Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Warrior Tanking Guide Evet patiler daha onceki warriorla nasil pvp yapilir ne nedir ne degildir adli konumuzdan sonra Tank nedir ne is yapar ne yapmalidir konusundaki deneyimlerimi sizlerle paylashmaya calisacagim. Oncelikle skillerimizi ve talentlerimizi tanidigimizi farz ediyorum. Eger hangi skill ne ise yarar i bilmiyorsak bu konu ile ilgili bir yazim var.Tank icin gerekli olan skilleri ve talentleri daha aciklayici bir sekilde yazacagimburada .Diger skiller icin o konuyu bulup okuyabilirsiniz. Agro nedir? Agro table nedir? Agro ingilizce agressor kelimesinin kisaltilmish halidir. Saldirgan anlamina gelir. Oyunda agro yu yaratiklarin size olan nefreti olarak gorebilirsiniz. Bu nefret en cok kime ise yaratik gruptaki o kisiye saldirir. Onu oldurdugunde sirada 2. en falza thread sahibine doner ve bu bu sekilde devam eder. Bircok classin thread arttici skilleri ve thread azaltici skilleri vardir. Biz warriorlarin yapmasi gereken grubumuzda agro listesinde en basta daima kalip yaratigin daima bize saldirmasini saglamak ve ayni zamanda ayakta kalmaktir ki ayakta kalamazsak o yaratik bizi oldurdukten sonra grubun ustunden gechmesin. Genelde deneyimi az oyuncular thread in sadece dmg ile yaratildigini tankin tek tusa (Taunt) basip oyun oynadigini zannederler. Olay sadece bununla da bitmez. Yine tecrubesiz oyuncular warriorun kendi basina agro aldigini dushunurler. Yani iyi warrior agro alan warriordur. Bu da yanlish bir dushuncedir. Warriora agroyu verirsiniz o da tutar. Siz combatin bashinda ya allah deyipte SS Spamlayip sonra da 5 Combo evas vurursaniz yada Combas acip hanide pyrom nerdeymish seklinde pyro ile acarsaniz o mob size orda tecavuz eder. Sahsen bende warrior olarak zevkle izlerim bu durumu. 10 kere oldukten sonra akillanir cunki bunu yapan, akillanmassa bulundugu guild masterin o guildden tez zamanda bu arkadshi arkasina bakmadan uzaklashtirmasini tavsiye ederim. 1 aptal oyuncu saatler suren emegi berbat edebilir cunki. Agro nasil yaratilir ve tutulur. Bu sorunun bircok cozumu vardir. Cevap oncelikle gorevinizin ne olduguyla ilgilidir. Eger gercekten boss tanklamayi dushunuyorsaniz ve goreviniz de bu ise o zaman en onemli sey karsinizdaki dusmani tanimaktir. Ne tarz vurur (Mlee / Fire / Shadow). Nelere immunedur . Ne gibi ozel vuruslari vardir. Bu etkili olabilmenin birici sartidir. Bir warrior olarak daha once de dedigim gibi agro yu dmg ile degil skillerimiz ile yaratacagiz. Diger oyunuclar da bize bu konuda yardimci olacaklar. Ornek vermek gerekirse her 2 Dk da 1 kere Faint, FD , Fade , Cover. Tum oyuncular agro dusuren skillerini kullancaklar biz ise agro ureten skillerimizi kullancagiz ki o yaratik bize kitlensin kalsin. Isi tamamen warriora yuklemek kadar sacma bir dusunce olamaz ki bu oyun bir party oyundur ve her classin digerlerine yardimci olmasi gerekir. Bir basit ornek ile bir(1) mobu tanklayalim once. Charge Hamsting Def Stance D.S Sunder 1 Sunder 2 Bloodrage Disarm Sunder 3 Sunder 4 Sunder 5 (Party burada girebilir) Sheild Block Revenge Hs + Hs + Hs.. D.s Bitince D.s Yenilenicek. Sunder bitince 5 Sunder vurulacak. Onun Disinda D.s yada sunder atmak sadece rage kaybi olur. Simdi 2 mobu tanklayalim a / b 1. Ve 2. Moblar Charge D.S a-Sunder 1 b-Sunder 1 Def Stance a- Sunder 2 b- Sunder 2 Clave Shield Block a- Rev b- Rev a- Sunder 3 a- Sunder 4 a- Sunder 5 (Party A ya saldirir. /Assist Delidumrul) a- Hs + Hs + Hs b- Sunder 3 .... Sekilinde devam eder. Non Elite Aoe Icin Chrage Def Stance D.S P.H (Shieldli MAgeler buradada girer) Clave + Clave + Clave Listemize bakarsak hic taunt kullanmadik. Zaten taunt kullanmaycagiz. Eger 4-5 tank var ise grupta ve bu tanklar birbirlerini cok iyi taniyorlarsa o zaman ancak taunt ve Cross Taunt kullanilabilir. Yada aoe yaparken bir mob kacar priestinizi rahatsiz eder o zaman atarsiniz tauntu. Mocking blowu. Boss Tanklamak. Bu kismi zaten zaman ile siz ogrenirsiniz isinizi iyi yaparsaniz. Anlatilabilcek birsey degildir yuakridakilere benzer ama her boss icin farkli taktikler uretmek zorunda kalabilirsiniz. Yuksek Thread ureten Skillerimize bakalim. Sunder Armor - Her vurusunuz 450 armor dusurur ve 5 kere stack olur. 2250 armor dusurdukten sonra onumuzdeki 30 sn boyucna bir ise yaramaz. Bu da 5. den sonra 30 sn boyunca bu skill ile thread uretemeyceginiz anlamina gelir. (Instant - Cooldown Yok) Revenge Yuksek thread ureten bir skilldir. Sadece bazi durumlarda aktif olur. (Dodge - parry - Block) . Her gordugnuzde kullanmanizi tavsiye ederim. (Instant - 6 Sn Cooldown) Heroic Strike - Vurdugnuz dmg i arttirarak vurur. Ozelligi yuksek derece thread yaratmasidir. (Next Attack - Cooldown Yok) Shield Slam - Rakibe X-y arasi bir dmg verip ustundeki bufflardan 1 tanesini %50 ihtimalle kaldirir. (Instant - 6 Sec Cooldown) Thread Uretmeyen ama agro ceken skiller Taunt - (Instant - 10 Sn Cooldown) Mocking Blow ( Instant - 2 Dk) C.S (Inst Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 yuh bunun tum format kaymish.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 double space olmuş garip bi şekilde[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş byte olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 cok guzel olmus bir suru kisiye yardimci olur heralde bu[signature][hline]Nanette the danette. Burning legion. Alliance. Mage. Invadoria. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 ellerine sağlık. challenging shout hakkında sorum var. taunt ettiğimde beni hate listte ilk sıraya çıkarıyor. buna x diyelim, bundan sonra yarattığım her aggro x+n olur. mocking blow vurduğumda da beni hate listte ilk sıraya çıkarıyor. buna y diyelim, ama etkisi geçtiğinde daha önce ne kadar thread yarattıysam o kadar kalıyor aggro. yani y+n. cs nasıl işliyor burda?[signature][hline]The sickness that you are A plague that made me starve Do you think you can show me How I come this far? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 hayır taunt ve mocking de vede cs de herkezin aggroyu sıfır yapıyo senı 1[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 mb'un tek işlevi yaratıgın 6 saniye boyunca bana odaklanması. 6 saniye bittiğinde listenin başında aslında kim varsa ona gidiyor. dediğin yanlış diğer bir deyişle[signature][hline]The sickness that you are A plague that made me starve Do you think you can show me How I come this far? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 bu durum 3 skill içinde gecerli taunt etkisindeki mob sadece sana saldıra bilir ama taunt buff'ı kalktığında ustunden taunt sonrasında en fazla thread yaratana gıdıcektır, mocking'in farkı taunt etkisi yarattıktan sonrada ustune thread eklemesidir.[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odium Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 said: Sunder Armor - Her vurusunuz 450 armor dusurur ve 5 kere stack olur. 2250 armor dusurdukten sonra onumuzdeki 30 sn boyucna bir ise yaramaz. Bu da 5. den sonra 30 sn boyunca bu skill ile thread uretemeyceginiz anlamina gelir. (Instant - Cooldown Yok) Yanlış, sunder 5. den sonrada threat üretmeye devam eder. 5 limit sadece mob un armorunun daha fazla indirilmediğini gösterir.[signature][hline]Odium [Khadgars Rage - Burning Legion] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Kac saatlik warrior tecruben var?[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madturk Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 hehe delidumrul odium kavgasi round 1 , baslayin arkadaslar.[signature][hline]"Ultima, EQ, Daoc, AC, Starwars, EQ2, WoW, Lineage2....." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stalkerx Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Valla birisi bana 5 tane sunder armor vursa sinirlenirdim heralde de , warrior olduğu için dalmamin bi manası yok :) çok uzuyo muhabbet - rogue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 said: odium, 31 Ağustos 2005 23:49 tarihinde demiş ki: Yanlış, sunder 5. den sonrada threat üretmeye devam eder. 5 limit sadece mob un armorunun daha fazla indirilmediğini gösterir. Hayır odium o dediğin oyun çıktığında geçerliydi. Sonradan bir şekilde söylenmeden kaldırıldı. Artık 5'ten sonra aggro üretmiyor. said: Cuce, 31 Ağustos 2005 23:31 tarihinde demiş ki: hayır taunt ve mocking de vede cs de herkezin aggroyu sıfır yapıyo senı 1 Yok böyle bir şey. Deli'nin de dediği gibi her mob'un bir aggro tablosu vardır. Sallıyorum Hasan - 100 Mehmet - 50 Ayşe - 30 Warrior Tarkan - 20 Warrior Tarkan geldi taunt etti mob'u. 20'den 101'e çıkacaktır aggro'su. Diyelim Hasan bu sürede crit pyroblast attı 40 aggro üretti. 3 saniye boyunca Hasan'ın aggro'su fazla olmasına rağmen mob Warrior Tarkan'a saldırmaya devam eder. 3 saniye sonunda bakar kimin aggro'su en fazlaysa ona saldırır. Warrior bu 3 saniye içinde liderliği korursa mob ona saldırmaya devam eder. Mocking blow ve Challenging Shout ise tabloda taunt gibi bir değişiklik yapmaz. Challenging Shout sadece 6 saniye boyunca mob'ların size saldırmasını sağlar. İsterseniz hiç aggro üretmemiş olun, yine size saldıracaktır, 6 saniye sonunda tekrar kimin aggro'su en yüksekse ona döner. Mocking Blow da aynı şekilde, tek farkı, vuruşu yaptığınızda iyi de aggro üretirsiniz.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Gloria | Level 54 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion (Tatilde) Nepenthe | Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Megadeth!!! says: bu arada gaf yamıssın olm tüm yazıda Megadeth!!! says: thread değil threat D.D - System Stable says: dogrudur[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odium Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 said: Delidumrul, 01 Eylül 2005 00:03 tarihinde demiş ki: Kac saatlik warrior tecruben var? Hiç warrior tecrübem yok, konuya dönelim ; said: Sunder armor is the same amount of hate per application, regardless of how many sunders are already on. The same is true for demoralizing shout and thunderclap. Warrior Hate Guide, take two Burda da sunder ile ilgili bir test var sanırım; Healing mana and threat FAQ Does sunder build hate after 2250 armor reduction? Kendin test etmek istersen yanına bir priest alıp bir moba saldır, 5 kere sunder edip bırak normak atak bile yapma. Priest senden agro aldığı anda toplam ne kadar heallediğini bi kenara yaz. Tekrar aynı moba saldır bu sefer 30 sn içinde 10 tane sunder yap. Tekrar atağını kapat, priestin senden agro alabilmesi için üstteki örnekten 2 kat daha fazla heallemesi gerekir.[signature][hline]Odium [Khadgars Rage - Burning Legion] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Sunder Armor negs: maybe it's just me, but sunder spam doesn't seem to hold aggro like it should on paper Gonderdigin yazidan.. Neyse buradaki cok iyi warriorlar yaziyor olabilirler hepsi islerini yok iyi yapiyor da olabilirler. 2000 saatlik warrior tecrubem var. Bugune kadar Us in 2 gununden beri warrior harici bashka bir karakter ile oyun oynamadim. Kisaca burada cok iyi warriorlar yazi yaziyor olabilirler ama kendi deneyimlerim (Yukarida da yazmishtim) der ki 5 sunder vur bekle. Ha bunun bir sekilde ispati yok. threat (Saol virtue) ve agro table in sayisal degerleri bilinmiyor. Bunu oynayan warrior bilir. O yuzden sordum kac saatlik warrior tecruben var diye. Cikipta cuce yada mirage yada bildigim bashka bir warrior yazsaydi ishte o zaman arashtirmak icin bakardim saga sola. Bunlar benim deneyimlerim. Hadi senin dedigin gibi oldugunu varsayalim bana bunu blizzden kagit alipta ispatlasan ben kendi 2000 saatime bakarim. Umarim anlatabilmishimdir.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Virtue-L Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Odium ; Sunder Armor 12 rage (15 without talents) no damage 1025-1075 "innate" hate 1050 total hate 88 hate per point rage (70 without talents) perks: lowers target armor, no cooldown negs: maybe it's just me, but sunder spam doesn't seem to hold aggro like it should on paper ilk link saka gibi, 30+ sayfa ve aylardır devam eden bi priest thread ı ondan sonraki linklerdede kimse sunderin fazlası agro yaratır dememiş, hatta "onyxia kesemiyoduk sunder i refreshledik" diyen bile olmuş Ortaya cvp yazmak diye mi atlıyo insanlar nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Bu arada `Flame` denilen olay artik gercekten canimi sIkmaya bashladi bu forumlarda. Herkezin ben uberim deyip milletin deneyimlerine saygi duymamasi hic hos degil.Bana wow forumdan dan ornek vermishsin . Ordaki warriorlar kadar warrior tecrubem var benim. Ne kadar zamandir wow oynadigini bilmiyorum us-release olsa en fazla benden 1 gun fazla tecruben vardir. Benim tamami Warrior tecrubesi.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 said: odium, 31 Ağustos 2005 23:49 tarihinde demiş ki: Yanlış, sunder 5. den sonrada threat üretmeye devam eder. 5 limit sadece mob un armorunun daha fazla indirilmediğini gösterir. 5 ten sonra threat generate edemezsin. Sadece debuff kalma süresini tazelemiş olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Bende WoW ın ilk betasından beri warrior oynuyorum hatta alphada bile warrior oynadım..... Ama yinede benden daha az oynadı diye bi adamın sözlerini dinlememezlik, Böyle kaç saatlik warrior oynuyosun gibi işlere girmem. Her insan yanlış olsun doğru olsun bildiğini yazıyo buraya böyle msglar atmanın gereği yok. Ayrıca doğru olan 5 ci sunder armordan sonra agro thread edilemeyeceğidir. Şu an 5ciden sonra ne kadar sunder armor yaparsan yap 30 saniye geçmeden agroyu alamıyosun.[signature][hline]Still im Hunted Still im Hated Now my blind eyes see other Can NOT [WoW]Valandir nightelf warrior[60] Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Nereden biliyorsun spawn77 5. sonra threat artmadigini?[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Sorumu soyle deyishtiriyim, 5. Sonra yaratik hate artmaz dedin. Bunu kendi deneyimlerine gore soyleidn degil mi ? Yani bir warrior olarak oynadin ve soyledin ?[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 kendi 2001 saatlik warrior deneyimlerimden. :D (hiç senden daha fazla oynadım demeyin us un ilk gününden beri oynuyorum anca 1 gün geçersiniz buda size konuşma hakkı vermez :P :D ) Ayrıca sorunu değiştirmek istiyosan örnek tavsiye bkz Edit Nerf idrar yarışı...[signature][hline]Still im Hunted Still im Hated Now my blind eyes see other Can NOT [WoW]Valandir nightelf warrior[60] Burning Legion [Bu mesaj spawn77 tarafından 01 Eylül 2005 01:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Şunu ultima tarzi ben 15 senedir uo oynuyorum tarzına getirmeyelim mantıklı veyahut kaynakli açıklama yeterli olacakdir lütfen yani...[signature][hline] Once laughed so hard, I milked all over the floor. Darkhoof Elderone Antuan Ashkar Shadowthief Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 said: spawn77, 01 Eylül 2005 01:58 tarihinde demiş ki: kendi 2001 saatlik warrior deneyimlerimden. :D (hiç senden daha fazla oynadım demeyin us un ilk gününden beri oynuyorum anca 1 gün geçersiniz buda size konuşma hakkı vermez :P :D ) Nerf idrar yarışı... Bir daha okursan yazimi anlarsin. Bak orada ne demishim. XXX YYY bir warriordan gelseydi bu oturur incelerdim. Bir daha oku.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar