Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir ortaokul ogrencisinden alinti (Ataturk)

avp

Öne çıkan mesajlar

said:
Sorj, 02 Eylül 2004 16:57 tarihinde demiş ki:
iyide cok saçma

ozaman ki teknoloji ile şimdiki teknoloji aynımı? saçmalamış bence o cocuk
ayrıca ozaman savaş vardı şimdi savaş fln yok yani ozaman durum feci idi şimdi de iyi sayılmazya ama dediğim gibi zaman farkı var arada eşşek gibi insan oğlu her gün gelişio

aynen katılıyorum sorj (:

ama olsun ortaokul öğrencisinden bundan fazlasıda beklenmemeli bence...
Sosyal ağlarda paylaş

heeey heeey ben herkesten farklıyım hassas konular ustunde saçma sapan yorumlar yapıp geçlik egolarımı tatmın ederım heyyoo heyyoo sonucta herkesın ınandıgı bişeye inanmakı ters adamım bana ben negatifim ataturk kimmiş yani dimi bizene dostum
aynı zamanda
Emperyalızme Hayır Mennnnnn

Ironidir şimdi ciddi sanan bir sazan dusmesın oltaya dıye dıpnot koyıyım =)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

benim hoşuma giden bir yazı değil, çok saçma bulurum bunu.
birisi kafasına esip yazmış, birileri de bunu ortaokul öğrencisi diye yutturmaya çalışıyor gibi.

Yazıda anladığım kadarıyla ya zamane gençlere laf atmaya çalışıyor, ya da ülkeyi yönetenlerin lüks hayat düşkünlüğünü kınıyor. Belki de ikisi birden.
Ama Atatürk vatanı kurtarcaz uğruna çapulcu hayatı yaşayan birisi değildi. Yazıyı çok beğenmişsiniz ama Atatürk'ü bu kadar fakir fukara göstermesi, bizim zamanımızı da çok maymun iştahlı tanımlamasını saçma ve yanlış buldum.

Kot pantolon giyemedi diyor, e adam zamanının en şık kıyafetleri içinde dolaşırdı.
Anadolu'yu Mercedes'le gezemedi diyor, ama gene zamanının lüks arabalarıyla tur atardı, tutup Doğan, Anadol gibi arabalar mı kullandı? Hayır. Makam arabası sonuçta.
Cep telefonu, cep bilgisayarı kullanamadı diyor, e tabii o zaman bu tip şeyler olmayınca kullanamadı. Onun yerine not defterleri vardı, telefonları vardı vs.
Radyoya faks çekemedi felan deniyor, e adam Safiye Ayla'yı dinlemeye giden birisi değil miydi.
İçip içip rock yapamadı felan diyor, e onun yerine içip içip zeybek yaptı bu adam.

Bilemiyorum, tam olarak ne anlatılmak isteniyor, bilen varsa çıkıp söylerse sevinirim.
"Rock yapmak, spor ayakkabı" gibi şeyler kullanarak şimdiki gençlerle dalga mı geçiyor?
Şimdiki devlet büyüklerinin vatanı kurtarmayı önemsemediği mi?
Yoksa sizin bu yazıyı bu kadar sevmenizin altındaki, benim göremediğim bir başka neden mi?

Atatürk'ün sevdiğim özelliği eğlenebilen bir insan olması, ama aynı zamanda vatanı kurtarmak için çaba göstermesi.

Bilmiyorum, "Atatürk" terimi bile artık Türkiye'de bir kişiyi değil bir hayali simgeyi tanımlar oldu iyiden iyiye.
Atatürkü böyle dağ tepe üzerinde atıyla koşup tek başına düşmanları öldüren bir cengavermiş gibi tanıyoruz, yemedi içmedi sadece vatanı içip savaştı. Vs vs.
Mustafa Kemal Atatürk'ü yaptıklarıyla değil, sadece şanıyla tanıyoruz, basitçe "Atatürk"e indirgiyoruz gibi geliyor bana.
Bu yazıda bana bu hissi uyandırıyor.

Tabii yanlış düşünüyor olabilirim, dediğim gibi yazdıklarından çok alakasız birşeyleri kastetmiş olabilir.
Zaten Ortaokul lise'de edebiyatım 1'di. "Şair bu şiirde ejderha derken şu şu kitaptaki bu kahramanın amcasının çocuğunun boyun bölgesindeki kıvrımın uyandırdığı duygudan bahsediyor" gibi şeyleri göremezdim, algılayamazdım. Eminim burda da benzeri bir durum var :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ü böyle ilahileştirmek çok yanlış. Sakın yanlış anlamayın beni, Atatürk'ün düşünce ve fikirlerini benimsemek yanlış demiyorum. Sadece bu yazı mükemmel bir örnek olmuş Atatürk'ün ilahileştirilmesine.
Öyle ki, yazıdaki öğelerin hemen hepsi yanlış, Atatürk çok lüks bir hayat yaşamıştır zamane zorluklarını aştıktan sonra, gerek lüks arabalarla gezmiş gerek rakısını yudumlamıştır. Bunları yapmış olması onu gözümüzde daha az kahraman da yapmamalı bu da ayrı bir nokta. Tek söylemek istediğim, türk insanına eğitiminin en önemli dönemlerinden birinde (ilkokul ve ortaokul) Atatürk sorgulanması imkansız ilahi bir varlık olarak öğretiliyor. Mesela ilkokul ve ortaokulunuzda hiç Atatürk hakkında bazı şeyleri sorgulamaya, kurcalamaya kalksanız direk "tsk tsk tsk çok yanlış o adam hayatını verdi bu ülke için neler yaptı..." gibi çok sert tepkilerle karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla neyin yanlış neyin doğru olduğunu öğrenme eğilimindeki öğrenci kısacası beynini bu konuda kapatıyor ve Atatürkçülüğün, onun ideallerinin ne olduğu hakkında tam bir fikir bile edinmeden "atatürk büyüktür, atatürk sorgulanmaz" kanısına varıyor. Elde ettiğimiz sonuç? İçi boş bir milliyetçilik duygusu, öyle ki bire bir görüyoruz bu yazıda Atatürk viski içmedi, Atatürk jete binmedi, Atatürk bilmemne yapmadı gibi yüzeysel bakıldığında milliyetçi ancak derinden bakınca Atatürk hakkında boş bir zihin.
Daha da kötüsü, bu zihniyet ortaokuldan sonra da geçmiyor, hayat boyu bizi takip ediyor. Öyle ki açın forumu atatürk'ü ilgilendiren tartışmalara bakın, her tartışmada illaha insanlar atatürk hakkında bir yorum yapmadan önce korkuyorlar, pozitifin dışındaki yapacakları en ufak bir yaklaşımın mükemmel "Atatürk" profiline bir saldırı gibi gözükeceği korkusuyla susuyorlar genelde.
Bu yazıya bakıyorum ve bir trajedi görüyorum resmen. Sevgi adı altında şartlandırılmış beyinler. Atatürk'ü sevmek bu kadar kolay olmamalı. İlkelerini ve ideallerini desteklemek bu kadar kolay olmamalı. İnsan bazen kendini sorgulamazsa gün gelecektir ki bu insanlar bir an durup "Ben neden Atatürk'e bu kadar saygı duyuyorum?" diye kendi kendine soracaktır ve bir cevap bulamayacaklardır.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 06 Ağustos 2005 03:56 tarihinde demiş ki:
heeey heeey ben herkesten farklıyım hassas konular ustunde saçma sapan yorumlar yapıp geçlik egolarımı tatmın ederım heyyoo heyyoo sonucta herkesın ınandıgı bişeye inanmakı ters adamım bana ben negatifim ataturk kimmiş yani dimi bizene dostum
aynı zamanda
Emperyalızme Hayır Mennnnnn

Ironidir şimdi ciddi sanan bir sazan dusmesın oltaya dıye dıpnot koyıyım =)

adam beyenmeyebilir bunda yanlış bir şey yok. senin tutupda üstü kapalı göndermeler yapman gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes [spo1=oku]benim ailem Yunanistanlıdır [/spo] ve bu sozlerini siddetle kınıyorum Kendini yurduna adamış bir insanın bu kadar sefa surmesi az bile ki o insan vatanı kurtarmıssa ilahileştirilme olayına gelince soylenen iyi sozler sarkılar marslar onun az bile yazdıklarını lutfen bir daha oku[signature][hline]I'm sure of your ability
To become my perfect enemy
Sosyal ağlarda paylaş

Al işte. Bahsettiğim bu yani. Atatürk hakkında kesinlikle pozitif, onu iyice yücelticek bir yorum gelmediği anda herkes savunmaya girişiyor? Bu düşünerek yapılan bir hareket değil resmen, bir içgüdü haline gelmiş. Yunan olmak, Amerikan olmak, Türk olmak fark etmez. Önemli olan fikir sahibi olmak. Önemli olan kendine istediğin soruyu sorabilip çekinmemek. Eğer ordaki mesajımdan çıkardığın tek şey "atatürk keyif yaptı sefa yaptı siz de abartıyonuz" tarzı bir şeyse, durum gerçekten dediğim kadar trajikmiş.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

sanki bu konu hakkında başka yerlerde de bişiler yazmıştım gibi hatırlıyorum ama bulamadım şimdi bu saatte.

kısaca, Atatürk'ün ilahlaştırılması iyi birşey değil bence.
Atatürk sevgisi ve bilgisi, ilkokul müsamere'lerinden öteye geçmiyor.
"Atatürk bunu yaptı, Atatürk şunu yaptı, Atatürk atladı, Atatürk zıpladı" gibi çocuklara motomot bir takım şeyler söyleniyor ama,
"Mustafa Kemal" bunları neden yaptı, ne için yaptı, nasıl yaptı, düşünen veya tartışan yok.
Ki bence en önemlisi de bu kısımlarıdır. "Atatürk şunu yaptı" ile gelişemeyiz, neden, nasıl yaptı onu bilmeliyiz, düşünmeliyiz. Ancak böyle onun önüne geçebiliriz, ancak böyle "Atatürk'ün gösterdiği yoldan ilerleyebiliriz".[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bu yazının ana teması Atatürk'ü yüceltmek ve süper bir kahraman olarak göstermek değil.Burda yazıyı yazan kişinin anlatmak istediği, son zamanlardaki gençlerin ve devlet büyüklerinin sorumluluklarının yerine getirmeyip boş işlerle uğraşması ve Atatürk'ün kurtardığı bu ülkenin böyle kişilerin eline düşmesinden dolayı hissettiği üzüntüdür.Açıkcası ben bu yazıdan bunu anlıyorum.

Fakat doğal olarak bende Türk insanının bir kısmı, keşke Atatürk hakkında bilgi sahibi olupta onu sevsinler isterim.Fakat ne yazık ki bir kısım bilgi sahibi olmadan böyle bir sevdaya tutulmuşlar.Bu at gözlüğü takıp farkında olmadan doğru şeyi savunmaya benziyor bence.Atatürk gerçekten yüce bir insan bence ve bu yüzden hakkında bilgi sahibi olunması gerek.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

Mirekis lvl60 Orc Shaman -Frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...