kaleidoscopic Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 konu hakkında ayrıntılı fikri olan vardır diye umarak sorumu yöneltmiş bulunmaktayım. genel olarak ne olduğunu biliyorum(yani sahnede görünce opera olduğunu anlayabiliyorum haliyle) ama işin daha çok ayrıntısı lazım diyelim(terimler vs vs) ansiklopedide tarihi bilgi vermiş, internette de adamakıllı arama yapamadım sinir oldum. imdak! diyerek bitiriyorum.[signature][hline]Sözler sakız gibidir; çiğnedikçe yavanlaşır. Attığında da biri sağa sola çekiştirip üstüne yapıştırır. Then I wake its kaleidoscopic mind... bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 çok klasik bir cevap olcak ama olsun. işine yarar belki sanırsam galiba: http://en.wikipedia.org/wiki/Opera hatta bunu alan bunu da almış: http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_opera http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_opera[signature][hline]Beş Hececiler
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 İnsanın kendine yakışanı giymesidir. Aha ilk diyen ben oldum.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 bu espriyi yapmayın diye not düşecektim tam da:) aman boşver:) valla çok yardımcı olduğu için (cidden) bonechrusher arkadaşımızı canı gönülden kutluyoruz:) *!canı gönülden kutlar*[signature][hline]Sözler sakız gibidir; çiğnedikçe yavanlaşır. Attığında da biri sağa sola çekiştirip üstüne yapıştırır. Then I wake its kaleidoscopic mind... bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
amon Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 ayrıntılı fikrim var diyemem ama devlet opera ve balesinin çocuk ve gençlik korosunda 3 sene bulunmuşluğum vardır....anladığım kadarıyla opera : bir tiyatro metnin müzikal olarak bestelenmesi ve metinlerin şan tekniğine uygun bir şekilde yorumlanması, bunun yanında eserin dans ilizyon gibi sanatsal görsellikle süslenmesidir... bunu ben söyledim ama şimdi ansiklopedik yoruma bakalım ---italyanca yapıt anlamına gelirsolo koro ve orkestra için sahnelenmek üzere yazılmış din dışı dramatik müzik yapıtıdır[signature][hline]mazeretim vaaaaar...
knoxville Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 bi de soap opera vardır ki yamulmuyorsam pembe dizi anlamına gelir[signature][hline]enjoy the silence arkadaşım
amon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 opera buffa gibi türleri de var...yani nasıl metalin bissürü türü çıktıysa 50 sene içinde opera sanaatıda bikaç binyıl içinde dallanıp budaklanmıştır[signature][hline]mazeretim vaaaaar...
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 17. yydan falan beri olduğunu düşünürsek binyıl abartı tabii:)[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag dilinizden utanmayın! karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
amon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 said: kaleidoscopic, 26 Eylül 2005 12:37 tarihinde demiş ki: 17. yydan falan beri olduğunu düşünürsek binyıl abartı tabii:) operanın çıkışı tiyatrodan öncedir...hatta lisede okuduğum edebi metinler 2 dersinde öğrendiğim kadarıyla ilk tiyatro eserleri yunan tanrıları için yapılmış özellikle bağ bozum zamanlarında tiyatro oyunları oynanmış ve bunlar şarkı söyleyerek yapılmıştır....fakat "günümüz anlamında" ki ilk opera 1594 sensinde oynanan dafne operasıydı... yani senin dediğinde doğru tabi 100 yıllar derken abaarttım[signature][hline]mazeretim vaaaaar...
Öne çıkan mesajlar