regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 arkadaşlar şimdi ben bir sayısal öğrencisiyim.buna rağmen öss sayısalı batırarak 306'da kaldım.(%28)lakin ea puanım 332(%5)bu durumda aklıma gelen tabi ortak bölümlerden işletme&iktisat. Hem iktisat hem işletmede okuyan kişilerle konuştum.Genel olarak söylenen iktisat kapsar işletmeyi.Bu durumda iktisat yazasım geldi.hacettepe ing.olabiliyor.ankara üni.falan da.ama bazı sitelerde yazan iktisat=potansiyel işsiz tanımları beni korkuttu açıkçası.Burda kesin bu işten iyi anlayan birileri vardır.Ne dersiniz siz?Önü kapalı bir meslek mi?Ve iktisat okursam hangi üniversite daha iyi?(odtü falan diyip abartmayın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Bence rehberlik hocalarına tanış ve mezun birine ama iktisad mezunu genellikle bankalarda falan çalışır diye biliyorum.[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 İktisat mezunloarı genelde işletmeyi kapsadıkları en zor bolumde okudukları gibi bir havaya girme gereği duyarlar ama bunun aslı yoktur. Sonucta bir çok dersi ortak almanın yanında bir kısım ders de karşı tarafa daha hafifletilmis olarak verilir. Fakat bazı dersler de verilmez. Biri micro bazda digeri macro bazda alınır. Yani en kaba tabirle işletme şirket yönetmeyi, iktisat devlet yönetmeyi öğretir. Devleti yönetenin şirket işleyişinde bilgisi, şirket yönetenin de piyasayı koklayabilmesi için devlet yönetiminde atılan adımların sonuçlarını bilmesi gerektiğinden bir çok şey her ikisine de gerektiği kadar öğretilir. Eğer işletmeyi es geçer iktisat yazarsan ve işletme kazanacak puanla iktişsat kazanırsan sonra okurken çok ağlarsın. İktisat bölümünün en büyük tesellisi derslerinin daha zor olmasından dolayı daha çok şey öğrendiklerini sanmasıdır. İşletmeni dersleri hep onlara daha zevkli gelmiştir ve zaten "iktisat işletmeyi kapsar" diye bir teselli üretmişler gidiyorlar. Eğer banka sınavlarına girmeyi felan düşünüyorsan yada borsacı felan olacaksan iktisat okuman daha mantıklı. Ama yok özel sektörde muhasebe, finansaman pazarlama gibi departmanlarda çalışacaksan o zaman kesinlikle işletme sec derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 sayısal öğrencisi isen ve istemeyerek, sadece "eh bunu tutturuyorum giriyim bari" diyerek gireceksen boşver derim. dört yıldır ne okuldan bişey anladım, ne bi şey öğrendim. böyle bi karar verirken okuldan çıktığında sahip olduğun diplomadan memnun olacak mısın, sorun budur. istediğin bölüme girdiğinden, mezun olunca seveceğin işi yapacağından emin ol. hani "şu mühendislik olmadı bari bu mühendislik olsun" gibi bi seçim de değil bu. gerçekten çok farklı ve büyük ihtimalle senin için çok sıkıcı olacak bölümler ikisi de. iktisat işletme tercihine gelince; diğer okulları bilmem ama benim okulumda ilk üç sene bu iki bölümün bütün dersleri neredeyse aynı. arada pek fark olduğunu zannetmiyorum. ama mezun ve iş güç sahibi olanlar bilgi verirse daha yerinde olur.[hline]open your heart | i'm coming home[/b] [Bu mesaj Zed tarafından 17 July 2003 13:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 zed,ben zaten normalde de(sayısal puanım yüksek gelse)yazacaktım.yani zorunluluktan değil.ama şimdi ihtimali arttı tabi. hacettepe işletme son sınıf öğrencisi ile konuştum,kız dedi ki şimdiki aklım olsa iktisat yazardım. burda bir terslik oluştu şimdi kafam iyice karıştı. peki sizce Ankara Üni. mi Hacettepe Üni. mi? hacet. işletmeyi tutmuyor zaten de ankarayı tutuyor. Hacettepede ingilizce,ankarada türkçe o çok farkeder mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Ben orda 4 sene iktisat okudum sonra lanetli okulumu birakip almanyaya geldim burda bastan tekrar iktisat okuyacagim. Sana sunu soyleyim oncelikle girecegin universiteyi iyi sec, sor sorustur. Celal Bayara sakin girme, 9 eylul iktisat kolay bitiyor mesela, yani iyice sor etrafina. Kapagi atmakla is bitmiyor bu isin sonrasi da var. Hocalari sor , dersleri sor. Bazi okullardan cikmak girmekten daha zordur. 6-8 senede bitirirsin yani sozde 4 sene olan bolumu. Derslere gelince ilk 2 sene isletmeyle tamamen ayni dersler, sonraki 2 sene iktisat daha teorik seylere girerken isletme daha pratik seyler goruyorlar. Ama isin ozu, ekonominin ozu iktisattir. Her ikisindede hukuk var , zorunlu goruceksin yani vergi hukuku, borclar hukuku , ot bok hukuku falan. Ilk 2 senesi kasar ama sonraki 2 sene sirket olayina girildigi icin daha zevkli. Adam Smith, Karl Marx gibi isimleri iyi belle , bol bol duyacaksin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: Foxx, 17 July 2003 14:00 tarihinde demiş ki: Hocalari sor , dersleri sor. hacet.işletmedeki kız dedi ki iktisadi ve idari bilimlerin hocaları süpermiş.Diyor ki bir de hiç sıkılmazsın derste hepsi çok kafa adamlar diyor.Ben diyenin yalancısıyım (not:ablamın da hacettepe de olması o tercihi daha geçerli kılıyor(o matematikçi ama(fen-edeb.fakültesinde))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: regulus, 17 July 2003 13:55 tarihinde demiş ki: zed,ben zaten normalde de(sayısal puanım yüksek gelse)yazacaktım.yani zorunluluktan değil.ama şimdi ihtimali arttı tabi. hacettepe işletme son sınıf öğrencisi ile konuştum,kız dedi ki şimdiki aklım olsa iktisat yazardım. burda bir terslik oluştu şimdi kafam iyice karıştı. peki sizce Ankara Üni. mi Hacettepe Üni. mi? hacet. işletmeyi tutmuyor zaten de ankarayı tutuyor. Hacettepede ingilizce,ankarada türkçe o çok farkeder mi? Bak isletme daha kolay biter iktisata gore ama bir ekonomi tartismasi acildiginda iktisat okumus adamin farkini anlarsin. Bi de iktisatcidan bankaci da olur , borsaci da , isletmeci de , muhasebeci de yani parayla ilgili hersey olur eger ekonomist olmayacaksan. Gene de sen sadece beni dinleme sor sorustur bilenlere, okulu bitirip is hayatina girmislere falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Piyasa ingilizce olan bölümlerin mezunlarını genelde tercih ediyor. Bunu neden yaptıklarını kimse anlamıyor ama öyle. İngilizce eğitim bir çok okulda çok oturmadığından da daha kolay bir eğitim sunuyorlar. Aslında bakarsan türkçe bölümlerin eğitim kalitesi daha yüksek ama piyasa ingilizce okuyanları tercih ediyor. Foxx sana kim dokuz eylül iktisattan çıkmak kolay, celal bayar' dan zor dediyse yalan söylemiş. Ben DEU-İktisat bölümündekilerin neler çektiğini bayağı bir gördüm, görüyorum. İşletmenin genelde ilk iki senesi biraz zorlar sonrası zevkli bir hal alır. İktisatta ise son iki sene gerçekten ölüm olabilir. Tabii bu hocaların sistemine göre de değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Ben Celal bayarda okuyordum zaten, arada bir de 9 eylul e gidiyordum ayni derslere. Orda sinavlar manyak kolay bizim okula gore. Hele gunduzcuyseniz ( 1. ogretim ) gule oynaya gecersiniz. Yani en azindan benim zamanimda oyleydi, simdi nasil bilmem. Bi de ingilizce okuma sansin varsa ingilizce oku kesinlikle. Hem daha kolay hemde daha cok tercih ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 şimdi birşeyler oturmaya başladı kafamda,sağolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gawain Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: regulus, 17 July 2003 11:16 tarihinde demiş ki: arkadaşlar şimdi ben bir sayısal öğrencisiyim.buna rağmen öss sayısalı batırarak 306'da kaldım.(%28)lakin ea puanım 332(%5)bu durumda aklıma gelen tabi ortak bölümlerden işletme&iktisat. Hem iktisat hem işletmede okuyan kişilerle konuştum.Genel olarak söylenen iktisat kapsar işletmeyi.Bu durumda iktisat yazasım geldi.hacettepe ing.olabiliyor.ankara üni.falan da.ama bazı sitelerde yazan iktisat=potansiyel işsiz tanımları beni korkuttu açıkçası.Burda kesin bu işten iyi anlayan birileri vardır.Ne dersiniz siz?Önü kapalı bir meslek mi?Ve iktisat okursam hangi üniversite daha iyi?(odtü falan diyip abartmayın) SAKIN OKUMA burada mezun bir sürü arkadaşım var hepsi x bir personel şirketine bağlı olaraktan ayda 200 mio maaşla çalışıyo.Sakın yani okuma ancak torpil bulursan belki memur olarak başlarsın. emperyalistlik almış yürümüş ne kadar sömürsem kardır diyo bankalar sömürebildikleri kadar sömürüyorlar insanı ondan sonra 12 ay dolmadan (çünkü dolunca tazminat hakkı doğuyo ) işten atıyorlar sana kalan ise bir hiç oluyor . Bide buda yetmezmiş gibi 200 milyon maaş veriyorlar tepenize çıkıyorlar .... rezalet dizboyu sanki seni satın alıyor anlamadım gitti neyse yarın yine bir dünya insanı işten çıkartırlar ...[hline]Forcedata Ganimet Sitesi Gereksiz Bilgi Kaynağı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jarlaxle Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 İşletmeyi seç...[hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 şimdi madem o kadar kişiye sordun bize niye soruyosun diyeceksiniz ama; ablamın bir arkadaşının babası odtü'de mi ne iktisadi ve idari bilimlerde profösör. işletme-iktisat hangisi sorusuna adam şöyle cevap vermiş; "eleman arayanlar ya sadece iktisatçı arar yada işletmeci/iktisatçı der.ikisi de kabul olur.ama kimse sadece işletmeci aramaz." ve ilginç herkes farklı bişey söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jarlaxle Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Derslerine bak hiçbir fark yok.Sen tabikide mikro düşünceksin tutup devleti yönetcek diilsin,kendi yada başkasının şirketini yönetceksin olay işletmedir..işletme rullz hahah alakasız bi meslek yapsan bile türkiye şartlarında öğrendiğin herşey işine yarıcaktır.Hukuk olsun muhasebe olsun yönetim oragnizayson.İktisat oku yada bi gazetede ekonomi bölümüde köşe yazarı olursun aslında o da iyi :)[hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 işletme mezunuyum, onu söyleyerek başliim. iktisat daha sayısal, daha bilimsel bir bölümdür. dolayısıyla uzmanlığın olur, ama bu uzmanlık yalan bir uzmanlık olur, çünkü ekonomi okulda öğrettikleri gibi gelişmiyo :P şaka bi yana, işletme ve iktisat aynı değildir. ghald yukarılarda söylemiş, eğer sayısal ve dahi bilimsel bir şeyler peşindeysen iktisata gir ve sıkıl :P işletmede, hele ki pazarlama dersleri seçersen biraz daha elastiki, biraz daha kafa çalıştırmaya yönelik dersler alabilirsin, yani hayatın teoremler, tezler ve antitezlerle dolmaz. yok eğer diyorsan ben bankacı olucam, finansçı olucam, hiç kasmadan iktisat seç. bana sorarsan işletme okumak daha zevkli olacaktır, ama dünyanın en iyi bölümü de değildir. sonuçta ortada bir bilim yok, genel pazarlama, yöneticilik kuralları, dünya çapında iş yapma genel-geçerleri var sadece. ekonomi deyince iş biraz daha ciddiye biniyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 hmm işletme de yazayım o vakit ama tekrar ediyorum hacettepe işletme tutmuyor.iktisat tutyor.işletme olunca ankara falan oluyor. hacet iktisat mı(ing) ankara işletme mi(trk) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 iyice araştırıp gerçekten isteyip istemediğine karar vermeden seçimini yapma. ben 3 sene kendimi kandırdıktan sonra 4. sınıfa geldiğimde makina mühendisliğini asla sevemeyeceğime karar verdim. ama artık bırakmak için çok geçti... sonuç: eğitimini aldığı mesleği icra etmeyen tonlarca insandan biriyim.[hline]eski bir çin atasözü der ki: chong song tung, chenk.: (ayağını yorganına göre uzat) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 açık ve güzel yazın için sağol Emaleth(bir önceki mesajım jarlaxle'a cevap niteliğindeydi senin mesajını sonra gördüm) sanırım ki iki sene boyunca fkb okumuş biri için iktisat çokta ağır gelmeyecektir.ayrıca çok büyük bir ihtimalle master olayı olur benim.Yurt dışında da yapabilirim yani.babam ingiltereye falan göndereyim diyor.Neyse baya bir fikrim oldu.Mesaj yazan herkese teşekkür ederim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 eklemeden geçemeyeceğim para işlerine pek yatkınımdır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkor Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 251 puan la nerye gircem (işletme) Özel uni olması sart hangi özel e gire bilirim bi bilgisi olan lutfen yazssın Ayrıca master yapına diploman ona göre oluyo dimi ? Cevaplarınız için tsk[hline][Guardians of Orc Camp] Varfu GuildMaster Orc General Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 yüzdelik dilimi söylersen yardımcı olurum. %23 yapabildiysen buraya gel(uludağ) özel üni. dersen bilkent kral ama işletme yok iktisat için dilimi %47 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkor Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 walla dilim kötü galiba bakayım 0.8 liemi bakıyoruz Yoksa 0.3 deki yüzdeyemi bakıyoruz İKisinide yazayım ıuzamansın esitağırlık 0.3 53.38 0.8 91.08 yazıo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkor Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Cevap Lutfen Walla Bende puan katalou var sita biliyorsanız onu yazın bari ayrıca puan klavuzunun doğru olmadığını sölüyorlar cvplarınız için tsk Saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2003 abi kusura bakma %91 ile pek biryer bulabileceğini sanmıyorum. yurtdışına gidebileceksen belki türkiyede zor başkent diyecektim %67 o da işin zor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar