Nefr Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 sir çok güzel bir açıklama yapmış bu konuda, tamamen katılıyorum ben de. Halen Osmanlı'dan miras kalıp kalmadığını tartışmayı da çok yersiz buluyorum. Herşeyden önce kültürel mirastır söz konusu olan, Osmanlı'nın kültürel mirasını ise reddetmek mümkün değildir bence. Osmanlı Imparatorluğunu sadece lisedeki tarih derslerinde okuduğumuz çöküş dönemiyle hatırlamamakta fayda var ayrıca; sözünü ettiğimiz imparatorluk çok uzun bir süre başarıyla yönetilmiş, hem dış politikada hem de askeri anlamda çok ciddi başarılar elde etmiş, dünyanın gidişatını değiştirmiş bir devlettir. Kalkıp Osmanlıyı sadece sağa sola saldırıp yağmalayan fetih budalası bir devlet olarak görmek son derece haksızdır; özellikle de kültürel zenginliği göz önünde bulundurulunca. Tayyip yersiz bir laf etmiş gerçekten, ama Osmanlı'nın batıya yöneldiği de doğru, Viyana'ya kadar gitmiş zamanında adamlar =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Baggio, 05 Eylül 2005 12:37 tarihinde demiş ki: Hicbirseyi borclu degilsek milletimizi borcluyuz. Bir uctan bir uca uzanan yekpare Osmanli Devleti yerine 916 tane beylik olsaydi, ne o Kurtulus Savasi'ni yapacak butunlesmis bir millet, ne de savunulacak, kurtarilacak topragimiz olurdu. Abi o Kurtulus Savasi'ni yapicak adamlari Osmanli mi örgütledi yoksa milisler baslarina Atatürk'ü alarak yerelden genele bir savunma mi ortaya koydular? E yani bu da katkiysa, Amerika atom bombalarini atmasa insanlar atom bombasi hakkinda bilinclenmeyecekti. Demek ki Amerika insanliga katki sagladi.[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: elaidi, 05 Eylül 2005 12:35 tarihinde demiş ki: Tekrar belirteyim. Şunu savunuyorum. Bu ülke osmanlı'nın mirası değildir. Şunu savunmuyorum. Biz osmanlı'nın torunları değiliz. bak şimdi anladım seni. sen başta biraz daha farklı anlatmıştın düşüncelerini. tabiki bu ulke osmanlı devletinin bize mirası degil. sonucta osmanlı devleti padişahı bu vatanı parçalayan sevr antlaşmasını imzalayarak zaten bu vatanı bırakmıştı. başkalarına. şu yaşadığımız topraklar türkiye cumhuriyetinin bir eseridir, mirası yada bir hediyesidir bizlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Teşekkürler,[signature][hline] selam : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: helena, 05 Eylül 2005 12:38 tarihinde demiş ki: @penth: osmanlının varolduğu zaman avrupa çok mu hümanist toplumlara sahipti? daha önce de söylediğim gibi eleştirebilir, yargılayabilirsiniz osmanlıyı. ama bilindiği gibi devletleri içinde bulundukları dönemleri gözönüne alarak yargılamak gerekir. Tabiki, zaten öyle yargiladigimda sorun ortaya cikiyor. 14-15-16. yüzyilda, bilek gücünün her sey demek oldugu caglarda Osmanli yeri gögü inletirken, üretim ve teknoloji isin icine girince Osmanli köle oluyor. Avrupa 1789 ile beraber hümanizme adim atmistir. Günümüzdeki gibi bir hümanizmden söz etmesek de, yok diyemeyecegimiz birsey var ortada. TC kuruldugunda medeni kanunumuzu Isvicre'den aldik örnegin, neden Osmanli'dan almadik? 2 kadin = 1 erkek falan, pasa pasa takilirdik[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: helena, 05 Eylül 2005 12:22 tarihinde demiş ki: said: sir, 05 Eylül 2005 11:39 tarihinde demiş ki: miras sadece devlet anlayışı, yönetim biçimi vs değildir. fuzuli, mevlana bizde yabancı dil edebiyatı olarak okutulmuyo. mimar sinan eserlerini 1923ten sonra yapmadı. belli bir kültür mirası var işin içinde, osmanlı'yı "çağdaş değil" diye tamamen reddetmek yersiz bence. evet o toplantıda bu tabiri kullanması yanlıştır erdoğan'ın ama, osmanlı'nın mirası öyle yabana atılcak veya utanılacak bişey değil bence. güzel açıklama erdoğan her zamanki diplomatik gaflarından birini yapmış, bu doğru ancak osmanlının bir zamanlar varolduğunu ve sizin büyük-büyük-büyük dedelerinizden oluştuğunu inkar etmek de yanlış olur. yanlışlarıyla da doğrularıyla da osmanlı türk tarihinde yer alan bir devletti. yargılarsınız, eleştirirsiniz ama reddedemezsiniz. Yazmak üzere olduğum şeyleri bu mesajlarda gördüm. O yüzden +1[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: helena, 05 Eylül 2005 12:22 tarihinde demiş ki: said: sir, 05 Eylül 2005 11:39 tarihinde demiş ki: miras sadece devlet anlayışı, yönetim biçimi vs değildir. fuzuli, mevlana bizde yabancı dil edebiyatı olarak okutulmuyo. mimar sinan eserlerini 1923ten sonra yapmadı. belli bir kültür mirası var işin içinde, osmanlı'yı "çağdaş değil" diye tamamen reddetmek yersiz bence. evet o toplantıda bu tabiri kullanması yanlıştır erdoğan'ın ama, osmanlı'nın mirası öyle yabana atılcak veya utanılacak bişey değil bence. güzel açıklama erdoğan her zamanki diplomatik gaflarından birini yapmış, bu doğru ancak osmanlının bir zamanlar varolduğunu ve sizin büyük-büyük-büyük dedelerinizden oluştuğunu inkar etmek de yanlış olur. yanlışlarıyla da doğrularıyla da osmanlı türk tarihinde yer alan bir devletti. yargılarsınız, eleştirirsiniz ama reddedemezsiniz. eh, ön sayfadaki mesajımı bir kez daha göndereyim, osmanlı hakkında ne düşündüğüm daha net olur belki.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 arkadaşlar, şu anda yaşadığımız devleti kuranlar da bir zamanlar osmanlı halkıydı, osmanlı kültüründe yetişmişlerdi, ve osmanlı devletine hizmet etmişlerdi, gökten zembille inmediler bu ülkeyi kuranlar. baggio'nun da dediği gibi millet ithal edilmedi. evet bu topraklarda yaşamış bütün milletlerin oluşturduğu bir kültür mozaiği var, bunların mirasçısıyız. osmanlıya borçlu olduğumuz mimari eserler, edebi eserler, bazı örfler adetler ve belki de en önemlisi üzerinde yaşadığımız bu topraklar var..Toprak bizimdi ama üstünde yaşayan devlet bizim değildi demek nedir ki hem? osmanlı 200 yıllık bi imparatorluk değildi ayrıc .evet son 200 yılı çok iğrenç geçmiş olabilir ama sırf sen kendini daha modern göstericeksin diye "atam olarak göremiyorum" diyemezsin ki? dedelerinin dedeleri böyle böyle yapmışlar işte,iyisiyle kötüsüyle. avrupada da farklı değildi ortaçağ.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Adamın ettigi lafa bak Osmanlı Mirasıyız biz !!! "ölemi durun geliyoruz bizde haçlı ordusuyuz..Toplanın gençler bi akdenize barışı getirelim.." diye gelivericekler[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 osmanlının torunları olarak belli kültürel mirasları aldığımız doğrudur.görünen köye kılavuz istenmez. ayrıca herkes her siyasi partiyi desteklemek zorunda değildir ancak milli konularda belli bir birlik iradesi sağlanmalı.orada erdoğan sağcı,solcu veya başka birşey değil Türkiyeyi temsilen konuşuyor ve beğenilmese bile köstek olunmamalı şu raddede.Biz içimizde birliği sağlayalımki dıştan gelecek baskılar yıldırmasın bizi.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Eternal, 05 Eylül 2005 12:45 tarihinde demiş ki: Adamın ettigi lafa bak Osmanlı Mirasıyız biz !!! "ölemi durun geliyoruz bizde haçlı ordusuyuz..Toplanın gençler bi akdenize barışı getirelim.." diye gelivericekler HAHAHAHA.. mükemmel. kusursuz bir yorum.[signature][hline] selam : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Ben Kurtulus Savasi'ni borcluyuz demedim zaten Penth. Kurtulus Savasi gibi bir olguyu mumkun kilmalarindan bahsediyorum. Yuzyillarca tek bir devlet altinda yasamis Turk'ler baslarinda Ataturk gibi bir liderle o isi yaptilar, Anadolu'da Turkler ufak ufak beyliklerden ibaretken kimse boyle bir orgutlenme yapabiliyor muydu? Ayrica dedigim gibi, biz millet olarak Yeni Gine'ye saldirip da ulkelerini Turkiye haline getirmedik, Osmanli'dan bize kalan topraklari savunduk. Farkli seyler isgal/fetih ile savunma. Osmanli'dan bize kalan kulturun mehterden ibaret oldugunu dusunuyorsan konusacak fazla sey yok zaten de, Osmanli bilimadamlarinin bilime yaptigi katkilar var mesela, hangi teknolojiyi kullaniyoruz onlardan kalan diyorsan. Onun disinda sungulu tufek falan kullanacak halimiz yok zaten. Birkac insan iyi isler yapti diye Osmanli iyi olmaz diyeceksin belki, o zaman da butun mucitleri, dahileri, belki Ataturk'u bile hice saymis olursun sanirim. Suan dunya Turkiye'ye ne borclu ki sanki?[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Senin söylediklerin de dogru Baggio, Osmanli olmasa bugün Türkiye olmazdi dogruya dogru. Ama tarihte "olmasaydi" lafini kullanmak da biraz sacma oluyor. Biz Türklerin hala büyük bir bölümünde Osmanli zihniyeti oldugundan hala bir halt olamadigimizi düsünüyorum ben. Potansiyel var, ama bu potansiyeli popo yaymakta kullaniyoruz bence. Üretmektense, tüketmek kolayimiza geliyor, varsin Amerika kolonisi olalim, yeterki rahat yasayip ölelim. Osmanli'dan aldigimiz kültürel miras reddedilemez, sacma olur reddetmek. Yine Osmanli'nin vurdumduymazliginin Türklerin Kurtulus Savasi'ni hazirladigi reddedilemez. Ama bence bu Osmanli hanesine bir + degil, - dir. Benim düsünceme göre Osmanli'nin bize kattiklari bu topraklardan gecmis diger devletlerin bize kattigindan pek de fazla degil. Tabi bu benim düsüncem, kimse katilmak veya saygi duymak zorunda degil. Fakat önemli bir nokta var ki, Elaidi'nin belirttigi gibi, bu ülke bize Osmanli'nin mirasi KESİNLİKLE degildir, olamaz. Bu ülkeyi Türk halki bileginin hakkiyla, karsiliginda vermesi gerekenleri vererek almistir. Bu ülke bize Osmanli'nin mirasidir demek, Kurtulus Savasi'ni ve yapilanlari, cekilen cefalari gözardi etmek demektir. Osmanli'nin kültür mirasina sahip olabiliriz, ama su anda Osmanli'nin mirasi olan bir ülke üzerinde yasamiyoruz. En azindan ben böyle düsünüyorum. Ve WoW'a kaciyorum : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 "Osmanli'nin torunuyuz, mirasi degil." noktasinda anlasiyoruz o halde? :p Kac bakalim :)[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 evet :) kactim :)[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
December_Flower Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 ermeni meselesinin zirvede olduğu bir dönemde bunu demişse zaten kendi politikamızla çelişecek şeyler demiş kendisi,biz olaylar osmanlı zamanında oldu o zamanki yönetim suçlu falan filan derken adam çıktı biz onların mirasıyız diyor(muş),e öyleyse bu olay da bizim mirasımız hadi bakalım...[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Şöyle bir yanlışın var December_Flower. Biz o olay osmanlı'nın olayı demiyoruz. Biz o olayı inkar ediyoruz. Yani o suçu kimsenin üstüne yıkmıyoruz[signature][hline] selam : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Haha nasıl inkar ediyorsun.Türkiye ortadan çıkmış bir ülke değil yıkılmak üzere olan bir devleti patlatıp yerine kurulmuş 'o devletin halkını ve kültürünün çoğunluğunu' kapsayan daha geniş özgürlükler ve fikirlerle donatılmış bir devlet olarak kuruldu.O zaman tarih derslerindede yanlış görüyor tüm öğrenciler 'osmanlı devleti yıkıldıktan sonra yerine Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.' sözü her kitapta yer almakta. Osmanlının torunu olduğumuzu inkar ediliyorsa kimin torunuyuz? Çerkezi,rumu demeyin onlarda osmanlı devletinin bünyesindeki kişilerdi neye göre inkar ediliyor ben onu anlamadım.Mirascı lafı agır kacabılır ama torunu oldugumuzu ınkar etmenın sebebı nedır,nıye ıstenmez?[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
December_Flower Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: elaidi, 05 Eylül 2005 13:09 tarihinde demiş ki: Şöyle bir yanlışın var December_Flower. Biz o olay osmanlı'nın olayı demiyoruz. Biz o olayı inkar ediyoruz. Yani o suçu kimsenin üstüne yıkmıyoruz senin de şöyle bir yanlışın var,son zamanlarda güdülen politika hayır yapmadık değil,onlar yaptı politikasıdır,yani almanyanın politikasıdır,bu yüzden bizimkiler de bir şey olmuşsa bile o zamanki yönetimdir,bizimle alakasız demektedir.[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 zaten ermeni soykırımı olmuş olsa bile bunun tazminatını bilmem kaç yüz yıl sonra yeni kurulmuş bir ülkeye ödetmeye çalışmak saçmalığın önde gidenidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 senin başbakanın biz onların mirasıyız derse. adamlar da pekala der ödetir.[signature][hline] selam : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 bırakın maymunu ya..ne dediğini kendide bilmiyor ağrazın..[signature][hline]Eski bir Türk bakkalı zam yapacak; ''Kahve Yemen'den gelir, yollar ırak/Beş para yetmiyor on para bırak.'' Bu bakkaldan alışveriş yapan birinin cevabı; ''Kahve Yemen'den gelir, yollar sapa/Beş para yetmiyorsa dükkanı kapa...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Mandoo,maymun dediğin adam T.C. başbakanı sıfatını taşıyan kişidir,hatırlatayım dedim.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Apache, 05 Eylül 2005 13:31 tarihinde demiş ki: Mandoo,maymun dediğin adam T.C. başbakanı sıfatını taşıyan kişidir,hatırlatayım dedim. Kedili karikatüre ceza verdiren de aynı mantıktı, hatırlatırım.[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 eşeğe altın semer vurmuşlar ama eşek hala eşekmiş bak şu allahın işine..[signature][hline]Eski bir Türk bakkalı zam yapacak; ''Kahve Yemen'den gelir, yollar ırak/Beş para yetmiyor on para bırak.'' Bu bakkaldan alışveriş yapan birinin cevabı; ''Kahve Yemen'den gelir, yollar sapa/Beş para yetmiyorsa dükkanı kapa...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar