Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RP Yapıyoruz [istemeyen bakmasın cevaplamasın]


Dev

Öne çıkan mesajlar

Daha önce bin kere tartışma oldu. Yok efenim istemezük olmaz... İstemeyen bakmasın cevaplamasın kardeşim biz rpmizi yapacaz. Hatta belki yeni sistemle birlikte rp bölümü de açılır bizim için. Hehe quest bile yaparız.
[hline]
Önce kendimi tanıtayım. 23 yaşındayım. Bir zamanlar madenciydim. Veya babam öyle olmamı isterdi desem daha doğru olacak çünkü hiçbir zaman madende çalışmadım. Sadece babam arkadaşlarına beni "oğlum da benim gibi bir madenci" diye tanıtırdı. Orclar köyümüzü işgal ettiğinden beri madenci olmam için bir sebep kalmamıştı. Çünkü ne madenciliğimle övünecek bir babam ne de yaşayacak evim kalmıştı. En yakındaki bir elf şehrinde senelerimi istenmeyen kişi olarak geçirdim. geçen sene o elf şehrinden de sürüldüm. laneti getiren insan ırkından olduğum için...elflerden öğrendiğim az büyücülük ve babamın bana öğrettiği kılıç kullanma bilgilerimle kendimi az çok savunabiliyorum. 1 yıldır birçok şehri gezdim. şimdi ise Lynetta'Da bir tavernada çalışıyorum.
[hline]
Bence bu rpye bi de map yapmak lazım...[signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

köyler de orclardan ne kadar çok çekiyormuş yav. nedense her zaman bir köy orclar tarafından işgal ediliyor.... :)
onu geçersem elf sehrine sıradan bir insan giriyor, ona kılıç felan öğretiyorlar. ama bir anda akılları başlarına geliyor "aa sen insansır, sürelim seni buradan" diyorlar.
ayrıca çok kısa olmuş gibi geldi bana. yani sanki nedensiz yere olmuş gibi geldi bana bunların hepsi.

yok illa ısrarcıysan, yaparız birşeyler ama, "orclar köyümü bastı ben de onları öldürcem" "rp"si ile dolar buralar.
ayrıca swg, wod, wow, warhammer felan bunlara dahil mi?[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

swg yok. warhammer yok.
ha bi de elferden örenmiyom kılıç kullanmayı babam öretiyo. Elflerin arasında yaşarken bazı büyü şeylerini de kapıyorum ama bi elf kızı ile yaşadığım aşk damlayı taşıran son damla oluyor ve sürülüyorum. hem zaten o dönemler bi de insanlar yüzünden dwarf ve elflerin arası da açılmış :lol:
kısa olduundan saçma gibim biraz...
Ama gerçekleri duydun işte. hehehe... rp hade rp...[signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında...


[Bu mesaj Dev tarafından 24 Ağustos 2005 17:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anlama bu yanlızca eleştiri ama elflerden kılıç kullanmayı öğrenmenin bi mantığı var zorlarsan ama madenci baban sana ancak kabzayı sıkı sıkı tutup var gücünle yukarıdan aşşağı indirmeyi öğretir elf kızı olyıda çok bayat olmuş elf hatunlarının totosu genllikle kalkık olur herkese bakmaz(madenci bi köylüden bahseyoz etiquette i bile yok) bide elfler uygardır zamanında birilerinin yaptığı hatayı başka birine yıkmazlar bence background üstüne biraz daha düşün ne kadar mantık o kadar iyi oyun sonuç olarak[signature][hline]don't panic!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eldebaren, 24 Ağustos 2005 23:24 tarihinde demiş ki:
yanlış anlama bu yanlızca eleştiri ama elflerden kılıç kullanmayı öğrenmenin bi mantığı var zorlarsan ama madenci baban sana ancak kabzayı sıkı sıkı tutup var gücünle yukarıdan aşşağı indirmeyi öğretir elf kızı olyıda çok bayat olmuş elf hatunlarının totosu genllikle kalkık olur herkese bakmaz(madenci bi köylüden bahseyoz etiquette i bile yok) bide elfler uygardır zamanında birilerinin yaptığı hatayı başka birine yıkmazlar bence background üstüne biraz daha düşün ne kadar mantık o kadar iyi oyun sonuç olarak


elflerden kastımız high elflerse yada dragonlance deki silvanesti elferliyse bayada başkasının yaptığı şeyi başkasına atabilirler =). bütün elfler öyle süper uygar demokrat falan değildir. bazı elfler diğer ırklarla hiç ilişki kurmaz konuşmaz bile çünkü onları "düşük" olarak görürler. bazı elflerde başka ırklarla karışmaktan korkmaz her türlü ilişkiye girebilir. fantazide sınır yoktur yani. "elflerin totosu kalkıktır vermezler", "madenci adam kılıç kullanmayı bilmez" vs vs gibi genellemeler yapamazsın.[signature][hline]Fevaxium level 59 nightelf rogue of Wicked Priests
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu ile biraz uzak ilgili olacak ama,


Genelde bir masaüstü oyun öncesinde öz geçmiş hazırlarken şunlara dikkat ederim.

Öncelikle DM'den oyunun hangi dünyada ve hangi zaman diliminde olacağını öğrenirim.

Sonra karakterim için başlangıç yılını baz alarak bir yer tespiti yapar ve hangi bölgede doğmuş onu belirlerim. Bu bölgenin özellikleri doğrultusunda ailemin yapısını ve uğraşlarını tanımlarım. Hatta temel olarak bildiğim dilleri de bu bölgenin belirlenmesi sonrasında karakter bilgilerime yediririm.

Çocukluk sonu gençlik başı dönemlere, temel featleri ve skilleri koyarım. genel de 5-10 yıllık süreci sadece bunların gelişimine ayırır ve bu esnada oyunun geçtiği dünya da yaşanan (özellikle benim seçtiğim bölge'deki) olaylarla linklerim. (mesela szass tam'ın rashemen'lerin üzerine hordeları saldırtması sırasında ben bir rashemen köyünde yaşıyorsam o dönem de bu saldırlar ve etkilerini yazarım)

Grupla buluşma öncesinde diğer arkadaşların özgeçmişlerini dikkate alarak bu kronolojiyi devam ettiririm.

Eğer bir weapon finnese feat'i almışsam, öncelikle silahın nereden bulduğumu tanımlar ve tarihçe ile ilişkilendirir, bu silahta uzmanlaşmayı da belirli aksiyonlar sonrasındaki gelişme gibi gösteririm.

Aslında yazılabilecek çok şey var ama şu an ilk etapta aklıma gelenler bunlar.

Herkese iyi oyunlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam be devo seni mi kıracam bir daha deneyelim. (ya tutarsa sendromu. :D)

Kızıl pul (draconic adı: G'rook..*kraaa)

ırk: finhead (referans)
class/kit: fighter/pit fighter (2nd ed.)

bioyu yazmaya daldım direk ama settingin ne olduğunu bilmediğimi farkettim.:)

setting ne ?[signature][hline]Lopeth, 06 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki:
benimde aklıma takılanlar var.
Mesela ninjalık günah mıdır ? G3nklemek günah mıdır ?Düşük lvl kesmek sübyancılık mıdır ?
All hail the lord and master Foamy the Squirrel

[Bu mesaj nightstalker tarafından 25 Ağustos 2005 22:03 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj nightstalker tarafından 25 Ağustos 2005 22:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tuncacım elf olyı ile ilgili söylediklerini düşündüm haklısın ama madenci konusunda ısrarımı sürdürüyorum çünkü basit bi köylüden bahsediyoruz onlar savaş eğitimi almaz durup dururken ve ortalama bi köylü yaşadığı toplumda yapması gerekeni yapar çalışır uzun ve detaylı bi background ta bu durum tabiki değişir ama herhangi bir madenci kılıç kullanmayı bilmez onları askerler ve guardlar korur bu arada güzel bi beyin fırtınası oldu teşekkür ederim arasıra yapalım bunu :)[signature][hline]don't panic!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Devo: eğer ki şu threadi okuyorsan eminim bir üstteki mesaj sana bazı şeyleri anlatmıştır.[signature][hline]Lopeth, 06 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki:
benimde aklıma takılanlar var.
Mesela ninjalık günah mıdır ? G3nklemek günah mıdır ?Düşük lvl kesmek sübyancılık mıdır ?
All hail the lord and master Foamy the Squirrel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...