Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ghost Master Tutorial (Ne nedir, nasıl oynanır?)

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Bir önceki Ghost Master forumunda insanlar nasıl oynanır, hiç bir şey anlamadım etc. diyorlardı, ben de yardımcı olsun diye bunu yazmaya karar verdim.
Hayalet seçmek: Her bölüm öncesinde hayalet seçersiniz yada Recommend diyerek oyuna başlarsınız. Şahsen bilgisayarın Recommend ettiği grupla gitmenizi tavsiye ederim çünkü ileride bahsedeceğim gibi bazı hayaletleri serbest bırakmak için özel hayaletlere ihtiyacınız olacak. Ben şahsen hep recommend yapıyorum ve memnunum.
Ev önümde, şimdi napcam?
Sağdaki barda insanları soldaki barda hayaletleri görüyorsunuz, insanların üstüne geldiğinizde oyunun tutorial'ından da bildiğiniz gibi T Terror'ı, M Madness'ı, B de Belief'i belirler. Belief çok önemlidir çünkü paranormal olaylara inanan insanların Terror'ı çok daha hızlı artar. Fazla detaya girmeden insanlara tek tek klikleyince ne çıkan menüyü atlıyorum, normal tutorialda var bunların hepsi nasıl olsa.
Bind'lamak
Bind'lamak az gereksiz ve karışık bir özellik olmuş. Şimdi, oyunumuzda bir sürü tür hayalet var, bazıları Boo gibi kafasına göre roam edebilirken diğerleri bir cisme bağlanmak zorunda. Hayaletinizin türüne göre bind edilebileceği cisimler değişir.
Orders
Order yani emir vermek çok önemli, hatta oyunda en çok işinize yarayacak olaylardan biri. Order'larla bir sürü şey yapabilirsiniz, isterseniz hayaletinize tek bir kişi üstünde odaklanmasını söyleyebilirsiniz, isterseniz sadece kadınlara odaklanmalarını söyleyebilirsiniz, isterseniz belli durumlarda hiç güç kullanmamalarını, isterseniz sadece bulunduğu yerde ölümlü olduğunda güçlerini kullanmasını, isterseniz sadece seçtiğiniz gücün kullanılmasını sağlayabilirsiniz. İngilizceniz olduğu ve iyi strateji yaptığınız sürece acaip yararlanabilirsiniz.
Powers
Şimdi gelelim güçlerimize. Güçleri kullanırken öncelikle ölümlülerin belief bar'ını arttırmaya çalışın (ki bunu yapmak için de korkutucudan çok gerçek üstü şeyler yapmalısınız) ki belief'i dolmuş bir ölümlü çok kolay korkutulabilir. Güçlerinizi kullanmadan önce ölümlüler hakkında bilgi alarak nelerden korktuklarını anlayarak onlarla çok fena oynayabilirsiniz. Emir kullanmadan güçlerinizi kullanmak aptallıktır, eninde sonunda sizin zararınıza çıkar. İnsanlar korktukça yukardaki plasma'nız artar, her power kendince belli bir plasma harcar, yani ölümlüler korktukça daha güçlü büyüler yapma hakkınız doğar. Her oyun sonunda kazandığınız para(ismini unuttum ehe) ile kendinize yeni güçler satın alabilirsiniz.
Plasma Bar'ı
Plasma Bar'a oyun boyunca hep dikkat edin, eğer harcadığınız plasma, korkutarak elde ettiğinizden daha fazlaysa kırmızı yanıp sönmeye başlayacaktır, kırmızı yanıp sönmeye başlarsa amanın hızlı bir şekilde hayaletlerinizi seçerek Powers bölümüne girip en alttaki Power seçeneğini seçerek kullandığı power'ı durdurun, plasma harcanışını azaltın.
Son Tavsiye: Kurtaracağınız hayaletler her zaman mantık isterler, ghost master strateji olduğu kadar adventure oyununa da benzer, çok gereksiz puzzle'larla baş etmeniz gerekeceğiniz şimdiden söyleyeyim. Kurtarmanız gereken hayaletleri iyi dinleyip ipucu arayın. Hayalet avcılarına da dikkat edin, bir an önce korkutup kaçırmaya bakın. Son olarak da mortal'ların ince noktalarına, korktukları şeylere odaklanmayı unutmayın, örneğin bir hayaletinize pick on mortal > hasan abi diyip hasan abinin korktugu bir force'u seçerseniz çok güçlü şeyler yapabilirsiniz.
İyi oyunlar.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.
UIN: 123455555
Sosyal ağlarda paylaş

ya iki gün yoktum burda o iki gün boyunca ghost master ın bya iyi bi oyun olduğunu anladım.karnımdaki yağlar...ops. reklamlar bitti.[hline]How can you see into my eyes like open doors.
Leading you down into my core
where I've become so numb.
Without a soul
my spirit's sleeping somewhere cold
until you find it there and lead it back home.

Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben burada ilk evi geçtikten sonra calamity place(mi öyle bişi)bölümünde hayaletleri bir türlü kurtaramıyorum.Adamları nasıl çatıya çıkartcam.O boş ıodaya nasıl sokacam?En alt kattakini kurtardım ama.Bir yardım:)[hline]İnsanlar dehşet icinde.Elfler ormanlarina çekilmis dış dünyayala baglantialrini kesmisler.Cüceler dağlarinda baltalarini bileyerek vakit geciriyor.Tum ırklar korku içinde bekliyorlar.Sadece bir drow bu karmaşanın ortasinda kilicini kaldirmis büyücü dostunun emrini bekliyor.Bu savaş gercekten kayda değer olacak.Belkide bu son savaş olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

ya amma bug var lan bu oyunda!!!:hrr: ulan her bölümü ilk oynayışımda birileri bi yere gidiyo orda kalıyo fıtık etti be. patch falan çıktı mı buna?

*!oynarken bildiği tüm küfürleri saymıştır*[hline]Sen ağlama dayanamam
Ağlama, gözbebeğim, sana kıyamam
Al yüreğim senin olsun
Yüreğim bende kalırsa yaşayamam

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LevieMaxilack, 27 June 2003 21:47 tarihinde demiş ki:
ya amma bug var lan bu oyunda!!!:hrr: ulan her bölümü ilk oynayışımda birileri bi yere gidiyo orda kalıyo fıtık etti be. patch falan çıktı mı buna?

*!oynarken bildiği tüm küfürleri saymıştır*[hline]Sen ağlama dayanamam
Ağlama, gözbebeğim, sana kıyamam
Al yüreğim senin olsun
Yüreğim bende kalırsa yaşayamam

Ben ne küfürler saydım oynarken.Salak adamalr çatıya çıkmıyor.Kadın hayaleti kurtarmaya gelen insan müsveddesi kapıyı açtı hayaletin yanıona geldi birşey yapmadan bastı gitti.Niaa.Su tesisatçısı geliyordu eskiden oda gelmiyor.Polisde gelmio[hline]İnsanlar dehşet icinde.Elfler ormanlarina çekilmis dış dünyayala baglantialrini kesmisler.Cüceler dağlarinda baltalarini bileyerek vakit geciriyor.Tum ırklar korku içinde bekliyorlar.Sadece bir drow bu karmaşanın ortasinda kilicini kaldirmis büyücü dostunun emrini bekliyor.Bu savaş gercekten kayda değer olacak.Belkide bu son savaş olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
adamlar nasıl çatıya çıkcak ben anlamadım eheh
o bir puzzle zaten.
sen evini çatısına çıkabilir misin?
hayır.
o zaman kemikleri adamların yanına yolla.
(Level Dergisi sağolsun)

Ayrıca adamlar rasgele hareket ediyor. O yüzden bug dediğin şey bug olmayabilir.[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al.
EagleEye: Yok, ben web cam alıp webe camdan bakıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...