Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asıl Tehlike Göğüs Dekoltesi (imiş)

Bone

Öne çıkan mesajlar

TBMM başkanı Arınç, Türban'a tehlike diyen zihniyete karşı türbanı bu sözlerle savunmuş.

Asıl tehlike neden acaba göğüs dekoltesi?
Çünkü Özgür kadının simgesi. Kendini ifade edeblen kadının simgesi.

Türban, hem siyasi bir simge (MHP'lilerin ünlü bıyığı gibi) hem de kadınlarımızın fikri özgürlüğünü engelleyen bir etmen.

Başörtüsüne, dine karşıyım demiyorum. Herkes istediğini yapar. Yapmakta da özgürdür. MHP'lilerin bıyığı onların MHP'li olduğunu gösteren bir simgedir. Ama bu bıyık kimsenin özgürlüğüne kısıtlama getirmemişti.

Başörtüsüne karşı değilim. Anannem de takardı başörtüsü. Ama sadece dua ederken veya namaz kılarken takardı. Ve köylülerin kullandığı o saf ve temiz örtüdendi onun kullandığı. Anannem gibi örtü kullananların alnını ve elini öpesim gelirdi.

Oysa türbanlı birisini görünce kafasını koparacak kadar sinirleniyorum. Yanından geçerken grrrlıyorum.

"Ne olcak takar takmaz sana ne" diyenler olabilir. Askerin neden türbanın üstüne düştüğünü anlamayanlar olabilir.

Türban takan bir kadın, kendisini ifade etmekte zorlanır. Tamam, çok çalışkanlar türban takanlar. Ancak toplumda kendini ifade edemez.

Doğu toplumlarda neden kız çocuk gömülür, neden kadınlar kara çarşaf giyinir? Bir düşünün.
O ülkelerde kadınların düşünce özgürlüğü yoktur. Kafalarını ve vücutlarının örtülmesi istenmiştir.

Oysa özgür bir kadın istediğini giyinebilmelidir. İsterse yağmur altında türbanını giyer, isterse sıcak yaz günlerinde şapka ile dolaşır.

Ancak bizim ülkede türban takanların kesinlikle böyle bir niyeti yok. Bir siyasi simge olarak kullanılıyor din ve türban. Devlet işlerine karıştırmak, tüm halkı kendileri gibi yapmak istiyorlar. Maço erkek, tutsak kadın yaratmak isteniyor.

"Asker engeller". Asker engeller, ama nereye kadar? Önemli olan, Türkiye'nin özgürlüğünü bizim, özellikle Türkiye'yi Atatürk'ün emanet ettiği Türk Gençliğinin, koruması...[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

ya gardas neden grrliyosun ki yanindan gecerken bi turbanlinin?

tamam universiteye sokmamanin anlami tartisilabilir, bugun elini veren yarin kolunu kaptirir diye, (mesela "cuma gunleri tatil olsun" dan baslayip daha ileri isteklere kadar) ama ben anlamadim sokaktaki kadina niye grrladigini.

onlar icin uzulebilirsin "vah vah dusuncelerini dile getiremiyo gardaslar" diye, bunu mesru ortamlarda tartisabilir ve sana gore yanlis dusunenleri "dogru yola" girmeye ikna etmeye calisabilirsin ama grrlamak komik geldi bana.

[hline]kingsofchaos

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 25 April 2003 10:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonutopia, 25 April 2003 11:18 tarihinde demiş ki:
Basortusune hurmet sonsuz ama siyah giyinen ninjalara kafa kol girmek lazim bence ........[hline]A little less conversation a little more action please

Git abi ya o siyah örtünün altında kimbilir neler var. Ben tırsıyom ninja gördümmü kılıç mılıç çeker yıldız falan atar die.
Keleş bile zaptedilir orda bi çıkarcak takatakakatata die tarar maazallah.[hline]Slam City Jam...
[b]ICQ :3500388

I love this game![/b]
Sosyal ağlarda paylaş

türbandan zaten nefret ediyorum ama bir de yaz sıcagında girmiyolar mı kapkara selerin icine ıyyy tam gıcıgım. bu insanların zeka olarak geri oldugunu veya cidden esir olduklarını düsünüyorum yaz sıcagında kapkara katkat carsaf giymenin baska bir anlamı olamaz bence
Sosyal ağlarda paylaş

karafatmalara karşı lale ve vecizelerimizle dalarız...
(acayip gaza geldim - istanbul efsaneleri bölüm 1)
(ciddi olalım arkadaşlar tamam kesin)[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

çok gülüyom bu türban olayına
Falternolar(feodal alterno) türedi yaa. göbek açık streç pantalon yüzde makyaj kafada türban? bide kashar modelleri var ki...
yani türban olayı biz erkekler saç görelim azmayalım diye değil mi(daha hayatımda saç görünce azan herhangi bir yaratık görmedim ya hadi neyse). e o zaman boyundan aşağısının hali ne?ayrıca kapalı olan daha çekicidir(genel kanı budur yani kendim hakkında bir yorum yok)
karafatmalara tümden gıcığım görünce şeltoks sıkasım geliyo
özetle bu türban olayı gelenek görenek falan değil, siyasi olayı da aştı artık, üniforma gibi birşey(ben feodalim beaaa mesajını veriyolar bana)[hline]Efkarlıyım, efkarlı; bir kız beni dağıttı
(artık kings of chaos oynamıyom, hepinize tavsiye ederim çok rahat oluyo)
Sosyal ağlarda paylaş

Kimin siyasi amaçlı kimin dini düşüncesi için giydiğini bilemezsin ki.Ayrıca yaz gününde bile onları giymeleri düşüncelerine ne kadar bağlı olduklarını gösterir.Ve bence gerçekten iradenin üstün bir örneğindir.Ayrıca niçin düşünceleri kısıtlanmış olsun ki hiç bir alaka göremiyorum.

bir de şu başörtülü kaşarlar var aman benden uzak dursunlar asıl dinine bağlı insanlardan değil böylelerinden korkmak lazım.Ben gerçekten dindar birinden bana zarar geleceğine inanmıyorum.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla...
Sosyal ağlarda paylaş

gercekten dindar biri dusuncelerini empoze etmeye calismadigi surece zarar gelmez.

ama maalesef hemen hemen hic bir din de bu yok.

bi insani musluman yapmak en buyuk sevaplardandir mesela bildigim kadariyla ( yanlis biliyosam duzeltin )

dini yayma mantigi yahudilik haric butun ilahi dinlerde mevcuttur mesela.

onun icin dedigin sey pek mumkun degil deep. dini orgutlenmelerin cok siki takibi veya izin verilmemesi ile belki olabilir. (tarikat, kuran kursu vesaire gibi) - dikkat et kisisel dini kisitlamalardan asla bahsetmiyorum. -

ama bu da savundugumuz sey olan demokrasiye celismiyor mu sorusu sorulabilir.

bana hep kisir bi dongu gibi gelmistir onun icin bu tartisma.cikis yolu bulamadim bi turlu.[hline]kingsofchaos

Sosyal ağlarda paylaş

Bir insanı müslüman yapmak ne demektir? Dini anlatırsın beğenirse kabul eder zaten bir insanı zorla müslüman falan yapmaya çalışıyorsan o kişi içinden gelmeden müslüman olmuşsa müslüman olmuş olmaz ki.Sevap falan da olmaz.Ayrıca ben herkesin müslümanlığı flaan anlatmasına karşıyım.Anlatacak kişinin de belli vasfları olmalı işte böyle erbakan gibi salak tipler gelince insanı iyice nefret ettiriyorlar.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla...
Sosyal ağlarda paylaş

Kara carsaf neysede turbanin size ne zarari var. Sen kimsinki kadinin ne hissettigini anliyabiliyorsun.
Sen kimsinki kadinin kendini ifade edip edemedigi anliyorsun.
Kadinlarin turban takmalari erkeklerin gomlek giymeleri kadar normal olmali.

[Burası forum, buranın kuralları var / Nefr]

[Bu mesaj Nefr tarafından 25 April 2003 13:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 25 April 2003 17:57 tarihinde demiş ki:
said:
Pierre, 25 April 2003 13:39 tarihinde demiş ki:
Kadinlarin turban takmalari erkeklerin gomlek giymeleri kadar normal olmali.

kardes bu dedigini saygiyla karsilarim, ancak ayni seyi gogus dekoltesi icinde soyleyeceksin.[hline]kingsofchaos

soyluyoruz zaten.
herkes istedigi gibi giyinebilmeli.
isteyen bikinisiyle isteyen kara carsafiyla isteyen boxeriyla dolasabilmeli.[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ
FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA
BESIKTAS
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasi düşmanlarının demokratik hakkı yoktur, olamaz. Doğuda yetişmiş okumamış cahil bir insan savunur türbanı ama en azından siz yapmayın , düşünün biraz. Kuran kadınlara örtünün der. Türkiyedeki dinci kesim bu laftan kadın başını örter kapalı giyinir anlamını çıkarmış ve kadınlara uygulamaya başlamış. İrandaki dinciler ise saç kapanıyo neden yüz kapanmasın deyip hepberaber çarşafa sokmuşlar kadınları. Mantıklı dimi, örtünün denmiş neden yüz açıkta kalsınki. Eski taliban afganistan yönetimide kadınlar erkeklerinin izni olmadan sokağa çıkamaz demiş, buda mantıklı o cümleye göre , demekki kadınların toplum içinde görünmesinde bir sakınca var.
Bugün türbana izin verirseniz yarın çarşaf da olur denir, ona da ok dersiniz o zaman kadınlar sokağa çıkmasına gelir iş.
Bu insanlar sizin düşünme - yaşama özgürlüğünüzü elinizden almaya çalışıyor. Bugün paticik diye bir sitede özgürce fikirlerinizi yazabiliyorsanız bu demokrasi ve laiklik sayesindedir. İranda paticik yok, olamaz. İnsaların ne okuyup ne düşüneceği devlet tarafından belirlenir. O yüzden aklınızı başınıza toplayın , bu insanlar demokrasiyi yıkıp krallıklarını kurmaya çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...