Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Hm illa kurs fln mı lazım? Oturup çalışarak olur mu böyle birşey? Pek zor olmadığını duymuştum vakti zamanında. Kursa gideyim dicem ama sabit olarak en fazla 1 ay kalıcam bulunduğum yerde. Sonrasında okul için koşuşturmaca başlayacak falan fistan ... edit : ha birde ispanyolca dökümanı bulmuştum mesela bir zamanlar netten epey bir. yine benzer şeyler var mı gördüğünüz bildiğiniz ? Olur mu yani bu şekilde : ) [signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... [Bu mesaj Zopik tarafından 02 Ağustos 2005 23:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 bildiğimn kadarı ile japonca dünyadaki en zor dillerden bir tanesi öğrenmesi açısından Edit: Alexi Deliricek Bu Kişisel Konusu :D [signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b] [Bu mesaj Pluton tarafından 02 Ağustos 2005 23:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apeiron Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 sadece şunu sölicem adamlarn 3 tane alfebesi var hangi birini oturup ezberlicn de cümle yapısı olşturcan.kısacası kolay gibi gözksede zor.[signature][hline]Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler Yormasın seni boşa geçen günler Aldatmasın seni çekipte gidenler Sakın arkana dönüp bakma Krallar önde gider!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 ben bilmiyorum valla..[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 içinizde bi japon pati yok yani öyle mi? ayıp yahu : )[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Obutsu :D 超必殺技[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. İçimdeki Sarı Kapaktan İlham Alıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 said: Pluton, 02 Ağustos 2005 23:59 tarihinde demiş ki: bildiğimn kadarı ile japonca dünyadaki en zor dillerden bir tanesi öğrenmesi açısından Edit: Alexi Deliricek Bu Kişisel Konusu :D japonca batı dillerine göre zor...bizim dil ile japonca aynı dil grubunda...sondan eklemeli vs.[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 ana dili japonca olmayıpda sonradan öğrenmiş insanların buyuk bi kısmı zaten okuma yazma bilmez. Bilsede sadece en genel alfebelerini bilir.[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC FREE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 ispanyolca demişsin bir de.. bizim kuzen bir sürü ispanyolca kitabı kaseti vs. aldı..evde kendi başına ispanyolca öğrendi..ispanyol haberlerini felan dinletiyorduk..harbi konuyla ilgili şeyler çeviriyordu ama yazmışta olaiblir...ispanyol elemanlarla vs. çetlerinide izledim...o da zor olmayabilir yani :D[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 patıde sanırım bı apache bılıyor caponca ayrıca alfabe o kadar zor degıl ınsanın gozu alısmaya basladımı ama cevırebılmek ıcın hesap makınesı gıbı beyın lazım konuşmayı ogrenmek o kadar zor degıl ama kendı başınada ogrenebılır ınsan cunkı telaffuzları turkceyle aynı japoncanın (turkcenın de asya dılı oldugundan heral) mısal Annani Issho Datta No Ni derken ıngılızce gıbı degıl turkcedekı gıbı kut okuyorsunuz telaffuz farkımız yok o yuzden japonalr bıraz hızlı konusuyor bunu o kadar yanı bızı mgıbı agır bır dılelrı yok serı ve hızlı bır sekılde konusuyorlar genelde (eh az laf cok iş herıfler o sayede ekonomı ve teknolojı devı oldu eheh)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 konuşma konuşursunda yazması zor 4 aydır japon serverında oyun oynuyorum kelimeleri latil alfabesiyle yazdıklarında oldukça kolay ama kendi alfabeleri çok zor sultanahmete çık az dolan bişiler öğrenirsin onu dışında sağlam şekilde bilmek istiyosan kurs şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 öh kolay gelsin ben bi japonca alfabe yazdırmıştım arkadaşa ama yok yani zor cidden[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron Tornado Of Souls My Space de yeni solo albümüm ve konser resimleri Paticikteki süper manyak buton Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 www.japonca.tk oyalar seni biraz :)[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 bnm arkadaşım kendi başına çalışarak öğrendi baya konuşabiliyor yazabilior flm..[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki: ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık. Sandman, Zamanın da ötesinde bir tarihte demiş ki: Hepiniz kendinize sorun.Eğer buraya hapsedilenler Cennet'i hayal etmeseydi,Cehennem'in gücü olabilir miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 bence oturup düzgün düzgün kasman lazım. yazması,çizmesi veya okuması kolay değil. üstelik yeni bir dil öğreniyorsun ve yeterince zor. başta alfabeyi su gibi yiyip,yutman lazım :) ankara'da yaşıyorsan or/an şehrinde japon kültür vakfı var, çok kaliteli ve güzel biryer. oradan gidip kurslara hemen başlayabilirsin. muhtemelen diğer büyük şehirlerimizdede vardır.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 ben de italyanca öğrenmek istiyorum abi[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 @Zopik Anime (Japon) çizgi filmlerini fazla seyretmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Okulda seçmeli olarak almıştım, 4 kur (ne manyakmışım ben be, şimdiki aklım olsa gider caz tarihi alırdım, BA'sı garanti) Bayağı zorlandığımı ama şevkle yaptığımı hatırlıyorum. 3 alfabesi var, 2'si ses olarak birbirinin aynı ama karakterler farklı. 3.sü ise Çin'den alınma kanji alfabesi, çok karışık. Ama aslında şu mega hafıza teknikleri ile akılda tutulabilecek şeyler, çünkü her şeklin temsil ettiği varlıkla bir ilişkisi var (Araba kelimesinin kanjisi dingile takılı iki tekere benzer mesela). Ayrıca sondan eklemeli ve fiiller sona geliyor, yani Türkler için dilbilgisi kısmını öğrenmesi kolay. Hatta "-de" durum ekinin aynen japonca'da da aynı görevde kullanıldığını da söyleyeyim. Mühim olan yazma ve okuma. Okuduğunuzu zaten anlıyorsunuz.[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Kara lisanı öğrenmek isterim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 abi bize gore kolaymıs ayrıca kanji alfebesi zor ama digerleri kolay bizimki gibi her sekil bir sese (daha dogrusu japon dılı hece ustune kuruludur alfabedekı sekıller da de do du gıbı hecelere dek gelırler arapcadakı gıbı-o yuzden "benm ısmımı japonca yazsana " dedıgın zaman kıtlenır kalır japonlar her sesın akrsılıgı yoktur) ama kanji alfabesi çin alfabesidir vede bu alfabede her kelimenin karşılıgı bir işaret wardır cıncede ortalama 50.000 deişik şekil oldugu solenıor... bu yuzden fılm altyazılarında adam ıkı saat konusuyo ıkı tane kare cıkıyo :D onun dısında japon ca bıze kolay gelen wede cok super zevklı bı dıl dılelr arasında konusması en zevklı olanlarından bırı bence kendini kasma kursa git zor olur kendı kendıe orenmek ada bı sure dene sonra kursa gıt hıc olmassa bıraz yakınlıgın olsun dıle.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 yabancı ısımler ıcın ayrı geleneksel dılelrı cın ayrı alfabeler var (hıragana katakana) bıde kanjı var işte farkında degılsınız ama bızde zaten ıkı farklı alfabe kullanıyoruz ABCÇDEF... abcçdef... hıc bu ıkı alfabeyı ogrenırken zorluk cektınızmı eheh japonalrın harflerı bızımkılerdende az sayıları ıse arap rakmalrını kullanıyorlar bızım gıbı yanı 123456789 formatı onalrdada gecerlı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 said: DiabloTyrael, 03 Ağustos 2005 02:12 tarihinde demiş ki: @Zopik Anime (Japon) çizgi filmlerini fazla seyretmişsin. ya gece gece gıcık etmeyin adamı. hadi gidin işinize gücünüze bakın boş boş konuşmayın. izlerim izlemem bana kalmış. çok ilzerim az izlerim o da bana kalmış. sırf anime için japonca da öğrenirim yine bana kalmış.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... [Bu mesaj Zopik tarafından 03 Ağustos 2005 02:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 said: Zopik, 03 Ağustos 2005 02:57 tarihinde demiş ki: said: DiabloTyrael, 03 Ağustos 2005 02:12 tarihinde demiş ki: @Zopik Anime (Japon) çizgi filmlerini fazla seyretmişsin. ya gece gece gıcık etmeyin adamı. hadi gidin işinize gücünüze bakın boş boş konuşmayın. izlerim izlemem bana kalmış. çok ilzerim az izlerim o da bana kalmış. sırf anime için japonca da öğrenirim yine bana kalmış. ki SADECE anime den daha fazla zevk almak için orenilcek bi dil, oturup manga okusak ne gusel ucuza bulurus daha fasla cesıt bulurus, kotumu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 arikotto.. ayrıca anime lerden Himura Kenshin indir süper öğretir :)[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sarah Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 İspanyolcayı evde çalışarak öğrenebilirsin ama japoncayı hiç sanmıyorum. günde en az 2 saatini ayırman gerkiyo. ben çalışarak bi dil öğrendim ama burnumdan da geldi :( eylül de yeni bi dile başlıcam ama zaman ayırmak çok önemli. ayrıca aksanının da düzgün olması için flm olayına girmen gerek. Ben derim ki Japonya Türklere rahat burs imkanları sağlıo git bi yıl öğren gel! ben öyle düşünüorum 2 yıl sonra :)[signature][hline]ne senden vaz geçmek sayılır ama bu... ne de bir yangını bölüşmek seninle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar