Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD de Kasırga

pipo_14

Öne çıkan mesajlar

ben $unu merak ediyorum acaba neden filistin'de,Irak'ta,Çeçenistan'da ölen insanlar için üzülünmüyor,yas tutulmuyor,konu bile açılmıyor da amerika'da ölenler için bu yapılıyor??????????[signature][hline]İçimdeki şeytanın ensesindeyim!
Mike, 26 Ağustos 2005 17:26 tarihinde demiş ki:
rahat 2.yiz bunu imza yapın 3-4 ay sonra hatırlatın bana..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elaidi, 31 Ağustos 2005 18:27 tarihinde demiş ki:
Cevabını yanlış yerde arıyosun.
Bu topicin açılış msjı New orleans'taki fırtınanın detayları. Ölenler için yas tutalım değil. Sonradan gelen msjlar kötü olmuş vs vs gibi mesajlar.

+1 ya fırtına bu olacak aynen deprem gibi

bizde böyle bir kasıga fln çıksa değil kenti boşaltmak ortaköyden beşiktaşa ulaşamazdık karmaşadan adamlar iyi organize oluyorlar düşünün bir milyon insan şehri terk edebilmiş nufusla da hemen hemen aynı. takdir ettim[signature][hline]And darkness will cover the light
wrdlln

Sosyal ağlarda paylaş

said:
elaidi, 31 Ağustos 2005 18:27 tarihinde demiş ki:
Cevabını yanlış yerde arıyosun.
Bu topicin açılış msjı New orleans'taki fırtınanın detayları. Ölenler için yas tutalım değil. Sonradan gelen msjlar kötü olmuş vs vs gibi mesajlar.

madem burası new orleans'taki fırtınanın yeri beni özel mesajdan eleştir, ok?[signature][hline]İçimdeki şeytanın ensesindeyim!
Mike, 26 Ağustos 2005 17:26 tarihinde demiş ki:
rahat 2.yiz bunu imza yapın 3-4 ay sonra hatırlatın bana..
Sosyal ağlarda paylaş

dün baktım şehrin %75 i sular altında :(

sulara yawaş yawaş kanalizasyondaki XXX maddeler karışıyormuş.Yani büyük bi felaket.Binlerce ölü olduğunu tahmin ediyorlar... Sular 3 ila 6 ay içinde çekilecekmiş.Ozaman tam kestirebilecekler ölü saysını.

(KAynak : Dün gece Ntv haberler Ntv olması lazımdı bi haber kanalı işte.)[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın
Sosyal ağlarda paylaş

@elaidi: onlar beni iplemiyorsa onları ben niye ipleyeyim. umrumda bile değil. hala üzülmüyorum, geçmişte üzülmedim, gelecekte de üzülmeyeceğim. varsın ölüsünler de dünyada yaşadıklarının, kendilerinin de insan olduğunun farkına varsınlar.[signature][hline]Can düşer, gül düşer, baş düşer ama Bayrak düşmez...-Şeyh Şamil

khas changed into LonelyWolf
Sosyal ağlarda paylaş

ABD ordusu bolgeye hareket etti, yagmacilarla bas edemiyormus polisler. 10,000 asker gondermisler, ciddi yani durum.

Olu sayisi da henuz net degil ama baya cok olma ihtimali var.

Evet kuresel isinma arttikca bunun gibi kasirgalar cogalarak ve sidetlenerek gelmeye devam edecekler.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 01 Eylül 2005 16:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Daha beter kasırgaların sadece ABD'yi etkileyecek şekilde çıkması dileği ile. Küresel Isınmanın baş mimarı ABD, Kyoto protokolünden "ekonomimi kötü bir şekilde etkiler" diye çekilip, küresel ısınmanın üç beş çevrecinin feveranı olarak yorumlarken bunların sadece başkalarının başına geleceğini mi farzediyordu anlamıyorum ki. Bu şekilde kasırgalarca vs. ile vurula vurula belki karbon emisyonlarını düşürme kabul ederler.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 01 Eylül 2005 16:53 tarihinde demiş ki:
Daha beter kasırgaların sadece ABD'yi etkileyecek şekilde çıkması dileği ile. Küresel Isınmanın baş mimarı ABD, Kyoto protokolünden "ekonomimi kötü bir şekilde etkiler" diye çekilip, küresel ısınmanın üç beş çevrecinin feveranı olarak yorumlarken bunların sadece başkalarının başına geleceğini mi farzediyordu anlamıyorum ki. Bu şekilde kasırgalarca vs. ile vurula vurula belki karbon emisyonlarını düşürme kabul ederler.

Evet bence de tam olarak sorun burda.Deldiler atmosferi, mıçtılar doğanın içine.Kaç şimdi kaçabilirsen:D

(Ama adamların organizasyonuna hayran kaldım yaa.Adamlar bu kadar süre içinde şehri terk ediyolar ve de hürriyet gazetesinde bir fotoğraf var inanamazsınız.Adamlar kasırgadan kaçarken bile emniyet şeridini kullanmıyolar 2 şerit arabalarla dolu, trafik var zar zor kaçıyolar ama en sağ şerit bomboş:D

Gerçi normalde bu kadar inanılmaz bişey olmaması lazım.Ama malum işte insan türkiyede yaşayınca, zart zurt emniyet şeridine dalan tiplere alışıyoruz böyle bi manzara şahsen beni şok etti kaldım öyle:D)

Edit:
said:
Mandoo, 31 Ağustos 2005 19:49 tarihinde demiş ki:
amerikanın ıraktan elde ettiği petrol kadar maddi zarara uğraması dileği ile..

Eee öyle olucakta ne olcak? Adamlar bu sefer maddi kayıpları karşılamak için daha pis sömürcekler, ırak bitince iran suriye filan sömürmedik ülke bırakmıycaklar öylesi dahamı iyi?

[Bu mesaj ShadowFury tarafından 01 Eylül 2005 18:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShadowFury, 01 Eylül 2005 18:10 tarihinde demiş ki:
said:
Mandoo, 31 Ağustos 2005 19:49 tarihinde demiş ki:
amerikanın ıraktan elde ettiği petrol kadar maddi zarara uğraması dileği ile..

Eee öyle olucakta ne olcak? Adamlar bu sefer maddi kayıpları karşılamak için daha pis sömürcekler, ırak bitince iran suriye filan sömürmedik ülke bırakmıycaklar öylesi dahamı iyi?

Yawaş.O Dengesizlikte Saldırırlarsa etrafa direk çöker ülke.Herne kadar ekonomik bakımda çok iyi olsalarda, bütün orta çağdaki Büyük devletler gibi yıkılırlar.Yıkılacaklarda zaten.[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın
Sosyal ağlarda paylaş

insanlara şimdiden geçmiş olsun, ama amerikaya beter olsun[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^)
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LonelyWolf, 01 Eylül 2005 17:09 tarihinde demiş ki:
köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağardı... ehehe :-)

300 milyon köpek yaşıyor yani USA'de. Bende dilerim ki senin gibilerinin nesli tez zaman da tükenir bu dünya da.

Adamlar doğal felaket yaşamış, yorumlara bak. Kimi köpek der, kimi hak ettiler der, kimi beter olsun der...

Hoca orada yaşayanlar, hayatlarını kaybedenler de sen ve de ben gibi insanlar. Bişi yazmadan önce bir düşünün önce. Ne alakası var böyle bir felaketin yok Irakla, yok egzozdaki karbon miktarıyla, yok Bush'la, bla bla bla ..

Çok mu zor bir keşke olmasa idi demek.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

egzosdaki karbonla alakasi var.

kuresel isinmanin en onemli sebeplerinden biri karbonmonoksit emisyonu.

kuresel felaketlerde de iklimin degismesi en onemli etken. Tsunamiler, yanardaglar, depremler, kasirgalar giderek artiyor ve artmaya devam edecek. Sebebi de insanlarin cevreyi sorumsuzca tahrip etmesi. Tabi ABD ve AB basi cekiyor karbonmonoksit emisyonunda.

Bilmeyenler icin: Araba egzoslari ve fabrikalar basta olmak uzere atmosfere Karbonmonoksit (CO) gazi yayiyoruz. Bu Ozon tabakasinda cozulmeye sebep oluyor. Ozon'un formulu O3'dur. CO burdan bir oksijen calarak CO2 haline donusur ve Ozon tabakasi delinir
(O2 olur). Bu da arttikca gunes isinlari filtre olmadan atmosfere girer ve sera etkisi yapar, dolayisiyla kuresel isinma artar.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 02 Eylül 2005 00:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...