Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amd intel'e meydan okuyor..

Zagg

Öne çıkan mesajlar

• Admin
yoo süper değil
hesap makinesi evet gayet ucuzdur ama performans olarak işlemcilerin yanına yaklaşamaz ki saçma olmuş biraz, içinde kullanılan malzemenni kalitesi ve performansı kıyaslanırsa zaten cpu daha iyi fiyat/performans sergiler, ki kaç milyon transistör barındırıyor silikon teknolojisi ile ufacık alana milyonlarca transistör ekiliyor.[signature][hline]G3NK
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 29 Ağustos 2005 14:06 tarihinde demiş ki:
yoo süper değil
hesap makinesi evet gayet ucuzdur ama performans olarak işlemcilerin yanına yaklaşamaz ki saçma olmuş biraz, içinde kullanılan malzemenni kalitesi ve performansı kıyaslanırsa zaten cpu daha iyi fiyat/performans sergiler, ki kaç milyon transistör barındırıyor silikon teknolojisi ile ufacık alana milyonlarca transistör ekiliyor.

OKUMUYORSUN !
fiyat/performans = ödediğin lira başına aldığın verim demektir. Muazzam bir preformansın var fakat yediğin kazığın hatti hesapbu yok. O zaman sen zarardasın kardeşim. Hesap makinasının peformans/fiyat'ı bizim'lerin kaç katı eder...[signature][hline]Home Page
Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide.
Sosyal ağlarda paylaş

Hesap makinası ihtiyacı karşılıyor mu? İhtiyacımızı karşılayan ürünler arasında fiyat/perf karşılaştırması yapılır. Yoksa benim 3milyona alacağım tnt2 fiyat/perf olarak en iyi ekran kartı, paki hangi güncel oyun oynanır tnt2 ile?[signature][hline]My name is Guybrush Threepwood, and I wanna be a pirate!
Sosyal ağlarda paylaş

yaw arkadaslar yalniz sole bir gercek var .. amd tum serileri oyun icin yapilmamis.. yani 24 92 saat makineyi acik birakirsaniz sanirim anlarsiniz ne demek istedigimi.. ama itenlde ole sorun yok isinma yok fazla :) ona gore de kiyaslayin ben bildigm bileli AMDciyimdir amd desteklerim amd kullanirim.. ama bir takim seylerde Intell kullanilmasi gerekiorsa.. kullanirim..[signature][hline]Working on Runuo save project;
Working on Runui playertile project;

Sosyal ağlarda paylaş

aktifçim, eğer ihtiyacını gören ürünler arasında karşılaştırma yapıyorsan fiyat performans'tan önce performans senin için ön plandadır. yani belirli bir standardı en ucuza almaya çalışırsın. "fiyat/performans önemli, gerisi boş" değildir.

said:
mulder, 29 Ağustos 2005 12:58 tarihinde demiş ki:
fiyat performans orani gercekci bir yaklasim olur gerisi boş bence ayda 3000 usd kazansaydınız baska tabi
[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
BandRoLL
Sosyal ağlarda paylaş

AMD : Ev kullanıcıları ve düşük maliyette bilgisayar toplamak isteyenler için tercih edilebilir. Ama yineden ben AMD alacak kadar zengin ve sinirsiz bir insan değilim.

Sorunları : Isınma sorunu, CPUnun içerisindeki kod havuzunun yetersiz olması, iyi bir algoritmaya sahip olmaması. Ve piyasada yazılmış çoğu yazılımı tam performansla kullanamaması. Artısımı elbette var dos oyunlarını oynerken geriye sayım süreci yaklaşık 2-3 kat daha hızlı azalıyor :D

INTEL : Eğer cebinde paran varsa hiç düşünme intel al derim. Hiç değilse başın ağrımaz. Adamlardaki en büyük avantaj dünya yazılım piyasasını destekliyor ve destek görüyor olması.

Sorunları : Pahalı.

AMD, Intel için duello çağrısı yapmış bende paticik'in AMD cilerine bir çağrıda bulunuyorum.

Aşağıdaki işlemi yapabileceğiniz Minimum konfigurasyonu söyleyin.

Windows 98 Second Edition,
Office 2000,
Norton Internet Security 2003,
Norton Anti-Virus 2004,
Msn 7.0,
Where Run Aplication (çalışan programların kullandığı dosyaları, portları, ve bellek adreslerini okuyan bir program)

Fazla zorlamadı değilmi sizi, ozaman birde bu konfigurasyonla Cine5'i hem ses(yazılım ile) hemde görüntü olarak çözün :)

Ben Intel için kullandığım konfigurasyonu koyazayım.
Socket 7 At Anakart (MMX ve SD-Ram desteği Yok)
Pentium 166 MMX işlemci,
64 MB EDO-RAM Bellek,
4 MB S3 Ekran Kartı,
Aver Media TV + FM Kartı,
Sound Blaster ses kartı 16 Bit.[signature][hline]Sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir...
bazen küçük bir an için ömür verilir....
Sosyal ağlarda paylaş

nasil amd ve isinma sorunu laflarini hala yanyana koyabiliyorsunuz anlamiyorum. p4 3000 var, 52 derece acilis sicakligi 60 derece normal isisi. tt fan ile bu. su sogutma bile denedim, 5 derece daha dusuk calisti o kadar. birisi uzun sure acik birakmaktan bahsetmis, p4 leri bu sicakta uzun sure calistir aldigin performansi gorursun. athlon64 3000 var. standart fan ile 30-35 derecede calisiyor. bir hafta boyu kapatmiyorum, bir suru p2p calisiyor, arada dvd ripliyorum, wow oynuyorum fark filan goremiyorum. encode isinde iyi denilen p4 isi 60`i gecince ki bu besinci dakikada oluyor kafayi yiyiyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

emin ol farkindayim kendini kapttiklarinin ve performans kaybinin da farkindayim. hatta bu konuda testler de yapmislardi. p4 isinica neredeyse yari yariya performans kaybina ugruyor diye cikmisti sonucu. ha cok isininca kapanma artik butun islemcilerde var bildigim kadariyla, fan filan bozulursa islemciye zarar gelmesini onluyor filan. dedigim bu degil.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Sakin ol..

Bahsettigin P4 Prescott ise:
70'lere kadar normal sayiliyor prescottlarda, 60'tan sonra delirdigi falan yok. "TT fan" da birsey ifade etmiyor tek basina, ikisine de takabilecegin ayni devirde ayni ortamda calisan fanlarla test yapmadigin surece kimseyi irgalamiyor nerede ne fan oldugu. Cizdigin felaket tablosuna gore hicbir P4 kullanan insan yarim saatten fazla uptime alamiyor.

Yok senin bahsettigin LGA775'ler ise:
3.36'da calisan P4 3.2 sahibiyim, TT Tower (pasif) ve 5V'de (dusuk devir) calisan opsiyonel 8mm fan ile 45 derecedeyim, 3 gundur acik Dc++ ve eMule, falan filan.

Kaldi ki Intel de default faniyla calismiyor kilitleniyor ediyor degil, her islemci calisir kendi faniyla, biraz dandik oldugu icin gurultu yapabiliyor ve pek OC imkani tanimiyor sadece.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek?
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben sakinim iki bilgisayar da elimden gecti. iksini de ben kurdum. oldukca agir yuklu olarakta calistirdim. amdyi su an yegene verdim. cocuk fazla sikinti cekmesin diye. p4ten de en yakin zamanda kurtuluyorum. nefret ettigim bir adam ariyorum satmak icin. bu tamamen benim tecrubem, sizin bilgilerinize uyar uymaz orasini bilemem. ama hala amd ve isi sorunu diyene sasiriyorum ister istemez.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
rahatsiz, 30 Ağustos 2005 17:42 tarihinde demiş ki:
emin ol farkindayim kendini kapttiklarinin ve performans kaybinin da farkindayim. hatta bu konuda testler de yapmislardi. p4 isinica neredeyse yari yariya performans kaybina ugruyor diye cikmisti sonucu. ha cok isininca kapanma artik butun islemcilerde var bildigim kadariyla, fan filan bozulursa islemciye zarar gelmesini onluyor filan. dedigim bu degil.

Lütfen Okuyunuz !
Intel® Pentium® 4 Processor in the 478-pin Package Datasheet
IA-32 Intel® Architecture Software Developer's Manual, Volume 3: System Programming Guide
CHAPTER 15 Debugging And Perfomance Monitoring
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Maleboge, 29 Ağustos 2005 14:26 tarihinde demiş ki:
said:
DynamicK, 29 Ağustos 2005 14:06 tarihinde demiş ki:
yoo süper değil
hesap makinesi evet gayet ucuzdur ama performans olarak işlemcilerin yanına yaklaşamaz ki saçma olmuş biraz, içinde kullanılan malzemenni kalitesi ve performansı kıyaslanırsa zaten cpu daha iyi fiyat/performans sergiler, ki kaç milyon transistör barındırıyor silikon teknolojisi ile ufacık alana milyonlarca transistör ekiliyor.

OKUMUYORSUN !
fiyat/performans = ödediğin lira başına aldığın verim demektir. Muazzam bir preformansın var fakat yediğin kazığın hatti hesapbu yok. O zaman sen zarardasın kardeşim. Hesap makinasının peformans/fiyat'ı bizim'lerin kaç katı eder...

okumadığım birşey yok
caps açık bold ve ünlemle yazmak nekadar gerekli?
bağırmak mı lazım illa..

asıl sen okumamışsın ben ilk olarak performansı vurgulayıp sonra fiyat/performans yani seninde acıkladıgın gibi ( ki böyle anlıyor herkes acıkladıgında bişi değişmedi yani) ödedigin miktar başına alacagın verim.. i vurguladım ve hesap makinesi cpu dan daha daha pahalıya gelir alacagın verim miktarına baglı olarak dedim.

masaüstü 12 digit ve lasik işlem fonksiyonları olan düz bir hesap makinesi devresi.
asıl işlemi yapan transistör, cpu ile kıyaslayacagımız yeride burası.

p4 lerde 40+ milyon transistor var
p3 lerde bu rakam 9.5 milyon civarıydı
p2 lerde ise 7.5 milyondu
transistör sayısı sana verimini verecektir . ( işlem yapma kapasitesi diyebiliriz)

p4 günümüze yakın oldugundan onu ele alalım:
2.66 ghz bir p4 130$+kdv: 200 milyon diyelim

(oran nekadar düşük olur ise daha iyi demektir)

40milyon transistör ...... 200 milyon lira ise
1 transistör kaç lira? ..... x
denkleminden
200 milyon tl / 40 milyon => x= 5

bir hesap makinesi en basitini düşünürsek nekadardır?
cpu amerikan malı idi çin vb malı hesap makinelerini çıkarırsak, casio yu ele alalım en basit modeli nekadardır?
10 ytl olsun..
kaç transistör barındırıyor bu hesap makinesi?
tam rakamını bulamayız zaten açıklamıyorlar ama
pentium 1 lerde 3.1 milyon transistör oldugundan yola cıkarak ve mikroişlemcinin hesap makinesinde kullanılan bjt lere göre nekadar komplex yapıda oldugunu varsayarsak , hesap makinelerinde 500 bin transistör var diyelim. ( scientific değil normal hesap maknesini ele alıyoruz)
500bin transistör....... 10milyon lira ise
1 transistör ......... x lira
10 / 0.5 => x= 20 lira

cpu da 5 hesap mak de ise 20 cıktı
nedenini şöyle belirteyim
cpu lar komplex yapılardır ve gelişen teknoloji ile bir cpu ya ekilen transöstör sayısı oldukça yüksek miktarlarla artmaktadır ve hatta pentium 4 cpu ları içinde 5-6 tane pentium 2 cpu sunu barındırmaktadır.

maliyet te bu ölçüde düşmekte olup mikroişlemcinin iş yapabilme kapasitesine verim dedigimizde, transşstör başına düşen maliteyi hesaba katarsak fiyat/performans oranı cpu ların daha verimli çıkmaktadır.[signature][hline]G3NK
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim elimde yasadigim, gozumle gordugum, cuzdanimla hissettigim bir gercek var. sizin referanslarinizi anlamak icin minumum 4 sene egitim almak lazim. eger kelimesi kelimesine anlayabilen varsa ayrintili bir sekilde aciklarsa sevinirim, ogrenmis oluruz.

ha bahsettigime benzer bir test
bunu anlamayan var mi?

edit: test tam benim hatirladigim gibi degil. ama bu da intel de ki isi sorununu gosteriyor.

[Bu mesaj rahatsiz tarafından 30 Ağustos 2005 19:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Maleboge ben elektrik elektronik müh okuyorum, az çok anlıyorum neyin ne yaptıgını falan
500bin transistörü ben orda misal olarka verdim aşırı fazla bir rakam o
zaten kıyaslanamaz bile
sen bakkal hesabı yapıyorsun gibi geldi zira herhangi bir saptaman vs yok sadece lafın gelişi hesap makineleri fiyat/performans olarka daha ucuz denmiş
benim kıyasladıgım model pentium 4 ün cpu su
130$+ kdv
içindeki transistör sayısını bilmiyorum fakat p4 ler 40+ milyon diye geçiyor
p4 ün ilk cıkan modelleri suan 50-60 $a bulunabilir
sen çin malı da olur diyorsun ama yaptıgın hesabın hatasının farkında degilsin
çin malını işe katar isek kıyaslama sağlıklı olamaz.
fiyat olarak az çok denk ülkelerin ürünlerini kullanıcaksın.

olayı açıklamak için vakit harcadım gördügün gibi
öyle 2-3 cümle bakkal hesabı ile geçiştiremezsin yani, varsa detaylı bir açıklaman bekliyorum.[signature][hline]G3NK
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sunye, 30 Ağustos 2005 16:05 tarihinde demiş ki:
AMD : Ev kullanıcıları ve düşük maliyette bilgisayar toplamak isteyenler için tercih edilebilir. Ama yineden ben AMD alacak kadar zengin ve sinirsiz bir insan değilim.

Sorunları : Isınma sorunu, CPUnun içerisindeki kod havuzunun yetersiz olması, iyi bir algoritmaya sahip olmaması. Ve piyasada yazılmış çoğu yazılımı tam performansla kullanamaması. Artısımı elbette var dos oyunlarını oynerken geriye sayım süreci yaklaşık 2-3 kat daha hızlı azalıyor :D

INTEL : Eğer cebinde paran varsa hiç düşünme intel al derim. Hiç değilse başın ağrımaz. Adamlardaki en büyük avantaj dünya yazılım piyasasını destekliyor ve destek görüyor olması.

Sorunları : Pahalı.

Bi kere ne AMDci ne de Intelci değilim. Marka fanatikliği kadar sevmediğim bişey yoktur.

AMDye ısınma sorunu var demek ne şimdi? Athon64ler gayet serin çalışıyor, p4,n son çekirdeği prescott ise sınırlarda kalabilmek için agresif termal koruma yöntemleri kullnmak zorunda. Bu da kötü soğutma şartlarında performansı etkiliyo. Performasna gelince, iki işlemcinin de hemen hemen aynı. Farklı işlemciler oldukları için uygulamdan uygulamaya küçük farklar oluşması nrmal tabi. Fiyata gelince Athlon64 ile pentium4 aynı seviye de , intel artık pahalı değil. Çift çekirdekli işlemciler de ise intel neredeyse iki kat daha ucuza satıyor, çünkü Athlon 64 x2 ler PentiumD 8xx den daha iyi çıktı.
Uzun lafın kısası saçmalamışsın. :p[signature][hline]My name is Guybrush Threepwood, and I wanna be a pirate!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...