Sensible Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Bir arkadaşım yolladı yazmıştım utanıp ama editliyorum. Ben yazdım bunu eheh. Bir deneme... Yalnız çeşme ağlamaya başladı yine gecenin zifiri karanlığında...Kimsecikler yoktu nasıl olsa etrafında. Ne hergün namaz abdestini almaya gelen emekli Hayri amca,ne karşıki inşaatın bitkin işçileri ne de haylaz çocuklar bu saatte. Ağladı ve ağladı: "pıt! pıt!" ve ağladı saatlerce "pıt! pıt!"... "Paslanmak istiyorum,çürümek istiyorum! Hayır ne olur! Ne olur tamir etmeyin beni artık! Emektar çeşmeyim ben... İzin verin! Ne olur izin verin gideyim artık. Yüzyıllar geçti üzerimden. Paşam beni yaptırdığından beri yüzyıllar... Çok şey değişti hemde çok. Ama ben hep aynıyım... Herşey rutin,herşey monoton! Zaman gelip geçiyor üzerimden,ben saplandım zamanın bir noktasına bir ok gibi! Devirler geldi geçti... İnsanlar geldi geçti... Büyüdüler ve öldüler. Gittiler. Ve yenileri geldi herseferinde. Ve onlar da gittiler. Ama ben.. Ben hep yerimde saydım. Hep burada! hep bu noktada! Hep aynı,hep aynı." Haklıydı zavallı çeşme ama elinden ne gelir... Ağlamaya devam edecekti herhalde daha yüzyıllarca. Derken ihtişamlı minare duydu sesini: "Hey sen aşağıdaki!" dedi heybetli sesiyle. "Neden ağlıyorsun?" Haykırdı çeşme umarsızca. Anlattı derdini koca minareye. Kahkaha attı minare. "Bu muydu derdin?". "Şimdi beni dinle!" dedi koca minare. "İnsanlar yaptı değil mi bizi? Ama neredeler şimdi? Zaafları var onların! Yitip gidiyorlar birgün. Çok cahil insanlar çok. Neler gördük,neler duyduk biz. Nelere şahit olduk,nelere hayret ettik bu uzun zaman boyunca! Ve devam ediyoruz durmadan." ve ekledi: "Zayıflar onlar! İhtiyaçları var bize kısacık ömürlerini biraz olsun uzatabilmek için. Sen olmasan küçük çeşme,ne yapardı Hayri amca? Bitkin kalbi dayanırmıydı uzaktaki o çeşmeye gitmeye? Şu karşıdaki inşaat nekadar uzun sürerdi sen olmasan hiç düşündün mü? Peki ya çocuklar? Hergün annelerinden azar işiteceklerdi sen olmasan. Sen olmasan kim temizleyecekti onları? Peki ya şu genç adamı hatırlıyormusun tam 200 yıl önceki? Nasıl da sarılmıştı sana bir dost gibi! kaybolup gidecekti o erken yaşında sen olmasan! Kana kana içmişti parlak suyunu. O da bir oldu toprakla aslında 2 yıl sonraki savaşta,tam burada... İnsanlar vahşiydi! Hatırlıyormusun o mızraklı savaşçıyı? Nasıl bir hırsla sapladı düşmanına mızrağını,nasıl bi öfkeydi ki bu;Fransız askerini deldi geçti mızrak,saplanıverdi gövdeme! Çok yanmıştı canım çok.. Tanrı'nın eviyle yaşıyorum ben. Saygınız yok mu hiç sizin?" Küçük çeşme ağlamayı kesmişti artık. İlgiyle dinliyordu Minareyi. "Bizler küçüğüm..." dedi. "Bizler hayatın kalbiyiz! Taa ki birgün saygısızca yıkılana,veya dünya sona erene kadar yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.Bilmiyor onlar ve bilmeyecekler... Bırak öğrenmesinler! Devam edelim sevgimizi vermeye." Çeşme kendine gelmişti artık çünkü biliyordu. Öğrenmişti artık yaşam amacını. .[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence" Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion [Bu mesaj Sensible tarafından 26 Eylül 2005 00:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 harıka olmus ya super iyki yazdın herkes okumalı bişeylerın bende arttığını hıssettim saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Sensible tebrik ederim, çok hoş bir yazı...[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...? Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Çok yanlış bir karar aynı Türkiye'nin Kürtlere Türkçe öğrensinler demesi gibi.. Kısa süre sonra geri alınır karar bence..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. [Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Eylül 2005 10:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Martin sanırım yanlış yere yazdın :)[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...? Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Davidoff Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Yanlış yerde olabilir ama güzel yazı....[signature][hline]Kimsesizim Hısmımda Yok Hasmımda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 @Davi; Martin' e dedim ben, Sensible' nin yazısı için demedim. Edit: Ama sanırım "karalama defteri" Sensible' nin yazısı...[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...? Msn Spaces [Bu mesaj Janitschar tarafından 26 Eylül 2005 10:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Davidoff Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Anladım janem :)[signature][hline]Kimsesizim Hısmımda Yok Hasmımda... [Bu mesaj Davidoff tarafından 26 Eylül 2005 10:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 şimdi okula gidiyorum dönünce okurum (okuyuncada bi yorum eklerim etti 2 post)[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name kamilsu, 02 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki: TAYYAR TARRAGINI KIRARIM ADAM OL tekme tokat yumruk tırnak sac cekme ısırma yontma. BLOGGER,My love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apeiron Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Yazı güzl olmş eline sağlık.[signature][hline]Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler Yormasın seni boşa geçen günler Aldatmasın seni çekipte gidenler Sakın arkana dönüp bakma Krallar önde gider!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 pfff yanlış yere atmışım lol.. neyse.. pardon..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revell Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Çok güzel gerçekten , thnx (etti 2 post)[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name kamilsu, 02 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki: TAYYAR TARRAGINI KIRARIM ADAM OL tekme tokat yumruk tırnak sac cekme ısırma yontma. BLOGGER,My love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Vay beğendiniz demek.9 saat sayısal yaptıktan sonra sizin yazdıklarınızı görünce rahatladım biraz :)[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence" Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 harbiden güzel.umarım devamı gelir böyle çalışmaların..[signature][hline]By Majesty. msn: [email protected] Dikkat 46. Dereceden Raporlu.. [i]Bu Alemde iki büyük var.Biri Ben diğeride 70lik yeni Rakı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 guzel olmus[signature][hline][b]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" MSN g3nk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar