Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spermsiz ilk embriyon oluşturuldu

Phrexian

Öne çıkan mesajlar

İskoç biliminsanları, sperm olmaksızın sadece kadın yumurtası kullanarak embriyon oluşturmayı başardı. Böylece “bakire döllenme” için ilk adım atılmış oldu.İskoç biliminsanları, embriyo çalışmalarında çığır açabilecek bir araştırmaya imza attı. Merkezi Edinburgh’da bulunan Roslin Enstitüsü’nden biliminsanları, sperm olmaksızın, sadece kadın yumurtasını kullanarak embriyon oluşturmayı başardı.Biliminsanları, araştırmalarında bir yumurtaya kimyasal maddeler ve elektrik akımı vererek yumurtanın bir sperm tarafından döllendiğinde ortaya çıkan etkiyi yarattı ve bir embriyon oluşturdu. Denemeler sırasında 600’e yakın bağışlanmış kadın yumurtası kullanıldı ve bunlardan sadece 6 embriyon elde edilebildi. Daha önce, Dolly adlı koyunu klonlayan ve bilim dünyasında bir ilke imza atan Roslin Entitüsü, bu yöntemi, kök hücre elde etmek için kullanmayı hedefliyor. Ancak biliminsanları, oluşturdukları bu embriyonlardan henüz kök hücre elde edemedi. Spermsiz oluşturulan bu embriyonların rahme yerleştirilmesine de izin verilmiyor. Bir başka deyişle, kadınların erkekler olmadan hamile kalmaları en azından şimdilik mümkün değil. İskoç biliminsanlarının bu çalışması, insan klonmaya karşı çıkanların büyük tepkisini topladı.

Kaynak[signature][hline]Eğer sen kendi kaderini cizebilecek kadar güçlü değilsen başkaları senin kaderini cizecektir ve sen buna karşı gelemeyeksin......
Sosyal ağlarda paylaş

Kıyameti ultra-feminist bilimkadınları getirecek... En azından erkekler için :D[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
Amaçsızca yürümek de bir amaçtır.
Hiçbir şey amaçsız değildir ve her şey amaçsızdır.
K.A.L Forever!

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 27 Eylül 2005 17:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eyvah...yakında kadınların üremek için bize ihtiyçları kalmayacak....biz eerkekler sadece zevk aracı olucaz..hepimizde barda pavyonda cigolo olcaz..kötü yola düşcez....daha da kötüsü ne kadar boktan iş varsa bize yaptırcaklar ve onlar en başta olacak...kahrolsun feminist bilimiiiiiii[signature][hline]mazeretim vaaaaar...
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah amon koptum:)
Yaşasın feminiklik dicem de daha erkesiz kadın hamile kalamıomus.
Ama yapılsa süper olur :)[signature][hline]Mix, 11 Eylül 2005 tarihinde Horrible'a demiş ki:
-Sen kaç kilosun?
*hede höde (söleyemem şimdi :p)
-Aaa bende hede höde +2,e sen nie benden şişman gözüküosun?!?
*?!?!

Sosyal ağlarda paylaş

heeh coplarla sopalarla idare ederler artık.
Uyanın lan
kadınlar bize her zaman muhtaç,ama biz onlara onların bıze oldukları kadar muhtaç değiliz.
Ne demiş cengiz imren
-Hiç bir kadın beni terkedemez
-Hiç bir kadın beni dava edemez
=)[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

hehe bu olay türkiye de gerçekleşene kadr biz ölürüz bile.
bizden sonra gelck olanlar düşünsn artk:D[signature][hline]Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler
Yormasın seni boşa geçen günler
Aldatmasın seni çekipte gidenler
Sakın arkana dönüp bakma
Krallar önde gider!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya siz ondan korkmayın kendinizden korkun bence.
Gittikçe güç veriliyor bunlara taviz veren güçsüz adamlar yüzünden [tamam hayatının kadınına 1-2 taviz verilebilir] :D.
Aslında iyi bişi bu embriyon muabbeti hemcinslerine ilgi duyan bayanlar da çocuk sahıbı olabilcekler[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Tam bilim-teknoloji'nin konusu diyecektim ki ortam kaaveye dönmüş zaten burada kalsın daha iyi.
said:
Spermsiz oluşturulan bu embriyonların rahme yerleştirilmesine de izin verilmiyor. Bir başka deyişle, kadınların erkekler olmadan hamile kalmaları en azından şimdilik mümkün değil.

Mimkin değil diyo adamlar zaten, ama gizli gizli yapacak bi sayntoloji tarikatı çıkar elbet.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation.
The world will have to deal with us. "
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Suark, 27 Eylül 2005 18:18 tarihinde demiş ki:
heeh coplarla sopalarla idare ederler artık.
Uyanın lan
kadınlar bize her zaman muhtaç,ama biz onlara onların bıze oldukları kadar muhtaç değiliz.
Ne demiş cengiz imren
-Hiç bir kadın beni terkedemez
-Hiç bir kadın beni dava edemez
=)

bu nasıl bir usluptur? terbiyesizliktir hatta..[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz terbiyesizim işte naaparsın,beni böyle sev mantar =).
Ama doğru değilmi ya sen söle[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...