Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uo neden öldü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Emulator üzerinde düzgün bir Ultima Online oynatmak için hiç abartmıyorum işini bilen, kendi alanın da kalbur üstü insanlara ihtiyacınız var.

Bu tip insanlarda iş güç sahibi olduklarından, bu tip projelere kısıtlı zaman verebilir.

Hobi gibi gözüken Ultima Online Sunucuları ise bir hobinin aksine, kendisine ayırdığınız dinlenme ve hobi amaçlı zaman ile yetinmez, çok çok daha fazlasını sizden talep eder. Üstüne üstlük bir hobi dinlendirirken, bu olay yorar.

Durum böyle olunca, bu işlerde hevesli fakat pusulasız yeni nesilin eline kalır. Onlar da yaş ve tecrübe babında yeterli olgunluğa erişmemiş olduklarından ( kastım malesef çoğunluk ), ortaya saçma sapan sunucular ve içerisinde cirit atan tipler çıkar.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Mesaj tarihi:
Ya insan Yazı yazmadan Duramıyor.Ama Yazmalıyım,Öyle hissediyorum.Ama Yazıcaklarımda Bi Hastaya derman getirmeyecek onuda biliyorum.Ultima Ne yazıkkı evet 12-16 yas arasına kaldı.Üstündeki kişiler ise sadece stafflık yapıyorlar.en fazlasıda taş çatlasın 22 yaşındadır ki istisna olabilir.E hali vakti böyle iken örnek veriyim :) Bakınız bir map değişelim diyoruz.Diyorlarki oley yenilik var.yapıyorsun veriyorsun 1 ayını yapıyorsun.Abarmıyorum ben yaptım.3 ayda sciptlerle uğraştım.Ama neylersinki Nebulanın lanet olası paradarbesi benim imsonia'dan daha cekici oldu.yada sosaria yı biliyoz sallayın diğerlerini diyip cıkanlarla dolu ortalık.
Geldi Geçtiki Üzücü olan bi olay daha var Ultimadan anlıyan %90 lık bir kesim ultimayı bıraktı.E şimdi scripterim abi please baps diyen kişiler fake acc ile script istiyorken , veyahutta Bir diğeri abi wep mastırım ben diyim php kuruyorsa ( panelden ) Abi Kral Pvp ciyim diyen 15 katanaya deathly poi sürüp sadece dalıyorsa neyleyim bu uo yu der tabi insan.Bakın Yazı biraz uzun oldu ama suraya değineyim..

Snn de bir skill kasardık ama nasıl deliler gibi akla sıgmaz.bi arkadasın dedigi gibi bugla kasıyorduk stone oluyorduk ayıları atları daldırıyorduk.ve 1 saate bir ekrana bakardım.0,1 skille sevinirdim delilercesine.Hatta 4x char yaptıgımda cafedeki uo culara kola ısmarladıgımı bilirim.E insanımız Zordan Hoşlanıyor Acayip.Zorluk iyidir.Herkez yapamaz iyidir hoştur.Yapanlarda azimlidir senin gibi.Kendi Branşında adamlarla kapışırsın.Ama gel gelel,im insanımız zor yerine kolay seçiyor.Kolaydada Herkez kasabiliyor.Ben bi servera basladım 4. saate +15 mage robe +15 katyana ve mustangla actiona cıktım.Snn de bunu yapabilen delikanlının en aşşağı 2 ayı lazım.E sen kas app kassın küfürbaz kassın 3 yaşındaki pale kassın adslim var bap macro plz diyen kassın..Al sana azımı bozmadan söyliyim çokdan bir oyun cıkıyor.

Gel gelelim durum boyleyken işi bilenler oyunu bırakırkene elde kalan 0.teot fixi sitede yayınlarsın ama açık vardır.connector bap dersin kırılır.Bi delikanlı çıkıp sphere.exe yi kodlasa ya.Yok abi Türkiyedeki ( Kötü tip oyunculardan kastım ) Bu tip adamlar oyundan sogutuyor milleti yahu.Zaten azına tükürdüğüm speed i cıktıgıktan sonra uo kalitesizleşmeye başladı.Aha teot geldi üstüne!

Ekleme = Zaten 3 yaşındaki bebe site db si hackleyebiliyor.bir programla ( adını asla vermem ) e gel gelelim durum böyle bu açığı kapatan wepmaster olmayınca , php abi plz diyen adamın açıklarından yararlanan serverida hackler ebesinide..

Okuyana Okumayana Herkeze Sevgiler Saygılar..[signature][hline]I Dont Want to Miss A Thing
Mesaj tarihi:
Uo 'nun bitmesinde player kalitesinin duşmesi kadar server açan kişilerinde kalitesinin düşmesinin de payı var bana gore .
Eskiden neydi ben page atacam bi gm gelecek ve işimi halledecek sevinçten gozlerimin içi gulerdi bana hep karizma adamlar gibi gelirdi ulaşılmaz sanırdım onları ( tabi hiç staff tanıdım olmazdı o zmnlar...) . Ama şimdi nasıl XXX adlı bir serverda para ile owner item satıyo .... Sponsor bulabilmek için player sayısını kabartmaya çalışıyolar player sayısını arttırmak içindekaliteyi iyiyce duşuryorlar ... Gun geçtikçe goruyoruzki gidip başka serverda speed inj. yapan adamlar iki gun sonra kendi serverini açıyo.... Tr de olmasa bile benim için Uo bitti ama Snn gibi bir server açılsa yine başlarım uo ya ama aynı zevki verirmi bilmem ...........[signature][hline]-Emrah koş anani zi..yolar
---Merak etme kedidir o kedi
Mesaj tarihi:
Ben de uonun ölmediğine ve playerların öldüğüne inananlardanım...
Sebebine gelince küçük sayılabilecek bir yaşta değilim ve uzun seneler önce uo ile tanıştığımda ss da duyduğum heyecanı hatırlıyorum da, gerçekten özlemi duyuyorum...
Ondan sonra pek çok oyunu denememe rağmen hiçbiri uo gibi olmadı.
Kiminde binek yok, insanlarla savaşabilmek için özel alanlar var, onlar dışında savaş yapılamıyor, loot mantığı yok ve bunun gibi binlerce özelliğin oluşturduğu mantıksızlıklar zinciri mevcut...
Bugünün teknolojisi ile yapılan oyunların bile yakalayamadığı bir uo gerçeği var hala...
Crafterları ile, ekonomisi ile, tamamen bir alternatif dünya oluşturmayı başarabilmiş bir oyun gerçeği var....
Yazık ki el birliği ile biz bitirdik bunları...
Herkesin patron olma isteği, bir sürü server açılması, herkesin bu serverlara alınması, yaş ortalamasının düşmesi, insanların oyunu cs mantığında oynaması gibi....
Ben oynadığım zamanlar çözememiştim ama şimdi şimdi insan anlıyor yeni oyunları oynayınca...
Kale dışına çıkıyorsun ama minocda maden kazarken pk gelecek heyecanını yaşayabileceğin bir ortam yok. Bu sadece basit bir örnek...
Bu konuda rastladığım en iyi örnek sihirlisayfalar ekibinin yarattığı, accleri hikayeleri ile almak. rp mecburiyeti gibi özeelikler onları farklı kılmıştı lakin olanaksızlıklar önleirni kesti...
Playerlara gelince, yanına ne var aga diye gelen GM lerin olduğu, aga para pls diye dolaşan tipler olduğu sürece, küfürün kol gezdiği ortamlarda gerçek uo oyuncularının barınması elbet de mümkün değildir....
Ben oyunu muhteşem bilen insanlardan değilim ve işim gücüm var. Buna rağmen 2 tane adam gibi karakter yaratabilmek için 1 seneyi aşkın vakit harcadım.
Ayrıca ea de malesef oyuna kayıtsız kalarak oyunu yeni teknolojiye uyduramadı...
Bu gün ultimanın sistemini barındırn ve en azından ko grafiklerine ve motoruna sahip olan bir oyunu hayal bile edemiyorum. Balık tutabildiğimi veya ateş yakabildiğimi, şarap içebildiğimi, kamp yapabildiğimi... Dedim ya insan uzak kalınca anlıyor...
Yazık ki ea uo nun değerini anlayamadı, bence hala çok büyük potansiyeli olan bir uo gerçeği var. Oyuna küsen bir sürü gerçek player ve cs mantığında oyunu sömüren bir takım tipler....

Gerçek uo oyuncusu ve uo oyunu arasında duygusal bir bağ vardır....
Hala telefon açıp abi şöyle güzel bir server var, rp si iyi, playerlar düzeyli hadi gelin başlayalım dediğimde oyuna girecek 30 yaşının üzerinde bir çok insan tanıyorum...
İşlerine güçlerine çocuklarına veya oynadıkları başka oyunlara rağmen....
Dedim ya gerçek up playerı, vefalıdır, ve sadıktır oyununa....
Yazık küstürdüler elbirliği ile...
Yine de gönülden hala, keşke veya acaba kelimeleri geçmiyor değil....
Mesaj tarihi:
Hm .. Şu skill kasmanın zorluğu meselesine deyniciem.. Günümüz ortamlarında Kalıcı bir server mantığı gerçekten yok gibi .. Eskiden neydi ? Sanane wardı Tekeli elindeydi .. ve kasmak zorundaydın .. 2 Yıldan bu yana Avalon olsun Qualohtarie olsun ve Exile olsun 3 Shard'da çalıştım .. Geçmişimde Sphere vardır fakat son 2 sene içinde dediğim gibi tek Sphere olarak Exile ile çalıştım .. Işlerimin yoğunluğu ona engel oldu .. Avalon'da yapılanlar'ı izler izler gülersiniz .. Qualohtarie'de malum .. Ve tekrar diyorum .. kimse ama kimse bu süreçte geleceğine güvenipte 1 - 2 ayını vermez bir char kasmak için ..

Biz zamanında neden kastık diye sorarsanız .. Çünkü geleceğine güvenmek zorundaydık bazı shardların .. Kuru kalabalık serverlar yoktu .. Hocam .. Bir Sağlam Run UO serverıı bulundurursun .. Bir Sağlam Sphere serverı bulundurursun bir Sağlam Pre-Aos serverı bulundurursun .. kişilerin tercihine göre bu şekilde geçiş olur .. Bu yüzden Türkiyemizde bulunmayan bir sistem olan Pre-Aos mantğını ortaya attık ..

Şu Server listesine bakıyorum 10 larca Free Sphere shard .. 10 larca Free Run uo shard. Ben bu piyasaya nekadar sağlam bi şekilde girersem giriyim .. Player bölünmeleri yaratırım ..

Ha Kaliteli bir staff ve kaliteli bi server yaratamazmısın ? yaratırsın fakat şöyle bir engel çıkıyor herzaman .. Para veriyim 2 reklam yapiyim .. Arkadaşlarımı çekiyim sonra Playerla dolduriyim .. 2 Gun sonra oyun oynamak istiyim .. Neden kendi sunucum varken başka sunucuda oyniyim .. Açiyim bi char ..

Sonuç herzaman aynı : Bi şekilde su yüzüne çıksın player gitsin ve serverı kapatiyim ..

Tekrar diyorum ..

Run Uo : Aos - SE
Sphere
Pre-Aos ..

Bu 3 sistemi tekelinde bulundurabilecek 3 Shard oluşsun .. Ultima Online türkiye camiası olarak eski günler kadar olmasada çok iç açıcı günler ortaya çıkacaktır ..

Bunu nası yaparsın ?

Yakın gelecekte neredeyse Im-Kan-Sız ...[signature][hline]Eu Gamers OrionUO..
www.orionuo.com

[Bu mesaj Trasty tarafından 24 Eylül 2005 00:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
DynamicK, 21 Eylül 2005 20:44 tarihinde demiş ki:
tr de uo yu şahlandıran ve öldüren olay internet cafelerdir
internet cafelerde girişlerde yaş sınırı konması gerekiyordu
ayagı yere basmayan cocukların oyuna baslaması nedeni ile ve mahalle kavgaları gibi uoda kavga dövüşün sürdürülmesi ile tr de uo devri bitmiştir.

hala oyuncu var bizim serverda 500 kişi var falan demeye gerek yok, görünen köy klavuz istemiyor.

e yani her zaman bunu söyledim.Kafe ortamları çocukları çeker ve diğerlerinden gördüklerini özenir fakat 1000/1 bile olsa öyle çocuklara rastladım ki böyle oynarken çıt çıkarmayan adamını kesip actionunu yapıp laf sokmadan oyununu oynayıp çıkanlar vardı.Ama gerçekten şu var ki bırakın UO'u ,

Soldat , CS , UO daha bir sürü oyun katledildi.UO ölmedi kimse bunu benimsemesin ki bilinmedik 2-3 tane sunucu var gözlerden uzak.60 kişi bile olsa çok içten yana insanlar.Yani başarılarını mailleşen,gerektiğin her türlüğü desteği çıkan kişiler.Neyse hatırladıkça kıl oluyorum b@p th? K?nk'lere[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name
kamilsu, 02 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki:
TAYYAR TARRAGINI KIRARIM ADAM OL
tekme tokat yumruk tırnak sac cekme ısırma yontma.

BLOGGER,My love
Mesaj tarihi:
Kınayt ta bizim kafede bir velet oynuo herif char acmıs ne bu diyo abi NEEĞĞYY diye bana soruyo diyorum bu ne elindeki bana diyo Fileym demeç 16 SOpa dedim tmm biz sizi ararız. alayı velet ya şu bilgisayarı satma yası 0-15 fln olması lzm en azından kafası biraz kendıne gelır veletlerın kı neyın ne oldugunu anlsaın yoksa zor işiniz öff öf[signature][hline]cats rulz =)
Taçsız Kral METİN OKTAY
Tek Aşkıydı GALATASARAY
Senin Gibi Cimbomluyu
Unutur mu bu Taraftar
Mesaj tarihi:
said:
KillJoy, 24 Eylül 2005 20:02 tarihinde demiş ki:
uo diil butun oyunlar yawaş yawaş ölmekte.. çünkü yeni nesil bizim kdr salak diil ve oyunlardan çk sosyal çevrelerde zaman geçirmeyi tercih ediyor..

p.s:salak sözcüğü için pardon,siz anladınız yine..

Bence Hiç Öyle Değil.

Yeni Nesil Dahada bilgisayarın içine gömülüyo.

biz gene bişeylerin farkına vardık çevremizi görmeye çalışıyoruz[signature][hline]www.nimbusuo.com
Semih a.k.a Cyclone
-----------------------------------
Mal Mısın Ya ?
Mesaj tarihi:
Konudaki mesajları sonuna kadar okumadım ama cevap yazıcam

Ultima Online Türkiye'De neden öldü ? can çekişiyor ?

Piyasadaki Scriptlerin Sistemlerin Hepsinin Aynı Ve Taklit olması.
Piyasadaki İş bilmezlerin nicklerini değiştirip ayda 1 server açması
Piyasadaki Sunucuların Editlerinden oyun oynanaması

Şu forumdaki topiclere bak daha vendor menüsü ile uğraşan tiplerin imzasında XXX UO Shard bilmemne ya bu kadarda olmazki ya...

Daha adam gelmiş
On=*XXXX*
src.sysmessage Bu Komut ne işe yarar ?
return 1
bu satırı anlamıyo
return 1 neye yarar on nedir src.act.bounce nedir efendim htmlgump nedir Daha Bug Fix yapamayacak kapasitedeki adamlar Shard açma hevesindeler ya bu kadarda olmaz

Ayrıca şunuda belirteyim nebulada nebula diyorsunuz 15 dakikada bir çöken bir server nebula dediğiniz ve siz o sistemleri kullanıyorsunuz ve çok gülüyorum sonra en boktan vendor buguyla uğraşamayıp shardın kapısına kilit asıyorsunuz e sonrada neden ultima öldü ? Al sana işte öldü bitti kül oldu ayakta kalan kaçtane adam gibi shard var ?
Nebula (2 saveden 1 inde save fail ve 30 dk da bir çöküyo)
Pagan (Ayda 1 bile çökmüyo helal olsun)
Fatal War (Stabil serverlardan birisi)
Slayer Tr ( Stabil serverlardan birisi)
başka ? her ay kapanıyo gerisi ?
can çekişiyo serverlar can...
burada shard shard yazarım kimin neler yaptığını ama sonra çıkarlar niye çamur atıyorsun derler o yüzden susuyorum sadece acınacak halde ultima online öldü artık sizin yüzünüzden öldü bizim değil ? biz ayda 1 server açmadık biz kendimizi geliştirdik birşeyleri yapacak seviyeye geldik ondan sonra çekildik ama siz napıyorsunuz 2 günlük script bilgisi ile shard açıyorsunuz playeri bıktırıyorsunuz keyfi iş yapıyorsunuz sonra kapıyorsunuz sonra ne oldu Ultima Sux oldu baba Knight Online oynuyoruz neden ? Kapanmıyo edit yok ? Al işte sana Ultima neden öldü ? Bug yok denecek kadar az anında fixleniyo staff var neden ultima öldü al bundan öldü...Konuşmaya bile gerek yok

Paticik.com forumlarının geçmişine bakarsanız hergün yeni bir shard topici görürsünüz öyle aşmışlarki yada nebula para vermiş kendi reklamını yapıyo walla turist görse nebula amma meşhurmuş derdi her skill menusunde nebula skill menusu nebula cart menusu...Hazırcı insanlar...Hayat kolay kazanılmıyor uğraşmak gerekiyo birkaç insanın emeği ile yol almaya kalkışırsanız batarsınız ve battınız Ömrünüz yok artık Ultima Online Bitti Bitiyo Can Çekişiyo Allah Rahmet Eylesin...[signature][hline]RunUo Manager
Mesaj tarihi:
insanlarin bilgisayarciya gidip bir tane nebula istiyorum seklinde konustugu bir oyun oldu ultima. eskiden boyle degildi. actigim serverda skill alimini zorlastirdim ertesi gun adam yoktu. arkadaslarim bile gitmisti serverdan. hala acik gercide hosting parasini falan odemiyorum olesine acik yani :)[signature][hline]Nanette the danette. Burning legion.
Alliance. Mage. Invadoria.

Mesaj tarihi:
said:
Yeager, 21 Eylül 2005 23:27 tarihinde demiş ki:

Aslında Ultima' nın sahip olduğu hikaye, hiç bir mmo' da bulamayacağımız kadar güzel ve kaliteli. Ama daha Order' ı masum, Chaos' u pk diye yorumlayan oyunculardan nasıl bir oynanış beklenebilir ki?..

Kaldı ki açılan tüm shardlar sistemleri bakımından hepsi birbirinin benzeri veya kopyası. Oyuncu farklı sistemli bir shard gördüğünde bilgi almak için forum veya siteye göz atmak yerine, page atıp "ne biçim bu server poi gelmiyor" gibi saçma sapan bir mesaj yollayıp çok rahat es geçebiliyor.

Bu kitlenin değişmesi ümidiyle..

oyle guzel iki konuya deginmissinki. tebrik ediyorum gercekten. poisoningi zehir surerek artan bir script koydum ve kufur yiyordum neredeyse o derece[signature][hline]Nanette the danette. Burning legion.
Alliance. Mage. Invadoria.

Mesaj tarihi:
Kısıtlamarda biraz bitirdi yok gzde explosion patlatamassın falan yok gzde ayi çıkartamazsın ben bankada sevmediğim adami ucuramıycaksam ne zevki var :).Birde taklit... bi server çıkartıyo bunları diğer hepsi taklit ediyor.ben su an açık olan sphere serverlarında deişik robe vs hariç değişik bir şey göremiyorum hepsi birbirinin klonu.(Bir kaç server hariç onlar kendini biliyo :) ).[signature][hline]

Mesaj tarihi:
Kısacası Ultima Artık Playerin Gelmesi İçin Şekilden Şekile Giren Birşey Oldu.

İnsanların şeyine göre sogan dogramak gibi bişi bu :D[signature][hline]www.nimbusuo.com
Semih a.k.a Cyclone
Mal Mısın Ya ?
Mesaj tarihi:
playera kolaylık verirsen oda alır tabiki.. sen hiç ph tır bilmemnedir koklatmassan oda usul usul oyununa bakar.. ama artıq tüm herkes biliyorki herşey scriptlerden kontrol ediliyor ve 2 ayda kasılacak bir char aslında 2 dklık bir işlemden geçerse aynı char olacaktır..bunu bilen bir kişide 2 ay kasmaya üşeniyo ve kolaylıgı istiyo....
Mesaj tarihi:
said:
Math-, 25 Eylül 2005 09:38 tarihinde demiş ki:
cesitli illegal programlarin turemesine bagliyorum ben.

Tabiki yüzde 75 i bu yüzden gitti.

Haksız Kazancı Kim Kaldırabilirki ?[signature][hline]www.nimbusuo.com
Semih a.k.a Cyclone
Mal Mısın Ya ?
Mesaj tarihi:
Haksız kazancla alakası yoq mıllet speedın ınjectıonın yapıldıgını bıle bıle bazı servrlardan ayrılmıorlardı Uo kolay kolay bıotmezde seviyesizleşmeye başladıgı ıcın ınsanlar sogumaya basladı oyuna gırınce ınsanın aradıgı karsısında eviyeli birilerini gormek yanı kesmeyıde kesılmeyıde dolandırılmayıda dolandırmayıda vs.. gercek hayatta yasanılan herseyı kaldırabılıcek kısılerın olmasını ıster ve tabıkı en onemlısı scripts(serverın kendıne aıt scriptsleri ) dikkat cekmeye basladı serverın cokmeme garantısı vs.. saymaya gerek yoq aslında yanı uo ölmez...

Sadece player ölür....[signature][hline]Rekabet mi yoksa kıskanclıkmı bu ikisinden hangisinin gercek oldugunu insan oglu asla çözemez!!!
Forever war, forever die, forever kill
  • Yeni Oluştur...