huun Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 kaleminin kilicin oldugu belli . sen git o bahsettigin it suruleriyle muahattap ol . burda it yok . ben deniz eline silah aldi diye haksiz diyorum sen bana babanin fakultesine koyulan bombadan bahsediyorsun . senin hikayen acikcasi kimseyi ilgilendirmiyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 beni ilgilendiriyor.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: huun, 24 Temmuz 2005 22:54 tarihinde demiş ki: kaleminin kilicin oldugu belli . sen git o bahsettigin it suruleriyle muahattap ol . burda it yok . ben deniz eline silah aldi diye haksiz diyorum sen bana babanin fakultesine koyulan bombadan bahsediyorsun . senin hikayen acikcasi kimseyi ilgilendirmiyor . Hadi kendi hikayemi çıkardım oradan, Deniz bana göre de bazı noktalarda "haksız" Ama her haksız olan idam mı edilmeli? Söylediğim şey buydu baştan beri. Memleketi için kaygılanıp yanlış eylemler yapmış, haksızdır, ama hortumcular 2 haftada hapisten çıkarken, bu adamlar asılmamalıydı. Ben, hayatımda ne böyle bir işe bulaştım, ne de bulaşırım, demokratik yoldan yapılır herşey. Her neyse, sizin ne dediğiniz de beni ilgilendirmiyor burada. Ben, bu memleketin adını ne kadar duyurur, ne kadar alınteri döker, ne kadar faydalı olursam, o kadar vatanseverimdir.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Pyotr .Infernal Affairs. Punch the gnomes! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 deniz den daha fazlasini yaptigi halde asilmayan insanlar var tamam . zaten ben de buna karsi cikmiyorum . asilmasi haksizlik olabilir ama bu deniz hakliydi anlaminda konusmak icin yeterli bir sebep degil . bu ulkede darbe oldugunda basbakanda asiliyor deniz de . 80 darbesi turkiye disinda herkesin isine geldi diyen de benim bu topicte . kimileri denize karsi asiri hassasiyet gosteriyor adami kahraman ilan ediyor . ben buna karsiyim . asilmasi hakliydi ya da degildi bunun davasinda degilim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 @huun; 1-beni ilgilendiriyor. 2-burda it yok demişsin itten kasıt it'in arkasından giden'lerdir.Kurtta bir ittir.. @insight; Atatürk'ün ideolojisini benimsediğini söylemedim.Atatürk'ün Devrim politikasını izlediğini söyledim.Aha buda C/P'si .. "türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. hemen müdahale edecektir. elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. genç, “polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. mahkeme onu mahkum edecektir. yine düşünecek: “demek adliyeyi de islah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!” onu hapse atacaklar. kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, ismet paşa'ya, meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. diyecek ki, “ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. müdahale ve hareketimde haklıyım. eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!” iste benim anladığım türk genci ve türk gençliği!" Atatürk'ün Sözüdür.Bu Politikayı izlediğini belirttim.İdeolojisi aynı olmayabilir.[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 @Valeron ; Bi yanlış anlaşılma olabilir. Şu an vaktim yok sonra tekrar incelerim yazılarımızı. @Pirvan ; Kaynakla geliceksin.. Kaynakla.. Sizin gibiler ki Lenin 1000 yıl önce yaşasaydı peygamber olurdu diyen gençlik. 4 kişiyle meclis basanı peygamber yapan gençlik. Atatürk'e yaptığın ithamlara dikkat et SONUN DENİZ AMCANA BENZEMESİN!!! İbrahim Tatlıses gibi kafanı yarmasınlar "ato" dedi diye. Aman dikkat bi pati daha kaymasın..![signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Bakın Apo neden asılmıyor ? Bugun Deniz Gezmiş bir kahraman olarak gözüküyor... Neden ? Her ülkede bu böyledir.Kişi devlet tarafından idam ediliyorsa... O kişi kahraman olur... Eğer Sen Apo yu bugun idam edersen. PKK meğilli olan Türklerin hepsi pkk tarafına geçer... Çünkü Her asılan bu memlekette kahraman olur. Deniz Gezmiş in yemediği halt kalmadı.Hala diyorsunuz.Çok cesur adamdı. Eee APO da cesur.Onunda ideolojik görüşü vardı.Çıktı savaştı.Dağlarda onu bunu öldürdü.Ama çatıştı sonuna kadar uğraştır. Apo da kahraman o zaman tebrik edelim...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 @insight Atatürk'e yaptığım ithammı? ben atatürkü anlatmak için okulda sabaha kadar bilgisayar ayarı yaparken uyuklayıp kalan adamım ne itham etmişim. Acizliğinizi dandik iftirayla kapatmaya çalışmayın. Sizin tehditiniz vız gelir arkadaşım söyledim işte. Öldürsen umurumda değil, birşey de yapamazsın. Şovenliğinizin hiçbir ideolojik temeli olmadığı için ancak böyle mahalle serserisi gibi tehdit ediyorsunuz. Anlattım demek istediğimi ben yukarıda. Neyin kaynağıyla geleceğim ayrıca, söyle yazdığım şeyi, rahatsız olduğun şeyi, hemen kaynağını getireyim. Böyle saçma sapan iş olmaz. Ben leninist bir adam değilim, hatta alakam yok, olana da saygı duyarım, olmayana da. , edik: yazım hatası Ben size hiç laf anlatmaya kalkmayayım, anlamayacaksınız.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Pyotr .Infernal Affairs. Punch the gnomes! [Bu mesaj Pirvan tarafından 24 Temmuz 2005 23:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Deniz Gezmiş'İn yemediği halt kalmadi diyosunda allah aşkına o zamanlara bi baksana halt yemeğen kim kalmış? Deniz Gezmiş ABD Emperyalizmin'in köpeği olmayan her türlü bakış acısıyla Özgür,İşçinin ve Köylünün Haklarının verildiği Bir Rejim için savaştı uğraştı ve idam edildi.İdam edilmeden başka bir çatışmada ölseydi Gene Kahramandı bir çok insan gözünde,Şu anda yaşasa hala kahramandır bir çok insan gözünde.Ve Şunuda açıkca belirtmek istiyorum Hiçbir bireye hayranlık duymadım duymuyorum.Deniz Gezmiş'e de Che'yede Ancak Kahraman olarak karşımda birisi gözükecekse Deniz Gezmiş olmasından Onur duyarım.[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Yahu o dönemdeki herkesin sütübozuk bana kalsa hepsinin hapse atılıp çürütülmesi gerekirdi. Devlet siyasi sorunlar yaşarken sen ortaya bi rejimi kabul ettirmek için çıkarsan bu devlet düşmanlığıdır. İdeolojiler farklıdır.O zaman Apo da bir kahraman.Oda rejim değiştirmek istiyordu Türkiyeyi bölmek istiyordu... ya bişeyi körü körüne savunmayın allahaşkına bi kıyaslama yapın bi eliyin sonra savunun... sırf muhalefet olalım diye savunmayın.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Black yani beni tanımıyo olabilirsin ama körü körüne savunmadığımı bildiğini düşünürdüm,yanılmışım. Apo'da kahramandı dıyosun Apo inananlara göre hala Kahraman ? Bir kısım bölücü için hala Apo bir Kahraman bir Kurtarıcı. Bunda kıyaslanacak pek birşey yok .. Yani Kıyastan bahsederkende körü körüne bahsetme bence :) En azından buradaki herkez bu tip basit kıyaslamaları yapabilir ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 apo bizzat kendi eliyle ve emriyle birçok insanın ölümünden sorumludur. deniz gezmiş ise hiçbir insannın canına kıymamıştır. kaçırdıkları amerikan askerleri neolmuştur? fideyeistenmiştir,hükünmet fidyeyi ödememiştir. öldürememişlerdir askerleri..serbest bırakmışlardır. biz ki lenin hede hödösü yapan gençliğiz siz nesiniz? illa basma kalıp herkezin sizin inandığınız şekilde bir dine sahip olması gerekmio. senin gözünde lenin in 1000 sene önce yaşsaymış peygarmber gibi kabul edilirmi lafı ne akdar saçmaysa. benim gözümdede allahın elçisi muhammedin söyledikleri saçma,ki allah kavramından bahsetmek bile saçma. toplum,insanlar artık oakdar benimsemiş ve kesin doğru gözüyle bakioalrki din konusuna herhangi bir örnek verildiğinde hemen gafletle karşılanio. ''devlete baş kaldırmış,devlete baş kaldırmış'' die bas bas bağırıosunuzda ülkemizde işleyen devlet mekanizmasının ne bok olduğu gayet açık ortada. devletin milleti düşünmesi gerekirken,hükümetteki götünü dolarlarla silen cebeliyetsizler ülkeyi yönetirken anadoluda insanlar açlıktan,eğitimsizlikten,yeterli sağlık koşullarının gelişememsinden can veriolar.işçiler karın tokluğuna çalışıo bu ülkede,öğretmenler hak ettiklerini aliolar mı? o çok sevdiğiniz saydıüınız devlet millet için mi var? yoksa millet devlet için mi var bu ülkede? türkiyenin devletin millet için olduğu bir ülke olması dilekleriyle çalışan birçok insandan biride deniz gezmişti. haa denizin bu akdar büyütülmesninin nedenide sola vurulmuş ilk darbe olmasdır.sol ozamana kadar can vermemişti ilk idam denizlerindir. kuçu kuçular kemiksiz kaldı son dönemlerde ondan uluyolar...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Bu arada ben Allaha'da din'iimede cok bağlıyım khoş kimseyide alakadar etmiyor.Ben'im Düşünceme göre; -Deniz Gezmiş gibi bir insan'In asılması hataydı ve büyük kayıptı bence kim nederse desin. -Düşüncem ve uğraşım politik platformlarda tamamıyla Eşit,Özgür,Tam Bağımsız,Amerika ve uşaklarının Emperyalizm'ine köpek olmayacak,Hakların layık olduğu gibi dağıtılacak bir Türkiye olmasıdır. -Fedaykin'inde söylediği gibi; Yıllarca uluyan bir Kurt'un karşısında oldum gene olacağım..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: bLackcha0s, 25 Temmuz 2005 00:00 tarihinde demiş ki: Yahu o dönemdeki herkesin sütübozuk bana kalsa hepsinin hapse atılıp çürütülmesi gerekirdi. Devlet siyasi sorunlar yaşarken sen ortaya bi rejimi kabul ettirmek için çıkarsan bu devlet düşmanlığıdır. İdeolojiler farklıdır.O zaman Apo da bir kahraman.Oda rejim değiştirmek istiyordu Türkiyeyi bölmek istiyordu... ya bişeyi körü körüne savunmayın allahaşkına bi kıyaslama yapın bi eliyin sonra savunun... sırf muhalefet olalım diye savunmayın. her asılan olmaz..batının köpeği olupta asılan olur...ki Apo da köpeğin önde gideni...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi} Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: bLackcha0s, 24 Temmuz 2005 23:43 tarihinde demiş ki: Eğer Sen Apo yu bugun idam edersen. PKK meğilli olan Türklerin hepsi pkk tarafına geçer... geçsinler, pkk meğilli adama Türk demem zaten ben. şerefsiz derim.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 bu onun türk olduğu gerçeğini değiştirmez ama önemli olan vasfı şererfsiz olmasıdır.türklük 2. plandadır o anda. insanları ayırırken hep türk-kürt die bir anda 2.vasıf oalbilicek özelliklerine göre ayırıp,ön yargılı yaklaşabiliosunuz. ee peki şimdi neoldu şerefsiz adamın türklüğü?[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Ulen niye bu kominist zihniyete sahip kişiler kendilerini aydın sağcıları cahil görüyo. sizin koministliğiniz sadece özentiden gençler adam deilsiniz siz size laf bile söylemem deniz gezmişle atatürkü kıyaslayan adam adam diildir[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Kominist oldukları içindir belki? Kominizm nedir yeni bir ideoloji midir? Her sol görüşlü komünist değildir, eğer öyleyse her sağ görüşlü de faşist olsa gerek. Sosyal demokratı, sosyalisti, yüz tane farklı fraksiyonu ve hatta liberali bile vardır sol düşüncenin, bu yüzden çok az bir kısmı kominist(!) tir. Hatta oy oranlarına bakarsan türkiyede, sosyal demokrat solcu kesim %25 civarı oy alırken, tkp,emep,falan filan çok daha az oranda oy almaktadır. Yani kominist(!) olan azınlıkta aslında. Ha neden cahil gördüklerine gelince, yoo aslında öyle birşey yok, mesela eski dönemde sağcılar arasındada çok okumuş, aydın, zeki ve değerli kimseler var idi. Günümüzde de vardır mutlaka, fikirleri uyuşmasada solcuların saygı duyduğu kimseler. Ancak, bu iş kavgada arkam olsun boyutunda olduğu için, ne kadar serseri, tinerci, çapulcu varsa o yana kaydığı için son senelerde bu şekilde bir cahil görme var. E doğru da. Sen siyasi ocağını, fight club haline getirmemelisin. Yaparsan cahil de derler, yobaz da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: Natural, 25 Temmuz 2005 11:19 tarihinde demiş ki: bu onun türk olduğu gerçeğini değiştirmez ama önemli olan vasfı şererfsiz olmasıdır.türklük 2. plandadır o anda. insanları ayırırken hep türk-kürt die bir anda 2.vasıf oalbilicek özelliklerine göre ayırıp,ön yargılı yaklaşabiliosunuz. ee peki şimdi neoldu şerefsiz adamın türklüğü? Türklük öyle doğdum Türk oldum demekle olmaz bana göre. Türklük onu hissetmekten gelir, milliyetçi duygularla gelir, en azından vatanı bölmek istememekle gelir. Türklük şuuruna sahip olmak herkese nasip olmuyor. bunları anlatsam da sen nasıl olsa gayet basit bir mantık bulup bana haksız muamelesi yapabilceksin. önyargılı olan yine ben olucam. neyse olalım bakalım.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: Valeron, 25 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki: Bilge senın aklında ciddi sorun var. Ya Malsın ya mal taklidi yapiyosun .. Senin mal olduğuna eminim. ben deilim[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Kimin mal olduğu gerçekten yazıları ve tavırlarıyla görülüyor..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: metboy, 25 Temmuz 2005 11:56 tarihinde demiş ki: Türklük öyle doğdum Türk oldum demekle olmaz bana göre. Türklük onu hissetmekten gelir, milliyetçi duygularla gelir, en azından vatanı bölmek istememekle gelir. Türklük şuuruna sahip olmak herkese nasip olmuyor. bunları anlatsam da sen nasıl olsa gayet basit bir mantık bulup bana haksız muamelesi yapabilceksin. önyargılı olan yine ben olucam. neyse olalım bakalım. türklükten kastın din,kültür,örf,adet,din gibi kavramlarsa bunlar bir toplumu,ulusu birbirine bağlayan kenetleyen faktörlerdir zaten bunların önemini yadsıyamayız. ama bunları gericilik olarak kullanılan bir ''araç'' haline getirilmesine karşıyım,sağ görüş genelde bu şekilde hareket ettiği için dar kafalı tanımlamlarında bulunuorum,kişisel algılama kesinlikle... kendi kültürümüzü kaybetmeden de insanlara kültürel,ekonomik açıdan eşitlik getirilebileceğine inanmayan insanlar bütününe karşı bu kızgınlığım. osmanlı imparatorluğunda oluşan din,kültür kavramları bugün hala duruosa bu atatürkün yaptığı devrimin kültürel açıdan ''benliğimizi kaybetmemize'' yol açmadığını göstermektedir. bi ülkede değişiklik yapmak demek ülkeye ihanet etmek,vatanhainliği,türk olmamak olarak algılanmamalıdır. herkez farklıdır,ülkedeki bireylşer,in hiç biri basma kalıp düşünmezler ki düşünmemelidirler zaten. türklüğümüz kaybetmeden ama türklüğüde bir sığınaç oalrak görüp körü körüne bağlanmadan,yeni fikirlerle türk kültürünü sentezlemeliyiz. eğer türklükten anladığınız geçmişe,kültüre(ki bu kültürden ne anladığınıza da bağlı) sıkı sıkıya bağlı kalıp her türlü dış faktöre kapalı kalmaksa batsın sizin gibi türkler. böle düşünen zihniyetler arasından atatürk çıkıpta ülkeyi şeriat yönetiminden 10 yıl içinde kadınalra seçme seçilme hakkı verilebilecek bir ülke haline getirmiş(bunun dünyada başka hiç bir örneği yoktur)ya işte asıl türklük budur. türklük demek ''atalarımızın damarlarındaki gazla,ossuruğumuzla aldık istanbulu,götüyle deldi fatih surları'' die atıp tutmak değildir.bunu bu şekilde zannedenler asıl türk değildirler,ileri görüşlü kişiler herkezden çok türktürler ki bunu en çok hak edenler onlardır.çünkü onlar ülkeleri için ölmüşlerdir,fikirleri için işkence görmüşlerdir,bazı kimselerin işine gelmeyen şeyleri sözledikleri için sandalyeler altlarından çekilmiştir yada bir kurşuna kurban gitmişlerdir.inandıkları şeyler uğruna ülkeleri için ölümü göze almılar,kimi zaman toplumdan dışlanmışlardır. türk olmak hakkında bu kadar yorum yapan kişilerinde kullandıkları isimler hep yabancı kelimeler,yada yazı dilindede birçok yabancı kelimler kullanabiliolar. bu kültürümüzü kaybetmeye başladığımızn bir başlangıcıdır aslında.yavaş yavaş dilimiz yok olmakta yarın öbür gün türkiyemiz yok olmaya mahkum hale gelicek.ki zaten bunu yıllardır yapiolari buna ortam hazirliolar...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' [Bu mesaj Natural tarafından 25 Temmuz 2005 12:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 evet Türklüğe körü körüne bağlı kalcam deyip bütün yeniliklere kapalı olmak Türklük değildir demişsin, doğru. böyle bir düşüncem yok hiç de olmadı. şimdi fikirleri için işkence görüp idam edilmişler gerçek Türkçülerdir gibi birşey söylemişsin, kimlerden bahsettiğin aslında ortada, o zaman alparslan türkeş de nihal atsız da Türkçülük fikirleri için işkence gördüklerine göre gerçek Türkçülerden mi? sadece fikrini merak ettim :) bir de Türkçe konusunda katılıyorum sana, yabancı kelimeler konusunda da. bana diyorsan bunları sadece rumuzum yabancı kelime, bunun da nedenini daha önce Türkçe tartışmalarında (paticikte) 50 kere yazdım. diğer konularda Türkçe'yi düzgün kullanmak için elimden geleni yaptığıma eminim.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 türkçülük ile türklük aynı şey değildir. bir insan türk olmayı kendi seçmez,bu doğduğu büyüdüğü,yaşadığı toprakla,ailesiyle alakalıdır. ama her türk türkçü olmak zorundadır die bi kaide yoktur. türkçülük türk ''olanı'' dier insanlardan üstün tutmaktadır. ben insancıyım,benim gözümde insanların türk yada kürt olması(yada ben türküm,ben kürtüm demesi) fark etmez,çünkü önce insandır benim gözümde ama bu demek değildir ki türklüğümle övünmüorum.dediğim gibi türk olamktan ne anladığınızla alakalı..ki bu şekilde düşünmeyen zihniyetteki kişilerinde büyük bir çoğunluğu (hepsi demiyelim bare...) içlerinde bastırılmış ego tatmini duygusundan kaynaklanan kendini diğer insanlardan üstün görme çabası içinde olan kişilerdir.her zaman bir gruba dahil olma kendini illa bir sıfat ile tanımlamak zorunda hisseden kişilerdir,bu sorunda toplumdaki aileden gelmektedir. bu tarz görüşlerin olmadığını söylüyorsun ama örnek gösterdiğin kişiler türkeş ile atsız kişilerini kmlerin desteklediğin gayet iyi bilioruz. onlar hakkındaki görüşlerimi burda belirtme gibi bi niyetim yok az çok tahmin edersin zaten. bu ülkede üstü kapalı oalrak ''vatan millet sakarya'' edebiyat yapanlar çnceki mesajımda bahsettiğim,ülkeyi,türkiyeyi ileri götürmek isteyen kişiler değildirler. bunu yapanlar kurtlar ve onların arkasından yavru kurtlardır. bahsettikleri türklük sadece laftan ibarettir.ırkçı yada faşist olduklarını asla kabul etmezler (ha edenlerde mevcut) fakat söylemleri,davranışları tamamen faşizan tabanlı oluşumlardır. bunlar benim bakış açımdan bu şekilde gözükmektedir,gerek çevrem gerek yaşadığım oalylardan dolayı bu şekilde düşünmekteyim. eğer insanalrın bu şekilde düşünmesini istemiosan bu eleştriler getirilen gruba dahil olmazsın,yada grubu değiştirmye çelışırsın çünkü bu fikirleri(sözde) savunan kişiler söyledikleriyle alakasız hareket etmektedirler. ilerici die geçinipte,ileri görüşle alakası olmayan ideolojilerin topuna söylüorum bu lafları,tek taraflı algılanmasın. zilyon tane yasaq dışı (sözde) sol örgütte kendini harcayan gençler içinde geçerli,ocağa adam dövmek için giden evrimini tamamlıyamamış insanımsılar içinde...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: Natural, 25 Temmuz 2005 12:50 tarihinde demiş ki: türkçülük türk ''olanı'' dier insanlardan üstün tutmaktadır. yoo degil . ben turkcuyum - ne demekse turkcu , tupcu gibi bir sey - hic bir milleti bir digerinden ustun tutmuyorum . ırkcılarla turk milliyetcilerini kasten birbirine karistirmiyorsun umarim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar