Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3=5?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sımdı bugun dersanedekı fızık hocam yazdı bunu..Adam hersey fızık dıyo matematık tabı onemlı fakat genede atmaca bır suru yerı var dıyo ornek olarak sunu gosterdi:

5-5=3-3 (bu denklem dogru 0=0 )

5(1-1)=3(1-1)(Parentez ıcıne alma ıslemı burda kopuo ıste...)

Daha sonra cızemedım ustunu sımdı(1-1)ler bırbırını goturuyor... ve sonuc 5=3 oluyor ..Daha sonra ornegın 32=52 vs olur dedı bunun dısında...Bide:
Sole bır faktorıyel vardır bastan baslarsak ornegın:

0!=1
1!=1
2!=2 vs gıbı....

Sımdı burda 0! ve 1! esıt olduguna gore 1=0 dıyor dersane hocam ...Paylasmak ıstedım...[signature][hline]Bir gun boyle diyicem:Bir takım sebeplerden dolayı aranızdan ayrılıyorum..Herseyın bır sonu var...Kapiş?

[Bu mesaj circirbocugu tarafından 09 Eylül 2005 15:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
parantez içindeki işlemler önce yapılır matematikde ve o 1-1 in sonucu 0 dır.. 0 lar iki taraftada birbirini götürmez bilirsin..
iki tarafı da 0 a bölmek gerekir öyle birşey için ama 0 a bölemezsin yanlış yani mantık[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away
Mesaj tarihi:
said:
Bleeding, 09 Eylül 2005 15:17 tarihinde demiş ki:
parantez içindeki işlemler önce yapılır matematikde ve o 1-1 in sonucu 0 dır.. 0 lar iki taraftada birbirini götürmez bilirsin..
iki tarafı da 0 a bölmek gerekir öyle birşey için ama 0 a bölemezsin yanlış yani mantık

Aynısını bende dedım fakat carpım durumu dıyor yanı goturur dıyor...[signature][hline]Bir gun boyle diyicem:Bir takım sebeplerden dolayı aranızdan ayrılıyorum..Herseyın bır sonu var...Kapiş?
Mesaj tarihi:
said:
Redeagle, 09 Eylül 2005 15:20 tarihinde demiş ki:
Parantez içi> üsler vs. >çarpma bölme> top. çık. deil miydi?

evet[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away
Mesaj tarihi:
öyle şey olmaz. o faktoriyeller bi kere kabuldür 0!=1 olması.
bir de çarpımda 0 olduğu için 0=0 olarak kalır o birbirini götürmez. senin dediğin şu oluyor tam olarak
21342134*0=2*0=0
o zaman 21342134=2 mi? güleyim mi.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Mesaj tarihi:
said:
Saeros, 09 Eylül 2005 15:16 tarihinde demiş ki:
meşe odunu öneriyorum dersane hocana.

+1

ifadeyi 0 a bölmek tanımsız yapar. bunu inşalla ciddi ciddi savunmuyodur o hocan heh
Mesaj tarihi:
bu yolla herşeyi birbirine eşitlersin zaten de işlem yanlış dedikleri gibi[signature][hline]- Sauron is back Frodo
- FUCK!!!

http://www.isbank.com.tr/test.html
Mesaj tarihi:
Sly@ ben demıyorum yanlıs anlamayın sadece aksını soyledım dıer arkların dedıgı seyı soyledım bende zaten...Adam ınatcı ıste neden 0 neden 1 dıyoruz dıyo 1 üssü 2 yerine elma üssü armut da deriz diyor..Matematıgi atmaca olarak goruyor...[signature][hline]Bir gun boyle diyicem:Bir takım sebeplerden dolayı aranızdan ayrılıyorum..Herseyın bır sonu var...Kapiş?
Mesaj tarihi:
hocan hangi universite mezunu...
bu hocaya aynen arti bir derim mese odunu lazim... hemde en kalinlarindan...[signature][hline]What we do in life echoes in eternity
Revenge is a dish best served cold
Mesaj tarihi:
Matematikte kabuller vardır. Tıpkı fizikteki teoriler gibi. Einstein'ın bazı teorileri kanıtlanmadıysada doğru diye kabul edilip bilimi üzerine kuruyoruz(tıpkı ışık hızına çıkma bilmecesi gibi) Matematik mantığa dayanır.[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Mesaj tarihi:
said:
Erkenbrand, 09 Eylül 2005 15:25 tarihinde demiş ki:
(3x+7)² nasıl acılır

9x² + 42x + 49 :P

Dershane hocan iyi sallamış. Helal. Hangi dershane o ?[signature][hline]Name: CaNNi
Class: KaşarHood
Clan:
Lvl: +10
Server: Beramus
I Dont like This Game But This Game Likes Me ^^
CaNNiBaL_CoRpSe >>>> Kısaca CaNNi

[Bu mesaj CaNNi tarafından 09 Eylül 2005 15:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Pauhauahu Dovelim?:)...Finaldeyim de ..Adam zaten bana catıp duruyor uyuyorsun dıye bı haftadır gıdıyorum haftanın her gunu uyuyorsun dedı gına geldı...Elımızde bır koz var sımdı yakalım ogretmenlıgını?:)..[signature][hline]Bir gun boyle diyicem:Bir takım sebeplerden dolayı aranızdan ayrılıyorum..Herseyın bır sonu var...Kapiş?
Mesaj tarihi:
said:
Fistan, 09 Eylül 2005 15:44 tarihinde demiş ki:
dersanenin ilk günü kesin 3=5 artisniği yapılır ha eheh.

Evet o da var. Öğrencilerin dikkatini ölçüyolardır. Ama kimse itiraz etmezsede hahaha bu salak hoca olarak kalır adamın adı :D[signature][hline]Name: CaNNi
Class: KaşarHood
Clan:
Lvl: +10
Server: Beramus
I Dont like This Game But This Game Likes Me ^^
CaNNiBaL_CoRpSe >>>> Kısaca CaNNi
Mesaj tarihi:
bunlar doğru ancak tek bir şey dışında , 0/0 matematikte tanımsızdır :) limit alma yöntemleriyel çözümlenir o zaman 3=5 değil 3 , 5 e yaklaşıyor sonucu çıkar ama asla eşit olamaz :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
CaNNi, 09 Eylül 2005 15:48 tarihinde demiş ki:
said:
Fistan, 09 Eylül 2005 15:44 tarihinde demiş ki:
dersanenin ilk günü kesin 3=5 artisniği yapılır ha eheh.

Evet o da var. Öğrencilerin dikkatini ölçüyolardır. Ama kimse itiraz etmezsede hahaha bu salak hoca olarak kalır adamın adı :D

Valla en azından ders zevklı gecıyor ya Ozellıkle bayan hocalar cok dısıplınle dersı cok sert ıslıyorlar yaw...ıskence gıbı ..Guzel guzel bole..:)[signature][hline]Bir gun boyle diyicem:Bir takım sebeplerden dolayı aranızdan ayrılıyorum..Herseyın bır sonu var...Kapiş?
  • Yeni Oluştur...