TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 nasıl yeterli deyil adamın karnı ağrıyor herif dayanamıyor ur mur birşey var ama çok riskli bir ameliyat adam dayanamıyacam alın dedikten sonra hemen alırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cyclad Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 hipokrat yemininden falan anlamam ama hasta herşeyi göze aldıktan sonra doktorada işini yapmak düşer bnce...[hline] -----wazzup?------ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 thesilver adamin karni agriyosa bakilir, adam inceler neresi agriyo teshisi koyar, bakar bulgularla kesisiyosa ameliyata alir, ama bakti karni ariyo hemsirehanim serumu takin bi acalim bakalim nesi var denmez anam babam doktor hani oradan bilirim :) yani simdi dersinki her ameliyatin riski var hicbi ameliyat olmasin yapilmasin, ben bu ikizler degil genel olarak konustum[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 nerenle okudun benim yazımı ? mesela ur falan varsa diyorum orada tobe tobe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 farketmez hasta olsun yapin demesi tamamen etkisizdir, doktor danisir[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 soylede ornek veriyim en basitinden goze yapilan numara dusumre ameliyati vardir, lasik, lazerle gozun en disindaki katmani kaldirip oyarlar, uzagi goremeyen kisiler gorebilir duruma gelir ama hicbir yan etkisi olmamasina ragmen 1 - 1.5 numaranin altina hasta 2 kati para versede ameliyat yapilmaz[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 üzücü bütün dünya üzüldü... Ailesine başsağlığı dilemekten başka elimizden başka bişey gelmez.[hline]Craven (ICQ#6392****) Wrote: abi erkekler ne öküz yax Kuzu¯²¬. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 ailesine mail mi ne atıyomuşuz yada bi kampanyamı ne varmış onun e-mail adresi ne ?[hline] Bildiğim tek şey varsa, o da hiçbir şey bilmediğimdir. Socrates Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 gerçekten yazık oldu ama birlikte yaşamaktansa ölümü göze almışlardı zaten. Geçmiş olsun[hline]White_Rakkad,the Tikky ( :lol: ) 04 June 2003 16:31 tarihinde demiş ki: Ben Tommy giyiyoruuum sen ex-port giyiyosuuun benim tişörtüm senin tişörtünü döveeeeer Gallant, the Macho 14 June 2003 01:20 tarihinde demiş ki: Kadın dediğin istanbul gibi olmalı, fethi zor fatihi tek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marsec Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2003 Bugün en küçük ameliyatın bile belirli bir durumda riskleri var. Genizeti ameliyatında bile horlamaktan kurtulmak için ameliyat ölenlerin sapır sapır öldüğü bir dönem bile olmuştu. Yani risk çoğu zaman zaten olacak. O zaman 1% ölme ihtimali var amanın yapmayalım ameliyatları mi diyeceğiz yani. Bir çok doktor bu ameliyatı zaten reddetmiş, bu ameliyatın gerçekleştiği hastanedeki doktorlar da insiyatiflerine göre değerlendirip ailenin isteğini gerçekleştirmişler. Her şeyden sonra eğer teknik bir hata yoksa zaten riskli olan bir ameliyatta doktorları suçlamak gereksiz. Ötenazi ise bambaşka bir şey. Bir tarafta kesin ölüm var ki tek amaç acılardan kurtulmak (aslında kişisel fikrim ötenazinin kimi zamanlar gerçekten mantıklı olduğu yönünde), diğer tarafta ise senden başka herkesin tattığı tek bir birey olarak, başkasına bağımlı olmadan, işleri zorlanarak yapmadan becerebilme ihtimali. Belki bazılarınız "benim başıma gelse hayatta kabul etmem ameliyatı" falan diyordur. Başa gelmeden yorum yapmak zor tabi, hem zaten kabul etmeyip de yıllarca bu şekilde yaşayan yüzlerce ikiz var. Demek ki kabul eden de var etmeyen de. Bundan sonra da "basit" bir apandisit ameliyatı için "ulan 0.0001% de olsa ölme ihtimalim var olmam ben bu ameliyatı" mı demek lazım... Öldükten sonra doktorları da suçlayalım falan demek sanki doktorlar zorla ameliyat yaptı demek gibi bir şey. Suçlanacak birileri ya da bir şeyler varsa da bu genlerdeki bozukluklar ve bunların baş mimarı olan akraba evliliği yapan insanlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2003 asıl ikizleri ameliyat etmemek ayıptır bence. çekilir mi o durum ya? belli ki daha fazla dayanamamışlar yıllardır ameliyat olmak istiyorlar tüm risklere rağmen. bana göre alzheimera benziyor olay biraz yani böle yaşamaktansa öleyim daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2003 nur içinde yatsınlar.Yaşama şanslarının %50 olduğu belliydi zaten ama bence bu bunları büyüten anne-babanın hatası (gerçi iranlılarmış ya neyse).ilk doğduklarında ikizlerden birinin olmaması gerekiyordu.biliyorum herkes için zor bir karar ama.böylesi daha zor oluyor gördüğünüz gibi.[hline]ulan dünyaya bak be zıçtı azıma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Marsec, 11 July 2003 01:01 tarihinde demiş ki: O zaman 1% ölme ihtimali var amanın yapmayalım ameliyatları mi diyeceğiz yani. olayi carpitmaya gerek yok, %1 risk nerde %50 risk nerde. ustelik adamlarin verdigi %50 risk kafadan atma bisey, bunun `ameliyat-olum risk olcegi` yok ki. her ameliyattaki, bir insanin bir yerini kesip birseyler yaptigin icin varolan riskten bahsetmiyoruz burada, beyin damarini kesmekten bahsediyoruz. bu bugunun tibbini asan bi konu, ve boyle bir ameliyati kabul etmek eger hasta zaten ameliyat edilmemesi durumunda buyuk bir ihtimalle olmeyecekse, en azindan benim etik anlayisima uymaz. insanin etik anlayisina uysa bile buyuk bi cesaret ister boyle bi ameliyati kabul etmek, bir insani cok buyuk bir riski kabul ederek ameliyat ediyorsun ve o insan tabiri caizse elinde kaliyor. ister bu konuda tamamen sucsuz ol bu yine de hayatin boyunca tasiyacagin buyuk bi vicdan azabi ve sorumluluk hissidir. boyle dusunen tek insan da ben degilim, senin de dedigin gibi almanya`da ve bir cok yerde doktorlar incelemisler, kabul etmemisler ameliyata almayi. sorun teknik hata degil, teknik hata sonucunda hastaya bir zarar gelirse doktora kizsan nolur kizmasan nolur zaten, sonucta insan, hata yapabilir. sorun olum kalim durumu olmayan bi hastayi cok buyuk olum riski tasiyan bi ameliyata almayi kabul etmek. `hasta istiyosa doktora ne, isini yapsin, yapmamasi ayip` da ogretmenine cikisan ilkokul ogrencisi repligi gibi geliyor bana, ameliyat konusunda son sozu her zaman doktor soyler, eger riski ameliyat edilmesine degmeyecek kadar yuksek goruyorsa zaten ameliyata alinmaz o hasta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Raid3r, 09 July 2003 16:57 tarihinde demiş ki: asıl geçen cnntürkte mehmet ali birandın programında türk çocukları gösterdiler gövdeden yapışık ikizler bel altı aynı gövdeler yapışık birinde 1 bacak filan yaşamaları imkansız. ama nasıl ve hangi hakla bu çocuklar büyütülür ki?!?! böyle büyümeleri kendi açılarından çok kötü olur ölmeyi tercih ederler. birinin durumu kötüleşirse onu diğeri için feda ederiz diyorlar ki bu durumda bile zayıf ihtimal diğerini kurtarmak. yazık ya. evet böyle çocukların gelişimi hakkaten insanı düşündürüyor.insan ahlakı açısından %100 hakları var fakat onları yaşatmak aslında onlar için iyi mi kötü mü çok zor ve tartışması bile insanı üzecek bi konu.düşünsenize bilmem kaç bin yıl önce bu tip ikizler doğsa yaşamlarını sürdürmeleri çok zor olurdu,doğa ve diğer insanlar tarafından büyük ihtimalle öldürülürlerdi.fakat günümüzde ise zorla mı yoksa isteyerek mi yaşıyorlar belli değil.bu yapışık ikiz 50% ölüm riskine sahip bir ameliyatı kabul ediyorsa biraz düşünmek gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 cok uzucu. diger yapisik ikizlerin ruhsal durumlarinda bir cokus yaratmistir herhalde.[hline]blinded by fear of life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marsec Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: dark-dr, 11 July 2003 05:10 tarihinde demiş ki: said: Marsec, 11 July 2003 01:01 tarihinde demiş ki: O zaman 1% ölme ihtimali var amanın yapmayalım ameliyatları mi diyeceğiz yani. olayi carpitmaya gerek yok, %1 risk nerde %50 risk nerde. ustelik adamlarin verdigi %50 risk kafadan atma bisey, bunun `ameliyat-olum risk olcegi` yok ki. her ameliyattaki, bir insanin bir yerini kesip birseyler yaptigin icin varolan riskten bahsetmiyoruz burada, beyin damarini kesmekten bahsediyoruz. bu bugunun tibbini asan bi konu, ve boyle bir ameliyati kabul etmek eger hasta zaten ameliyat edilmemesi durumunda buyuk bir ihtimalle olmeyecekse, en azindan benim etik anlayisima uymaz. insanin etik anlayisina uysa bile buyuk bi cesaret ister boyle bi ameliyati kabul etmek, bir insani cok buyuk bir riski kabul ederek ameliyat ediyorsun ve o insan tabiri caizse elinde kaliyor. ister bu konuda tamamen sucsuz ol bu yine de hayatin boyunca tasiyacagin buyuk bi vicdan azabi ve sorumluluk hissidir. boyle dusunen tek insan da ben degilim, senin de dedigin gibi almanya`da ve bir cok yerde doktorlar incelemisler, kabul etmemisler ameliyata almayi. sorun teknik hata degil, teknik hata sonucunda hastaya bir zarar gelirse doktora kizsan nolur kizmasan nolur zaten, sonucta insan, hata yapabilir. sorun olum kalim durumu olmayan bi hastayi cok buyuk olum riski tasiyan bi ameliyata almayi kabul etmek. `hasta istiyosa doktora ne, isini yapsin, yapmamasi ayip` da ogretmenine cikisan ilkokul ogrencisi repligi gibi geliyor bana, ameliyat konusunda son sozu her zaman doktor soyler, eger riski ameliyat edilmesine degmeyecek kadar yuksek goruyorsa zaten ameliyata alinmaz o hasta. Zaten o son sözleri ben söylemedim, doktor ister yapar ister yapmaz durumun ciddiyetine göre. Yine de hala "öldüler amanın pis kaka doktorlar ameliyat etmiceklerdi işte" demeye de karşı çıkıyorum. Ölen öldü arkadaşlar, bunların yararı yok. Büyük ihtimal o doktorlar da hastaneye isim yapmak için bu işe giriştiler (günahlarını almak istemem ama işin bir de bu yönünün olduğu kesin), ama sonuçta tam tersi oldu. Bu arada dark sağol, uzun zamandır tartışmaya çalıştığım insanlar anlamsız kavgalara çeviriyordu olayları, hasret kalmışım böylesine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar