Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

(Sözde) Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı

elektrot

Öne çıkan mesajlar

yanliz sunu da unutmayalim: Orta Asya'dan toprak isteyen ciddi anlamda bir organizasyon yok Turkiyede anca kahvehane muhabbeti olur. Ama Turkiye'den toprak isteyen yuzlerce ermeni organizasyonu, orgutu var ve ermenilerin de cogu bunlari sponsor ediyor.

Bu arada, bazi organizasyonlara aldatici olsun diye degisik isimler veriyorlar. Ornegin Helsinki Association falan diye isimler koymuslar. Halbuki Helsinki ile falan alakasi yok, onlar bi aciklama yapiyor sen zannediyorsun ki, aa Avrupa'da sempatik bi yer olan Helsinki bile ne diyor. Bi bakiyorsun genel merkez Yerevan'da (Ermanistan'in baskenti), elemanlari hepsi ermeni vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama ona bakarsan kızılderililerin bile boyle dernekleri var, Amerika'ya karşı olan.. Hatta Amerikalıların kendileri bile bu tip dernekler kuruyor..
Burada suç bizde, çünkü bizim yeterli girişimimiz yok bu konuda..
Tek ağızdan konuşuyorlar "her konuda"..
Bilmiyorum, ama eminim belçika'ya almanya'ya hollanda'ya karşı bile boyle organizasyonlar vardır..
Kendini Tanrı bile ilan eden var..
Soylemek onemli değil, soyleyeni yalanlamak onemli..
Yani adamlar oyle şeyler istiyo, yapıyor olabilir. Onemli olan Türklerin buna karşı durması..
Ama bunuda yapan yok..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sunu da hatirlatayim, 1952 yilinda Almanya yahudi soykirimini tanidi ve ozur diledi. Bunun uzerine Israil o tarihten itibaren her sene Almanya'dan 500 milyon dolar tazminat almaya basladi. Yaklasik 50 milyar dolar odediler ve odemeye devam da ediyorlar ve daha uzun sure de odeyecekler (ki bu gercekten olmus bir soykirimdir).

Ermenistan gibi kucuk bir ulke alsa bu miktari ihya olurlar. Ama rakam olu sayisina bagli. Onun icin her sene rakamlari artiyor, dikkat ederseniz ilk iddialari 400bin kisiden basladi bu gun 1,5 milyonlara geldiler, hatta bazi yerlerde 1,8 milyon gibi rakamlar bile telaffuz ediliyor. yani ozur dilemek sadece lafta kalmiyor, beraberinde en azindan tazminat getirir.

Ayrica Almanya ozur diledigi halde hatta surekli tazminat ödedikleri halde, hemen her yil Almanların aleyhine Holocaust'u anlatan filmler yapiliyor bunu da unutmayin. Ermenistan'in bir de bunlara ek olarak toprak talebi de var. Yani paket halinde gelir bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ağızları kokuyor zaten. sıkışıp kalmışlar orada ambargodan.
Ülkedeki bütün yiyecek maddeleri türkiye malı ama onlar bile direk türkiyeden gitmiyor. Daha komşularıyla adam gibi geçinemeyen bir devlet. daha öncede söylendiği gibi bir çıkış arıyor hep. Amerikadaki zengin ermeni kesim her ne kadar destekçisi olsa da türkiyeden de sömürebildikleri kadar sömürmek istiyorlar.[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Sosyal ağlarda paylaş

bu adamlar zamanında herkes ile savaşmış mı savaşmış.. bu adamlar zamanında Türkiyeyi arkadan vurmuş mu? vurmuş... sonra da niye ambargo koydunuz.. ağlarım ben bana kaldırın bu ambargoyu gider abime söylerim soykırım yaptı derim.... hala da Türkiye yi arkadan vurmaya çalışıyormu, çalışır mı ? evet...

e o zaman bi defolup çıksınlar hayatımızdan ne dertleri var hala!![signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Sosyal ağlarda paylaş

işi adabıyla tartışan yok türkiyede.biriyle konuşursun söver durur sadece bilgisi yoktur olay hakkında.bugün türkiyede yoldan geçen 100 kişiye sorsan 1 i hangi olaylar sonucu bu ermeni soykırımı lafının geçmeye başladığını bilmez ama muhabbetlerde kesin emindir 'ben haklıyım..'.

Osmanlı topraklarında çeteleşip köyleri,kasabaları basıp halkı öldüren,yağmayalayan ve bunun sonuclarının çok ufak bir kısmını devletarsivleri destekli olarak burada yayınlamıştım.

Ayrıca türkiyede tarihçiler ve işin piri olan kişilerin birleşip dış medyayla,yönetimlerle masaya oturup tartışması gerekli.Tehcir yapılmıştır ama soykırım lafı bu ülkede ancak ödül almaya çalışan yazarların elinde bir maşadır,başkada bir halt değil.[signature][hline]shinsetsu desu..

hordebab

[Bu mesaj Apache tarafından 16 Eylül 2005 13:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hükümetin acilen yapması gereken şudur: Meclisten Amerikalıların Kızıldereli soykırımı yaptığını söyleyen bir yasayı geçirmek. ABD'ye verilecek en güzel yanıt budur bana göre.[signature][hline]Malkoçoğlu, 9 Mart 2005 tarihinde demiş ki:
Bu ne biçim forum? Üyeliğe ödediğim avuç dolusu paraya yazık. Kaliteli konular tartışın. Attırmayın benim sigortalarımı. Hizaya gelin. Muma çeviririm hepinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

hemen akabinde ABD nin yapacaklarını düşün o zaman..
IMF kesilir
Ab ye bunları almayın denir
Türkiyede Nükleer bomba üretimi var kimyasal silah var denilir
Bi güzel Irak üs olarak kullanılarak Türkiyeye soğuk savaş başlar[signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin üye olduğu Birleşmiş Milletler'e göre soykırım:
[spo1=İngilizce] The Convention (in article 2) defines genocide as "any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:"

(a) Killing members of the group;
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group;
(e) Forcibly transferring children of the group to another group.
[/spo]
Kabaca çevirirsek:
a)Bir gruptaki insanları öldürmek
b)Gruptaki insanlara ciddi zihinsel ve fiziksel zararlar vermek
c)Gruptakilerin yaşam koşullarını,onları kısmen yada bütünüyle yoketme amacı güderek,bile bile kötüleştirmek.
d)Bir gruptaki insanların doğum yapmasını engellemek.
e)Gruptaki çocukları zorla başka bir gruba nakletmek
Soykırım kabul edilir(hukuken).
Şimdi,hukuken,adamlar B ve C şıkları yüzünden bizi "soykırımcı" olarak gösterebilirler. Sonuçta her ne kadar isyan etmiş olsalar bile zorunlu bir göç yaşanmış, bütün Ermeniler isyan etmemişler,büyük çoğunluğu etmiş,ayrıca çoluk çocuk demeden(yapacak başka birşey olmadığı için,biliyorum bunu bana anlatmayın) zorla göç ettirilmişler.Buna rahatça zihinsel ve fiziksel zarar denebilir. C şıkkına gelince, kimse haklı olsak bile,adamlar isyan etmiş olsalar bile, Osmanlı imparatorluğunun bu isyana harcayacak ne adamı nede zamanı olmasa bile bizim kötü bir amacımız olmadığına inanmaz. O zaman rahatlıkla bu şıkta savunulabilir. Çünkü bir insan grubunu zorla göç ettirmek,yaşam koşullarında değişiklik yapmaktır.
Peki Osmanlı'nın borçlarını ödemiş,yani -bir nevi- mirasçısı olan Türkiye,kaç yıl önce,isyan eden bir Ermeni grubunu zorla göç ettirdi diye,tazminat ödemek zorunda bırakılabilir mi? bırakılabilir.
Sonuç olarak;vicdanen olmasa bile,maalesef,hukuken bu bir soykırımdır. Bizde birleşmiş milletler üyesi bir ülke olarak ,sağcı manyaklar için tekrar ediyorum: vicdanen,mantıken olmasa bile hukuken, soykırım yapmış olarak kabul ediliriz.Nasıl bu sıfattan kurtuluruz,birleşmiş milletler'i terkederiz,buda mümkün değil,e o zaman-hukuken,tekrar söylüyorum,hukuken- soykırım yapmışızdır. Çünkü birleşmiş milletler üyesi olarak bu kanunları kabul edersin. Ancak ben devletin bunu söylemesini beklemiyorum,o kadar tazminat yükü ve siyasi baskıya kimse giremez. Ayrıca mantıklı düşünen ve radikallikten uzak bir insan bunun soykırım olmadığını kolaylıkla görebilir,evet benim düşüncemde bu, bu bir soykırım değildir. Ama yasalardaki soykırım tanımına göre bu -maalesef- bir soykırımdır.

NOT:Sürekli kendimi tekrarladığımı biliyorum,fakat bunları tekrarlamazsam(ki farkedeceğini zannetmiyorum) üzerime radikal faşistler saldıracaklar. Normal insanlar,kusura bakmayın.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

AB zaten bizi almayacak ki. Hem alsa bile Türkiye girinceye kadar AB cazibesini kaybetmiş olacak. Bir sürü lüzumsuz ülke şimdiden AB'ye girdi bile. Ayrıca bu pısırık dış politikayla işler yürümez. Kimseye sesimizi çıkarmadıkça üzerimize daha çok geliyorlar. Mesajımı Atatürk'ün şu efsanevi sözüyle noktalamak istiyorum:"Ya İstiklal, Ya Ölüm!!!"[signature][hline]Malkoçoğlu, 9 Mart 2005 tarihinde demiş ki:
Bu ne biçim forum? Üyeliğe ödediğim avuç dolusu paraya yazık. Kaliteli konular tartışın. Attırmayın benim sigortalarımı. Hizaya gelin. Muma çeviririm hepinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
King_Tiger, 16 Eylül 2005 13:19 tarihinde demiş ki:
Hükümetin acilen yapması gereken şudur: Meclisten Amerikalıların Kızıldereli soykırımı yaptığını söyleyen bir yasayı geçirmek. ABD'ye verilecek en güzel yanıt budur bana göre.

ülke olaraktek başınamı yapacaksın bunu? ve hangi güçle kimlere dayanarak böylesi güçlü bir politikayı yürüteceksin? saçma.[signature][hline]shinsetsu desu..

hordebab

[Bu mesaj Apache tarafından 16 Eylül 2005 13:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İşte zaten bu korkaklığımız yüzünden bu günlere geldik. Aman büyük devletler kırılmasın inicinmesin diye diye boynumuza tasmayı geçirdiler. Silkinin artık. Kendinize gelin. Bu ülkeyi kurtaran aslanların da kemiklerini daha fazla sızlatmayın artık.[signature][hline]Malkoçoğlu, 9 Mart 2005 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

yürü genc mücahid,fatihin torunusun sen.

bu iş yapalım,edelim pls demekle olmuyor.elinde güç yoksa nerenle kafa tutuyorsun.girmeyi planladığın avrupa,amerıkanın tekelınde sen nerenle karşı koyacaksın?
[signature][hline]shinsetsu desu..

hordebab

[Bu mesaj Apache tarafından 16 Eylül 2005 13:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kurtuluş Savaşı destanını yazanların meydan okuduğu ülkeleri sıralıyorum: Büyük Britanya İmparatorluğu (üzerinde güneş batmayan imparatorluk), Fransa İmparatorluğu, İtalya, Yunanistan, Ermenistan. Size o zamanki yokluğu gösteren güzel örnekler vereyim. Subayların bazılarının üniforması çadır bezinden. Askerlerin bir kısmının ayaklarında ayakkabı yok. Ayaklarına çaput bağlamışlar. Büyük ameliyatların dışındaki ameliyatlar, ağrı kesici kullanılmadan yapılıyor. Çünkü elde yeterince ağrı kesici yok. Ordunun altı kaval, üstü şişhane. Koskoca Genelkurmay karargahında ikram edecek kahve bulunamıyor. Asker, yarı aç-yarı tok. Trenler, odunla çalışıyor. Çünkü kömür yok. Bu ülke, böyle imkansızlıklar içinde kurtarıldı işte. Ondan sonra bana kimse gelip de yok AB'ydi yok ABD'ydi demesin.[signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir.
Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

Düşün bir, devir 1. Dünya savaşı devri, eline kılıç alıp gayet güzel bir şekilde savaşabileceğin bir devirden bahsediyoruz,siper savaşları yaplıyor ve daha yarı otomatik tüfekler bile mevcut değil. Süngü savaşı ve göğüs göğüse çarpışma daha önde.

Şimdi bir daha düşün, elinde palası,atıyla tankın üzerlerine koşan adamlar.
Dünyadaki en güçlü 3. orduya sahibiz,askerlik anlayışı bakımından en iyisidir herhalde.Çoğumuz(%90+) milliyetçiyiz(radikal demiyorum),azımsanamayacak kadar büyük bir çoğunluk vatanı için ölür. Fakat kendimizi dünyanın diğer kesimlerinden sınırlayacak kadar güçlü değiliz. Hiç bir devlet o kadar güçlü olamaz,ancak öyle olduğunu düşünerek yanılır,unutma dünyanın hepsini kontrol etmiş ne bir devlet nede bir adam vardır şu dünyada. Osmanlı İmparatorluğunun, Roma'nın hatta Büyük İskender'in yapamadığı birşeyi sen nasıl yapacaksın?Dünyaya kafa tutamazsın,kafanı ezerler.Savaşmak için müttefiklerinin olması gerekir, biz arap devleti değliz,uzak doğudnda değiliz, Rusya ilede ilişkilerimiz pek iyi sayılmaz,onları unut. Amerika'ya(şu anki en güçlü ekonomi ve orduya sahip devlet) ve Avrupa'ya kafa tutarsak bütün Dünya bize tavır alır ve hatta saldırır. Nolur mantıklı düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
King_Tiger, 16 Eylül 2005 14:57 tarihinde demiş ki:
İyi o zaman. Adamlar, bizi parmaklarında oynatmaya devam etsinler. Her dediklerini yapalım. Her istedikleri tavizi verelim. Günden güne köleleştirilmiş bir millet olalım. Bunun sonu nereye varır? Bir düşünün bakalım. Daha iyi bir fikri olan varsa çıksın ortaya.

mantıksız konuşuyorsun.[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Sosyal ağlarda paylaş

King_Tiger cidden mantıksızsın.İyi bir fikir öne sürülmemesi demek senin fikrinin iyi, kabullenilebilir olduğunu göstermez...

Hadi diyelim AB den tamamen ayrıldık, ABD ye de kafa tuttuk, ne olcak? hiçbişey... ambargo yiycez ekonomimizin içine edilcek.5 yıla kalmadan birbirimizi yemeye başlarız, diğer ülkelerde tepemize oturur...

Fazla yüksekten uçuyosunuz... Türkiye bu saydığımız ülkelere tamamen bağlıdır, muhtaçtır.Değil laf etmek, bi an kafanı kaldırıp ayaklarını yalamayı bıraktığın anda ülkenin içine ederler...
Tamam savaşı kazanmışız... Peki şu anda elimizdeki ne? Yine bu ülkelere bağımlı haldeyiz, siyasetçilerimiz onların bi taraflarını yalamakla o kadar meşgül ki, ülkenin sorunlarıyla zor ilgileniyolar...

Şu anda yapabileceğimiz tek şey inkar etmek.Yani o kadar kötü bir durumdayız ki...

Soykırım iddialarına karşı hiçbişiy diyemeyiz, çürütemeyiz. Ancak reddedebiliriz ki o da ne zamana kadar olucak bilmiyorum...Çünkü bu iddialar bizi yıprattığından bu onların işlerine geliyo, o yüzden varmış gibi yapıyolar.Yoksa gerçek bir soykırım olmadığı ortada
(Ortada bir savaş var, ve kendi güvenliğimiz için sürgüne yollamışız bunda soykırımlık bir yan yok.Yani ne yapsaydık sürgüne yollamasaydıkta köylerimizde yıkılmadık yuva, tecavüz edilmedik genç kız kalmasamıydı?)[signature][hline]İmza Güncelleniyor. Lütfen Bekleyiniz...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
StRencher, 16 Eylül 2005 00:57 tarihinde demiş ki:
Ayrıca aklıma gelmişken; Unutulmaması gereken bir başka konuda, biz siyaset yapamasakta bizim lehimize siyaset yapabilenler olduğu için şanslıyız yinede. Kerry kesinlikle ermeni soykırımını kabul edeceğini söylüyordu Ermeni lobisinden oy alabilmek için. Fakat Sizin o hiç sevmediğiniz israillerle aramız iyi olduğu için yahudi lobisi aracılığı ile Bush ermeni lobisinin karşısında durdu hep.

işte bu doğru.

zaten ingilterede de bu tasarının kabul edilmemesinin nedeni hem türk lobisinin diğer ülkelere oranla daha güçlü olması, hem de söz konusu ülkenin ingiltere olması

said:
King_Tiger, 16 Eylül 2005 14:22 tarihinde demiş ki:
Kurtuluş Savaşı destanını yazanların meydan okuduğu ülkeleri sıralıyorum: Büyük Britanya İmparatorluğu (üzerinde güneş batmayan imparatorluk), Fransa İmparatorluğu, İtalya, Yunanistan, Ermenistan. Size o zamanki yokluğu gösteren güzel örnekler vereyim. Subayların bazılarının üniforması çadır bezinden. Askerlerin bir kısmının ayaklarında ayakkabı yok. Ayaklarına çaput bağlamışlar. Büyük ameliyatların dışındaki ameliyatlar, ağrı kesici kullanılmadan yapılıyor. Çünkü elde yeterince ağrı kesici yok. Ordunun altı kaval, üstü şişhane. Koskoca Genelkurmay karargahında ikram edecek kahve bulunamıyor. Asker, yarı aç-yarı tok. Trenler, odunla çalışıyor. Çünkü kömür yok. Bu ülke, böyle imkansızlıklar içinde kurtarıldı işte. Ondan sonra bana kimse gelip de yok AB'ydi yok ABD'ydi demesin.

eh yani, tam olarak kaç yıl önceydi bu anlattıkların?

sana son 100 yılın siyasi tarihini okumanı tavsiye ederim.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"

[Bu mesaj helena tarafından 16 Eylül 2005 20:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

radıkal degişikliler onlara ınana lar oldugu surece yapılabılır

halk harıcınde hıcbı sey gercek degıldır halk ıstese her seyı yapar

turk mıleltını bu yapamayız edemeyız olmaz lar zaten bu hale getırdı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...