Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sc yi Sc yapan?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sizce star craft star craft yapan nedir?
Bence her ordunun birbirine antidote u olması ve inanılmaz bir strateji si olması.ve birimlerinin hepsinin ayrı bi karizma ve şekli olması...[signature][hline]Öyle Değerliymişki Zaman,
Hep Acele Etmem Bundan!
Mesaj tarihi:
sc hakkında uzun uzun tartıştık aslında.
söylenecek herşey söylendi.

yine de sc'yi sc yapan bence
ordu basıp yollamaktan
ordu üreticek bina yapmaktan
birim anti birim yapmaktan
daha geniş bir taktik imkanına sahip olmasıdır.

mesela aoe çok sevilse de, oyun şu hale geliyor: "atlı üretip sana saldırıyorsa, hemen anti atlı üretip sen de o atlılara saldır"
aoe konuşan arkadaşların muhhabetleri genellikle şu tarzda oluyor "10 bina dikip her birinden onlarca paladin yolladım, ama adam 25 bina dikip her birinden onlarca fil basmış, dağıldım ve yenildim.."

sc'de ise istersen microya ağırlık ver, istersen macroya, sonuçta elinde bolca strateji var.

10 bcruiser yolladı diyelim adam, eğer bcruiserlara destek kuvvet de eklememişse, kolayca dağılabilir o bcruiserlar. ancak yanlarında etkili birkaç birim de varsa, düşmanı silip süpürebilir.

işte sc'yi benzer stratijerden ayıran bu. kasıp en iyi birime ulaşma oyunu değil. stratejiler de birim - anti-birim ile sınırlı değil. destek kuvvetleri sayesinde çok değişik taktik imkanları var.
sadece en iyi üniteyi üretmekle oyun kazanılmıyor.

sc'yi sc yapan bence bu[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
katılıyorum.. bencede..dier tüm oyunlarda ilk basılan birimler oyunun sonunda işe yaramamakta ama bazen zealot zerglling veya bir marine medic 1 saatlik oyunun sonunda bile çok güzel iş görüp son noktayı bile koyabiliolar...[signature][hline]Öyle Değerliymişki Zaman,
Hep Acele Etmem Bundan!
Mesaj tarihi:
hic unutmam adamin elinde sadece medic ve vulture var . basti optical flare i . observerlara blind atip vulture la mayin doseyip oyunu aldi .

aslinda buna benze kac oyun izledim ya da oynadim hatirlamiyorum :D .

sc beklenmeyeni beklemek zorunluludugur . adam alt+q q yapana kadar oyun bitmez .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
uyy banada olmuştu o, ama overlordlara atmıştı blind'ı sorna temizlemişti ben yenilerini cekene kadar ne varsa wraith'la (lan yazamadım ama herkez anladı).

Sc kafana emp duşmesidir,
sc 2 shuttle içindeki 2 reaverdır
sc cliffi tıkıyan morhp taki 3 hydra'dır
sc tonla şeydir ve hepsinide aklında bulundurmak bi yandadan micro yapmaktır.[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
ahah arkansis biz burda 80-120 populasyondan bahsediyoruz . 1zea 4 probe isleri degil bunlar .

oyun ortasinda yapacak cok is var uretim harass yedigin yerle ilgilenme cliff temizleme vs vs vs

burda sozu edilen micro erken oyundaki micro degil .

gerci sen hep ilk saldiriyi yiyince gg diyip oyundan cikardin buralari bilemeyebilirsin ahahahah[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
Starcraft ı starcraft yapan
oyundaki 1 üniteni bile oyunun dengesini tamamen degiştirebilmesi,zamanlama,taktik savaşlarının çok daha derin olması.
İyi oyuncuların replay leri izledigimizde 10 unit le dakikalarca savaştıklarını görebiliyoruz.[signature][hline]eternal : tokayı bulmam lazım ..
diappare : saçlarınımı toplıcaksın.. ?
eternal : o_O ?!?
Mesaj tarihi:
cok gereksiz bir topic

türkiyede yaşayan herkes sc yi sc yapanın storm the uber gosu olduğunu bilir.

Sc yi sc yapan insana gelen stormdan 10 oyunda 1 oyun alma isteğidir.

arkansis ve huun da sc yi sc yapan insanlardandır. arkansis bize sağladığı imkanlarla gönlümüzde taht kurmuş

huun ise. .
huun kim lan ahha peami abi naber
Mesaj tarihi:
ahah olm buralar scu ya benzemiyor heran ban yiyebilirsin[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
oo birkanım isgal filan ne bicim laflar onlar biz hareket getirmeye calisiyoruz adamlar forum acmis thread acmis gelip buraya düzgün post atarsan kim merak edip bakicak biraz lamerlik te lazim[signature][hline]a new harrasment has begun

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
sc yi sc yapan...bizleriz..offf ne konuştummmm..tamam tamam kabul ediorm çok fenayım..[signature][hline]Öyle Değerliymişki Zaman,
Hep Acele Etmem Bundan!
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Sc yi sc yapan Blizzard yanlış anlaşılmasın başka bir firmada sc yapsa tutulurdu ama Sc yi anca Blizzard yapabilirdi o yüzden Sc yi sc yapan Blizzard[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
Just keep on trying, keep on flying, I will be the light.
  • Yeni Oluştur...