Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mecidiyeköy'de düşündürücü olay

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hmmm bi kaç hafta once cuma gunu ogle vakti gittigimiz İzmir otomobil fuarında mini etekli mankenlerin arabaların içini bize gosterıp tanıttıgı geldi de

evet modern şehiriz vesselam[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Mesaj tarihi:
bakıyorum da millet hemen gaza gelmiş burası iran mı falan diye.isteyen dükkanını istediği saatte kapatır.şahsen sen rahatsız olduysan bir daha ordan alışveriş yapmazsın olur biter.bu ne şiddet ne celal.acaba adam sana 5 dk sora öğle yemeği için magazamızı kapatıyoruz dese bu kadar sinirlenecekmiydin?[signature][hline]RareBee
Mesaj tarihi:
Eh Eczane gibi bir kuruluşa bağlı olmayan ve açılış kapanış saatleri belirli olmayan iş yerleri istediği zaman açıp kapatır onlara kalmış bu yapcakları karıda zararıda onlar hesaplıyordur. Onun dışında bir mağzanın akşam vakti mağzamız yarım saat sonra kapanacaktır demesinden bir farkı yok sadece neden belirtmişler okadar. Yani direk kapatıyoruzda diyebilirlerdi. Ha belki mağzanın yada gittiğin yerin sahibinin inancından ve isteğinden olayı, mağza çalışanları namaz kılmıyor bile olsada kapatıyor olabilir mağzayı.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
Ardeth'e kesinlikle katılıyorum. Buradaki "olay"da hiçbir sorun yok. Ama ben de daha önce belirtildiği gibi olayda değil "sözde" takıldım... "Beyfendi burda inanan insanlar da var" nedir? Neden böyle agresif bir savunma yapma gereği duyar insan? Müşteriyi direk "ben müslümanım sen değilsin pis kafir, zındık!" diye aşağılamanın 2 boy küçüğü olmuş bu. Hani tamam açıklama yaparsın ama "Beyfendi tüm ekip olarak gidiyoruz namaza" ya da "kural gereği" ya da böyle bir şey söylersin. Direk müşteriyi dinsiz yerine koymak ters geldi bana...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
bunun yobaz olmakla alakası yok.

eğer bir kesim karşısındakinin dini inançlarına, diğerleri de onun birasına, öbürleri düşüncelerine saygı gösteremiyorsa o zaman bölücülük başlar.

bu insanların cuma vakti müşteri kaybetmeyi göze alarak namaz konusunda ısrarlı davranmaları sadece muhafazakar olduklarını gösterir, karşısındakilerin düşüncelerine saygısızlık ettiklerini, yani yobaz oldukları göstermez.

islam devleti olma meselesine gelince, tam bir komplo teorisi. bir toplumda herkes aynı görüşlere sahip olmak zorunda değildir, isteyen bikini giyer isteyen başını örter. toplum farklılıklarına rağmen bir bütünlük oluşturabiliyorsa sağlıklı ve saygılı bir ortam demektir.[signature][hline]yargılamayın, henüz siz de yargılanmadınız
Mesaj tarihi:
hiçte düşündürücü bir olay değil gayet doğal.
birileride derin devlet cart curt demiş konuyu çekmek istediğiniz yer ile alakasıda yok.
adam dükkanını ne zaman kapatıp açacağını sizemi soracak? özel mülkiyet tamamen isterse cuma günleri hiç açmaz.
hristiyan olsa özel günününde kapatsa olay olmaz ama bir müslüman yapınca şeriat derin devlet şikayet aklınıza ne gelirse sayarsınız.
neyse yorum yapılabilecek bir durum değildi yaptım bir hata dayanamadım.
eyv.[signature][hline]sefanı sürdük, cefanı da çekeriz...
Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
Mesaj tarihi:
said:
sheref, 03 Haziran 2005 16:25 tarihinde demiş ki:
türkiye islam devleti değildir..

Eğer bir devlet kuruluşu yukarda söylenen şeyi yapmış olsaydı bunu diyebilirdin haklı olarak ama şu durum tamamen kişisel tercihlerle ilgili. Ha ama rewendorda haklı birdaha bir bakınca adamında sözleri sinirlendirici bir tavırda. Kimse kimsenin dini inançlarına katılmak zorunda değil ama ona karışamazsın.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 03 Haziran 2005 16:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
İyide orada o elemanın yapabileceği birşey yok sonuçta şirket prensibiymiş ve buna ne sen ne ben karışabilir + sinirlenecek bir durumda yok bence..[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||

>>>X+ Projéct web design<<<
Mesaj tarihi:
Uygulama da yanlıshtır, personelin soyledigi soz de yanlıshtır ki personelin sozu uzerine konushmayacagım.
Oradaki kadınların calısması yada "inanmayan" personel alıp onları calıshtırması mumkunken magazayı kapatması yanlıshtır. Bu sizin acınızdan ya da benim acımdan diye dusunulmeyip musteri memnuniyeti ve kalite bakımından dusunulurse yanlıstır.Musteri memnuniyetinde ve kalitede belirlenmis kriterler ise "yok bence musteri memnuniyeti su sekilde saglanır bu sekilde saglanır" diye bahsedilecek cinsten degildir.Ayrıca oraya personel alımında genel kriterlere uyup da sadece dini inançlarından ya da namaz kılıp kılmamasından dolayı işe almadıgı insanlar bulunuyorsa,bu işveren ayrımcılık yaptığı suç da işlemiş olur.
Ha gerci su an basımızdakilerin getirdigi sacma sapan duzenlemelerle olusmuş yeni ceza kanununda yeri war mıdır orasından emin deilim..[signature][hline]ottoman_prince(co-leader)
OTTOMAN_EMPIRE
level:6x
Ares
Moradon serbest piyasa broker ı
Ah bu ben nerelere gitsem diodm da aslında hadi gel gidelm salla gerisini,tırmanmaktan yorulduysan sana yukardan uzatırım elimi
i love this game!
i am waitin in the shadows to kill u
Mesaj tarihi:
sanırım insanlar bir taraf olmak çabasında. ben bu konuyu burada cumaya gidenler ve gitmeyenler arasında bir tartışma yaratmak için açmadım. bu bir alıştırmadır. konu şudur ki namazına gideceksen bile bunu müşterinin önüne geçip, namaza 5 dakka kaldı kapatıyoruz gibi şeyler söyleyerek yapmamalısın. bunu yapmanın başka şekilleride vardır. namaza 20 dakka kapatırsın mağazanın kapısını o zaman kimseyle bu şekilde tartışma yaşamassın. bunu müşteriyle tartışmaya başlamak başka anlamlara, başka yollara gitmene neden olur.

mantıklı yorumlayanlara teşekkürler.[signature][hline]mesela beş *oky
Mesaj tarihi:
said:
fab, 03 Haziran 2005 17:47 tarihinde demiş ki:
namaza 20 dakka kapatırsın mağazanın kapısını o zaman kimseyle bu şekilde tartışma yaşamassın. bunu müşteriyle tartışmaya başlamak başka anlamlara, başka yollara gitmene neden olur.

20 dk. önce kapasan da gene müşterilere "çıkın lan namaza gitcez" demek zorunda kalırsın.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp
"Biz insan yakıyoruz."
Mesaj tarihi:
dinen iş yerlerini cuma namazı vaktınde alışveriş yapması bereketsizliktir..ve bu peygamberimiz zamanında herkes tarafından uygulanan birşeydi..cuma vaktinde alışveriş yapmak yerine..alışveriş yapacak kişi de cuma namzına gitse daha iyi olur...

Not:bende işletmeciyim.bende dukkanımı cuma namazı vaktınde kapatıyorum..(bayan elemanımda var onlarda cuma namazı vaktınde dinleniyorlar..)[signature][hline]By Majesty.
msn: [email protected]
##########################
####[/b]BbbBboooOoooOoşşşŞşşŞ####
####BbbİiiirrrrrrLiiiĞİiiiİİiiiiiİii####
Mesaj tarihi:
ABD'de, hem de New York gibi buyuk sehirlerde bile, pazar gunleri saat 2'ye kadar bira veya alkollu icki satisi yasaktir (kilise saati). Bence cok sacma ama boyle kanun koymus tutucular, herkes uyuyor. Turkiye'de boyle bir kanun konulamaz cunku laiklik var.

Ama magaza sahibinin yaptigi kisisel bir tercihtir, bir ozgurluktur. Buna kendi karar verir. Verdigi cevap, 'Burada inananlar var' sacma bir dusunce sekli, o konuda size katiliyorum.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 03 Haziran 2005 18:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
irticanın ayak sesleri ve fetullahın copları

insanın mantığı modernleşmedikçe teknolojisi modernleşsin hatta yüzyıllar ötesine uzansın ne yazar..[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Mesaj tarihi:
kaçın adam cuma namazına gittiği için şeriat geliyor, irtica olcak heryer, bu arada monitörü kasayıda kapın, gelecek yüzyıllara taşımalıyız onları.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
said:
BabacumMostors, 03 Haziran 2005 18:49 tarihinde demiş ki:

insanın mantığı modernleşmedikçe teknolojisi modernleşsin hatta yüzyıllar ötesine uzansın ne yazar..

daha başka bir yorum gelemezdi zaten abarttınızda abarttınız saçmalamaya başladınız.[signature][hline]sefanı sürdük, cefanı da çekeriz...
Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
Mesaj tarihi:
said:
BabacumMostors, 03 Haziran 2005 18:49 tarihinde demiş ki:

insanın mantığı modernleşmedikçe teknolojisi modernleşsin hatta yüzyıllar ötesine uzansın ne yazar..

fethullah gülen hakkında hiçbir bilgin yok gibi ama.yaptıgın yorum yanlışş..bazı şeyleri bir kişiye yüklemeyin..o insanın hakkına tecavüz etmeyin..[signature][hline]By Majesty.
msn: [email protected]
####[/b]BbbBboooOoooOoşşşŞşşŞ####
####BbbİiiirrrrrrLiiiĞİiiiİİiiiiiİii####
  • Yeni Oluştur...