Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"PATİKENT" projesi..

Throndor

Öne çıkan mesajlar

Daha önce birkaç kez bu tarz projelere rastlamıştım.. Çoğu almış başını gitmişti ve tek kelimeyle muhteşemdi.. Parsel parsel bir şehir oluşturuluyor ve üyeler bir parseli rezerve edip üzerine kendi evlerini çiziyorlar.. 20-30 eve çıksa bile şık görüneceğini düşündüğüm bu projeler çoğunlukla alıp başını gidiyor, ki bazı yerlerde artık büyümeyi şehrin kaldırmamasından dolayı üçüncü dördüncü şehirlere gelindiğini oluyor..

Ben başlangıç için birşeyler çizdim..Görüldüğü üzere emlak ofisimde PATİKENTin ilk emlak sahiplerini beklemekteyim.. Altta da tek bir parsel dosyası mevcut.. İsteyen evini parsel üzerine kondurup bana maillerse şehri oluşturabilirim..

Umarım benzeri projeler kadar başarılı olur..

Önemli olanlar
1- çizim olarak "pixel art" denilen ve benim parselimdeki çizimde görebileceğiniz tarzın dışına çıkmamak..ki şehir bir bütün olarak uyumlu olsun..

2- boyut olarak emlakçıya sadık kalmak.. yani binalar, kapıları ve adamların boyutları yine şehrin bir bütün oluşturması için aynı olmalı..

3- kendi parselinizi aşmamak..

Ev sahipleri arttıkça alan genişleyecektir.. aslında 3-5 ev gelirde parseller dolarsa derhal alanı genişletirim..

Bol şans.. :)

[signature][hline] Deus Ex Machina

Sosyal ağlarda paylaş

ewt, her kare tek kişilik arazi... ev de dikebilirsiniz, dükkan felan da açabilirsiniz.. sailor bilgisayarcı açmış mesela.. şahsen ben daha dün geçtim karşıya bi cep bilgisayarı aldım adamdan.. fiyatlar da maküldü.. bi de pideci açılsa yakına biyere rahat edicem.. :)[signature][hline] Deus Ex Machina
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkdaşlar mazur görün cahilliğimi, tutorialı okudum zor bişiye benzemiyor ama bupixel art olayını photoshoplamı yapıyorsunuz. yada başka alternatifleri varmı?[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...