Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ruh Nedir?

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Şu konuyu okurken aklıma geldide bişi sorucam konuyu dağıtmıyım orada..

Ruh nedir? Ruh içimizden düşündüğümüz konuştuğumuz şey mi? Yoksa ölmeden ruhumuzla ilgili bişi bilmek mümkün değil mi?[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugun cok ruhani konulara girdik hadi hayırlısı.

Bedeninin dısında sadece bir ruzgar oldugunu dusun.Dusunebiliyosun hissedebiliyorsun duyguların var ama insan formatında değilsin. Sadece kendi benliğini düşün.Bana göre o ruhtur et ve deri yığınları içindeki öz.[signature][hline]And I'd give up forever to touch you
Cause I Know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

Sosyal ağlarda paylaş

Kendi kendime düşündüğüm konuştuğum şey mi ruh? Tam anlamadım dediklerinizi?

Eğer ruh bu değilse, dini inançlara göre varolan ruhumuzu, ölmeden kesinlikle göremeyeceğiz/bilemeyeceğiz..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

ruh da bir inanç meselesi, ben ruha inanmam, herşey beyninde olup bitiyo derim. bi başkası ruhun sonsuz olduğuna inanır. bi başkası der ki ölünce benim ruhum başka bir bedende hayat bulacak. ha kimisi de güya bilimsel bi yaklaşım getirmeye çalışır "bioenerji var olm, nereye gidiyo o enerji?".

ha bi de malmsteen çok ruhsuz çalıyo, satriani daha ruhlu çalıyo :P[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

Aha internette böyle bişi buldum. Tam kafamdaki çıkmış..

said:
· Öbür dünya yoksa ölünce ne olacağız?

Bilimsel açıdan cevaplayabildiğimiz kadarıyla, ölünce toprak olacağız ve azot ve karbon çevrimine gireceğiz.

Ruh bedenle birlikte ölecek. Çünkü ruh günümüzün çağdaş bilimsel yorumuna göre beyin dediğimiz organın duygular, hafıza, akıl yürütme ve karar verme gibi bazı fonksiyonlarına verdiğimiz isimdir. Dolayısıyla, vücudu bir makine gibi düşünürsek, bu makine işlemez hale geldiğinde fonksiyonları da duracak. Artık hissetmeyeceğiz, bilinçli olmayacağız, hiçbir şeyin farkında olmayacağız. Çünkü bunu sağlayan organımız çalışmıyor olacak.

Ruhun bedenden bağımsız olduğunu iddia eden hiçbir din ya da ruhsal inanç, örneğin neden içki içince hafızada ve zihinsel yeteneklerde azalma olduğunu tutarlı bir şekilde açıklayamaz. (İçki içmek gibi fiziksel bir etki ya da kişinin kafasını bir yere çarpması, nasıl ruh denen bedenden bağımsız bir varlığı etkiler konusu geçtiğimiz yüzyıllarda filozofları çok düşündürmüştür ve ruhu bedenden bağımsız gören hiçbir düşünce sistemi bu işin içinden tutarlı bir biçimde çıkamamıştır). Bunu bilim açıklar, çünkü bilim ruha atfedilen özelliklerin insan beyninin fonksiyonu olduğunu söyler. Alıntı
[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tBF, 11 Eylül 2005 19:50 tarihinde demiş ki:
Ruh beynindeki sinir hücreleridir onlar ölünce ruhta ölür

Usta o zaman sana göre cennet yada cehennem veya ahiret denilen olay yok.Ölünce bu evrenden yok olduğunu sayıyosun.Değil mi ?[signature][hline]And I'd give up forever to touch you
Cause I Know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

Sosyal ağlarda paylaş

Güzel bir yazı arkadaşım. İdealist düşünürlere göre ruh her edimin başlangıcı, madde ve düşünce sıralamasında öncelikli olan. Materyalist felsefeye göre ruh; doğayı, düşünceyi ifade ediyor. Bu yazı da materyalizme yakın duruyor, dolayısıyla kimilerini kızdırabilir.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün markete gittim
tuz ruhu varmı abi dedim
oda yok dedi
300 mtre ilerdeki bakkalda vardır dedi
bende içimden"oraya kadar kim yürüycek" diye küfür ede ede çıktım marketten.[signature][hline]Absolut, 01 Eylül 2005 00:39 tarihinde demiş ki:
Gnome diye kız vermeyen ağabeyi Elfi 16 yerinden genkledi.
Sosyal ağlarda paylaş

Antik çağdan beri insanlar düşünüyor hala kanıtlayabilen çıkmadı ne oldu. Ama bilimciler ruhu vücuttaki elektriksel ve kimyasal reaksiyonlar olarak nitelendiriyor. Felsefi olarak ele alırsak ise bir çoook var sayım var sanırsam.[signature][hline]Beş Hececiler
Yeni üyelere karşı gösterilen örnek tavır ve örnek alan yetkilisi(iğneleme amaçlı yazılmamıştır)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fede, 11 Eylül 2005 22:18 tarihinde demiş ki:
kaynağını bilemicem ama biyerde şöle bişey okumuştum.

Adam biri ölürken tartının üstündeymiş öldüğünde ağırlığından 21 gram azalmış niye bilmiyorum ama

Filmini çektiler bunun ehash. İngiliz bilim insanları sallamıştı ortama galiba.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog
Sosyal ağlarda paylaş

Beyin, gelişimi ve yaşamı süresince kendisindeki bütün bilgileri Ruh adı verilen bir tür dalgadan oluşan hologramik bedene yükler. Bu hologramik beden, aynen televizyon dalgaları gibidir. Nasıl ki taşıyıcı dalgalara yüklenmiş görüntü ve ses dalagalarıdır televizyon dalgaları; işte insan ruhu da böylece tüm zihinsel fonksiyonların sonucu olan verileri yüklenmiştir. Ölüm denilen, beyin faaliyetinin durması ve vücudun manyetizmasının kesilişiyle beraber, kişi kendini bu hologramik dalga beden olarak hissedip yaşamaya başlar.

http://www.ahmedbaki.com [signature][hline]Ordumuz Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir.
Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...