Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Kürt sorunu (2) Neden kızılıyor Başbakan Erdoğan'a?.. Soruna adını koyduğu için, yani lafı eveleyip gevelemeden Kürt sorunu dediği için kızılıyor. Bir de, devletin geçmişteki 'hataları'nı bir Başbakan olarak ilgili kitlenin önünde itiraf ettiği için... Erdoğan'a kızanlara göre, Türkiye'de öteden beri Kürt değil, terör sorunu vardır; kimlik sorunu yok, aş ve iş sorunu vardır. Eğer sen böyle düşünmüyorsan, hapı yuttun demektir. Kürt sözcüğünü ağzına alman, Kürt sorunu demen, hele bu açıdan devletin geçmiş yanlışlarından söz etmen affedilir bir davranış değildir onların gözünde. Kızılca kıyameti koparırlar. Vatan haini ilan edilirsin. Bir anda bölücü olursun. Adın 'şerefsiz'e çıkarılır. Öyle derler ama geçiniz! Doğrusu, gerçeğin ipine sarılmaya devam etmektir. Çünkü, bu ülkenin ciddi sorunlarının başında Kürt sorunu gelir ve sorunun bugünlere taşınmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de yanlışları olmuştur. Hangi yanlışlar? Kürtleri yok saydın. "Kürt yok, Türk var!" dedin yıllar yılı. 'Kürt dili'ni de yok saydın. Kamuya açık yerlerde konuşulmasını da yasakladın. Hatta bunun için yasalar çıkardın. Kürtçenin öğretilmesini de yasakladın. Kürtlerin yeni doğan çocuklarına Kürtçe isim koymalarına da izin vermedin. Nüfus kâğıtlarına kanun zoruyla Türkçe isimler de yazdın. Köylerin, kasabaların, yerleşim birimlerinin Kürtçe isimlerini de Türkçeye çevirdin. Kürtçe şarkı, türkü söylenmesini de yıllarca yasakladın. Kürtçe yayına da hiç izin vermedin. Hatta bir ara sarı, kırmızı, yeşil renklerini bile yasakladın insanların. Bu renklerin görüldüğü düğünlerin polis tarafından basıldığına bile tanık olundu. Özetle: Devlet olarak Kürt kimliğini, kültürünü yok saydın, inkâr ettin. Ama ne oldu? Ne Kürt, ne Kürtçe, ne de Kürt kimliği yok oldu. Hepsi varlığını sürdürdü. Sorunu anlamak için büyük uzman ya da alim olmak da gerekmez. Bir uçağa atlayıp Diyarbakır'a gitmen, çarşıda esnafla sohbet etmen, kahvede oturup Kürt vatandaşlarla çay kahve içmen yeterli olabilir. Eğer bu zahmete katlanırsan, Kürt'ün de, Kürt dilinin de, Kürt kimliğinin de ne demek olduğunu, bu açılardan Kürt vatandaşların duyarlıklarının ne anlama geldiğini, tabii kendini bir an için onların yerine koyabilirsen, kolayca öğrenebilirsin. Kürt sorunu ne demek, hayatın içinde kavrarsın. Eğer bu zahmete de katlanamıyorsan, hiç olmazsa o zaman kendi kendine bazı sorular sor. De ki, bu topraklarda Cumhuriyet'in kuruluşundan beri irili ufaklı 28 Kürt isyanı olmuş, son yaşanan da "29'uncusu"ymuş (Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel de öyle diyor), bir sorun yoksa bu yaşananlar nedir o zaman?.. De ki, bir sorun yoksa, bunca yıl bunca kan ve gözyaşı neden döküldü o zaman?.. De ki, bir sorun yoksa niye bunca yıl Kürtlerin dilini, edebiyatını, şarkısını, türküsünü yok saydık, kimliğini inkâr ettik o zaman?.. Eğer kendi kendine bu soruları da soramıyorsan, çek kuyruğunu gitsin. O zaman beynini birtakım klişeler esir almış demektir. Yani iflah olman çok zordur. Devekuşu gibi kafanı kuma sokup yaşamaya devam edebilirsin. Ama yine değişmez! Konu, 'Kürt sorunu'dur. Konu, 'terör sorunu'dur. Aralarından bir çizgi geçen bu iki sorundan birincisinin çözümü, Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi, daha çok demokrasi, daha çok vatandaşlık hukuku, daha çok refah, yani aş ve iştir. İkincisinin çözümü güvenlikle ilgilidir; askeri nitelik taşır, polisiye nitelik taşır. Birinci yolda mesafe kaydetmek, ikinci yolda, yani terörle mücadelede bir yandan 'hedef küçültülmesi'ni sağlar, öte yandan içte ve dışta terörle mücadelenin 'demokratik meşruiyeti'ne katkıda bulunur. Yani mücadelenin haklılığı daha çok kabul görmeye başlar. Bu açılardan Başbakan Erdoğan ve yakın çevresi bugün için doğru yolda gözüküyor. Yarın ne olur? Siyasal kararlılık ve iradesi nereye kadar gider Erdoğan'ın?.. Başka sorular da var: Daha çok demokrasi, daha çok hukuk, daha çok refah da olsa, sorun nereye kadar çözülür, nereye kadar çözülmez? Terör nereye kadar biter, nereye kadar bitmez? Üçüncü yazı yarın... Hasan Cemal [Bu mesaj Gimli tarafından 24 Ağustos 2005 19:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 tam hasan cemal'den beklenecek yazıymış; paticik forumlarında kürt sorunu yoktur; kürt sorunu vardır diyen birisi varsa o ya vatan hainidir, ya provakatördür ya da başkalarının gazına gelip ortalıkta atıp tutan biridir yazmıştım; birkaç gün sonra tayyip erdoğan çıktı "kürt sorunu vardır" buyurdu efendim. kürt sorunu yoktur: güneydoğuda olan sosyolojik ve ekonomik sorunlar güneydoğuda olan herkesi kapsamaktadır, kürtlerin yanında türklerde yaşamaktadır ve bütün ekonomik sıkıntıları birlikte çekmektedirler. kürtlerin dışlanması var mı? pkk olaylarından sonra halkta oluşan önyargılardan dolayı kürtlere kötü bir bakış toplumda yerleşmiştir, bu doğru. ama bunun nedenini cümleyi kurarken söylüyoruz daha: pkk olaylarından sonra ... kürt halkına önyargı bazı kesimlerde vardır ve bu çok yanlıştır. bunun nedeni pkk'dır. bu önyargının kalkması için demokratik açılımlar değil, pkknın üstüne gitmek gerekir bence. pkk bittiğinde bu önyargıda bitecektir, ha pkk bitmeden bu önyargı ortadan kalkarsa daha iyi olur çünkü gerçek kürt halkını kendi saflarına çekemeyecektir bu insan katilleri (bölücüler). kürtçe? kürtçe bugün çok bariz bir şekilde sadece siyasi bir koz haline getirilmiştir, bunun en büyük örneğini geçenlerde kapatılan bir kürtçe kursunda gördük. 30.000 kişinin mitinge katılmasıyla açılan kürtçe kursu, 50 kişi kursa gelmediği için kapatıldı. demek ki neymiş? kürtçe öğrenmek isteyen öğrenebiliyormuş ama bazı insanların esas amacı bundan siyasi rant sağlamakmış. ha evren'in kürtçe konuşmak yasaktır gibi söylemleri tabi ki yanlıştır, herkes istediği dili konuşsun. ama türkiye'nin resmi dili türkçedir. 2. bir dil yasaya girmemelidir. kürt yok türk var? kürt bir alt kimliktir arkadaşlar. anayasamıza göre bu ülkede yaşayan türkler, kürtler, lazlar, çerkezler, gürcüler, boşnaklar vs.... etnik köken gözekmeksizin türk milletine mensuptur. bu ne demektir? türkiye'de herkes eşit, herkes aynı haklara, azınlık yok, kimsenin ayrı bir devlet kurmak için çabalamasına izin yok. bu demektir. bu eşitliğin büyük örneklerine de kürt işadamlarına ve milletvekillerine bakarak rastlayabilirsiniz. hatta kürt vatandaşlarımız bu ülkenin en üst düzeyine kadar çıkmışlardır (turgut özal). kürt işadamları güneydoğuda hiç bir yatırım yapmayıp ne tarımı ne birşeyi destekleyip başka yerde hayatını yaşarken "güneydoğuda ekonomik sosyolojik yaralar var" demeyi biliyorlar, bunun çözümünü de ne hikmetse ayrı bir devlet kurmak olarak görüyorlar (artık o insanların kendi çıkarları için birşeyler peşinde koştuklarını anlamışsınızdır) . . . bunların hepsini geçiyorum, eğer biz bu soruna kürt sorunu dersek; karşımıza kürt halkını almış oluruz. gerçekten bu ülkeyi seven, pkkya sempati duymayan, türk milletine mensup olduğu için gurur duyan kürtleri de karşımıza almış oluruz. o şerefsizi karşımıza muhattap alırsak (apo); demokratik açılımlar nidalarında demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir topluluğa siyasi hak tanımış oluruz. başta yazdığım tayyip erdoğan meselesine gelince, bir kaç ay önce kürt sorunu yoktur diyen başbakan bir anda 180 derece dönebiliyorsa akla kuşkular geliyor? tayyip erdoğdan belki bilerek belki gaza gelerek pkk meselesini etnik bir mesele haline getiriyor. bu çok komik bir olaydır. pkk meselesi etnik bir mesele haline getirilirse pkk olayı biter. nasıl mı biter? çünkü karşımızda pkk değil bütün kürt halkı olur, siyasi ayrıcalıklar talep edilir, "azınlığın çoğunluğa tahakkümü"ne kadar gider. demokrasi aşıkları bunu nasıl açıklıycaksınız?[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trept Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Sorun bölücülük sorunudur. Dikkatinizi çekerim AB yolunda yapılan reformlardan sonra PKK terörü yeniden hortlamıştır. Bir kaç yıl öncesine kadar tamamen bitmiş olan bölücü örgüt gene ortaya çıktı. Bunların amacı demokrasi, özgürlük, insan hakları falan değil; ülkeyi bölmektir. İstekleri asla bitmez. Ayrıca bana göre Türkiye'deki kadar geniş bir demokrasi dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Türkiye, dünyada özgürlüklerin en çok olduğu ülkelerden biridir. Türkiye'de köklü bir demokrasi geleneği vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 ayrıca ecevit köykent dedi diye başbakan demezken; apo'nun kurduğu cümlelerin aynısını nasıl bütün türkiye'ye söyleyebiliyor biri bunu da açıklasın.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trept Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Terör sorunu vardır. Tıpkı dünyada olduğu gibi. Türkiye, üniter bir devlettir. Üniter devletlerde tek ulus, tek dil, tek bayrak, tek anayasa olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trept Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: [/b] Söylemeyi unutmuşum. Ayrıca bu konunun yeri tarih bölümü değildir bana göre. Tarih bölümünde siyasi konuların tartışılmasını sakıncalı buluyorum. [Bu mesaj Trept tarafından 24 Ağustos 2005 20:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 ayrıca daha çok demokrasi söylemlerinden hemen sonra pkk'nın acımasızca saldırılarını gördünüz. buyrun bir iki tane yazar da ben koyayım; http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~1@sid~9@nvid~621521,00.asp http://www.hurriyetim.com.tr/archive_articledisplay/0,,authorid~1@sid~9@nvid~618603,00.asp http://www.hurriyetim.com.tr/archive_articledisplay/0,,authorid~5@sid~9@nvid~616381,00.asp http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=41&yazitar=15.08.2005&yaziid=14011[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 tarihle siyaset ayrılmaz bir bütün olduğu için bu konuların buraya açılması daha uygun bence. "türkiye'nin üniter yapısına zararlı" cümlesini duyunca faşist diyorlar karşılarındakilere, o yüzden hazırlıklı ol :)[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 kürt sorunu sözünü ağzına alarak cehaletini son derece net bir şekilde özetleyen başbakanımıza selamlar...pkkyı kürtler olarak niteleyen zihniyet..yarın öbür gün güneydoğu anadolu kürt yurdudur demekten de çekinmeyecektir...yazıklar olsun...[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 o zaman kurt sorunu demiyeceksin . kurt sorunu dersende neden cerkez laz gurcu vs sorunu yok gibi bir soru geliyor akla . r.t.e yi - arada sirada sacmaladigi bir kac hareketi disinda -begeniyordum . gerci bir kurt sorunu dedi daha lafini acmadi . zaten havada kaldi .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 kurt sorunu yoktur şark sorunu vardır tek gercek bu[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 kürt sorunu derken uyuyyan türkleri o etnik köken gözeten kürtlere karşı uyarmış oluyoruz. bu yönden faydalı bir yaklaşım ama işin bir de diğer tarafını, siyasi kimliği başbakan konumuna yükselen bir kişinin nasıl göremediğini hala merak ediyorum.bu adam ne istiyor. amacı ne . yada satılmış mı?etnik köken gözeten kısım bir avuç kadar birsey diğer büyük kısmı kürt sorunu diye dışlamanın ne anlamı var. işte bu konuya siyaset ilmiyle hiç ilgilenmediğim halde veryansın edemden duramıyorum. şimdi irticalığın neden zararlı olduğunu anlıyorum. arada böyle erdoğanları tutup sadece ümmet vasfı gözeterek başbakan yapılırsa böyle olur. ümmetmiş,yok dinciymiş.böyle dinciysen bırak böyle şeyleri . bunları düşündükçe sinir olmadan duramıyorum. ben doğu anadolunun bölünmesinden korkuyorum. nede olsa sevabtır. sevap işleyelim!!!! işte böyle lerinin kendinden başkasına zararı vardır. inşallah bizim ümmet gözeterek erdoğanı başa geçiren kişiler uyanırlarda bir daha ki seçime bu adam gider . sadece bunu temenni ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 şunuda merak ediyorum lazlar bütün karadenzide güneydoğunun kaçkatı değil mi? laz sorunu değil de kürt sorununu nasıl başarmış başaran kişiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 arkadaşlar yukarıda yazdıklarımda bir eksiklik veya yanıldığım taraf var mı anlatırsanız memnun olurum yazılarınızı bekliycem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Kişisel fikrimi genel olarak beyan edeyim. İlk olarak "sorun" kelimesi ne demek yani niye kullanılır bu kelime ? Mesela arabamın motoru teklerse, ustaya götürdüğümde bana "Enjektörde sorun var", "Bujilerde sorun var", gibi cevaplar vermesi muhtemel. Yani olması ve de çalışması gerektiği gibi yürümeyen olaylarda "sorun" kelimesini kullanıyoruz galiba. Ehh bu Allahın belası teröristler sorduğunuzda biz kürtüz diyorlar. Milleti kesip biçiyorlar, arada sağda solda atıp tutuyorlar. Yani sorun yaratıyorlar ülke için. E ne oluyor bunun adı da kürt sorunu oluyor. Enjektör sorunu olacak değil. Bütün kürtler bu konuda sorunlu demek de değil. Sorunu olan kürtler var demek. Ha soruna konulan isim çok doğru mu? Kişiden kişiye değişir ama asıl olan var olan bir SORUN var. Sorunun olduğunu kabul etmek kötü bişi değil. Ülkemizin çıkarları doğrultusunda, anayasamız ile uyumlu, ülke bütünlümüze zarar vermeyecek bir çözüm yapılması gereken. Arkadaşlar devlet mi kurmak istiyorlar bizim topraklarımızda çözüm olarak ? Havalarını alırlar. Dünya da hiç bir millet toprağını kolay kolay vermez. Hele ki söz konusu millet biz isek.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Türkiye'nin hatası kürtleri belirli yasalar çıkararak asimile etmeye çalışmış olmalarıdır. Oysa en basit insan psikolojisidir defans mekanizması. Siz adamın dilini, kültürünü, benliğini yasaklarsanız adam onlara sımsıkı sarılır, asla zamanla silinip gitmesine izin vermez. Bu insanlara Türkiye Cumhuriyeti dahilinde kendi benlikleriyle var olma hakkı verilseydi bütün bunlar olmazdı. Yanlış anlamayın, onlara toprak verelim demiyorum asla. Sadece kürt oldukları inkar edilmesin. Bırakın kürtlüklerini benimsesinler. Türk olarak sizi kürtten üstün yapan hiç bir şey yok. Ha, eğer ki kürt insanı toprak ister, yurdumu bölmeye çalışır ise o kürt, bakın o kürt, bütün kürtler değil, bunun cezasını çeker. Ancak kendi özgürlükleri dahilinde Türkiye Cumhuriyetini tanıyarak, onun yasalarına saygı göstererek dürüst bir hayat süren kürtün bir türkle eşit haklara sahip olması lazım. Kökenle vatan ayrı şeylerdir. Önemli olan farklı kökenlerden gelen insanların aynı vatanı paylaşmalarını sağlamaktır. Yasakla falan hiç bir yere varamazsınız.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 hee cok sahip ciktilar dillerine kurslar kapaniyor ogrenci yok diye . gececeksiniz arkadaslar asimilasyonu iviri ziviri . turklerle esit hakmis . bilmiyorsan konusma arkadasim basbakan bakan yuksek kademe komutan var kurt . esit hakmis peh . [signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. [Bu mesaj huun tarafından 24 Ağustos 2005 23:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 O kurslar açıldı tamam ama Acaba o insanlar, sarı kırmızı yeşil rengin yasaklandığı bi yerde o kurslara özgürce gidebiliyorlar mıydı?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Dış politikanın bu hali alması sonucunda bunların olduğu görüşündeyim.. Bu ülkenin içinde bi çok ulus yaşıyo neden kürtler dediğimizde ise..sorunun cevabı bence bu.. Kürtlere gelen silahların çoğu : Yunanistan-Fransa-Amerika-İngiltere gibi ülkelerden çıkma..bunda siyasi çıkarların payı büyük.. kadek.org adlı bi site vardı şu an kapalı sanırım..bu site T.S.K 'nin sitesiydi objektif olarak herşey yayınlanmış..Silahların resmen bu ülkelerden geldiğine dair belgeler mevcut..ve bi çok ülke terörizme destekte bulunmuş başta suriye-yunanistan olmak üzere.. Eğer destek olmasa.terör olayının gerçekleşeceğini düşünmüyorum..Bu ülke içinde bi çok ulus kardeş kardeş yaşıyo..bunu silahla değil eğitimle,barışla,yanlış anlamaları düzelterek daha kolay halledebileceğimize inanıyorum..o adamların çoğu o silahı neden tuttuğunu bile bilmiyo,dolduruşa getiriliyo hem türk,hemde kürt.. Saygılar [Bu mesaj trapt tarafından 24 Ağustos 2005 23:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 arkadasim , bu ulkenin bayragi belli . baska bir bayrak daha acalim diyorsan - ki yukardaki mesajinin talihsizlik olduguna inanmak istiyorum - seni de atarlar hapse dikkat et . bu ulkede kurtce konusmak hic bir zaman yasak olmadi . kursa gideni de fislemezler merak etme .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 o kurslar hevesti ne oldu. giden var mı? eskiden adam kürtçe kaset veya cd yi sanki hayatının en önemli seyiymiş gibi saklıyordu. ne oldu serbest olunca hepsi çöpe, trt de kürtçe yayın var bakan varmı? bunlar hep gaz ve hareket bana bunlar zamanında avrupanın zoruyla yaptırılan bakın ne diyorum yaptırılan ıslahat ve taznimkata benziyor. bu işin 50 yıl sonrası ne olur. tahmin etmek istemiyorum. 50 yıl sonra ne olur tahmin eden var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 pkk da sırf kurtler yok ılkı bu ıkıncısı bır dertlerı oldugu ıcın degıl baska ulkelerın bızle bır derdı oldugu ıcın beslenıyorlar devamlı urkıyede kurt sorunu degıl teror sorunu vardır kurt sorunu var dersek bu ulkede yasıyan tum kurtlerın bızle problemı oldugunu kabul etmıs oluruzkı buda tamamen yanlıs[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: huun, 24 Ağustos 2005 23:30 tarihinde demiş ki: arkadasim , bu ulkenin bayragi belli . baska bir bayrak daha acalim diyorsan - ki yukardaki mesajinin talihsizlik olduguna inanmak istiyorum - seni de atarlar hapse dikkat et . bu ulkede kurtce konusmak hic bir zaman yasak olmadi . kursa gideni de fislemezler merak etme . bayragi degil ama trafik ışığını bile değiştirmeye çalıştılar ben senin arkadasın değilim, o ayrı[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 kimlik temelli bir sorun değil de daha çok kriz dinamiğinde ortaya çıkan bazı çakışmalar söz konusu. her hangi bir isimlendirmeyi çözüm ya da teşhis-tedavi adımlarının birinde gereklilik oarak görmüyorum ben, daha başka alanların, amaçların ürettiği bir terminoloji bu. kriz ortamında yapılacak en doğru şey, yani doğru, standart çizgide ilerlemek atılacak en bilinçli adım ki standart çizgide de sorunun tarafı olmaz, olması gereken söz konusu olan tek kriterdir. x taviz verdi, y taviz verdi diye düşünülmez. olması gereken, bilinçli, doğru bir mantık çizgisinde yepyeni bir çizgi çekilir, kriz ortamında oluşmuş tarafların, kürdüyle, türküyle normalleşmesi sağlanır, iki taraftan da bu anormal koşullarla bir olmuş odunlar da marjinalleşir, normalleşmiş koşullarda anormal takılırlar kendilerince. ama bu sefer bi sorun ya da krizsel durum söz konusu olmaz. hükümet her ne kadar bilinçsizce de olsa kriz dinamiğinin ortadan kaldırılması yönünde 'doğru' adımlar attı aslnda. hatta bu kopuk marjinaller de, gerek öcalanın muhatap alınmasını, gerek referandum yapılmasını, gerek pkknın temsilci olarak görülmesi gerektiğini söyleyenlerle, karşı tarafta da, aslında bu kriz dinamiğini yaşamadıklarından olayı daha zayıf olsa da gene asma kesmelerle marjinalleşip kopanları ortaya çıkardı. çıkardı, bunlar bunları söyledi de ne oldu, aslında durumun basitleşmesi, koşulların normalleşmesinde, bu kriz dinamiğinin etkilediği insanların kriz bakış açısından, yaşantısından sıyrılmasına katkı sağladı. anlamsız bir şekilde kutupların güç kazanmasından, krizin gerilimini suni bir şekilde arttıracak adımlardan çok daha pozitif adımlar aslında bu atılanlar. kriz durumu, atlatılma yoluna girdiği, hükümetin de marjinal kesimlerin sözcüsü konumuna gelmediğine göre, 'doğru' bir yolla, 'doğru' bir noktada sonlanacak gibi geliyor bana bu normalleşme süreci. ha sen buna kürt sorunu dersin, ötekisi terör sorunu der, diğeri ekonomik sorun, krizi ele almak açısından, marjinal uygulamalara gidilmedikçe, bu kesimlerin gerçekten koparak sözcüsü konumuna gelmedikçe kriz bölgesinin normalleşmesinde önemi olmayan bir şey bu. hükümet marjinalleşme yoluna giderse de, gerek krizi geçirdiği için artık başka beklentilere girmiş insanların, gerekse marjinalliği gören diğer kalanların desteğini kaybetmeye mahkum olur şu saatten, bu adımlardan sonra. her durumda bir dönemeci daha atlatmış oluyoruz. ha bu tarih midir, değil bence, yeri tarih bölümü de değil, siyaset. güncel siyaset hatta, burada tarihi analizlerle ele alınacak şekilde tartışacak bir şey de olmadığına, böyle bir şey de bu başlığa da getirilemeyeceğine göre. bir ölçüde siyaset konuşulailir deniyor fakat o ölçü de her halde tarihi bakış açılarının kilit rol oynayacağı tartışmalar için geçerli olsa gerek. ki o kadar bile olsa tarihsever bir insana, tarihle ilgilenen, tarihi bir ilgi alanı olarak görüp tarih konuşmaktan, paylaşmaktan zevk alan bir kişiye, tarih bölümünün aradığını veremeyeceği bir noktada olmasını değiştirmeyecek bence gene de. *kurslar denmiş, kurslara izin verilmesinden sonra normalleşen ortamın sonucu bu kursların ilgi görmeyişi de. bunu görüp, genel için de tutarlı bir biçimde geçerli kılmak lazım bu yaklaşımı.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com [Bu mesaj montezaus tarafından 24 Ağustos 2005 23:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 50 yıl sonra ne olur diyordum. şöyle sorayım erdoğanlı 5yıl sonra ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar