Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MEMENTO !!


Infeqted

Öne çıkan mesajlar

2 hafta önce izledim, o kadar övüldüğünü duyduktan sonra biraz hayalkırıklığına uğradım doğrusu. geriden çekilme tekniği sinemada zaten yeni birşey değil, bunda abartmışlar sadece. normalde 2 parçaya ayrılırken bunda 15 parçaya filan ayırmışlar. ortalarına doğru çok ilginçleşmişti ama sonunu beğenmedim pek. çok belirsiz biten hikayelere ısınamıyorum, belki de bende kabahat.. :)

ama carrie anne moss'un onu aldattığını anlatan sekans süperdi, her bir parçanın adamın kısa zamanlı hafıza süresini temsil etmesi zaten o dramatik etkiyi veriyor ve bu bakımdan çok güzel kullanılmış tabii, hakkını vermek gerek..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu kovalama sahnesi çok komikti yanlış hatırlamıyorsam,
işte silahlı iri bunu kovalıyordu sonra yine koşarken hafızasını kaybediyordu sonra soruyor napıyom ben gibisinden sanırım şu adamı kovalıyorum diyo , tam herife doğru giderken ateş açıyo fln eheh çok gülmüştüm o bölüme[hline]IpAdresimNe.Com
Matrix Code System
Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sam ama o geriye doğru gitme tekniği ilk uygulanan filmlerden biridir memento. bu yüzden kült kategorisine almakta ve ileride bu teknikle çekilen filmleri anlatırken "mementomsu bir hava vardı sanki.." denilmesinde yarar vardır.

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 19 August 2003 23:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada o filmde muhteşem bir sahne vardır. adeta oyunculuk akmıştır o sahnede..

şöyle anlatayım, çok oldu izleyeli:

sanırım önce bu guy pearce'ı barda tanıştığı hatunla konuşurken görüyoruz. hatunun yüzü gözü bok olmuş, kocasının mı ne dövdüğünü söylüyor. neyse bu sahne böyle devam ediyor. sonra bir sonraki(hikaye gereği bir önceki) sahneye geçiliyor. burada da kadın guy pearce ile konuşuyor filan. bir yerden sonra bu kadın bunu kandırmak için küfretmeye, kendisine vurdurtmaya başlıyor.(kadını döven aslında guy imiş) neyse, kadın evden çıkıyor ve arabanın içine koşuyor guy bunu dövdükten sonra. guy da sonradan hatırlamak için evde kalem filan arıyor, not edecek kadının resminin yanına. aranıyor, taranıyor, ve bu arada kadın arabadan çıkıp geri eve geliyor ve evin dış kapısını açıyor. kapı açılırken kamera guy'a bakıyor. o sırada guy kalem için bir yerleri karıştırıyor yine. tam bu sırada kapının trank diye açılma sesi geliyor ve guy yine hafızayı kaybediyor, aynı anda da sesin geldiği tarafa doğru(yani kameraya doğru) bir bakış atıyor. işte bu sahne..
adam bir dakika önceki yüz ifadesini öyle bir değiştiriyor ki tek bir ses ile, siz bile inanıyorsunuz adamın hakkaten hafızasının gittiğine. filmin içine sokuyor resmen bu sahne.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bombacı ben de o sahneye dedim işte süper diye, filmin en beğendiğim bölümü orası oldu.. :)

bombacı benim demek istediğim şu: mesela film başlar, bugünü gösterir, sonra "1 hafta önce" yazar ve geçmişten devam eder, filmin sonunda da başında gösterilen yere ulaşılır ve filmin sonunda aslında başında verilen yerin devamını görürüz, o şekilde biter. bu teknik çoooooook eskiden beri kullanılır bazı filmlerde. fakat bunlarda iki parça sözkonusu sadece, burada tek hamlede o vakte gitmek yerine çok sayıda parçaya ayrılarak yavaş yavaş gidilmiş. en sonda da bugünkü olayların devamını vermeye gerek kalmamış. teknik bir hayli değiştirilmiş ama tümüyle "vaaaaaaoooov nası da düşünmüşler" diyemiyorum bu nedenle.. :)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nikim bu filmdeki sammy jankis karakterinden gelmedir ..
beni en etkileyen filmlerden biridir
sam in dediği gibi belki geriye doğru hikaye anlatma tekniği biçok filmde kullanılmış olabilir ama ilki budur
ve bence filmdeki en iyi oyunculuk teddy karakteriyle joe pantaliano ya aittir (matrix teki ipna cypher :P)

imdb puanı da 8,7
3 kere izledim filmi hala eksik kalan noktalar var kafamda
www.sinemafanatik.com sitesinde filmle ilgili özel bi bölüm var orda uzun bi açıklama vardı .. filmi herşeyiyle anlayabilmek için orayı tam kavramak falan lazım

kesinlikle izlenmeli bi başyapıt[hline]things you own end up owning you
(tyler durden)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

jankis zaten filmi seyrederken aklıma sen geldin, ben de sana bunu soracaktım.. ;) (aklıma koymuştum unuttum eheh)

ya kardeşler dediğim bu teknik onyıllardır var ama bu filmde bir hayli değiştirmişler uygulanışını, yepyeniymiş gibi olmuş o nedenle. tarif ettiğim gibi yukarıda, memento'dan beri böyle bir görmedim zaten birebir aynı şekilde uygulayan bunu..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de elinde içki şişesiyle tuvalette kendine geldiği sahne vardır .. aslında odadaki adam içeri girerse başına vururum diye elinde tuttuğu şişeyi hafıza kaybından sora elinde görünce "mm içmişim galiba .. sarhoş olmalıyım" gibi bi replik takip eder =)[hline]things you own end up owning you
(tyler durden)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FİLMİ İZLEMEYENLER OKUMASIN!
muhteşem bir filmdi,süperdi.....
eheh itiraf edeyim ilk izlediğimde anlayamamıştım.
yani karısını kendisi öldürmüş ya iğne vura vura.yani o herifin o adam olduğunu anlamamıştım.
o şişeli sahne süper ya herifin odaya giriyor vururum diye alıyor sonra hafıza gidince bir de kendi odası sanıp gidip yatıyordu hatırladığım kadarı ile.
polisin arabasına el koyuyor ehe ehe hatta filmin başında(hikayenin sonu filmin başı)polis arabasına doğru gidiyor eleman noluyor la o benim falan diyor.
ah ah sonu tam bir şoktu herif seri katil resmen.ama farkında değil ehehiei
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
sonunda senin yorumuna kalıyor iştte bu o jankis (eheh selam jankis ;) )hikayesini kendi kafasında mı uydurdu da aslında kendisiydi yoksa gerçekten adam sigorta bilmemnecisiydi de o hikaye gerçekti, ben bu yüzden filmin sonunda hayalkırıklığına uğramıştım o ana kadar beğenmekte olduğum halde.. (özellikle moss'un onu kandırdığını gördüğümz bölümde)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

john g gerçekten polisbize gösterilenlere dayanarak, kadını da kocası dövmüyor, kocası filan yok kadının uydurması işte hepsi kendi çıkarına alet etmek için..

sammy jankis'in uydurma mı yoksa gerçek olduğu yorumu izleyiciye kalıyor işte yukarıda yazdığım gibi, bana göre değil başkasına göre öyle..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

izleyeli çok oldu ama gene anlatayım genel olarak
SPOILER
isimleri de hatırlamıyorum ki neyse asıl kahramanın anlattığı eleman bizzat kendisi.zaten filmin sonunda karısının o saldırısı sırasında ölmediğini söylüyor polis.film içinde de çok kısa bir süre gösteriyor kadınla adam yanyana ama adamda dövmeler var yine.karısı diyo ki bu adam iyileşir.şeker hastası kadın.devamlı iğne yapmaını söylüyor.kocasının durumu anlayacağını ve onu öldürmeyeceğini düşünüyor fakat adam hatırlamıyor ve devamlı iğne vurarak karısını kendi öldürüyor.bundan sonra ismi birşeyle başlayanları öldürmeye başlıyor bu arada o polis bunu buluyor ve o gece saldıran adamları bulmasına yardımcı oluyor.adamlar hapse atılıyor ve bir zafer fotoğrafı çektiriyorlar ama adam hafızasız biçimde yaşamın bir anlamı kalmadığı için eski kanıtları silip tekrar başlıyor herşeye.bu şekilde kendine bir oyun yaratıyor.[hline]CsnFrp
Yiyemedikten sonra otomobilin ne anlamı var ki?
AssassiN, 05 October 2003 22:15 tarihinde demiş ki:
regulus azman gibisin masallah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...