Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt Sorunu?

Gimli

Öne çıkan mesajlar

said:
Gimli, 24 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki:

bayragi degil ama trafik ışığını bile değiştirmeye çalıştılar

ahahahahah peki oyle olsun . su meshur kurt sarkicinin konserlerine de zaten trafik isiklarini degistirmek istediler diye kimse gitmedi . ya da kimse anlamiyor diye kurt gruplar konserlerde turkce soylediler .

arkadasim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben orda bayrak açılmıyor da demedim
Bayrak açılması doğru da demedim

Devletin bu konuda içinde bulunduğu paronayayı anlatmaya çalıştım ama, ezberden bişeyler okuyorsun hala[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

yok oyle bir paranoya . yesil kirmizi sari diyerek alenen gayet hassas olmamiz gereken bir konuya sen degindin . trafik isiklari konusunu yakin gecmiste ben hatirlamiyorum . belki bazi zeka sorunlu birileri gecmiste gundeme getirmistir ama devletin ciddi ciddi boyle bir seyi dusunecegini kesinlikle kabul etmem .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 24 Ağustos 2005 23:35 tarihinde demiş ki:
pkk da sırf kurtler yok ılkı bu
ıkıncısı bır dertlerı oldugu ıcın degıl baska ulkelerın bızle bır derdı oldugu ıcın beslenıyorlar devamlı

urkıyede kurt sorunu degıl teror sorunu vardır kurt sorunu var dersek bu ulkede yasıyan tum kurtlerın bızle problemı oldugunu kabul etmıs oluruzkı buda tamamen yanlıs

tamamen katılıyorum... milli güvenlik dersinde "Albay " hocamızda demişti.. Tamamen dış politikadan kaynaklanıyo..
Amerika-Yunanistan-Fransa-Suriye gibi ülkelerin büyük para,silah ve gıda yardımı sayesinde büyük bi sorun haline geldi..
Tabi bu kürt sorunu değil.."Pkk" olarak bakıyorum
içinde bi çok Türk 'ün olduğu bi terör örgütü..

ve ayrıca bize söylediği sözler hala aklımda

"Zor kullanarak bişeyi söküp atamazsınız.Ancak onu bi süreliğine susturursunuz.Millet kavramıda aynen böyledir.Hizmet,eğitim ve yanlışları düzeltirse herşey düzelir ama bu sorun T.S.K ve dış ülkeler arasında kalırsa..çok uzun bi zaman bu devletin çekeceği var" ....

Bu sözlere katılmamak elde mi?[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

hay takmışsınız trafik lambalarının rengine, orda zilyon tane şey yazdım birinin cevabı gelmedi.

trafik lambalarını mavi yapmak istemiş olabilrler, bunu düşünmeleri bile yanlış. terör sorunun üstüne böyle gidilmez, ki onu bırakın biraz araştırsalar göreceklerdi ki kırmızı yeşil ve sarı renkleri türk geleneklerinde bulunan türkler tarafından kullanılan renklerdir normalde.[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 24 Ağustos 2005 23:35 tarihinde demiş ki:
pkk da sırf kurtler yok ılkı bu
ıkıncısı bır dertlerı oldugu ıcın degıl baska ulkelerın bızle bır derdı oldugu ıcın beslenıyorlar devamlı

urkıyede kurt sorunu degıl teror sorunu vardır kurt sorunu var dersek bu ulkede yasıyan tum kurtlerın bızle problemı oldugunu kabul etmıs oluruzkı buda tamamen yanlıs

Bu dur.. Buna benzer bişeyler yazmak için girmiştim zaten..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi bırakalım kürt sorununu, sinirlerimiz gerilmeden tartışabilelim diye diyelim ki ülkede İngiliz Sorunu var.

Bir takım ingilizler bizim vatanda yaşıyorlar diyelim ve de kendi vatanları olarak görüyorlar.

Varsayıyorum , Rahmetli Kemal Sunalın deyimiyle mesela yaniii...

Şimdi bu ingilizler gelip yaw biz ingilizce radyo, TV istiyoz derlerse eyvallah.. düşününce eyvallah.. vergini veriyon mu kardeşim sen o radyonun ve de TV nin ülkene.. veriyorsan taamdır.

Ben ingilizce eğitim de istiyorum ?? hmm, ben kurmak zorunda değilim her ile vilayete ama yardım ederim.. vergini veriyorsun ama milletine.

Hmm...

Ben Kastomonu ve çevresini de istiyorum, İngiliz bayrağı dalgalandıracağım daha cool olur diye düşünüyorum.

Hadi yaw :) ?? Ayıp ettin, oldu paşam, başka ??

Mantıklı istekler var, olabilitesi olanlar var, birde imkansızlar var.

Bişi isterken ne istediğini bileceksin.

Amerikada 40 millet insan yaşıyor. İspanyol TV sinden tut, Meksikan zamazingosuna kadar var. Olay çıkmıyor ? Niye istekde bulunan sınırları aşmayınca isteklerinede kavuşuyor.

Şimdi ispanyollar dese ki, biz şurada özgürlük istiyoz, nüfus ispanyol hep. Ne olur ? Amerika 50 Tomahawk atar, bunların 10 tanesi yanlışlıkla Washingtonu vurur ama atar yani.

Sen şimdi dağa çık, bizim askerleri, evlatlarımızı vur, yaşasın APO diye bağır.. Sonra da deki Dil kursu istiyorum.

Hmm...

Yaşın yanın da kuru da yanar. Bence bu terör örgütünün ipini çekeceklerin başların da Türk bayrağı altında herkes gibi yaşıyan kürt kardeş ve vatandaşlarımız olmalı.

Bir taraftan APO APO diye bağıran bir topluluk varken, sen istediğin kadar vatan sever ama kimlik sahibi kürt ol, istediğin kadar güzel düşün, mantıklı isteklerin olsun, hava da asılı kalır..

Evladlarını kaybeden bir millet, kurs, TV gibi konulara eğilebilecek lükse sahip değildir.

Önce bu terör örgütünün kökü kazınılmalı. Sonrası daha kolay.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

abi açıkçası tum yazılanları okumadan cevaplıcam yada kendi fikrimi soylicem. ne kurt sorunu abi ya. ne sorunu yapıyolarki? adamlardan en ust duzey burokrat olmus milletvekili olmus bakan olmus hatta turgut ozal icin kurttü bile derler (tam emin olmadıgım için) yani daha neyin sorunu. onların sorunu turklerle bu vatan topraklarıyla. diyarnakırı kıydırıktan bi ulkenin başlentı olarak görenlerin sorunu yoktur asıl benim onlarla bi sorunum vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 24 Ağustos 2005 23:02 tarihinde demiş ki:
hee cok sahip ciktilar dillerine kurslar kapaniyor ogrenci yok diye .

gececeksiniz arkadaslar asimilasyonu iviri ziviri . turklerle esit hakmis . bilmiyorsan konusma arkadasim basbakan bakan yuksek kademe komutan var kurt . esit hakmis peh .

Önemli olan kurslara gitmek değil zaten, önemli olan kurslarını açabiliyor olmaları. Zaten türk devleti kürtlere anlayışla yaklaşsaydı bu kadar sorun yaşamazdık, kürtler de türkiye devletini tanır ve saygı duyarlardı. Artık yeni bir çağdayız, ordu çağı geçti bitti artık silah zoruyla kimsenin fikirlerini falan değiştiremezsiniz. Paşa paşa izin vericeksin kürtün kursunu açmasına. Ondan sonra işi abartana yani türkiyeyi bölmek, kürt devleti isteyip türkiyeden toprak talep etmek gibi şeylere izin vermeyeceksin. Ancak sen bu insanların yaşamlarını korkunç bir hale getirir, dillerini yasaklar edersen çok kişi ayaklanır, böyle bir ayaklanmayı durduracak güç de yoktur ya toptan kürt ırkını ortadan kaldırman gerekir yada yıllarca kan dökmen gerekir. Ayrıca üslubuna dikkat et burda 10 yıllık kankanla konuşmuyorsun.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

@Arlooax: Eğer sen ülkende yaşayan ingilizlere vergilerini verecek bile olsalar kurs açtırmıyorsan, tv kanalı açtırtmıyorsan, radyo kanalı açtırtmıyorsan ve yıllar yılı haklı/haksız sebeplerle bu adamlara bir sürü şey çektirdiysen onlar da emin ol sana çektirecektir. Türkiye onlara başından bu hakları verdi de mi ayaklandılar? Teröristlikle insan hakları ayrı noktalar. Bu insanlara bunları çektirmeye 3-5 terörist yüzünden Türkiye Cumhuriyetinin bile hakkı yok.
Alın size mantıklı çözüm: Kürtlere yaşanılabilir bir ortam sağlayın, bu insanları süründürmeyin, eğer siz insancıl koşullar sağlarsanız 5 yılda 10 yılda 15 yılda Türkiye'yi kendilerine ülke edineceklerdir. Edinmeyen 3-5 eşkiyanın da insanları ayaklandırmaya sürecek sebepleri olmayacaktır, Türkiye de 15 eşkiyayla uğraşacağına 3-5 eşkiyayla uğraşacaktır.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

benimde bin tane kurt arkadasim var ama anlatin bana sunu

adamin birini dogu karadenizin en kotu en ucra okumamis insan gormemis yerinden aliyorsun getiriyorsun istanbula birakiyorsun.

adam geliyor insaatta isci oluyor namusuyla para kazaniyor.

Kurtu getiyorsun

hemen pis bir ise basliyor.

bunu biri bana aciklarsa eyw[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap olarak ne bekliyorsun bu soruya? Bu kadar ırkçı bir yaklaşım görmedim ben... Ne diyelim yani kürtlerin kanı kötü, evil onlar mı diyelim? Bu çağda böyle bir soru böyle bir yaklaşım nasıl yapabilirsin anlamıyorum yani. İnsanın iyisi var kötüsü var, iyisi namusuyla para kazanır, kötüsü her türlü pis işe girer, doğudan gelsin/gelmesin.
Benim kürtleri savunduğum falan da yok yanlış anlamayın. Sadece Amerika örneğine de cevap olsun bu... Amerika'da bir zenci için zenciler şöyle böyle oluyorlar genelde dediğiniz anda ırkçı damgası yersiniz hatta dava bile açabilirler size karşı. Türkiyede herkes kürt şöle kürt böle diye ağzını açıp kapamıyor. Ondan sonra bu insanlar niye bize karşı böyleler, neden ülkemizi sabote etmeye çalışıyorlar diye soruyorsunuz kendi kendinize.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Hoca TC genç bir devlet, gelişen ve kendini geliştiren bir devlet.

Bişi istemek kadar ne zaman istediğinin de önemi var. Ülke'nin istediğin şeylere sosyal ve ekonomik açıdan hazır olması lazım o istekleri karşılayabilmek için.

Ben kendimce eminim, bu terör olayları olmasa idi, çu yüzyılda bu tarihte, isteklerin çoğu güler yüzle karşılanırdı.

O bölgelerin gelişimi için ise, ilk önce terör kökü kazınmak zorun da. Bu da kişisel fikrim olarak Dil kursları açarak filan olmaz.

Terör örgütünün niyeti belli, besleyenler belli, adamlar cahil kesim, kukla. Tv sini ver, radyosunu ver, ver babam ver, olaylar devam eder.

Teröristle pazarlık olmaz. Olmamalı da. Teröristi yakalayıp, yargılayıp cezası ne ise vereceksin. Bunun çözümü bu.

Yoksa hangi aklı selim akıllı iş adamı kalkar da stabil olmayan bölgeye yatırım yapar. Ben oraya fabrika dikecem, cahilin biri gelip roketatar sallayıp yasasın Apo diye bağıracak. Bende ya sabır vay gerzek şeklinde hayıflanıp duracam.

Ben yapmam. İlk önce stabil edeceksin, sonra yatırım gelecek.

Geçiceğiz bunları.

Ülkenin ekonomik durumu belli, yapılabilenler yapılabildiği kadar yapılmış. İlerisine bakmak lazım ülkemiz için.

Ülkesi için çalışan herkes benim için ispanyol olsun, kürt olsun, ne olursa olsun bu bayrak altında yaşayan iyi vatandaştır.

Bunların dışın da sevmeyen varsa bu cennet vatanı , toplar pılısını pırtısını medeni bir ülkeye basar gider. Bizde görürüz bu medeni ülkeler nasıl hevesli kucak mı açıyor yoksa napıyor.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha işte benim dediğim noktaya geliyor o zaman.
Eğer diyorsan ki benim için ispanyol olsun kürt olsun türk olsun ülkesine çalışan vatandaş iyi vatandaştır, o zaman kürt sorunu yoktur, terörist sorunu vardır. Kürt sorunu var demek toptan kürtlerin başlı başına sorun olduğu iddiasıdır. Yanlıştır. Cahil halk kukladır, evet. Hiç bir yatırımcı da doğruya yatırım yapmaz terör olayları bitene dek, evet. Teröristlerle de hiç bir koşul altında anlaşma yapılmaz, buna da evet. Ancak ortada "kukla" olan BÜYÜK bir kesim var. Bu kesimi şu anda Türkiye Cumhuriyeti değil, o terör örgütleri besliyor. Türkiye'nin yapması gereken teröristlerin kendi dillerini konuşabilecekleri, köklerini benimseyebilecekleri bir vatanın vaadiyle onları kandıran teröristlerin planlarını kürtlere yaşanılabilir bir ortam sğalayarak suya düşürmektir. Cahil halk doğru eğitimi almadan (ki şu andaki insanlık dışı şartlar altında bu eğitimi alma şansları imkansız gibi) kukla olmaya devam edecektir. Türkiye cumhuriyeti bu "kuklaları" kolunun altına alıp sahip çıkmazsa onlar terör örgütlerinin kuklaları olmaya devam edeceklerdir.
Tekrar ediyorum, türkiyede kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Antımodes tamamen konu ile ilgisiz fakat müdahale etme gereği hissettim.

Şimdi USA de "zenciler gerzektir" deyip dava yemen için TV de prima time, miyonların önünde söylemen lazım.

Yoksa ulu orta bağırsan bile sokağın ortasında hiç bişi olmaz. Çok fena dayak yiyebilirsin o ayrı hehe :)

Bu arada yanlış anlaşılmasın. Kanı bozuk millet olmaz. Bütün olay öğrenim ve eğitim durumunla ilgili.

Mesela ermeniler, bir çoğu sevmez Türkleri, üniversite mezunu adamdır abuk subuk konuşur. Niye ? Ailesinden aldığı eğitim odur, adama yıllarca öyle öğretmişler öyle inanmış.

Kürtlerde de eğitimsiz kesim azımsanmıyacak çoğunlukda, o açıdan bunun etkisi olabilir onlyreal in dediği olaylarda.

Neyse düşününce bunların hepsi boş şeyler.

Bir tane Türkiye var, hepimizin sahip çıkması lazım. Her şey herzaman istediğimiz gibi olmayabilir, ama bizlere, özellikle yeni nesile düşen görev, hem kendi etnik gurubu için, hem de ülkemiz için, sorunları akıl, hoşgörü ve sabır çerçevesinde çözmeye çalışmak olmalı derim.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes ben zaten başından beri sorun terör diyorum. Kürt Sorunu var dediğim filan yok.

Sorun kelimesi benim için önemli bir kelime değil. O kanıda yazdıklarım her halde seni yanılttı.

Kürtlerle sorunum yok benim, ülkenin de olduğunu zannetmiyorum.

Sorun terör, fakat bunun yansıması ister istemez kürt kelimesinin sonuna sorun ekini getirtiyor dediğim bu.

Yoksa çoğu kişinin dediği gibi kürt başbanı olmuş bir ülkede ki sevabıyla günahıyla rahmetlinin güzel icraatları olmuştur, kimsenin bir kişi kürt diye sorunu olacanı zannetmiyorum ben.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arlooax, 25 Ağustos 2005 01:30 tarihinde demiş ki:
Kürtlerde de eğitimsiz kesim azımsanmıyacak çoğunlukda, o açıdan bunun etkisi olabilir onlyreal in dediği olaylarda.

Neyse düşününce bunların hepsi boş şeyler.

Bir tane Türkiye var, hepimizin sahip çıkması lazım. Her şey herzaman istediğimiz gibi olmayabilir, ama bizlere, özellikle yeni nesile düşen görev, hem kendi etnik gurubu için, hem de ülkemiz için, sorunları akıl, hoşgörü ve sabır çerçevesinde çözmeye çalışmak olmalı derim.

Tabii ki türkiyemiz için en güzelini yapmalıyız. Ancak türkiye hala çağ dışı kalmış politikalarıyla saçmalıyor. Orduların, toplum devlet için yaşar mantalitesinin devri çoktan geçti. Ülkeler yavaş yavaş yok oluyor. Yavaş yavaş dünya vatandaşı olmaya başlıyor herkes. İyi bir amaç için olsa bile kimseyi asıp kesemez kimse. İnsanlar haklarının farkına varıyorlar. Artık silah zoruyla kimseyi hiç bir şeye zorlayamazsınız anında başka ülkeler müdahale eder. Kürtler de bunun farkında. Artık silah zoruyla bu insanlara kültürlerini dillerini unutturamayacağınızı anlamalısınız.
Alın size türkiye gerçekleri:
1-)Osmanlı bir sürü ırkı barındırmış bir imparatorluktu türkiye imparatorluğun dağılmasıyla ortaya çıktı.
2-)Türkiye cumhuriyeti bir çok ırktan ortaya gelmiş bir ülkedir.
3-)Buna rağmen Türkiye bir türk ülkesidir.
4-)Türkiye Cumhuriyeti'nin "türklük" kavramı zamanında orta asyadan göç etmiş türk ırkının mensubu olmak değildir, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olan ve bu ülkeye vergilerini ödeyen, yasalarına saygı duyan her insan "türk"tür. Buna kürtler de dahildir.
5-)Kürtler ne kadar türkler hakkında dolduruşa getirilip nefretle dolduruluyorsa türkler de aileleri tarafından, sağdan soldan saçma fikirlerle kürtlerin tamamının kötü olduğu fikrine kapılmaktadır, bu yüzden kürtlere zulmedilmektedir.
6-)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup kökleri kürtlere dayanan insanlar bu zulümden dolayı türkiyeden nefret etmeye başlamışlardır, öyle ki vatandaş olmak iki taraflıdır, siz yasalara itaat ederseniz vatanınızın da size koruma ve haklar tanıması gerekmektedir.
7-)Kürt sorunu var demek, kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı OLAMAYACAĞINI açıkça belirtmektir, bu sebepledir ki çok ırkçı bir yaklaşımdır ve çok ayıptır, 3. kez tekrar ediyorum, kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır, çünkü türk de kürt de ermeni de yunan da terörist teröristtir.
8-)Kürtleri suçlamak saçmadır, öyle ki biz onlarla olan utanç kaynağı tarihimiz boyunca onlara eziyet ettik, çektirdik, teröristlerse bu insanlara özgür, eşitlik içinde bir ülke vaadediyorlar, kürt olsam ve eğitimsiz olsam ben de kolayca bu teröristleri birer önder olarak görebilirdim.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Arlooax genel konuşuyorum sen sorun var dedin diye bir şey deiğim yok:)
Amacım tartışmak falan da değil, sadece benim kişisel fikrimde ve bana göre doğru olan bir kaç şeyi sıraladım. Düşüncelerimde yanlış olduğunu düşünen varsa da seninki gibi doğru ve düzgün bir üslupla bana mantıklı açıklamasıyla sıraladıktan sonra insan gibi tartışabiliriz yani hatta çok da sevinirim.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

terorde turkıyeye has bır sorun degıl tum dunya bogusuyor bunla
ornek oalrak ırlandanın ıngıltereyle teror mucadelesı daha yenı bıttı
amerıka ve el kaıde ortada hala
almanyada neo nazıelr teror estırıyor
rusyanın cecenlerle sorunu var

kı hele son maddeye dıkkat edın bakalım bundan sonrasınıda koyuyla yazıyım kavrayın

Turkıye PKK yı bastırmaya calısırken bırsuru tepkı topluyor nota yıyor kurtlere baskı uyguluyor oluyor ama rusya cecenlerın ustunden dozerler gecerken neden kımse gıkını cıkarmıyor neden kımse rusyaya cecen sorunun var cozuceksın demıyor cunkı
1-rusya ıc ıslerıne karısılmasına ızın vermıyor
2-cecenıstan rusyadan tamamen kopsa ve kukla olsa bıle cecenıstanda degerlı bısey yok cok demokrat yabancı ulkelerın somurebılıcegı

tekrar edıyorum turkıyede kurt sorunu yapay bır sorundur kurtlerın bızle sorunu yok bunalr hep propaganda amac gercek bır kurt sorunu yaratıp kurtlerı ayaklandırmak bu yzuden sızın gıbı genclerı gazlıyorlar kurtlere kotu davranın baskı uygulayın hor gorun amele bunnarın besı on para etmez gozuyle bakın dıye
PKK kurtlerın degıl yabancı guclerın teror orgutudur
abdullah ocalan ın annesı bıle turk ne kurt sorunuymuş bu

amac bugun ezılen bır kurt azınlıgı yaratmak turklerın hepsıne bolucu gozuyle bakması
yarın ermenıler
obur gun lazlar
hepsı kopup turkıye federal bır yapıya donusturulucek sonra federasyon dagıtılıcak ve gerıye kalan kucuk parcacıklar bırılerı tarafından kontrol edılıcek
parcala ve yonet stratejı bu
sız hala turan hayallerı kura durun anavatanımızı elımızden almak ıcın bınbır turlu dumen cevırılıyor
ve bu defa oyle dusmanı denıze dokecek bır kurtarıcıda olmıycak
yumurta kapıya gelene kadar butun tehlıkelerı ınkar edıcez tıtanıktekı bu gemı batmaz geyıgı gıbı ama gemının yavas yavas battıgını anladıgımızda cok gec olucak

kanmayın bu oyunlara![signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala neleri tartışıyorsunuz yahu.... Gözleriniz mi kör sizin?

Açın haritayı, üşenmeyin. İnternetten aratın Kürdistan haritasını bulun nerelere denk geliyor... İlkokul kitabı bile olur, bulun bakın nerelerde petrol var, eskiden beri nerede varmış. Karşılaştırın elinizdeki Kürdistan haritasıyla. Nedir sonuç?

Üst kimlik alt kimlik Kürt dili ezilme şiddet vs... Bunların hepsi yalan. Bu mesele Kürt-Türk meselesi değil, petrol olan bölgede kolayca yönlendirilecek kukla bir devlet kurmak. O bölgede Zübükler yaşasaydı bugün Zübük terörü olacak, Zübükistan haritaları tartışılacak, Zübükçeye özgürlük istenecek, belki de mor-beyaz-mavi renkli bayraklar açılacaktı. Ama o bölgede Kürtler var, ne ala ne ala sayıları da oldukça kalabalık, bölgenin yoksulluğu nedeniyle kışkırtılmaya, halkın kapalı ve aşiretsel yapısıyla kandırıp yönlendirmeye müsait. Tam biçilmiş kaftan.

Ben demiyorum ki Kürt sorunu yok, Kürt vatandaşlar sıkıntı çekmiyor, aksine sapına kadar var her yerde problem. Ama tartıştığınız şeyler boş. Çünkü asıl "Sorun" petrol sorunu, birileri o petrolü istiyor ve şu veya bu şekilde kolayca kontrolünü sağlamaları lazım. Takılmayın Türk-Kürt diye, at gözlüklerini giyip bu olaya kanmayın, kimin en büyük çıkarı var, bunca yıldır PKKdır KADEKtir neden kurutulamıyor kökü nasıl besleniyor görün. Bu mesele savaş meydanında da çözülmez, eğitelim öğretelim diyerek de. TC'nin kalkıp ciddi bir dış politika izlemesi, çıkarlarına düzgünce sahip çıkması ve bu bölgedeki meselelerle yakından ilgilenmesi gerekir.

Siz istediğiniz kadar aş, iş, doktor, eğitim gönderin, adamlar kafaya koydukları için hepsini dağıtır yakar yıkar keser öldürürler, altında servet yatan toprakları istiyor onlar. Mesele bu kadar basit kısacası.

Saygılarımla,[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi Rusya ya kimse müdahale edemez. Kınar vs vs..
Rusya'ya kimse müdahale edemez, bu rusya benim iç işlerime karışmayın dediği için değil, hala bu ekonomik halinde bile uzun menzilli balistik füzeleri ie dünyayı yörüngesinden oynatabilecek bir güç olduğu için.

Amerika'ya kimse müdahale edemez, kınar, mız mızlanır, ama müdahale edemez. Niye ? Matbaada dolar basıp o dolarla dünya dan alışveriş ettiği, yine o dolarlar ile dünyanın en büyük askeri gücü olduğu için.

Ehh Avrupa da birleşti zaten baktı olacak gibi değil.

Geriye kalanlar memleketlerde de bu ekonomik güç ile gelen silah gücünü arkasına almış memleketler tarafından müdahaleye baskıya açık malesef.

Türkiye farklı, bu ülkeye silahla baskı kuramassın, korkutamassın çünkü, garip ama gerçek.

Ölmekten korkmayan bir milletiz. Savaşa davul zurna ile giden tek millet biziz.

Bu durum da politik oyunlar denersin, olan da bu zaten çoğu zaman.

Fakat bunun çözümü hoca oyuna gelmeyin gibi uyarılar filan değil.

Asıl soru ? Nasıl oyuna gelmiyeceğim, ne yapmam lazım ?

Hemen cevabını vereyim, deliler gibi çalışacaksın, üreteceksin, satacaksın, yediğinden çok birey olarak üretmek hedefin olacak.

Anca böyle olur bu iş.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Cafein, teoride dediklerine katılıyorum, ancak pratikte bu ükelerin kandırdığı onca kürtü gözardı edemezsin. Bu insanlar gerçekten de eziliyorlar, fazla şişirilmiş bir medya saçmalığı değil bu. Her ne kadar belli devletlerin belli çıkarları olsa bile, bu insanlar eziliyorlar. Türkiye de gereğini yerine getirmediği için utanmalı. Bu insanların Kürdistan'ı kafaya takmalarının bir sebebi vardır illaha, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak gerekli minimum ihtiyaçları karşılasaydık kimse yaşanacak bir dünyada olduğu sürece kan dökmez. Senin ekmeğin önünde olsa, yaşanacak bir hayatın olsa durup dururken böyle bir ayaklanma yaratıp ölme riskini göze alır mısın? Kim alır? Belli ki bizim bir çok hatamız var.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ve ne yazıkkı bu mıleltın calısan tek organı agzı oda gereksız calısıyor zaten

cok laf az iş

turkıyenın devlet vızyonu

komıgıme gıden halkın bu sozlere her seferınde kanabılmesı

su anda ırkcı mıllıyetcılık ıle radıkal ıslamcılık kartını suruyor avrupalılar nasyonel şeriat gıbı bır sey yaratmak sıtıyorlar boylece ummetcılık tamamen cokucek ve aynı etnık kokenden olmıyan bırsuru ıslam ulkesınde kan govdeyı goturucek gucluler bırlesırken gucsuzler bolunucek ve dunya guclu ulkeler ıle onların oyuncagı olan kucuk ulkelere donusucek

kontrol edenelrının adına bırbırıyle savasan kucuk ulkeler olucak ve buyuk ulkeler bunlara sılah vs vs satarak gecımlerını saglıycakalr boylece degersız mıleltler bırbırının gırtlagını sıkarken ustun mıleltler evlerınde vıskıelrını yudumlayıp CNN den canlı yayınlanan catısmaları ızlıycekler

yapılmaya calısılan bu,ınsanlarda komunızm ıslamı terorızm el kaıde uzaylılar tek goz kult u ıllumınatı buyuk ortadogu projesı hede hodo dıye uyutulup gercek hedeflerını gızlıyorlar

2. dunya savasında olanlardan ve nukleer tehlıke ıle soguk savas zamanındakı tecrubelerden buyuk ulkeler cok buyuk ders aldı savaslar her ulkeye buyuk zararlar verıyordu ve hakımıyetlerını devam ettırmek ıcın ekonomık oalrak guclenmelerı gerekıyordu
ekonomık yoldan bırbırlerıyle rekabet edıceklerdı ama tencere tava televızyon satarak nasıl ekonomık ustunluk saglıyabılırlerkı
bu yuzden kısayoldan zengın olmanın anahtarı olan savas tıcaretını baslattılar
amerıkanın attıgı bır tomahawk fuzesının bedelı 1.5 mılyon dolar
ırak a 24 saatte 100 e yakın tomahawk salaldılar kı ortaya cıkan rakamı sız dusunun
bu para bırıelrının cebıne gırıyor elbette[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Cafein'in dedikleri doğru, şu açıdan :

Eğer dış mihrapların müdahelesini kabul ediyorsak olaya terör örgütünü desteklediklerini yani..

Şimdi burada fikir alışverişinde bulunan online arkadaşlarda benim gördüğüm bu konuda hem fikir ise.. yani terörün dış kaynaklı beslendiği.... ( ki insaf yani tarım yapıp silah alıyor deiller değil mi ? )

Bu durum da kimsenin gözleri kör değil :=)

Yani dış mihrap dediğimiz ülkeler, organizasyonlar, her ne iseler bir şeyin peşindeler herhalde.

Bu bir şey de "Ohh bir ülke daha yıktık, sıra da ne var ? " olmadığına göre... haliyle değerli bişi.. petrol gibi.

Çalışın hoca çalışın. Siz beni dinleyin :)

Amerika bu gün niye Amerika, çünkü herifler hayvan gibi çalışkan, böyle çalışkan millet görmedim ben, it köpek gibi çalışıyorlar yaw.

Size bişi diyim ....

Ben bu memlekette ( USA ), saate bakarken kolum daki, bir iş görüşmesine yetişebilecekmiyim, önümdeki iş bitebilecekmi diye bakıyorum ve keşke günler 24 saatten uzun olsaydı diyorum ( Bugün hariç hehe ).

Türkiyede de çalıştım ben, saatime baktığım da, off zaman geçmiyor derdim. Zaman geçse de iş günü bitse yapacak şey yok.

İşte bu değişmeli.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...