaka? kanuni zamanında acıkan askerler bi kaç bağı talan ederler sonra onların parası ödenir benim bildiğim bi bu var ee o zaman kahvenin olayi nedir? hem türk kahvesi olabilir mi o dedikleri peki ya türk kahvesinin geçmişi nedir =) hayır, yemen kahvesi.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: slayer__, 05 Ekim 2005 13:50 tarihinde demiş ki: Osmanlı ordusunun Viyana'da bıraktığı nedir? a) Kuru üzüm b) Kahve c) Salam bunu anlamadim ben =) kahve bi kere coğrafi keşiflerle bulunmadı mı ee ne alaka? kanuni zamanında acıkan askerler bi kaç bağı talan ederler sonra onların parası ödenir benim bildiğim bi bu var bi de kanuni zamanında kuşatmadan dolayı zamanla yiyecek tükenir adamlar ay çöreğini yaparlar şeklinin öyle olmasıda osmanlı bayrağındaki hilalden dolayıdır ee o zaman kahvenin olayi nedir? hem türk kahvesi olabilir mi o dedikleri peki ya türk kahvesinin geçmişi nedir =) seferden dönerken yanlarında götürmemek için bırakmışlar avustuyalılarda bunu deve yiyeceği sanmışlar ve develeri olmadıkları için yakmaya karar vermişler fakat yanarken kokusu etrafa yayılmış ve söndürmüşler daha sonra osmanlıda bulunmuş biri bunun bir içecek olduğunu söylemiş daha sonra bir kahve dükkanı açmış hikayesi en özet şeklinde budur.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 gereksiz bulanlar nedenlerini de yazsa da bilsek. ülkenin reklamı yapılmış farkında değilsiniz.[signature][hline]MISCHIEF. MAYHEM. SOAP. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 bence cok guzel bir test.helal olsun bbc ye[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jksqe Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 bbc'nin böyle bir test yapması hoşuma gitti,güzel test,türkiye'yi tanımış olurlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 bu testi bi de türklere yapsalar ve avrupalılarla karşılaştırsalar avrupa bilmiyo da bizim millet kendi tarihini biliyo mu acaba ? kahvede oturup sigara ve okey oynamakla, ömrünün %80'ini evde geçirip dedikodu yapmakla sadece cahil olunur. kimse kusura bakmasın suçun büyüğü insanımızda, bizde.[signature][hline]İmzam yeter! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar