Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dişler İptal!

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Düzenli bir şekilde diş fırçalayan birisi degilim ( kötü bir şey ama öyle açıkçası), zaten yediklerime içtiklerime de hiç dikkat etmiyorum

dolayısıyla diş doktorlarının kapısından da ayrılmadım şu ana dek, sayısız dolgu, 1 kanal tedavisi ve daha nicesi

yaz başından beri de sıkıntı çekiyordum dişlerimle ilgili, bir dişim kırılmıştı, birkaç dişim de sinyal vermekteydi, üstüne 20 yaş dişleri olduklarından şüphelendiğim dişler eklenince bir fırsatını bulduk, doktor ile görüştük

sonuç

1-) Önde kırık diş - düzeltilip dolgu yapılacak
2-) Üst sol arkada içi kırılmış diş - kaplama yapılacak
3-) Sağ alt önde ( bu ve üstündeki çiğneme dişleri galiba[adı neydi hatırlayamadım] ) dolgusu düşmüş, önceden kanal tedavisi yapılmış bir diş - dolgu yapılacak, porselen kaplama düşünülüyor
4-) Sol alt azı dişinde çürüme başlangıcı, dişlerimdeki faciaları göz önüne alıp kanal tedavisi yapmayı düşünüyor ama başka bir şey de yapılabilir
5-) Sağ alt azı dişinde iç taraftan dolgu gitmiş - yerine dolgu yapılacak
6-) En kötüsü, 20 yaş dişleri, bunları düşünemiyorum bile şu anda

kısacası, en az 5 seansta ( ki anadoluhisarından şişliye gitmek te ayrı bir işkence zaten ), dişlerime ciddi anlamda komple bir yenileme yapılacak ve diş doktorlarından nefret eden ben, bu kadar işkenceye nasıl katlanacagımı bilmiyorum

ilk randevum dün idi, bugün, yarın ve önümüzdeki günlerde doktorun ellerine bırakacagım kendimi, internetim de olmadığı için haber verme ihtimalim de az, geçirenler saolsun diyebiliyorum şu anda sadece kendime...

Hakkınızı helal edin:([signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

20 yaşlar çok kötü valla, benim bi tanesi yamuk çıkıyor. Öndekileri itme riski varmış onun için alınacak bi ara. Bir de çıkamadığı için sürekli iltihap yapıyor ve ağrı tabii.
[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever...

[Bu mesaj Silphatos tarafından 18 Ağustos 2005 14:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kaplamalar zor değil korkma onlardan, kanal kötüdür, dolgular kolay. 20lik daha deneyemedim :)

benımde 4 porselen, 4 porselen adayı, 4 tane köprü diş porselen, 3 tane çekim, 3 dolgu oldu, 20 lik te çıktı. bakalım. porselenler bazen çok gıcık oluyor, sızlıyor filan. diş etlerin 2-3 ay mor gibi kalıyor. ömrü 10-15 yıl arasıymış. sonra yenisini.

kesiyor dişleri ufacık kalınca ölçü alıyor, onlara göre takma diş yaptırıyor önce. sonra demir gibi dişler yaptırıyor azğına takıyor, uyarsa oturursa filan üzerini diş rengine göre kaplatıyor.

geçmiş olsun.

[Bu mesaj Spastik_Serce tarafından 18 Ağustos 2005 14:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

off hep korktum su dıscılerden
bıde zııııııı dıye oten bı aletlerı var ya curuk oymak ıcın offf:(

doktor bey amca eger acıtırsam elını kaldır der
ıkı elımı hatta ayaklarımı bıle kaldırırım ama yınede bırakmaz
off cok kotu ya
cok cok gecmıs olsun[signature][hline]_gZm_ artık ivy :)

ve pamuk prenses şeytanın öpücüğüyle uyandı.
Cüceler buna itiraz etti ''Masal böyle değildi!!'' Prenses cevap verdi:
-Olsun yeniden yazılır...
Sosyal ağlarda paylaş

Kanal tedavisi gördüm. 2 sene tel taktım. Azı dişlerim(iç değişmeyenler) sadece dışındaki zarı kalacak şelilde cürüdü şimdi full kaplama var. Bunun dışındada çürüklrim hiç eksik olmamıştı. Çocuklğum dişçilerde geçti. Halada giderim :D.
Sebep: Küçükken astım bronşit geçirdim. Doktorlar çok antibiyotik uygulamak zorunda kalmışlar. O dişleri mahvetmiş.[signature][hline]Nicki değiştirdim.
Eski Armas2 yim. Diezde charım Armas2 ama şu an kullanmıyorum. Yakında geri dönücem.
Sosyal ağlarda paylaş

korktuğum için yaptırmadım çektirdim dişi :D

dişe köprü nedir bu arada? sağ yan tarafta 2 diş boşluk var. doktor bir önünden bir arkasından kaplama yapıp ortayıda köprü yapacaz 4 kaplama olacak dedi. bu ay sonunda gitcem ama nedir bilmiyorum.

[Bu mesaj Spastik_Serce tarafından 18 Ağustos 2005 15:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla hayatimda dolgu yaptirmadim tel takmadim dis cektirmedim.. Inci gigidir dislerim hic kusuru yoktur ama nazar degdi site. Alt cenemde agri vardi gittim doktora dedi 20 likler bastiriyo film cektiler hepsi yamuk geliomus dedi eger cektirmezsin tum dislerinin yapisi bozulur.. Elimiz mahkum cektircez 4 unude randevu cmtesi simdiden tirsmaya basladim :)[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun .

Sigaradan diş sararır evet de fırçalarsan bişey olmuyor . 4 yıldır sigara içiyorum günde 3 kere dişlerimi fırçalıyorum herhangi bir sararma olmadı şimdiye kadar inci gibi maşallah . Diş çok hassas bi konu ben bi insanın önce dişlerine bakarım mesela . Hiç diş operasyonu geçirmedim de tahmin edebiliyorum nasıl kötü bir şey olduğunu . Erik yediğinde dişler kamaşır ya havayı çekince ağrır böyle , diş ağrısı olarak bi onu bilirim ki eminim çürük vs. daha beterdir .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elma, 18 Ağustos 2005 17:25 tarihinde demiş ki:
ben hayatımda ilk kez dişçiye gidiyorum (şaka gibi :P)

5 tane dolgu yapılacak
1 kanal tedavisi
tel takılacak

1 sene içinde hepsi düzelir dediler. ölecem

21 yaşındayım ben bugüne kadar hiç gitmedim.[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05|
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yaşadığım sürece 1 haftada bir dişlerimi fırçalardım ve geçen aydan itibaren günlük olarak fırçalıyorum.Hafta başı dişlerimi fırçalarken sonuçlar

Çürük YOK
Sağlıksız Dişler YOK
Diş Ağrısı çok NADİR
Sarı diş çok değil
şuan özel beyazlatıcı kullanıyorum dişler mükemmel oldu.

Çok fazla abur cubur yerseniz günlük 2 kere fırçalama bile yetmez.Benim abur cubur yediğim görülmedi ayda 1-2 kere çikolata yerim o da belki bol bol sakız çiğnerim.Haftalık 1 kere fırçalamak bile yetti valla[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name
Solda!t Ownz
Solda!t --> Masteis - [ EoS ]
Death is just depth of chaos
Branch would forgive the wind but it broken once
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...