visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Arkadaşlar, online oyun ile tanışmam ve ilk göz ağrım ultimayı senelerce oynadıktan sonra serverımızın kapanması ile bıraktım. Sonrasına wow u denedim olmadı, ko zaten hiç banamısın demiyor hala ama takılıyoruz işte, star wars galaxies hep aklımda ogame falan derken dğeişik oyunlar denedim ama uo nun tadını hiçbir oyundan alamadım. Sebebine gelince ya ortamıydı beni etkileyen, ki zaten biz power playdan çok rp gibi oynamaya çalışıyorduk ya da fazlaca skill olması özgürlük vs vs.... daoc u çok duydum ama hiç oynamadım. Hani şu atın üstünde bucsda dururken ki stress i tadamadım bir daha... etrafta dolaşan abi ya bilmemne pls diye gezen tipler de olmasaydı iyi olacaktı. Neyse bu zihniyette birisi olarak bana önerebileceğiniz bir oyun var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 daoc. Hem denememişsin bi 50 oldunmu rvr si çok zevklidir.[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 bi de ko da falan en gıcığıma giden şey, kale önüne çıkıyosun ve sadece pvm. Nerde kaldı iin rp si neden gelemiyor oraya düşmanlar. Yanyana yaratık kesiliyor vs.... daoc da da öylemi? bir de binek yok diye duymuştum doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 ah ah biz maden kazarken pk basacak diye madeni üçbuçuk atardık.... bu arada daoc da craftmen olayı varmıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 uo dan çok farklı crafting sistemi :-) Uo daki herşey var.Sadece Özgür takılamıyorsun Karakter yaratırken ;)[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 "atın üstünde bucsda dururken ki stress" bu pek bi powerplay koktu. rp yapiyomussunuz siz daha cok ama... garip dogrusu. daoc'u dene bakalim... ya da dogrudan masaustu oyna...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 rp demek pvp nin olmadığı bir sistem değildir ki, üstlendiğim role göre bucs da gezebilirim depresyon sonucu çıldırıp dönem dönem power play denilen olguyla benzerlik gösteren tavırlarım da olabilir ama bu farklıdır. mesela ailesini yitirdikten sonra bir amacı kalmayan bir savaşcıyı veya bir kehanetin gerçekleşmesi için binlerce canlı öldürmesi gerektiğine inanan piskopat bir karakteri de oynayabilirim. Gelene geçene saldırırım, ölürüm veya öldürürüm gibi... Bunların hepsi power play kokuyor ama backgroundunda canlandırılan bir karakter ve süregiden bir hikaye mevcut.... Bu yüzden at üstüne bucs da dururken oranın tehlikeli bir yer olduğunu bilmek ama belirli sebeplerden dolayı hatta ve hatta can almak ve adam öldürmek için orda bulunmak da rp nin içinde bulunabilecek unsurlardan biridir diye düşünüyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 peki daoc u ücretsiz olarak deneyebileceğim bir server mevcutmudur, hani en azından grafikleri oynanışı falan test edip uygunsa orjinalinde devam edebileceğim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 demek istedigimi anlatamamisim; ben seni elestirmiyorum. iyi oyunlar.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 uo çok fazla abartılan bir oyun. belki de birçok kişinin ilk pc deneyimi veya internet cafede meşhur olduğundan çok popülerleşmesinden dolayı da olabilir. ama uo'yu ilk kez oynadığımda, çok sıkıcı bulmuştum. oyunda yeterince imkan yoktu. sonra second rönasans, third age felan çıktı oyun biraz daha gelişti, ama sistem olarak aynı şeye dayandırılmıştı, bayıyordu hemen. uo'nun zevkli tarafı, aynı internet cafede aynı arkadaşlarla oynamanın verdiği haz olabilir. ya da aynı dili konuştuğun insanlarla arkadaş olmanın verdiği zevk de olabilir. aslında ultima online'in büyük bir avantajı var. yazdığın yazılar, tam olarak karakterin üstünde çıkıyor. böylece konuştuğun herşey diğer oyuncular tarafından da rahatça gözükebiliyor. diğer mmo'larda yok bu mesela. 3d'nin getirdiği dezavantaj yüzünden oyuncular üstünde yazı çıkmıyor. çıksa bile uo kadar kolay takip edilemiyor. hatta "chat window" hedesini takip etsen bile, 3-5 satır gözüküyor orda. herşey "trading chat" "general chat" "hede hödö chat" yazıları arasında kaybolup gidiyor. bu da arkadaşınla muhabbetlerin okunmasını zorlaştırıyor. uo biraz da bu yüzden "aksiyonlu mirc" olayına dönüyor. mirc biliyorsunuz ülkemiz internet kullanıcıları tarafından çok tutulmuş ve sevilmiş birşey. benzeri chat olayı uo'da da olunca ister istemez chat yapmak için oyuna giriyorsun. ancak ultima online bir "oyun" olarak çok yetersiz benim gözümde. lise 1'de 2'de felan tfc, quake 3, hl, cs, starcraft gibi oyunları oynadım ama uo beni sıktı. (olympos olmasa o kadar da oynamazdım orası ayrı mesele) freeshard'ların hızlı skill kasma avantajı sayesinde, bir günde 7xgm olabiliyordun neredeyse. bu da senin skill kasmaktan çok "ekşın" yapmana olanak tanıyordu. mmorpg'lerin çoğunda lvl max'lamak için epey zaman geçer. 2 hafta, 3 hafta, 1 ay felan en az, sürekli yaratık öldürüp durmak gerekiyor. eee, freesharddan sonra böyle birşeye rastlıyınca da "ah ultima aaah" deniyor. "maden kazarken pk gelmesinden korkardık" felan demişsiniz. aynı şeyi ben de wow'da yaşıyorum şahsen. maden kazarken alliance gelir genkliyebilir. ya da quest kasarken gene alliance gelir genkliyebilir. sürekli tetikte olmak gerekiyor o yüzden. mmorpg'ler aslında çok zevkli. AO, WOW felan oynaması çok zevkli oyunlar bunlar. Ama skill kasmak uo freeshardları kadar kolay olmayınca, ve iyi pvp yapabilmek için epey şey öğrenilmesi gerekince, ülkemin oyuncuları uo'dan başka birşey düşünemiyor. Ultima 1-2-3... oyunlarını da bu yüzden "ultima offline" diye sanıyorlar, üzülüyorum o tip kişileri gördükçe ülkemin oyuncuları dedim. çünkü diğer ülkelerde uo bu kadar "körü körüne" oynanılan bir oyun değil gördüğüm kadarıyla. misal kore'de adamlar lineage 2, wow, ragnarok online felan oynuyor, çeşitlilik bol. ha bir de "rp" olayına ultima ile başlıyanlar klasik olarak "orclar köyümü bastı ben de iyilik adına savaşıyorum" "psikopatım ben önüne geleni kesen kral pk'ım" tarzı "geçmiş"ler yazıyor. e sen de çıkıp, samuray, gezgin veya korsan gibi "rp"ler yapmaya çalışınca, çok dalga geçiliyorsun o da ayrı sıkıcı yan :)[signature][hline]Beş Hececiler I fear no enemy! I fear not death! For the khala is my strength. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Zaten sıkıntı da burada bence... Uo free shardlarda skill kasılması kolay bir oyun olmasına rağmen ben ilk 7x karakterimi 7 ay da yapmıştım, diğerleir 2 tanesini yapmak ise keza oldukça uzun sürdü, elbette full rp değil ama belirli hikayeler üzerinden gidip gelişim sürecini izlemek bana oldukça keyifli gelmişti ama uonun zaten omurgası bazı etkenleri engelliyor. Örneğin ultimanın kitabına baktığımızda asassinlerin ve politikacıların etkileri göz önünde bulundurulduğunda ultima bile oldukça sığı kalıyor. İlk göz ağrım olan server kapanınca zaten başka hiçbir shardda keyif alamadım ve elbette bunda ortamın önemi oldukça büyüktü, Sadece istisnai olarak sihirlisayfalar da ki oyunculaırn çoğu bilecektir, rol adlı shardda keyif almaya başlamıştım ama bu keyifi veren tam anlamıyla apayrı bir harita ve şehirler olması mı(middle earth haritası) yoksa gmlerin bazı şeylere özelikle eğilmesimiydi emin değilim. Örneğin bir çoğunuzun bildiği gibi shardda mage sayısı parmakla sayılabilecek kadar azdı. tıbkı olması gerektiği gibi... Lotr senayrsoyuna baktığımızda da büyücü sayısı çok az ve oyunda da öyleydi... Mageler gmlerin takibi sonucunda rpsini beğendikleri kişileri özel bir alana çekerek istekleri doğrultusunda istiari kabul edip 1 aylık eğitim sonucu başarılı olması halinde dünyaya gönderip olamadığı taktirde karakterlerinin silinmesi miydi gibi veya kalkıp osman, madenci nez, dansöz ali gibi isimlerin kullanılmasına müsade edilmemesi gibi hoş etkenler de vardır elbet. En nihayetinde hepimiz insanız ve insanlığın var olduğu yerde haksızlıklar, kayırmalar, düzeni bozmaya çalışan insanlar, bakış açıları bizlerden farklı olanlar karşımıza çıkacaktır ve sorun teşkil eder gibi görünecektir. ama bence piyasadaki diğer oyunlardan + yönleri sadece bununla kısıtlı değildi, sharda göre değişken özellikleri elbet vardı, aslen bu bir çelişki de olabilir kendi açımdan çünkü uo haritasına ilk girdiğimde hiçbirşey anlamayışım, örneğin sanırım trinsic di ilk spawn olduğum yer ve bomboştu oysa bana öyle dememişlerdi tonla insan olması gerekiyordu... Belki de bu heyecanı da özledim ama ondan sonraki oyunlarımda işte bu heyecanı bulamadım. Bütün online oyunları oynadığım söylenemez ama wow u oynadım ve grafiklerdeki karikatürizelik beni rahatsız etti, eve onine ise karanlık bir dünya gibi değildi, koya zaten pek söz bulamıyorum (hala oynamama rağmen).... Uo da yaşayan bir dünya vardı, ekonomisi olan, sürekli takip edilmesi gereken vs vs.... Diyeceksiniz ki bu kadar mı mükemmeldi neden oynamıyorsun o zaman.... Elbette mükemmel değildi, çok fazla eksiği de vardı ama oynadığım oyunlar arasında (ki dediğim gibi daoc henüz oynamadım bunun gibi oynamadığım çok oyun var, wowu detaylı olarak oynadığım söylenemez...) gerçekten alternatif bir dünya özeliklerini taşıyabilecek vasıflara sahip tek oyun ultimaydı.... Daha doğrusu benim gördüğüm... Saygılarımla, Vahan İSAOĞLU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 SWG, DAOC gibi oyunları oynamanı öneriyorum sana o zaman :)[signature][hline]Beş Hececiler I fear no enemy! I fear not death! For the khala is my strength. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 UO oyuncuyu hiçbir oyunun yapamadığı kadar diken üzerinde tutuyor ve en hızlı mmorpg benim oynadığım kadarıyla. zamanında çok severdim. Sonra "gz dışına gel","111111","qqqqq"(macro koymuş) "bab" diye dolaşan yaş ortalaması zekası gibi düşük internet cafe gençliği yüzünden kabak tadı geldi. OSI de oynadım bir müddet ama sarmadı beni fazla lag yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circirbocugu Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Valla uo yla basladım Ko wow,gw oynadım hıc bırınde uoda buldugum tadı o sureklı oynama ıstenıgını bulamadım fakat tabı uo ya bıraz daha kucuk yasta baslamaanın oyunları yenı tanımamnında etkısı olabılır...Her nese buyuyorum galıba :)[signature][hline] Life it seems will fade away...Drifting further everyday.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Senelerce Uo oynadım.İlk deneyimim daha Sanane ler Nebulalar yokken Uo Turkey diye bir serverda.Serverda Gm yoktu Sadece bir admin oda bilgisi olmayan birisi.Ama ne fark ederdiki.kimsenin bilgisi yoktu.Host makina yoktu.Adam gündüzleri serveri kendi makinesinden açar gece kapatırdı.Web sitesi bir Forumdan ibaretti.Aslında Türkiye'deki Ultima Online dünyasının temeli orda atıldı.Sonra Sanane serveri açıldı.Ne yazıkki hiç tanışma fırsatım olmadı.Sonra ilk göz ağrım açıldı. Silver Serpents Bu serverda oynadığımda aldığım keyfi hiçbir serverda almadım.Tam anlamıyla Uo yu orda öğrendim.UltimaTr ı burdan edindiğim arkadaşlarımdan öğrendim.Burdan edindiğim bir arkadaşım sayesinde iş buldum ve aynı işyerinde çalışıyoruz. SS de Ticaret,savaşlar,Role Play ve arkadaşlık adına herşeyi tattım.Script,Bug bizim için önemli değildi.Önemli olan oyundan aldığımız maximum zevkti. Sonra araya para girdi ve güzelim serverimiz adminimizin (Gerorghe Colonel) para gözlüğü yüzünden kapandı.Halen daha bu herifin arkasından küfredenler var. Sonra Sylveria,Nebula,Hard Gamer,Quaxis,Wild Area ve Bir yabancı serverda oynamaya çalıştım.Nebula hariç hepsi kapandı.Bundan sonra karşıma 2. en çok zevk alarak oynadığım server çıktı. Dark Venue Aslında bu serverdan zevk almamın sebebi ne Role Play nede Arkadaşlıktı.Hatta bunların hiçbiri yoktu.Sevdiğim yeni bir sistem ve öğrenilecek birsürü şeydi.Sıradanlığı yıkıp oyunun dengeleriyle oynuyor ve yepyeni bir Ultima Online dünyasının içine atıyordu seni.En sevdiğim yönü bir Emlak delisi olarak kendi evimi kendim yapmama olanak vermesiydi.Oynadık vede bitti.Her serverin başına gelen olay DV ninde başına geldi ve parasızlıktan kapandı. En sonra olarak SlayerTr oynamayı denedim.Oynadımda.Ama nasıl sıkılarak artık mecburiyetmiş gibi oynuyordum.Hiçbirşeyden zevk almadan.Kesiyor,kasıyor ve ölüyordum.Tabiki bu serverinda sonu hüsran olmuştu.Ama hiç tahmin etmeyeceğim bir sebepten.Yönetim tayfası anlaşmazlığı sonucu server kapanmıştı.Bu benim uo yu tamamen silmeme ve bu oyundan sonsuza dek kurtulmama sebep olmuştu.Çok da iyi olmuştu.Artık başka uğraşlarım var ama hayatımın büyük bir bölümünü zamanında sahiplenmiş bu oyunu asla unutmayacak ve anlatırken yüzümde bir tebessüm ile konuşacağım. İyi Oyunlar Dilerim...[signature][hline]Name : Yuuzhan_Vong X X X İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu X X X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 daoc 2 falan çıksada tekrar paticik tayfası olarak oynasak aslında. bende çok istiyorum daoc oynamak ama yalnız kalacağım için eğlenemeyeceğim.[signature][hline]Voic3 arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki: kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki: en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Defalarca adı geçmiş olmasına rağmen uoX projesi de sadece akıllarda bir umut ışığı olmaktan öteye gidemedi. Benim merakla beklediğim oyunlar arasında middle earth online var ama bizlerin arayışlarına çare olur mu bilinmez. Gerçi bundan senelerce evvelki teknoloji ile yapılmış ultima denen bir oyunun benim gibi kişiler tarafından her zaman bir efsane niteliğinde anılacağı bir gerçek. Eşşek kadar adam olduk ama oradan tanıştığım dostlarımla bir araya geldiğimizde hala sylverianın newbie center ını, Silver Serpent sın bitmek tükenmek bilmeyen hatıralarını yad edediyoruz. Ve hala o mantıkta bir arayış içindeyiz gerçi bunun hoş bir yanı da var. Teknoloji bu derece ilerlemişken, ondan çok daha iyisinin yapıla bilme imkanı varken ya hala ulaşamıyoruz ya da ben kendi adıma bilmiyorum ama ilk fırsatta daoc u deneyeceğim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 galaxies denemelisin bence...[signature][hline]www.kemirgen.net Heyd - Jedi Padawan Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki: pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Hhehehe Silver Serpents süperdi.[signature][hline]Yuuzhan Vong İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Yardım ve fikirleriniz için teşekkürler sanırım iki seçeneğim var. daoc ve galaxies, daoc hakkında oyunda binek olmadığını duymuştum(at vs..) Star wars galaxies hakkında da forumları takip etmem sonucunda her tarafın jedi ile dolu olduğunu ve olayın bir espirisi kalmadığını, oyuun tadını kaçırdıkları yönünde fikir edindim... Binek olması bir dezavantaj mı daoc için ve de swg de de bu jedi olayı gerçek mi, tadını kaçırdımı oyunun cidden? ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar