thelegbra Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 arkadaşlar, ne zamandır bir page sistemi yazmayı planlıyorum. 56a çıktığı zaman serv.page.x şeklinde handle komutları falan kullanarak hardcoded sistemi kullanarak kendi sistemlerimizi script edebileceğimizi söylemişlerdi, bende heyecanla bekliyordum. 56b geldikten sonra hala unicode desteği olmadığını gördüm page sisteminde. developerlara forumlarda sordum, destek olmayacağı söylendi sisteme. dolayısıyla hardcoded sistem üzerine script etmekten vazgeçtim. piyasada adam gibi ve çok yaygın olarak bronxun düzenlediği nebula paketindeki page sistemi var, onun üzerinde oynamaya başladım, hemen hemen herşeyini değiştirdim. tüm revision komutlarıyla scripti kısaltmaya çalıştım. ve definitionlar kullanarak herkesin indirip basitce ayarlayabileceği seçenekler ekledim. hemen hemen yarısı bitti gibi. bittikten sonra paticikde ve sphereserver forumlarında ingilizce ve türkçe olarak koymayı planlıyorum. sizden şöyle bir ricam olacak, eklenmesini istediğiniz özellik varmı? varsa ne olabilir?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Cyclone Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Bir Kişinin Page Atmasını Engellemek Olabilir Mesela :) Blocklamak Gibi Bişey. Süreli Blocklamak Yada :D[signature][hline]www.nimbusuo.com Semih a.k.a Cyclone ----------------------------------- Mal Mısın Ya ?
soydaner Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Aslında 30dk da Veyahut 15 dk olarak Timer Koyarsan Guzel Olabılır Yani 15 20 dk da bir Pg Atma Gibi...
Gordios Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Bir Player Günde 15pageden cok atamasin[signature][hline]~. _______ ~. /__||__| ~ |vw_____;¯¯¯| ~ (O)_____(O)_/ THE GOLF
thelegbra Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 soydaner, bunu yapmak yanlış olacaktır. acil bir durum oluşabilir. bunun yerine page mesaj özelliğine birşeyler ekleyip hazır mesajlar oluşturuyorum. yani hatalı atılmış pageler için "sunucumuzda böyle birşey için destek yoktur" falan gibi hazırlayacağınız bir mesajı oyuncuya gönderip zaman kaybetmeden yaptığı şeyin hatalı olduğunu anlatma yoluna gitmek, ona page yasağı koymaktan daha mantıklı olacaktır :)[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
taz Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 yapamıyom demiyoda yanlış olacaktır dio :p ehhe hadi başarılar bakalım sen bunu bitirince baya iyi bişey olcak herkes alıp kullancak bak görürsün :)
thelegbra Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 sana inat koyucam :P default olarak bool 0 gelir isteyen aktif eder :D[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: thelegbra, 23 Eylül 2005 19:01 tarihinde demiş ki: soydaner, bunu yapmak yanlış olacaktır. acil bir durum oluşabilir. bunun yerine page mesaj özelliğine birşeyler ekleyip hazır mesajlar oluşturuyorum. yani hatalı atılmış pageler için "sunucumuzda böyle birşey için destek yoktur" falan gibi hazırlayacağınız bir mesajı oyuncuya gönderip zaman kaybetmeden yaptığı şeyin hatalı olduğunu anlatma yoluna gitmek, ona page yasağı koymaktan daha mantıklı olacaktır :) Oyunu bırakmadan ya da "ban" yemeden önce page flood yapan oyuncular da olabiliyor maalesef. Kötünün kötüsünü düşünmek gerekir. Bu oyuncuların page flood'unu engellemek adına "page yasağı" konulması da çok kötü bir fikir değil bence. Olmasının bir zararı olur mu ki?
thelegbra Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 hmm yanlış anlaşıldı sanırım :) page yasağından değil süre kısıtlamasından bahsetmek istemiştim aslında. page yasağı olayını eklicem evet.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 hmm anladım. bence de süre kısıtlamasının anlamı yoktu zaten, yanlış anlamışım ;)
Voys Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 *offline olan direk silinsin yanında (-) falan kalmasın. *çek-götür-hapse at gibi komutlar açık olsun ve mumkunse her plevel kullansın *.pg yazıldıgında page ekranı tekrar çıksın, altta ufak detaylar gözükmesin sadece. *10dk süresince silinmeyen page ler otomatik olarak silinsin *hazır-cevap lar bulunsun. ''konuya yetkisi yetebilecek kimse yok'' ''isme page atmayın'' ''hatalı page konuyu açıklayan...'' gibi.[signature][hline]Voic3 arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki: kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki: en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri.
Cyclone Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: Voys, 23 Eylül 2005 22:51 tarihinde demiş ki: *hazır-cevap lar bulunsun. ''konuya yetkisi yetebilecek kimse yok'' ''isme page atmayın'' ''hatalı page konuyu açıklayan...'' gibi. Acaba Neye Göre Hazır Cevap Verecek ?[signature][hline]www.nimbusuo.com Semih a.k.a Cyclone ----------------------------------- Mal Mısın Ya ?
thelegbra Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 hazır cevapları tabiiki siz vereceksiniz :) mesaj at butonuna basınca, hazır mesaj listesi çıkacak, oradan istediğiniz mesajları ayarlayıp istediklerinizi yollayabileceksiniz. en azından ben böyle düşündüm.. bu arada page'lerin 10 dak icinde silinmesinin iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum, ben account page sistemi yapıyorum, yani karakter olarak değil account olarak page atacaklar, yetkili ilgilenirken online olan diğer karakterine gidecek git dediği zaman :) ve offline iken de mesaj atma özelliği ekliyorum. + - yazılarını kullanışsız olduğu için kaldırdım, onun yerine renk verdim, eğer offline ise page listesinde pagei ve ismi kırmızı, onlinesa yeşil gözükecek. ama offline olan kişilere de mesaj atabileceksiniz :)[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 - Bazı page'ler web sitesine yönlendilebilir(mi?). Önemli problemi olan bir oyuncuya o an yetkisi düşük olduğu için müdahale edemeyecek bir yönetici, page'i web'e göndererek, web sitesinde bir veritabanına yazdırabilir ve adminlerin oradan izleme imkanı sağlanabilirse güzel olabilir. - Bir de page sayfasında sayfayı değiştiren "ileri" butonu gibi "geri" butonu da olmalı. [nebula page sistemine göre konuşuluyor hep, aslında genel temenniler ;)]
thelegbra Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 56b'deki mysql desteği ile bu sağlanabilir, çok basit 2-3 satır ile. yani evet :) bu arada şablon olarak nebula page sistemini aldım, dialog görüntüsü layout o şekilde ama internal olarak tamamen değişti :) bence o dialog çok güzel ve alışılmış, onu kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Cyclone Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 ya mesela adam bi page attı sorunun cevabı forumlarda var. bi buton olsa direk o adamı forumlara yollasa ?[signature][hline]www.nimbusuo.com Semih a.k.a Cyclone ----------------------------------- Mal Mısın Ya ?
thelegbra Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 yeni bir başlık açmadan eskisine yazayım dedim :) 56b latest version gibi birşey beklemekten ömrü çürümüş biri olaraktan, 55r serisi için bir workaround oluşturdum ve scripte devam etmeye başladım. scriptsharing admini mordaunt ile geçen gün muhabbet ederken birkaç fikir de ondan aldım. ee var mı özellik olarak önerme yapacak, fikir gösterecek kimse?
thelegbra Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 şimdiye kadar eklediğim bazı şeyler: -page'in karaktere değil account'a ait olması. -yetkilinin page atan kişinin diğer karakteriyle oynaması halinde bunu görmesi, hem page atan kişiye hem o kişinin online olan karakterine ulaşabilmesi. -oyunculara eski atılan page'ini görüntüleyip, değiştirme/silme hakkı verebilme özelliği. -oyuncuların eski page'inin okunup okunmadığı konusunda bilgi almasına izin verme/engelleme özelliği. (paranoyak adminler için :p) -page atma yasağı/jail/kill (:p) gibi ceza verebilme özelliği. -atılan page'e mesaj olarak cevap verirken, kişinin tüm karakterlerini görüp, istediğin karaktere mesaj atabilme şansı. hepsi offline ise, oyuna girince alacağı mesaj bırakabilme seçeneği. eklemeyi düşündüğüm şeyler -hazır mesaj seçenekleri. kişiye mesaj atarken ekrandaki 2-3 buton sayesinde hazır mesaj gönderebilme şansı. (merhaba ben gm , öncelikle probleminizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler falan filan). -o anda ilgilendiğiniz page'i atan kişinin bilgi özeti. ev gemi stat skill bilgileri, diğer karakter listesi gibi. -page kategorileri. oyun hakkında danışma/world problemi/şikayet(adminlere gidiyo bu mesela :P)/developera mesaj gibi. bu kategorilerle düşük plevel karakterler daha önemli page'leri göremeyecekler, kendileri düzeltemeyeceği şeyleri ise üst yetki seviyesine submit edicekler. falan filan, var mı başka fikri olan?
bosphorus Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Bence bunlar yeterli fakat kodlamalarin cok dikkatli yapilmasi gerek.. Bide burda yayinlicakmisiniz merak ettim bu kadar saydiniz ..
Zagg Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Son 3 page'in cevap süresine göre 4. page'i atana tahmini bir zaman sunmak ?
thelegbra Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 bosphorus evet yayınlıcam, burda scriptsharingde falan yayınlıcam ingilizce ve türkçe olarak hazırlayıp diğer dillere çevrilmesi için de definitions ile hazırlıcam tüm mesajları :) zagg ne demek istedin anlamadım :)
Tcpip Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Page atan kişi ile özel bir chat ekranı açılsın karşılıklı konusabilsinler yetkili ile. Gerekli olursa aynı ekranda git ve getir yada diğer gerekli fonksiyonlar olsun.
thelegbra Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 dhtmlgumplar ile çalışmak beni öldürüyo, çok düşük bir karakter sınırı var onu geçince göstermemeye başlıyor. teknik olarak çok basit ama iş dialoga dökülünce pek kullanışlı olmaz gibi, yine de bir deneme yapayım güzel birşeyler çıkarsa hazırlarım öyle bir eklenti :)
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 page'ler silinmese daha iyi olur. örneğin "archived pages" ve "current pages (ya da inbox)" diye iki ana başlık olur. yeni gelen page'ler "current pages" bölümüne gelir. cevaplanmış ya da bakılıp gereksiz bulunmuş (yani silme statüsünde olan) page'ler "archived pages" bölümüne gönderilir. bu şöyle olabilir; - writefile ile bir dosyaya yazdırılabilir. - sql veritabanına yazdırılabilir. - ya da oyun içinde "veri olarak" tutulur. (bence bu page takibi açısından daha iyi olur) [bir yandan da bir dosyaya yazdırması iyi olur yine de] sadece üst yetkisi olanlar "archived pages" bölümündeki page'leri silebilmeli (hatta oyun içinde silerken bir dosyaya yazdırırsa mesela, sonsuza kadar duracak bir yedeği alınmış olur). böylece daha şeffaf bir sistem olabilir. hem de problem takibi daha sağlam olur.
bosphorus Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 thelegbra tesekkur.. benimde bilgim baya var.. Paylaşmak isterim.. visual basic asp mysql ve script ler hakkında oldukca iyiyim. Tam karar vermedim ama yaptıgım bi duello sistemi var . Yayınlayabilirim burada.. slayertr deki duello alanii .. Bi kac ufak sorunu var yalnız.. mesela ben 2 - 3 sn de bir adamlari kontrol ettiriyorum.. Eger hpleri 30 dan asaya degilse oyundan dusup dusmediklerini kontrol ettiriyorum.. Boylece Berabere bitmiş fln sayiliyor. Ama bu Conn lost a sebebiyet verirmi ?
Öne çıkan mesajlar