Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bir dergi - Fantastik


Bone

Öne çıkan mesajlar

gaztecide baktım, yeni bir dergi çıkmış.
kapağı hiç hoşuma gitmedi. çok janjanlı birşey olmuş.
tapınak şovalyeleri, FRP, Harry Potter'ın sırları felan gibi şeyler yazmışlar. Fantastik amblemi de çok basit olmuş.
"tam ortaokul ferepe dergisi olmuş lan" "kesin bunda ultima online da tanıtıyorlardır" gibisinden düşünceler geçti kafamdan. ilk başta almıycaktım da, enfes bir kurtadam resmi sıkıştırmışlar bir yere.
sırf kurtadamlara saygım ve sevgimden dolayı dergiyi almak zorunda kaldım.

ama beni haksız çıkarttılar. ultima online tanıtmamışlar.
boşlarına günahlarını aldığım için çok üzüldüm.
ama onun yerine world of warcraft tanıtmışlar o ayrı konu

aslında biraz umudum vardı dergi hakkında. ne de olsa FRP&Magic gibi, FRP ve rol yapma oyunlarıyla ilgili şahane bir dergi vardı. okurduk, her sayısında tat alırdık. o klasik "tapınak şovalyeleri" konusunu görünce, ve bayat "harry potter" yazısını görünce içim geçmişti bir an, yine de dergiyi alıp test etmekten kendimi alamadım.

dergi genel olarak ilkokul-ortaokul seviyesine hitap eden bir tarza sahip. sayfalar genelde arkada büyükçene bir resim, üzerine de geniş alana yayılmış vaziyette yazılar eklenmiş.

yazılmış konulara girersek.
"fantastik dünyaya güvenli giriş" diye bir konu var. direk bazı fantazi içerikli serilerin ilk kitaplarını toplayıp birkaç ufak açıklamayla koymuşlar işte.
"kralın düşüsü"nde ve "harry potter"da felsefeye girmek istemişler, ama seçtikleri konuları beğenmedim. hele harry potter'a girmek bile istemiyorum.

FRP yazısında ise:
"Sahi Nedir Bu FRP?
FRP,bol konuşmalı, çok eğlenceli bir rol yapma oyunudur." yazısını görünce kendimi camdan atmak geldi içimden. gerisini ise okumakta aynı oranda zorlandım.
yazılanları okurken kafam karıştı, frp'yi hiç bilmeyen birisinin hiç birşey anlamayıcağını sanıyorum.
direk bir sinema dergisinin veya FHM gibi bir derginin "hadi frp olalım" tarzı bir yazısı gibi hazırlamışlar. çok basite indirgemişler çoğu şeyi.

Star Wars hakkında bir "kim kimdir" tablosu çıkartmışlar da, sanki bir tek episode III'ü izleyip "ben star wars olacam" diyen kişilere hitap ediyormuş gibi bir hava sezdim.
Anakin hakkında uzun uzun şeyler yazmalarına rağmen luke'e iki satır birşey ayırmışlar. ha bir de altı film karakterleri hakkında yazmışlar sözde.
ama ne quigon, ne mace windu, ne han soloyu yazmışlar.
yoda ve chewbacca'ya "yaratık", darth vader'a palpatine'in "yol arkadaşı" demişler şok geçirdim.
bazı karakterler hakkında da yazmışlar ama çok yüzeysel ve "popüler" bilgiler olmuş.
[hline]

neyse kısacası dergi böyle birşey.

çok fazla "alt tabaka"ya hitap etme ve popülerlik kaygısı içerisindeler, ya da yazarların uslupleri zaten bu.

FRP&Magic hem beginner'lara hem master'lara gayet rahat hitap edebilen, ve her iki kesim'e birşeyler katabilen bir dergiydi. bundan dolayı severdim.
hani şu "teen" dergileri vardır ya, aynen öyle olmuş bu da.
böyle olmamalıydı, yazık olmuş.

bu dergide cyberpunk, vampire gibi şeyler arıyorsanız boşuna para ödemeyin diyorum. ciddi rpg kaynağı arıyorsanız yanlış yerdesiniz.

ama yaşınız 16'den küçükse, ya da fantazi dünyalarına yeni yeni adım atıyorsanız, bir bakabilirsiniz tabii zararı olmaz. ama bu derginin 2-3 sayıdan fazla çıkacağını hiç zannetmiyorum.[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi seni dergi inceleme editörü yaplaım :)
Bu arada amaçları çoluk çocuğu toplamak olabilir. Yani satış kaygısında, popülerite kaygısındalar sanırım.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray.
I'm waiting for the final final moment you say the words that I can't say...

SAKLI SOKAK | Sözlükte ben!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
türkiyede frp daha yeni tanınıyo adamlar ağır bişi çıkarsa satanist bunlar diende çıkar hadi öyle dien hanzoları s..tıret öyle yazsalar kaçkişi alacak sen ben o bu ama bu türlü harry potterci ilk ve ortaokul gençlii paso bu dergiden alıcak(tabii dediin gibi janjanlıysa) para olan yerde iş yürür para versen adamlar sana gen mühendisleri ejderha bile yapar(abarttımmı lan? :) )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...