Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW sadece mouse ile oynanır mı?

Medic

Öne çıkan mesajlar

Uzun süredir bulduğum her forumdan bişeyler okuyarak bu oyuna neredeyse oynamadan aşık oldum. Sadece adventure ve Turn-base strateji oynamaktan sıkıldığımdan beri sadece mouse ile oynanacak oyunlar arıyorum starcraft beni baya sarmıştı mesela, ama artık bi işim oluduğuna göre, dolayısı ile param ( ohh be sonunda :D) artık MMORPG oynama zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. Ama işte en önemli sorun şuki bu oyun sadece mouse ile oynanabilir mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

tek elli misin? hmm sorun çıkartabilir eğer öyleyse.

starcraft kadar kolay olcağını zannetmiyorum.
hadi sol tuşla seçiyorsun, sağ tuşla kamerayı oynatıyorsun, sol+sağ tuşla yürüyebiliyorsun felan ama, karakteri kontrol etmeye gelince zorlanabiliyorsun.
bir yandan da kullancağın özelliklerin tuşlarına basmaya çalışacağın için,
sırf mousela oynamak epey hantal olacaktır. özellikle pvp'de çok zorlanmana neden olacaktır.

ama evet sadece mouse ile oynanır. herşeyi mouse ile kontrol etmen mümkün.[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi kalkıpta çılgınlık yaparak PvP serverında oynayacak deilim, mesela bi hunter açsam mob'lar benim petle uğraşıken ben onları uzaktan silahımla indirsem, gerektiğinde kaçsam yada ekrandaki kısa yollardan ( bak bunları iyi düzenleyeceğeme emin olabilirsiniz sonuçta ekran kısa yolları benim herşeyim olacaktır) yada addonlardan yararlanarak ve en önemlisi kafayı yemeden , zevk alarak bu oyunu oynamak mümkün olur mu ? yoksa serverda kral olmaya deil :) zevk alarak oyun oynamaya çalışıyorum.
cevabınız gerçekten önemli çünkü bütün bu yukardakilere evet derseniz yarına alıyorum oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

bence pvp yapmadıkça oynayabilirsin. pvp'de yaparsın ama kazanma ihtimalini çoook büyük ölçüde etkiler. raid'lerde arka plan oyuncusu olabilirsin yinede.

tabii süper bir kısayol sistemi hazırlıcaksın önce ;)
dediğin gibi hiçbirşeyin kralı olamassın ama zevkte alırsın. bir çok şeyi macroya atayıp, kısayolunu yaparsın zaten, çatır çatır oynarsın :)

dediğin gibi, pvp realm seçmemek kaydıyla tabii ;)[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone, 23 Ağustos 2005 20:14 tarihinde demiş ki:
tek elli misin? hmm sorun çıkartabilir eğer öyleyse.

starcraft kadar kolay olcağını zannetmiyorum.
hadi sol tuşla seçiyorsun, sağ tuşla kamerayı oynatıyorsun, sol+sağ tuşla yürüyebiliyorsun felan ama, karakteri kontrol etmeye gelince zorlanabiliyorsun.
bir yandan da kullancağın özelliklerin tuşlarına basmaya çalışacağın için,
sırf mousela oynamak epey hantal olacaktır. özellikle pvp'de çok zorlanmana neden olacaktır.

ama evet sadece mouse ile oynanır. herşeyi mouse ile kontrol etmen mümkün.

sol kolum bilekte bitiyor onla aynı anda sadece tek tuşa basabilirm klavyeden ( oda başka çarem kalmassa düşünebileceğim bi durum çünkü rahatsız edici oluyor) ve yine çok zor durumda kalırsam 2-3 tane tuşa makro falan atayıp anlara sırayla basmakta mümkün ama , mümkün mertebe mause ile oynamak çok daha zevkli oluyor. malum bileğinizin hangi tuşta olduğunu anlayamıyosunuz klavyeye bakmak gerekiyor.

edit :imla

[Bu mesaj Medic tarafından 23 Ağustos 2005 20:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sağ ve sol mouse tuşları da yeter aslında ya.

5 tuşlu mouse olsa da neresine ne macroyu koyucaksın ki? farklı durumlarda farklı özellikleri kullanman gerektiğinde ne yapacaksın? bence çok da gerekli değil macroları mouse'a atamak.

biraz kasılabilirsin ilk başlarda.
ama yine de alışabileceğinden eminim.

hmm sırf mousela kontrol etmeyi denedim birkaç kez. (misal telefonla konuşurken)
tek elle oynamak çok da zor değil, özellikle yolda ilerlerken veya yaratık öldürürken. ama pvp yalan olur, zaten pvm (normal) serverlarda oynarsın sen de :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bone tarafından 23 Ağustos 2005 20:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla beklediğimden çok daha olumlu yanıtlar aldım , bu durumda kesin alıyorum yarına. şimdi gelelim diğer meseleye.

Hangi classla oynamalıyım, daha doğrusu hangi classla oynamayı aklımdan bile geçirmemeliyim? lütfen "zevk alacağın clasla oyna" demeyin ben tüm okuduklarımdan sonra main tank olacak bi warriorla oynamak isterdim ama özellikle cüce'nin yazılarını okudukça bunun için 50 tane tuş kullanmam gerektiğini öğrendim sayılır, bu durumda warrioru direk siliyorum listeden ( doğrumu yapıyorum ??)
Sosyal ağlarda paylaş

sadece klavye ile daha kolay olur gibi..

benim tavsiyem bol tuşlu bir mouse ile birlikte baş parmağını aktif kullanman. ben bazı oyunlarda numpaddeki tuşlara kısayol atıyor ve onları elimi mouse'tan çekmeden kullanabiliyorum. yürürken ,(del) ve enter tuşlarını sidestep olarak ayarlayabilirsin. numpade de kısayolları atarsın. combat başladığında da hafiften fareden elini çekersin, yön tuşları + insert,home,pup,pdown,end,delete altılısı + numpadi kullanarak oynayabilirsin.

bu şekilde mage oynamak zor olmaz. (savaşa başlarken vereceğin ilk tepkine bağlı olarak değişmekle birlikte) öyle büyük bir dezavantaj da yaratmaz.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
i am a paper.. rocks are fine, nerf the scissors
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Medic, 23 Ağustos 2005 20:59 tarihinde demiş ki:
main tank olacak bi warriorla oynamak isterdim ama özellikle cüce'nin yazılarını okudukça bunun için 50 tane tuş kullanmam gerektiğini öğrendim sayılır

hmm bilmiyorum ben warriorla oyna diycektim.
denediğim classlar arasında en rahatı o gibi geldi.

belki pvp'de sürekli birşeyler yapmak gerekebiliyor, ama pvmde senin açından warrior daha rahat olur. tabii benim görüşüm bu :)

istersen warlock açarsın, önden voidwalkerı yollarsın, o sana tanklık eder. sen arkadan onu heallersin, yaratığa dot (damage over time) büyüleri yaparsın felan.

ama mage (blink, fireball vs), shaman (totem, shock vs) gibi spellcaster classları oynamak epey zorlar gibime geliyor.[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bone tarafından 23 Ağustos 2005 21:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aslında shaman tuş kullanımı ahım şahım yüksek bir class değil. fakat işin içinde kovalamaca olduğundan fare ile büyüleri aynı anda kullanabilmek gerekiyor.

mage o kadar da kötü değil çünkü hareket ederken attığınız, ya da atmayı planladığınız büyü sayısı belirli. o da blink, frost nova, varsa improved arcane explosion, ve kovalarken kullanmak üzere fire blast[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
i am a paper.. rocks are fine, nerf the scissors
Sosyal ağlarda paylaş

yapma Mum_Chamber ya, ciddi olamassın , ben klavyeyle oynarsam direk işkence olacağını düşünüyorum( aslında alınca bi denemek lazım ama ) , yani wow gibi gördüğüm her ekran görüntüsü ve videoda ekranda 40-50 tane kısa yol varken , kalkıpta klavyedeki 6-7 tane tuşa kısılmak sorun yaratır gibi geliyor bana , ki mousun bir tuşunuda geri gitmek için ayarlarsam hareket için bir sorun kalacağınıda sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle birşey var abi, tabii yanlış düşünüyor olabilirim ama...

örneğin mage ile saldırı yapmak için mutlaka bir tuşa basmak gerekiyor. her saldırı için bir tuş.
ancak warriorla saldırırken bir tek "attack"a bassan yetiyor. tabii rage point artınca farklı ability'ler kullanıyorsun. ancak mage'den daha az ability kullanımı gerektiriyor.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone, 23 Ağustos 2005 21:13 tarihinde demiş ki:
ancak warriorla saldırırken bir tek "attack"a bassan yetiyor. tabii rage point artınca farklı ability'ler kullanıyorsun. ancak mage'den daha az ability kullanımı gerektiriyor.

....
Yorum yapamiyorum. Kitlendim[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Holy Priest aç en iyisi sen zaten sırf heal kullanıcağın için add onnlar sayesinde healler cure lar Partydeki karakterlerin altında dd onn olarak bulunucak. Böylece iki tuşlu mouse bilke rahat yeter.

Not: Dikkat ettimde priest ile oynarken ben sırf mouse la oynuyodum nerdeyse add on lar sayesinde. Hem Priestlar grup bulmasıda çok kolay
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...