Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dragonshard


Bone

Öne çıkan mesajlar

Level DVD'sine bakarken böyle bir oyunun videosunu gördüm.
Yanlış anlamadıysam Dungeons & Dragons temalı bir Real Time Strategy oluyor.
Kimsenin bu oyun hakkında topic açmadığına şaşırdım. Demek ki pek bilinen bir oyun değil.

Warcraft 3'e benzettim biraz. Onun tarzında D&D yaratıklarını kontrol edebilirsek güzel olur.
Umarım sadece "good punishes evil" tarzında bir senaryoya sahip olmaz. Lineer oyunlardan sıkıldım. Knight/Cleric/Paladin oynatıp dünyayı kurtarmaktan da. Umarım neutral ırklar veya evil ırkları da oynatabiliriz inşallah ve ilginç bir senaryoya sahip olur.

Liquid yapıyormuş Atari dağıtıyormuş. Bakalım oyun nasıl çıkıcak?[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun sanırım Wizards'ın yeni dünyası olan Eberron'da geçecek.
Ayrıca underground ve above-ground gibin bir olay da koyucaklarmış.Underground daha çok dungeon bazlı olcak.Sanki
dungeon'a girmiş bir adventure grubu gibi.Açıkcası ben Eberron'u pek beğenmedim.Onun yerine Forgotten Realms'ın oyununu yapsalar daha iyi olurdu.Fakat doğru ellerde çok güzel bir oyun çıkartılabilir.Eh bekliycez artık.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guzel bir oyun olabilir... konsept,fikir ve senaryolar cok guzel/uygun . guzel yyapilirsa efsane oratalama/kotu yapilirsa cop olur.... oynanabilir bir demosu varmi bakalim oyun neye benzio???[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti)
Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir.
Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!"
ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
Multiplayer Demo çıkmış. Ama sanırım sadece fileplanet üyeleri cd-key alıp yükleyebiliyor. Test amaçlı birşey herhalde.

Neyse dün oynadım biraz.

Giriş videosu sanki ilginç birşey olcakmış gibi başlıyor, hızlı hızlı sahneler gösterip en sonunda üç ırkın heroları zıplıyıp birbirlerine saldırıyorlar felan öyle bitiyor. Hoşuma gitmedi.

Menü ekranı ilginç birşeye benziyor, özellikle mouse'un ekranda ışık yapması hoşuma gitti.

Multiplayer olarak gamespy denedim.

Oyunda üç ırk yönetebiliyoruz. İnsanlar, Sürüngenler, ve Necromancer vari bir başka ırk. Sanırım İyi-Neutral-Evil oluyor bu ırklar.
Oyunun içeriği aynen Battle Of Middle Earth'e benzemiş.
Bir kule var, çevresindeki belirli alanlara bina dikebiliyoruz. Diktiğimiz binalardan asker çıkarabiliyoruz. Ortadaki kuleden ise heromuzu çıkarıyoruz.
Battle Of Middle Earth oynamış kişilerin zorlanacağını sanmıyorum.

Anladığım kadarıyla işçi birimi yok. Direk asker basmaya başlıyoruz. İki ekonomi birimi var. Biri altın diğeri dragonshard denilen zıkkım.
Altın sürekli geliyor. Ancak Dragonshardlar, ara sıra düşen meteorlardan farmlanabiliyor.
Her birim (herolar dahil) Altın ve dragonshard toplayabiliyor.
Etrafta 3 dragonshard kristali ayrı ayrı duruyor diyelim.
Siz birini toplama emri verdiniz, sadece onu değil, otomatikman çevredekileri de topluyor. Bu güzel olmuş. Tek tek her birini toplamakla uğraşmıyoruz.
Ayrıca altınlar etraftaki yaratıkları öldürdükçe çıkıyor, toparlıyoruz.

Bir yeryüzü bir de yeraltı var oyunda. Yeryüzünde fazla yaratığa rastlamadım, belki haritadan haritaya değişiyordur. Arılar zorladı beni, illa ranged birim yapmak lazım yoksa saldıramıyorsunuz, sadece yediğiniz hasarla kalıyorsunuz. Minotaurlar bile daha kolay geldi bana o yüzden.
Ancak yerüstünün avantajı, dragonshard toplayabilmeniz ve binalar kurabilmeniz. Ayrıca farklı noktaları ele geçirip, Battle Of Middle Earth gibi oralara da üs kurabiliyorsunuz.

Yeraltı ise zindanlardan oluşuyor. Yerüstündeki bir dungeon tower vari şeyden girip aşşağıya iniyorsunuz. Yanyana iki ayrı minimap var, bu sayede yer üstüyle yer altını kolaylıkla görebiliyorsunuz.
Yer altı hem yaratık açısından hem de altın kaynağı açısından çok daha gelişmiş. Dwarflar, Golemler, Wizardlar felan öldürdüm. Bunlardan altın ve değişik itemlar çıktı. Ayrıca treasure chestler felan bulunuyor, bazıları locked idi. Herhalde rogue ile açılıyor bunlar. Bir de bazı yerlerde traplar bulunuyor, çok asker ve hero kaybetmenize neden olabilir o tuzaklar.

Oyunun geneline bakarsak pek hoşuma gitmedi gibi. Zaten BFME tarzı oynanışı pek sevmiyorum, bu oyunda ise çok ağır olmuş. Ekonomi planları yapmak zor, birçok şey tesadüf eseri olabiliyor (etrafta dragonshard bulmak gibi). İşçi birim de yok hepsi asker. Bundan dolayı askerlerinizi boşu boşuna kullanıyor gibi hissedebiliyorsunuz.
Birimleri ve şehrinizi upgrade imkanı var, değişik özellikler felan kazanabiliyorsunuz. Ama asker çeşidi az gibi geldi.
Ayrıca Eberron dünyasını kullanmaları kötü olmuş. Neredeyse hiç bir yaratığı bilmiyorum, görmedim, tanımıyorum. Herşey kargacık burgacık gibi gözüktü gözüme.
Forgotten Realms dünyasında geçseydi belki biraz daha kolay olabilirdi.

neyse hayırlısı olsun bakalım.[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet ya nedir bu saçmasapan eberron oyunları yapma isteği.dnd online da eberronda çıkıyor.wizards ın politikasını anlamak çok güç[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Storm , Earth and Fire heeed my call !!
Graul of BL
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 21 Temmuz 2005 11:51 tarihinde demiş ki:Menü ekranı ilginç birşeye benziyor, özellikle mouse'un ekranda ışık yapması hoşuma gitti.


The I of the Dragon'un ana menüsü de böyledir, çok tatlıdır.
Oyuna dönersek, BFME'nin sistemini hiç sevmemiş biri olarak oyuna yaklaşmayacağım :)[signature][hline]beş hececiler
Hiç Bitmeyen Efsaneler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...